Dodaj do ulubionych

jaka forme cwiczen wybrac?

IP: 217.153.47.* 02.01.04, 20:33
Uprezjmie prosze o pomoc osob ktore sie na tym znaja. Chce sie zapisac na
aerobik, ale nie wiem co wybrac. Chce schudnac, a potem wyrzezbic sylwetke.
jakie cwiczenia mam wybrac? pobliski klub propnuje nastepujace rozwiazania:
ABT, TBC, Step,Step+Tone, Fat Burning, Interwall step i siłownia. prosze o
pomoc. Bede wdzieczna|!!!!
Obserwuj wątek
    • jogger Re: jaka forme cwiczen wybrac? 02.01.04, 21:07
      Jeśli nic nie ćwiczysz, na aerobiku będziesz palić mięśnie, a nie tłuszcz.
      Radzę siłownię 3xtyg, bezpośrednio po siłowni 30-40 min zwykłych aerobów
      (rowerek stacjonarny, stepper), program możesz wybrać z
      www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=92199
      • Gość: Kasia Re: jaka forme cwiczen wybrac? IP: 217.153.47.* 02.01.04, 21:36
        Mimo, ze masz tu duze poparcie uwazam ze takie podejscie jest chyba nie
        wlasciwe. Skoro nie cwicze to skad mam brac sile po 40 minutach cwiczen na
        silowni na aerobik, step lub rowerek.To sie troszke mija z celem. Wydaje mi sie
        ze najpierw musze sie troszke oswoic z aerobikiem rucehm itp. tymczasem Twoje
        podejscie jest typowo kulturt=ystyczne, wydaje Ci sie, ze jak Ty dalbys rady,
        to dlaczego nie inni. Poza tym wszyscy trabia ze aerobik odchudza, a Ty mi
        mowisz ze silownia? Zawsze uwazalam ze to wlasnie silownia dodaje masy
        miesniowej, tymaczeasem mi na razie zalezy na zbiciu wagi ciala,a potem
        dodadnia jej rzezby. W zwiazku z powyzszym puprzejmie prosze o rade jaki
        aerobuik bylby ok. A jeszcze jedno, uwielbiam tanczyc, skakac itp., wiec taka
        foram cwiczen szybko mi sie nie znudzi, czego nie mopge rzec o silowni!!!!!
        • jogger Re: jaka forme cwiczen wybrac? 02.01.04, 23:29
          Zobaczysz o co chodzi, gdy zacznie ci brakować oddechu na aerobiku. Wysiłek
          aerobowy to inaczej tlenowy, czyli taki, przy którym ma się jeszcze zapas
          tlenu; sprawdza się to w prosty sposób - czy ma się w trakcie ćwiczeń możliwość
          prowadzenia rozmowy. Na aerobiku tempo dyktuje instruktorka. Na rowerku
          intensywność wysiłku regulujesz sobie sama i kręcić możesz początkowo na
          zupełnym luzie. Gdy intensywność wysiłku wzrasta ponad poziom tlenowy (brak Ci
          oddechu, z trudem łapiesz powietrze) nie spalasz tłuszczu, tylko tracisz
          mięśnie. Jesteś chudsza, ale o mięśnie, a poziom tłuszczu zostaje bz. Zwróć
          uwagę na posty typu 'ćwiczę ale ciągle mam problem z brzuchem/posladkami/udami
          etc'. Trenując tak jak w linku (ACT) nie rozbudujesz mięśni, tylko od razu
          tracąc tłuszcz uzyskasz wyrzeźbioną sylwetkę. Jeśli poprzestaniesz na aerobiku,
          możesz np. dojść do chudych rąk, obwisłego biustu, a wszystko co zostanie to
          tłuszcz na dolnych partiach. I co wtedy będziesz rzeźbić? Żebra? Aerobik jest
          OK, ale dla osób z naprawdę dobrą kondycją, które mogą ćwiczyć 60min bez
          zadyszki. Zacznij chodzić na aerobik po kilku miesiącach, gdy już podciągniesz
          się kondycyjnie.
    • Gość: Kasia Re: jaka forme cwiczen wybrac? IP: 217.153.47.* 02.01.04, 21:39
      a jeszcze jedno, czy ABT + silownia badz ABT + Fat Burning lub abt +STEP TO
      DOBRE POLACZENIA?
      • jogger Re: jaka forme cwiczen wybrac? 02.01.04, 23:35
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> a jeszcze jedno, czy ABT + silownia badz ABT + Fat Burning lub abt +STEP TO
        > DOBRE POLACZENIA?
        Jeśli już aerobik, to wg mnie dla Ciebie to pierwsze, z tym że siłownia zawsze
        przed aerobami (na siłowni spalamy glikogen mięśniowy, co umożliwia szybsze
        przejście do spalania tłuszczu). Fat Burning i Step są zbyt intensywne dla
        początkujących.
        • Gość: Aniamalykot Re: jaka forme cwiczen wybrac? IP: *.net.autocom.pl 04.01.04, 17:06
          • Gość: Aniamalykot Re: jaka forme cwiczen wybrac? IP: *.net.autocom.pl 04.01.04, 17:11
            Przepraszam, wyzej mi sie zle kliknelo!!! I wyslalam pusta wiadomosc... -
            blondynka... ;-)

Jezeli wczesniej nie cwiczylas, to zacznij od tak zwanych zaec
            wprowadzajacych, czyli o niskiej intensywnosci, bo inaczej tak jak pisal
            Jogger zacznie brakowac Ci tchu. Ale ja bym pozostala przy fitnessie. Grunt to
            dobrze dobrac klub i madrego instruktora, porozmawiac z nim i wyjasnic o ci Ci
            chodzi. Grunt to instruktor ktory popatrzy na Ciebie indywidualnie. Czasem
            warto wydac tez wiecej pieniedzy, ale na cos o dobrej jakosci. W tym
            srodowisku jest bardzo wielu instruktorow fitnessu, ktorzy po prostu nie
            wiedza co robia, a fitness zle prowadzony zabija powoli, a zaczyna od
            stawow... :-(
            Skad jestes?
            • Gość: kasia Re: jaka forme cwiczen wybrac? IP: 217.153.47.* 04.01.04, 19:33
              Witam,

jestem z Piaseczna, wlasciwie to juz wybralam klub, wybralam tez zajecia: ABT i
              silownie, ale zmienie silowenia na Fat Burning. Myslisz ze to dobre
              polaczenie?? Dodam tez, ze kiedys trenowalam zawodowo tenis przez 8 lat i pilke
              reczna przez 3 lata,. Chodze tez raz w tygodniu na basen, wiec moze zadyszka az
              taka duza mi nie grozi?? Bardzo chce schudnac? Czy proponujesz jakies
              wspomagacze przed cwiczeniami??dzieki
              • Gość: Aniamalykot Re: jaka forme cwiczen wybrac? IP: *.net.autocom.pl 05.01.04, 00:10
                Jeżeli chcesz schudnąć to ja Ci raczej proponuje zajęcia kształtujące mięśnie,
                a nie wyjątkowo skoczne i wysiłkowe, bo takie zajęcia są na kondycję a nie na
                schudnięcie!!! Zle pojete zajecia fatburning nie dadzą Ci tego czego szukasz!
                + Dobra dieta i zycze sukcesow!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka