Dodaj do ulubionych

a u nos dzisio

18.12.11, 23:01
spod pjyrfszy Sniyg :)
pjyrfsze Weiße Schneeflöckchen
przinoszom Weihnachtlichen nastroj
Obserwuj wątek
    • seppel Re: a u nos dzisio 18.12.11, 23:19
      Kate Busch
    • szwager_z_laband Re: a u nos dzisio 19.12.11, 13:37
      u nos dzisiej tysz trocha suuo, ale juz sie straciou ...
      • seppel Re: a u nos dzisio 19.12.11, 18:45
        :) a unous ostou sie tyn Winterlandschaft
        • rita100 Re: a u nos dzisio 19.12.11, 20:29
          A unos jeglija juz stoi, To nic że nie ma śniegu, klimat świąt już czuć.

Kati jest klimatyczna i Jethro Tull - pierwszy raz słucham takiej muzyki. W sam raz na przystawkę świąteczną :)
          Wszystko ślicznie, klimatycznie gra. Masz gust Seppel. Jakby tu powiedzieć , by nie obrazili się inni, każdy z Was na tym Forum ma to coś, swoją osobowość.
          • socer-schlesier Re: a u nos dzisio 19.12.11, 20:34
            U nos tysz sniegu niy ma ale w tyj chwili -5 stopni jest na dworze. Moze do swiont se go doczekomy.
            • rita100 Re: a u nos dzisio 19.12.11, 20:41
              Ale tylko na święta ten śnieg, a potem znowu niech będzie 5 stopni ciepła. Musimy oszczędzać na ogrzewaniu domu. Dobrze jest, nie ma co narzekać.
              • berncik Re: a u nos dzisio 19.12.11, 20:49
                My dzisiej maszerowali nasze 5 km bouo jakes + 4C. Teraz je +1 we Opolu -3 .Dzisiej godali ze za trzy dni bydzie +10 stopnia, ciekawe.Chyba bydzie lato?
                • rita100 Re: a u nos dzisio 19.12.11, 20:56
                  A mnie całkiem na rękę taka pogoda. Bardzo się cieszę.
                  Maszerować 5km to wyzwanie i dobre dotlenianie. Uczyłam się ostatnio prawidłowego oddechu.
                  A to dlatego , że moja babunia cierpi na rozedme płuc i trzeba jej trenowac takie oddechy.
                  To bardzo pouczające i ważne dla zdrowia, dla każdego w każdym wieku. Może kiedyś potrenujemy oddechy na Forum ?
                  • berncik Re: a u nos dzisio 19.12.11, 22:00
                    rita100 napisała:

> A mnie całkiem na rękę taka pogoda. Bardzo się cieszę.
                    > Maszerować 5km to wyzwanie i dobre dotlenianie. Uczyłam się ostatnio prawidłowe
                    > go oddechu.
                    > A to dlatego , że moja babunia cierpi na rozedme płuc i trzeba jej trenowac tak
                    > ie oddechy.
                    > To bardzo pouczające i ważne dla zdrowia, dla każdego w każdym wieku. Może kied
                    > yś potrenujemy oddechy na Forum ?

Rita jak to chcesz te oddechy trenowac na forum? Juz slysza Twoje komendy!
                    rein - raus, rein - raus,rein - raus-Cos mi to przypomino?ale jo juz jest stary - zapomnialem.
                    • rita100 Re: a u nos dzisio 19.12.11, 22:13
                      Nie, nie, bez komend, ale warto zapoznać się z rytmem oddychania. To jest bardzo ważne. Ja to znalazłam na internecie. Nie ma takiego czegoś jak za stary. Na co za stary ? Zobacz jak pieknie rodzi stara jabłoń. Musi być tylko zadbana i mieć chęć do czekania na wiosnę.

Na oddechy nikt nie jest za stary, daj spokój, chyba nie chcesz powiedzieć, ze już jesteś za stary na oddech ? ;))))) Po prostu poznaj technikę wdechu i wydechu i poinformuj żonę, że trenujesz wdechy i wydechy, bo jeszcze będzie ona w stanie dzwonić na pogotowie jak zobaczy taki trening u Ciebie ;))))
                • berncik Re: a u nos dzisio 20.12.11, 16:55
                  Wczora jeszczech wierzou temu Wetterfrosch a dzisiej rano niespodzianka.
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/qc/ga/yobe/7qETrboycvFVObGeiB.jpg
                  Ale teraz je ino maras
                  • rita100 Re: a u nos dzisio 20.12.11, 21:31
                    Berncik, ale super widok. U nas dzis w nocy zapowiadają snieg.
          • seppel Re: a u nos dzisio 19.12.11, 22:13
            ta "jeglija" domyslom sie ze to chojinka je ;)
            also unos Christbaum stoji jeszcze je na balkonie
            dopjyro we Sobota jak sie wszyjscy zjadom bydzie uobleczono (die Tanne)
            a tymi "gustami" ...
            ... kozdy mo swojom osobowosc also, Ty Rita tysz mosz swojom ,niypowtazalnom :)
            widac to po tym jak bronisz sam na tym Forum swojego punktu widzynio
            Echt! Ich bewundere das sehr! :)
            Another Christmas Song

• rita100 Re: a u nos dzisio 20.12.11, 21:41
              Seppel, dobrze myślisz, jeglija to choinka. Wiem, wiem, tradycją jest ubieranie choinki w Wielkanoc, ale i to się zmienia i już wcześniej ubierają. Ja mam sztuczną i już jom oblekłam, by zrobić sobie czas na warzenie i pieczenie. Niekiedy widzę na balkonach stojące żywe chojiny.
              W tym roku nie mam gości na Świeta, to skromnie ucztuje.

A ile ludzi zjedzie się do Ciebie ?
              • seppel Re: a u nos dzisio 20.12.11, 22:50
                u mje dzisio za Fyrmom- 10cm Neuschnee

https://schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/thumb_DSC05795.JPG

czi obstoji do Swiont niywjadomo -Hochwesterwald und Sauerland tam napewno

Na Swjynta bydzie nos moze i z dziesiync ale to jeszcze na 100% niy wjadomo(zaproszonych jest znacznie wjyncy) ;)
                Jedzynio bydzie poddostatkym jakby wjyncy sie zebrauo ;)

• ballest Re: a u nos dzisio 20.12.11, 22:54
                  www.youtube.com/watch?v=JttnRh0qssI
                  u nos tysz sypalo !
                • seppel Re: a u nos dzisio 20.12.11, 23:27
                  Stings
                  fabelhafte Stimme und wunderbare Musik
                  • rita100 Re: a u nos dzisio 21.12.11, 19:26
                    seppel napisał:

> [url=https://www.youtube.com/watch?v=WK-U3QLbSX0&feature=related]Stings[/
                    > url]
                    > fabelhafte Stimme und wunderbare Musik

I za to uwielbia go świat :)
                • rita100 Re: a u nos dzisio 21.12.11, 19:23
                  Seppel, to przy tylu ludziach można gromko kolyndować. Jakoś tako jest, że czym więcej ludzi się zbierze tym raźniej spiewać. Zazdroszcze tego towarzystwa i takiego klimatu.
                  U mnie tylko trzy osoby będą, ale staram się jakby tabun ludzi przyszło.

I u nas dziś pierwszy śnieg spadł i na jezdni zrobiło sie niebezpiecznie. Pięknie i niebezpiecznie.

• sloneczko1 Re: a u nos dzisio 21.12.11, 19:31
                    u nos tysz zrobiyło sie piynknie i niebezpiecznie

jak mnom na zakryncie ciepło toch jusz myślałach,że znaki skosza;) i auto w rańcie sie znejdzie
                    • rita100 Re: a u nos dzisio 26.12.11, 22:48
                      sloneczko1 napisała:

> u nos tysz zrobiyło sie piynknie i niebezpiecznie
                      >
                      > jak mnom na zakryncie ciepło toch jusz myślałach,że znaki skosza;) i auto w rań
                      > cie sie znejdzie
                      >
                      >

I tak mamy łagodną zimę.
                      • rita100 Re: a u nos dzisio 26.12.11, 22:50
                        A u nos dzisio to i po domach kolędnicy smykali. Mała grupka ich była. Szkoda, ze zanikła ta tradycja.
                        • rita100 Re: a u nos dzisio 01.01.12, 23:18
                          Cały dzień luz i bluz. Jutro zaczyna się codzienna praca nowegoroczku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka