1fatum
04.11.11, 10:17
W kuchni przygotowujemy posiłki i często szukamy lepszych rozwiązań i nowocześniejszych akcesoriów.
Aktualnie szykuję się do zamiany 1/2 "świntucha" na dobre kiełbasy. Kiedy pomyślę o tępiących się nożach, to zaczynam szukać lepszych rozwiązań. Wiem, że na forum są wspaniali kucharze i zwykli użytkownicy kuchni.
Sądzę, że warto podzielić się swoimi obserwacjami i rozwiązaniami, aby >zrobić, a nie narobić się<.
>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Mam zamiar kupić takie noże, które na niemieckim rynku są od dawna, domyślam się, że ktoś z Was się z nimi zetknął. Czy warto kupować te, a może inne. Dziwi mnie ich polska cena. Przecież jak takie dobre, to czemu w Polsce są tak tanie?
Wadą wrodzoną typowo ceramicznych jest ich podatność na złamanie. Te zaś posiadają stalowy rdzeń.
Czy mamy do czynienia ze stalą „pomalowaną” cienką warstwą ceramiki, która wkrótce odpryskuje lub jest na tyle cienka, że noże są użyteczne tylko do czasu, kiedy pozostają ostre.
allegro.onet.pl/kolorowe-noze-tytanowo-ceramiczne-nie-chinskie-5sz-i1904561155.html