seppel 18.12.11, 23:01 spod pjyrfszy Sniyg :) pjyrfsze Weiße Schneeflöckchen przinoszom Weihnachtlichen nastroj Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwager_z_laband Re: a u nos dzisio 19.12.11, 13:37 u nos dzisiej tysz trocha suuo, ale juz sie straciou ... Odpowiedz Link
rita100 Re: a u nos dzisio 19.12.11, 20:29 A unos jeglija juz stoi, To nic że nie ma śniegu, klimat świąt już czuć. Kati jest klimatyczna i Jethro Tull - pierwszy raz słucham takiej muzyki. W sam raz na przystawkę świąteczną :) Wszystko ślicznie, klimatycznie gra. Masz gust Seppel. Jakby tu powiedzieć , by nie obrazili się inni, każdy z Was na tym Forum ma to coś, swoją osobowość. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: a u nos dzisio 19.12.11, 20:34 U nos tysz sniegu niy ma ale w tyj chwili -5 stopni jest na dworze. Moze do swiont se go doczekomy. Odpowiedz Link
rita100 Re: a u nos dzisio 19.12.11, 20:41 Ale tylko na święta ten śnieg, a potem znowu niech będzie 5 stopni ciepła. Musimy oszczędzać na ogrzewaniu domu. Dobrze jest, nie ma co narzekać. Odpowiedz Link
berncik Re: a u nos dzisio 19.12.11, 20:49 My dzisiej maszerowali nasze 5 km bouo jakes + 4C. Teraz je +1 we Opolu -3 .Dzisiej godali ze za trzy dni bydzie +10 stopnia, ciekawe.Chyba bydzie lato? Odpowiedz Link
rita100 Re: a u nos dzisio 19.12.11, 20:56 A mnie całkiem na rękę taka pogoda. Bardzo się cieszę. Maszerować 5km to wyzwanie i dobre dotlenianie. Uczyłam się ostatnio prawidłowego oddechu. A to dlatego , że moja babunia cierpi na rozedme płuc i trzeba jej trenowac takie oddechy. To bardzo pouczające i ważne dla zdrowia, dla każdego w każdym wieku. Może kiedyś potrenujemy oddechy na Forum ? Odpowiedz Link
berncik Re: a u nos dzisio 19.12.11, 22:00 rita100 napisała: > A mnie całkiem na rękę taka pogoda. Bardzo się cieszę. > Maszerować 5km to wyzwanie i dobre dotlenianie. Uczyłam się ostatnio prawidłowe > go oddechu. > A to dlatego , że moja babunia cierpi na rozedme płuc i trzeba jej trenowac tak > ie oddechy. > To bardzo pouczające i ważne dla zdrowia, dla każdego w każdym wieku. Może kied > yś potrenujemy oddechy na Forum ? Rita jak to chcesz te oddechy trenowac na forum? Juz slysza Twoje komendy! rein - raus, rein - raus,rein - raus-Cos mi to przypomino?ale jo juz jest stary - zapomnialem. Odpowiedz Link
rita100 Re: a u nos dzisio 19.12.11, 22:13 Nie, nie, bez komend, ale warto zapoznać się z rytmem oddychania. To jest bardzo ważne. Ja to znalazłam na internecie. Nie ma takiego czegoś jak za stary. Na co za stary ? Zobacz jak pieknie rodzi stara jabłoń. Musi być tylko zadbana i mieć chęć do czekania na wiosnę. Na oddechy nikt nie jest za stary, daj spokój, chyba nie chcesz powiedzieć, ze już jesteś za stary na oddech ? ;))))) Po prostu poznaj technikę wdechu i wydechu i poinformuj żonę, że trenujesz wdechy i wydechy, bo jeszcze będzie ona w stanie dzwonić na pogotowie jak zobaczy taki trening u Ciebie ;)))) Odpowiedz Link
berncik Re: a u nos dzisio 20.12.11, 16:55 Wczora jeszczech wierzou temu Wetterfrosch a dzisiej rano niespodzianka. Ale teraz je ino maras Odpowiedz Link
rita100 Re: a u nos dzisio 20.12.11, 21:31 Berncik, ale super widok. U nas dzis w nocy zapowiadają snieg. Odpowiedz Link
seppel Re: a u nos dzisio 19.12.11, 22:13 ta "jeglija" domyslom sie ze to chojinka je ;) also unos Christbaum stoji jeszcze je na balkonie dopjyro we Sobota jak sie wszyjscy zjadom bydzie uobleczono (die Tanne) a tymi "gustami" ... ... kozdy mo swojom osobowosc also, Ty Rita tysz mosz swojom ,niypowtazalnom :) widac to po tym jak bronisz sam na tym Forum swojego punktu widzynio Echt! Ich bewundere das sehr! :) Another Christmas Song Odpowiedz Link
rita100 Re: a u nos dzisio 20.12.11, 21:41 Seppel, dobrze myślisz, jeglija to choinka. Wiem, wiem, tradycją jest ubieranie choinki w Wielkanoc, ale i to się zmienia i już wcześniej ubierają. Ja mam sztuczną i już jom oblekłam, by zrobić sobie czas na warzenie i pieczenie. Niekiedy widzę na balkonach stojące żywe chojiny. W tym roku nie mam gości na Świeta, to skromnie ucztuje. A ile ludzi zjedzie się do Ciebie ? Odpowiedz Link
seppel Re: a u nos dzisio 20.12.11, 22:50 u mje dzisio za Fyrmom- 10cm Neuschnee czi obstoji do Swiont niywjadomo -Hochwesterwald und Sauerland tam napewno Na Swjynta bydzie nos moze i z dziesiync ale to jeszcze na 100% niy wjadomo(zaproszonych jest znacznie wjyncy) ;) Jedzynio bydzie poddostatkym jakby wjyncy sie zebrauo ;) Odpowiedz Link
ballest Re: a u nos dzisio 20.12.11, 22:54 www.youtube.com/watch?v=JttnRh0qssI u nos tysz sypalo ! Odpowiedz Link
seppel Re: a u nos dzisio 20.12.11, 23:27 Stings fabelhafte Stimme und wunderbare Musik Odpowiedz Link
rita100 Re: a u nos dzisio 21.12.11, 19:26 seppel napisał: > [url=https://www.youtube.com/watch?v=WK-U3QLbSX0&feature=related]Stings[/ > url] > fabelhafte Stimme und wunderbare Musik I za to uwielbia go świat :) Odpowiedz Link
rita100 Re: a u nos dzisio 21.12.11, 19:23 Seppel, to przy tylu ludziach można gromko kolyndować. Jakoś tako jest, że czym więcej ludzi się zbierze tym raźniej spiewać. Zazdroszcze tego towarzystwa i takiego klimatu. U mnie tylko trzy osoby będą, ale staram się jakby tabun ludzi przyszło. I u nas dziś pierwszy śnieg spadł i na jezdni zrobiło sie niebezpiecznie. Pięknie i niebezpiecznie. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: a u nos dzisio 21.12.11, 19:31 u nos tysz zrobiyło sie piynknie i niebezpiecznie jak mnom na zakryncie ciepło toch jusz myślałach,że znaki skosza;) i auto w rańcie sie znejdzie Odpowiedz Link
rita100 Re: a u nos dzisio 26.12.11, 22:48 sloneczko1 napisała: > u nos tysz zrobiyło sie piynknie i niebezpiecznie > > jak mnom na zakryncie ciepło toch jusz myślałach,że znaki skosza;) i auto w rań > cie sie znejdzie > > I tak mamy łagodną zimę. Odpowiedz Link
rita100 Re: a u nos dzisio 26.12.11, 22:50 A u nos dzisio to i po domach kolędnicy smykali. Mała grupka ich była. Szkoda, ze zanikła ta tradycja. Odpowiedz Link
rita100 Re: a u nos dzisio 01.01.12, 23:18 Cały dzień luz i bluz. Jutro zaczyna się codzienna praca nowegoroczku. Odpowiedz Link