Dodaj do ulubionych

EURO 2012-Ciekawostka

10.05.12, 10:22
wyborcza.pl/1,75248,11691096,Mialo_byc_lotnisko_na_Euro_2012__Ale_nie_zdaza___w.html
Obserwuj wątek
    • artjomka Re: EURO 2012-Ciekawostka 10.05.12, 10:51
      Ludzie, ludzie!
      Juzajs prziklad polckij megalomanii i prania mozgow Polokom, bez gryzipiorkow.
      Faktym je, co termin otwarcia nowego lotniska Berlin-Brandenburg sie przesunie.
      Ale nigdy niy bouo mowy, co Niymcy budujom nowe cyntralne lotnisko dlo Berlina, coby kibice mieli gibcij do Polcki na mecz!
      Lotnisko – nawet w Niymcach – buduje sie pora lot – i jak sie niy myla – decyzja o zbudowaniu go, padla na dugo przet tym, jak zdecydowali dac Miszczofstwa Europy w kopaninie Polokom i Ukrainie.
      A do tego chca pedziec, co loty bydom dali szly na te lotniska berlinskie, kere som – Schoenefeld i Tegel. No a jak by tak gryzmok znou sie na geografii i umiol karty czytac, to by mu podpaduo, co te nowe lotnisko je jeszcze bardzi na zachod (dali ot Poznanio I Gdanska) – jak Schoenefeld, abo Tegel.
      Tosz nie ciscie takich gupot!
      Pyrsk!
      • artjomka Re: EURO 2012-Ciekawostka 10.05.12, 10:56
        Ach - i jeszcze jedna rzecz.
        S tego co wjym, lotnisko Walesy w Gdansku i Zimnego Lecha w Poznaniu, som skuli tych Miszczofstw w kopaninie zmodernizowane, coby fligry z kibicami mogli tam wylondowac.
        A mozno to Poloki zrobjyli tyn powod, co lotnisko w Berlinie bydzie pozni otwarte, coby sie pozbyc konkuryncji? :-))
        Pyrsk!
        Polcka Kargulym silno!
        • berncik Re: EURO 2012-Ciekawostka 10.05.12, 11:39
          Artiomka:Jo rozumia Goroli, bo oni uwazajom ze, najblizej do Polskiego miedzynarodowego lotniska to Berlin i to jeszcze zanim zaczli budowac Schönefeld .I bestosz rozumia ze Gorole
          Powiedzmy z hameryki londujom we Berlinie.Teraz te sroge samoloty mogom tysz londowac we Warszawce ino nie tela .
          • artjomka Re: EURO 2012-Ciekawostka 10.05.12, 12:15
            Mosz pra Berncik!
            Ino tukej niy to je zamysuym szkroboka, co to we cajtongu napisou. Tukej idzie juzajs, coby tyn polcki Volkszorn skerowac na Niymcow. Coby juzajs plepsowi przipomniec, jake to te Niymce som swinie. Majom sie Poloki cieszyc, bo bestosz de rube fligry poune kibicow wylondujom mozno na polckich flugplacach (von eben)!
            A tak na koniec: ciekawy ech je, wiela kibicow na mecze we Wroclaw przileci do Pragi (daleko niy je), a we Krakowie – do Wiednia?
            Pyrsk!
      • erka-4 Re: EURO 2012-Ciekawostka 09.06.12, 08:32
        artjomka napisał:
        Faktym je, co termin otwarcia nowego lotniska Berlin-Brandenburg sie przesunie.

...jakiś tam ten termin jednak był i nie wyszedł Niemcom w terminie

Tosz nie ciscie takich gupot!

...no właśnie,bo to są niemieckie jedynie głupoty,ale jak wy "slonzoki" na tym "slonskim" forum na okrągło pociskacie te polskie no to jest o'key,nieprawdaż ?

p.s.
        zawsze twierdziłem i twierdzę niezmiennie:
        Niemcy są wielkie i zawsze tak będzie,nawet przy największej głupocie z ich strony.
    • gryfny Re: EURO 2012-Ciekawostka 10.05.12, 14:42
      Kukanie do "cudzego ogrodka" to twoje hobby?
      Tysz zajrza:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11688043,Nad_Stadionem_Narodowym_zerwal_sie_sufit.html?lokale=warszawa
      • lopi123 Re: EURO 2012-Ciekawostka 10.05.12, 15:20
        Widzę Gryfny, że zabawa z kukaniem do cudzego ogródka ci się spodobała.
        • gryfny Re: EURO 2012-Ciekawostka 10.05.12, 15:36
          Kaj tam,czekom na ME i kozdo ciekawostka czytom,ino.
    • gryfny Re: EURO 2012-Ciekawostka 15.05.12, 18:17
      www.sport.pl/sport/10,67450,11726184,Limuzyna_Platiniego_na_Euro__Regulowane_fotele_i_urzadzenie.html

• gajowy555 Re: EURO 2012-Ciekawostka 22.05.12, 11:26
        Wy tu wszyscy na poważnie, a przecież wiadomo że śmiech to zdrowie !
        Więc proponuję obejrzeć EURO oczami Chińczyków :)
        Zwróćcie też uwagę na muzykę.
        Pozdrowienia dla prawdziwych kibiców :piwo:

• gryfny Re: EURO 2012-Ciekawostka 02.06.12, 10:03
      trocha mie zdziwko rypuo, Poloki nie robiom tego Show
      pl.uefa.com/uefaeuro/news/newsid=1803539.html#szczego%C5%82y+ceremonii+otwarcia+euro
    • gryfny Re: EURO 2012-Ciekawostka 03.06.12, 09:58
      trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,11844993,Abp_Glodz_o_Euro__Futbol_to_liturgia__Swiecka__ale.html
    • gryfny Re: EURO 2012-Ciekawostka 04.06.12, 16:32
      przylecieli do Danzig tym:
      747-8.lufthansa.com/#/b747/experience/
    • gryfny Re: EURO 2012-Ciekawostka 06.06.12, 20:25
      wszystkie przyjadom,Merkel,Putin i inksze srogie ryby, wszystkie zapomnieli o bojkocie
      • berncik Re: EURO 2012-Ciekawostka 07.06.12, 11:48

https://sportbild.bild.de/SPORT/fussball-em-2012/2012/06/06/abendessen-mit-angela-merkel/fg/Merkel_20Visits_20The_20German_20National_20Team_20in_20Poland__26876417__MBQF-1339009800,templateId=renderScaled,property=Bild,height=349.jpg
        sportbild.bild.de/SPORT/fussball-em-2012/2012/06/06/abendessen-mit-angela-merkel/spontaner-besuch-der-kanzlerin-im-dfb-hotel.html
        • anton_28 Re: EURO 2012-Ciekawostka 07.06.12, 18:49
          Klar, Angela mo Heimweh :) dyc z Danzig pochodzi

A porzrac umsonst? warum niy?
    • szwager_z_laband Piszczek 07.06.12, 20:07
      mie sie cos zdo ize Piszczek to tysz je Slonzok
      • ballest Re: Piszczek 07.06.12, 20:54
        z nazwiska by musiou Slonzokiem byc !
        • szwager_z_laband Re: Piszczek 07.06.12, 20:55
          suyszouech w TV jak odniego fater po slonsku godou
          • gryfny Re: Piszczek 07.06.12, 21:03
            myjglich:
            de.wikipedia.org/wiki/Czechowice-Dziedzice
            • socer-schlesier Euro 2012-Ciekawostka. 08.06.12, 06:36
              www.sport.pl/euro2012/1,127118,11887337,Euro_2012__Przykazania_Joachima_Loewa__Co_wolno_a.html
              • socer-schlesier Re: Euro 2012-Ciekawostka. 09.06.12, 06:11
                Na Smudy jusz psy wiyszajom wiync zycza mu zeby jak najdali ze swojom druzynom zaszol. Troszka se w drugi polowie potraciyli ale w piyrszy zle niy grali, dodatkowo jak by Lewy tygo bala co mu Piszczek zacyntrowol siyngnol byloby dwa zero i niy wiadomo czy Greki by zdonzyli wyrownac a byc moze i z kontry trzecio by dostali. No ja, taki je fusbal.
      • erka-4 to bardziej jak pewne... 09.06.12, 08:14
        ...że on jest Slonzok,lecz co to ma do rzeczy wszak polską reprezentację firmuje swoją śląskością,słyszałeś jak wczoraj głośno śpiewał i widziałeś jak usta otwierał szeroko,gdy Polski Hymn grany był na boisku przed meczem wczorajszym z Grecją ?
        • szwager_z_laband Re: to bardziej jak pewne... 09.06.12, 08:36
          a suyszous jak Polanski padou ze sie jednak czuje wiyncyj Niymcym?

no to o czym to swiadczy?
          • szwager_z_laband ps 09.06.12, 08:51
            www.news.de/politik/855261774/schlesische-autonomie-irgendwo-zwischen-polen-und-deutschland/1/
          • erka-4 nie usprawiedliwiam go... 09.06.12, 09:18
            ...ale rozumiem,mówi tak bo mu za to płacą,ale śpiewa i kopie jak mu mówi serce,więc śpiewa Hymn Polski i kopie w polskiej reprezentacji narodowej.
            Żeby pływać na wierzchu z nosem w tym ogólnoświatowym szambie,mówić należy inaczej niż serce śpiewa,nawet ten czarnoskóry amerykański prezydent też tak pływać potrafi.
            Jednak czy na długo sił wystarczy aby nos nad powierzchnią tego goowna utrzymać,wszak kiedyś się z sił opadnie,i co wtedy przyjdzie zrobić ze sobą ???,jedynie UTONĄĆ.
            • szwager_z_laband Re: nie usprawiedliwiam go... 09.06.12, 09:23
              wiysz ze mie kompletnie niy interesuje co ci sie tam mieli w tym wszechpolskiyj kalfasie

szambo to fatycznie twoj poziom
              • ballest Re: nie usprawiedliwiam go... 09.06.12, 09:57
                a dzisiej bydom juzas Holendry spiewac, ze sa z niemiecki krwi

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mZA2szxjFxM#!
            • erka-4 Re: nie usprawiedliwiam go... 09.06.12, 09:56
              Szwagier,czy ja organizuję takie światowe spektakle sportowe w nazwie swej,w których grają reprezentanci drużyn związanych z konktetnym narodem,więc co się czepiasz mojej polskości,a te inne ...skości się nie liczą w tym światowym finansowym szambie,nie mów mi,że tu o sport chodzi,bo tu chodzi o grube pieniądze,sport to uprawia narazie mój wnuczek na falkenberskim Orliku,kopie piłke za darmo.
              • szwager_z_laband Re: nie usprawiedliwiam go... 09.06.12, 10:09
                niy, ale ty godosz jak te Kaczynske i Rydzyki a nawet konserk smiyszniyj.
                • erka-4 Re: nie usprawiedliwiam go... 09.06.12, 13:11
                  ...śwagier,to nie jest śmieszne,to jest tragiczne,tylko ty jeszcze o tym nie wiesz,jeśliś jest dziadek to się nigdy nie dowiesz ale dowiedzą się twoje wnuki,ja ci to mówię,a z Rydzykiem łączy mnię tylko to,że go czasami pooglądam w tej telewizji,która nie może być cyfrową.
                  Natomiast Kaczyńskiego nie odrózniam od Tuska,jeden polityk i drugi polityk a razem to dwaj oszuści,no cóż taki mój zwrok jest dziwny.

p.s.
                  tak na marginesie,ani mnię grzeje ani ziębi,ale się zastanawiam dlaczego tej telewizji od pana dyrektora Rydzyka w dobie swobód demokratycznych nie pozwolono wdrapać się na tę platformę cyfrową,czyżby ci od polityki zapomnieli o podstawowej zasadzie życia,że zakazany owoc najbardziej smakuje ?
                  I to co powiedziałem na wstepie,że chłodny jestem a właściwie byłem w tej cyfrowej sprawie to teraz zaczyna ona podgrzewać moje polskie serce i wiesz śwagier,że może się stać cud nas Wisłą i ja taki chłodny w sprawach tej telewizji mogę czasami skoczyć gdzieś z flagą polska,i zamanifestować za tym o czym wczoraj nawet bym nie pomyślał.
                  No,odzywa się we mnie natura Polaka,i ani Merkel,ani Obama tego nie zmieni,bo gdyby to ktoś zmienił to ja bym przestał być Polakiem.
                  A więc śmiej się śwagier ze swego polskiego śwagra,bo śmiech to zdrowie.
                  • szwager_z_laband Re: nie usprawiedliwiam go... 09.06.12, 14:16
                    widac niyznosz sie na ludziach :))
    • szwager_z_laband ino do chopow 09.06.12, 14:27
      www.youtube.com/watch?v=cxm5RlsORgE
      ;)
      • kubiss Re: ino do mezczyzn 09.06.12, 17:59
        A ja wole Kaczynskiego bo go tutaj nienawidza
        Nienawidza go bo odwazyl sie glosno powiedziec o niemieckiej opcji

Przypomne wam ze Miroslaw Klos jest wedlog waszej skali dzielenia
        ludzi KROJCOKIEM bo mial Matke Polke wiec to juz dla was gorszy
        material .
        • szwager_z_laband Re: ino do mezczyzn 09.06.12, 18:06
          zodko to powia ale powia

on je taki ciul jak ty
          • szwager_z_laband ps 09.06.12, 18:29
            patrz.pl/filmy/jaroslaw-kaczynski-spiewa-hymn-polski-new
          • kubiss Re: ino do mezczyzn 09.06.12, 18:39
            Wer ist Ciul wie Ich ?
            Miroslaw Klose ?
            • szwager_z_laband Re: ino do mezczyzn 09.06.12, 18:41
              tys je richtik pampon
              • kubiss Re: ino do mezczyzn 09.06.12, 20:15
                Odpowiadasz na:
                szwager_z_laband napisał:

> tys je richtik pampon

I N D O R
    • gryfny Re: EURO 2012-Ciekawostka 09.06.12, 20:14
      "Stasiek dej lacie" mo natchnienie:
      euro2012.dziennik.pl/bialo-czerwoni/artykuly/393679,kardynal-dziwisz-papiez-pomogl-tytoniowi-obronic-rzut-karny.html
    • gryfny Re: EURO 2012-Ciekawostka 10.06.12, 10:56
      cienszki"policzek" do smolenskiego ludu nad Wislom:
      www.tvn24.pl/rosjanie-zlozyli-kwiaty-przed-pomnikiem-ofiar-katastrofy,257098,s.html
    • rico-chorzow Re: EURO 2012-Ciekawostka 10.06.12, 11:28
      lopi123 napisał:

wyborcza.pl/1,75248,11691096,Mialo_byc_lotnisko_na_Euro_2012__Ale_nie_zdaza___w.html
      Jak to dobrze,że główne lotnisko Polski będzie w Berlinie,wszyscy Polacy będą mieli blisko,jak i ci lądujący do Polski,Polska,Polacy znowu wykazali się dalekowzrocznością:)
      • socer-schlesier Re: EURO 2012-Ciekawostka 11.06.12, 07:42
        400 funtow za nocka. Drogo se cyniom.
        biznes.onet.pl/jak-prostytutki-przygotowaly-sie-na-euro,18572,5153501,news-detal
        • erka-4 za luksus ... 11.06.12, 14:04
          ...luksusowa cena,ale radziłbym ci z tego luksusu zrezygnować bo może ci się jakić polski syf rzucić na twe niemieckie ciało.
          • kubiss Re: za luksus ... 11.06.12, 14:54
            Oni sa juz przewaznie po ,, klimie ,, wiec im pryka raczej nie staje
            na widok slicznych Slowianek
            Po drugie mezczyzni z duza porcja nienawisci tez maja z tym problemy

Ja przy nich jestem jak Casanova
            Masazystke mam z Korei dom mi sprzata czarnoskora pieknosc
            i kazdej juz dogodzilem

Jeszcze tylko musze poflirtowac z Latynoska i bedzie komplet;-)
            • erka-4 Re: za luksus ... 12.06.12, 07:40
              No to się pomyliłem co do ciebie,myślał ja,żeś ty jest Polak a ty jesteś jakiś Casanowa,no popatrz jak można się pomylić.
              • socer-schlesier Re: za luksus ... 14.06.12, 10:07
                wiadomosci.onet.pl/fotoreportaze/Swiat/zdjecia-polskich-kiboli-obiegly-swiat,5160111,12176308,fotoreportaz-maly.html
                • erka-4 nie mogę uwierzyć... 14.06.12, 20:00
                  ...własnym oczom i własnym uszom,świat się interesuje Polską i Polakami,czy ty w to wierzysz szlezier, ja nie za bardzo,bo to chyba jedynie u Niemców wzbudzamy takie pozytywne zainteresowanie:

wiadomosci.onet.pl/raporty/deutsche-welle-w-onecie/niemiecka-prasa-polska-to-inny-swiat,1,5154664,wiadomosc.html
                  • anton_28 Re: nie mogę uwierzyć... 14.06.12, 20:10
                    Pozytywne zainteresowanie - co sam wiela pedziec...

Jak idzie o Euro to Polsko robioua pod diktando UEFA - kozdo drobnostka boua uzgodniano i sprawdzano - i klar ze se to udauo

Super stadioony, strefy kibica - w tym Polsko jusz downo Europa dogonioua

I te zewnyntrzne rzeczy Niymcom som pokozywane - i jak sam Polski niy pochwolic???

Czamu ale niy pokozoom ty bolawy stroony Polski: tych wszyskich hooliganoow, zadymiorzy, orzartych szukajooncych zaczepki modziokoow, niszczooncych, bijooncych niywinnych

Nie wia kaj uoni te caue polske zuo na czas Euro zawarli??? o zawieszyniu brooni raczy niy ma godki.

Czowiek se boji w wiynkszym miescie nocom po osiedlu pszelyjs - niy pomogom 2 metry i muskle jak kamiyn

I to gynau powinni w Polsce wyplywic - wtedy by szuo pedziec ze som na 100% w Europie !!
                    • andrzejpatrick1973 Re: nie mogę uwierzyć... 14.06.12, 22:17
                      anton_28 napisał:

> Pozytywne zainteresowanie - co sam wiela pedziec...
                      > Jak idzie o Euro to Polsko robioua pod diktando UEFA - kozdo drobnostka boua uz
                      > godniano i sprawdzano - i klar ze se to udauo
                      > Super stadioony, strefy kibica - w tym Polsko jusz downo Europa dogonioua
                      > I te zewnyntrzne rzeczy Niymcom som pokozywane - i jak sam Polski niy pochwolic
                      > ???
                      > Czamu ale niy pokozoom ty bolawy stroony Polski: tych wszyskich hooliganoow, za
                      > dymiorzy, orzartych szukajooncych zaczepki modziokoow, niszczooncych, bijooncyc
                      > h niywinnych
                      > Nie wia kaj uoni te caue polske zuo na czas Euro zawarli??? o zawieszyniu broon
                      > i raczy niy ma godki.
                      > Czowiek se boji w wiynkszym miescie nocom po osiedlu pszelyjs - niy pomogom 2 m
                      > etry i muskle jak kamiyn
                      > I to gynau powinni w Polsce wyplywic - wtedy by szuo pedziec ze som na 100% w E
                      > uropie !!
                      ........................................................................................
                      Jak juz widze jak to wy akurat tak bardzo troszczycie sie o bezpieczenstwo innych , to musze sie smiac . Nie tak dawno przeciez bo podczas meczu Herthy Berlin z Fortuna Dusseldorf dzialy sie istne cuda , nie tylko kibole lali sie po pyskach ale "kibolska atmosfera" dosiegla nawet zawodnikow , najbardziej chyba Christian Lell z Herthy a od ognia i dymu nie bylo widac boiska. No i co ? Ano nic, w kazdym kraju znajda sie jakies debile , ktorzy szukaja zadymy . Juz wy sie szukaniem dziury w calym nie zajmujcie !
                    • erka-4 Re: nie mogę uwierzyć... 15.06.12, 12:49
                      No ciekawe,gdyby się tak przytrafiły Niemcom jakieś podobne zawody i mecz Niemców z Rosją w dniu największego ich święta,którego symbolem jest zawieszenie młota z sierpa w tle flagi czerwonej na Bramie Brandenburskiej,i gdyby taki czyn próbował powtórzyć jakiś kibic rosyjsko-sowiecki,coby niemieccy chuligani uczynili w takiej sytuacji a co na to powiedziałaby pani kanclerz Merkel.
                      A Polacy,coby nie mówić pozwolenie dali Rosjanom świętować ich święto na polskiej ziemi,a nawet hasła głosić wyrażnie antypolskie z antypolskimi obrazami w tle,czy to nie była prowokacja rosyjska,na którą dali się złapać na szczęście jedynie polscy chuligani.

A tu masz chuliganów niemieckich,których nikt obcy nie prowokował,a co by się działo gdyby tam się znależli jacyś Rosjanie albo Polacy ?

www.orange.pl/kid,4000003362,id,4000887969,title,Niemieccy-chuligani-zdemolowali-pociagi-i-dworce,article.html
                      p.s.
                      więc mój drogi antonie nie opowiadaj pierdół,Polska już dawno jest w Europie,zaraz latem roku 1989,kiedy zerwaliśmy stalową kurtynę,na trasie Opelln-Falkenberg oglądać zacząłem europejski widok kurewskiej dziewczyny stojącej z gołą doopą przy polskiej drodze,najbardziej widoczny i rozpoznawalny znak polskiej europeizacji,no a potem przyszedł też czas na tych europejskich i polskich zarazem hooliganów,no cóż kultura szła i idzie z zachodu Europy.
                      Coby nie mówić i nie chwaląć "komuny" obrazków takich wówczas nie oglądałem,a szkoda bo byłem wówczas nieco młodszy to może bym sobie tak powojował na stadionie a potem trochę pomiłował w przydrożnym rowie.
    • gryfny Re: EURO 2012-Ciekawostka 15.06.12, 23:57
      cza zawsze wszystko kopiowac?
      www.sport.pl/euro2012/1,109077,11940828,Polska___Czechy__Zafaluje_bialo_czerwona__Uszyli_megaflage_.html
      • socer-schlesier Re: EURO 2012-Ciekawostka 16.06.12, 08:27
        Fajne te dziolszki tych pilkarzy. Kero Wom sie najbardzi podobo?
        ofsajd.onet.pl/fotogalerie/piekne-kobiety-wola-polakow-czy-czechow,5161559,12183893,galeria-maly.html
        • berncik Re: EURO 2012-Ciekawostka 16.06.12, 15:11
          Dobrze robiom ze ta cholota nie moze zostac anonimowo i zaroz ich skazujom.

Monitoring pomaga. Policja zatrzymuje dziesiątkami
          www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/monitoring-pomaga-policja-zatrzymuje-dziesiatkami,258648.html
    • gryfny Re: EURO 2012-Ciekawostka 16.06.12, 17:41
      gorko bydzie we Breslau:
      despero.pl/obrazek.php?66
      • socer-schlesier Re: EURO 2012-Ciekawostka 17.06.12, 08:43
        Uwazom ze Boenisch bol jednym z najslabszych w polski reprezyntacji ale dziolszka mo fajno.
        www.ciacha.net/ciacha/1,111473,11946773,Omg__wiedzialyscie__ze_partnerka_Sebastiana_Boenischa.html
        • socer-schlesier Re: EURO 2012-Ciekawostka 18.06.12, 06:50
          Tu Dania wygrala:
          ofsajd.onet.pl/fotogalerie/ach-coz-to-byl-za-mecz,5163030,12194116,galeria-maly.html
          • ballest Re: EURO 2012-Ciekawostka 18.06.12, 10:29
            "O miłym zaskoczeniu mówili wszyscy rozmówcy reportera Polskiego Radia: Anglik, Niemcy i Szwedzi. Ich zdaniem za zły wizerunek Ukrainy odpowiadają przede wszystkim zachodnie media. Po tym, co tam usłyszeli, teraz cieszą się ze wszystkiego. Zwracają uwagę przede wszystkim na przyjazne nastawienie Ukraińców, a także niskie ceny."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11956687,Kibice_mile_zaskoczeni_Ukraina__Zachodnie_media_stworzyly.html?lokale=gliwice
            • ballest Re: EURO 2012-Ciekawostka 18.06.12, 20:28
              TAKA jest niestety kultura i etykieta Polakow

www.youtube.com/watch?v=HP67K4OdVl0&feature=youtu.be
              w Niemcach Poloki jezdza autami ze swoimi polskimi flagami i zodyn ich nie atakuje !
              • kubiss Re: EURO 2012-Ciekawostka 18.06.12, 21:10
                Wstyd kibicowac Niemcom
                Ten podpity Slazak nie przepada za Schlesierami
                • ballest Re: EURO 2012-Ciekawostka 18.06.12, 21:20
                  Podpici tam byli tylko POLACY!!
                • ballest Re: EURO 2012-Ciekawostka 18.06.12, 21:51
                  Tam nie bylo podpitego Slonzoka, tylko napierdolone HADZIAJE, ale skond to uozarty Kubus wiedziec moze !!

www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120618/POWIAT08/120619380
                  • kubiss Re: EURO 2012-Ciekawostka 18.06.12, 22:20
                    A skad to wiesz ze to nie pijani Slazacy ?
                    Wylegitymowales ich ?
                    Polacy nie mowia z takim akcentem

Widac ze Slazacy tez nie przepadaja za Schlesierami .
                    Czymu nikt was nie lubi?
                    No ja ino troche :-)

--
                    Parsk
                    • socer-schlesier Re: EURO 2012-Ciekawostka 19.06.12, 07:32
                      ballest 18.06.12, 20:28 Odpowiedz
                      TAKA jest niestety kultura i etykieta Polakow

www.youtube.com/watch?v=HP67K4OdVl0&feature=youtu.be
                      w Niemcach Poloki jezdza autami ze swoimi polskimi flagami i zodyn ich nie atakuje !
                      --------------------------------------------------------------------------------------------------

Miol psy na chamow wypuscic. Sto procynt ze tyn Slonzok tym chamom za to nic niy zrobi i to jest ta nasza jak to Kaziu Kutz godo: slonsko dupowatosc.
                      • erka-4 powiedział pan Sowa... 19.06.12, 08:16
                        cytat:
                        ...Pozwólcie nam kibicować reprezentacji Niemiec, tam grają przecież dwaj Ślązacy: Klose i Podolski - mówi Jan Sowa. - Zresztą u mnie w rodzinie ja kibicuję Niemcom, a moje dzieci Polakom. To nie jest wojna, to tylko sport.

...a zatem skoro to nie jest wojna to po co ty walczysz szlezier i ty ballescie von jungingen w sprawie tych idiotycznych pijaków slonskich z Olesna rodem ?

p.s.
                        Pan Sowa jednak co innego mówi a co innego myśli w tej wojennej flagowej
                        sprawie,bo czy czasami nie po to on tę flagę niemiecką wywiesił na polskiej ziemi aby te wojnę wywołać swym wielkim czynem i bardzo poważnym w skutki,który pobudził do działań aktywnych i zapobiegawczych slonskich czy polskich to obojetne pijanych "patriotów",no cóż jaka wojna taka i armia po obu stronach konfliktu.

• socer-schlesier Niy wszyscy Polsce kibicujom. 19.06.12, 08:29
                          Wiysz co synek, stowosz se podobny do kubisa z kerym jo sam w ogole "se niy spiyrom" bo to je bez synsu.
                          • erka-4 Re: Niy wszyscy Polsce kibicujom. 19.06.12, 13:18
                            socer-schlesier napisał:

> Wiysz co synek, stowosz se podobny do kubisa z kerym jo sam w ogole "se niy spi
                            > yrom" bo to je bez synsu.

...w końcu do czegoś mądrego żeś doszedł,szlezier,że idiotyzmem całkowitym jest dziś prowadzić durnowate wojny,faktycznie o nic,wszak mamy Europę Nową i Wolną podobno.
                            Na wojnę mogą jedynie iść jacyś śmieszni i kolorowi,pomalowani w różne barwy tęczowe kibice no i opici piwem lub innym napojem wyskokowym osłepani kibole.
                            Więc ty mi powiedz,szlezier,o co ty w końcu walczysz,tu na tym slonskim forum w Polsce Wolnej i Europejskiej.
                            Kim jesteś,kibicem a może kibolem i jakiej drużynie oddajesz swe serce.
                        • berncik Re: powiedział pan Sowa... 19.06.12, 11:41
                          erka :Z Twoich tu wpisow wyniko ze Slonzak nie smie kibicowac Niemcom bo prowokuje.KOGO?
                          Tylko takich zakamuflowanych Polskich nazistow jak Ty.Dopuki Ty takich chuliganskich wybrykow ni przestaniesz tlumaczyc i usprawiedliwiac,jestes poprost niedorozwinietym Polskim Nazistom
                          Z demokracjom jaka przynajmi unas panuje nie ma to nic wspulnego.Dzis w nocy robili autocorso Hiszpanie ,wczoraj Portugisy.Dom som postrojone wszystkimi Europejskimi fanami.
                          To jest Fußball a nie jak u Ciebie i tobie podobnych trzeci wojna Swiatowa.
                          • erka-4 Re: powiedział pan Sowa... 19.06.12, 13:30
                            Goowno byś wiedział bercik o tej trzeciej wojnie światowej,gdybyś miał w Polsce prasę, która ma gębę na kłódkę zamkniętą,ale my wbrew temu co robią inni nie ukrywamy swej wojny światowej przed tobą,dużo wiesz o swoich wojnach w Niemczech ? ,twoim zdaniem ich nie ma,bo o nich media niemieckie w Niemczech wolnych jakoś mało albo wcale nie donoszą.
                            Daj mi przykład prasowy niemieckiej wojny domowej,a uwierzę ci na słowo,że wolne masz media w swym kraju.
                            • kubiss Re: powiedział pan Sowa... 19.06.12, 14:34
                              zamiast wieszac psy na Erce zastanowcie sie dlaczego
                              Niemcy i ich flagi budza takie negatywne emocje nawet na slasku ?
                              Nikt nic nie ma do Czechow ktorzy wyeliminowali nedzna polska druzyne
                              Ja tez goraco kibicuje Czechom i wierze ze nasi Sasiedzi wejda do polfinalu
                              Bedac na waszym Szlyzjerskim miejscu robilbym wszystko
                              aby Polacy zaczeli was polubili i zrozumieli wasza odmiennosc etniczna
                              Wy jednak czynicie wszystko aby was traktowano jak cyganow w Czechach
                              • lopi123 Re: powiedział pan Sowa... 19.06.12, 17:56
                                Na Śląsku była, jest i będzie moda (jeśli tak można powiedzieć) na Niemcy. Każdy wolałby aby jego przodkowie pochodzili z kraju, który technicznie, gospodarczo jest jednym z najlepszych.
                                To trochę tłumaczy przypadek Gorzelika i jemu podobnych przechrztów. Oczywiście przeszłość nazistowsko-hitlerowsko-faszystowską wykreślamy wtedy grubą gumką-myszką, zwalając wszystko co najgorsze na sąsiadów. A, że zawsze trafi się jakiś bandyta, który zamorduje Bogu ducha winnego Żyda, możemy wtedy mówić, że winny jest cały naród i cały aparat państwowy danego kraju. To, że w krajach okupowanych np. w Polsce nie istniała legalna polska władza to jest nieważne. Można jednak, uznając władze niemieckie za pseudolegalne zarzucić im, że nie zapobiegły (a może temu sprzyjały) tym morderstwom dokonanym przez bandytów. Tak ich należy nazwać. Byli to Polacy bandyci, ale to nie był naród inspirowany swoimi gorąco oklaskiwanymi wybrańcami jak np. mały pan z wąsikiem lub nerwowo podrygujący josef oraz tłuścioch, który chyba dla żartu był szefem luftwafe.
                                Ale weź to tłumacz ludziom, którzy mają światopogląd ciasny jak przedpokój(?) w familoku.
                                • kubiss Re: powiedział pan Sowa... 19.06.12, 19:29
                                  Oni dobrze wiedza ile morderstw dokonaly banddy SS , Wehrwolfu
                                  wermachtu i innych szwabskich niedobitkow na zachodnich ziemiach
                                  Polski po 1945 roku . Lasy juz zdazyly wszystko zatuszowac
                                  lecz te drzewa widzialy niejedna ludzka tragedie

--
                                  Parsk
                                  • socer-schlesier EURO 2012-Ciekawostka 19.06.12, 20:43
                                    lopi123 powiydz mi co mo wspolnygo "pan z wasikiem" z EURO2012-Ciekawostka wspolnygo?
                                    Drugo rzecz- czy Ty tysz uwazosz ze ci "polscy kibice" co wchodzom na prywatno posesja zeby zerwac niymiecko flaga z samochodu jest wg. Ciebie w porzontku?
                                    • lopi123 Re: EURO 2012-Ciekawostka 20.06.12, 09:14
                                      Nie powinni wchodzić do ogródka i zrywać flagi
                                    • erka-4 Re: EURO 2012-Ciekawostka 20.06.12, 10:53
                                      Nie powinni wchodzić do ogródka i zrywać flagi - powiedział lopi i ja także tak uważam,jednak uważam,że w tak newralgicznym miejscu jakim jest Śląsk rozsądniej jest w obecnej chwili nie wywoływać wilka z lasu,czyli drażnić coniektórych polskich idiotów,za lat dziesięć wyrosną ze swego idiotyzmu,kwestia czasu,co nie znaczy,że Śląsk przyłączy się do Niemiec,on złączy się ściśle z Europą wraz z Polską.
                                      • keniata Re: EURO 2012-Ciekawostka 20.06.12, 11:51
                                        Nie Erka.Oni naplodza w miedzyczasie takich samych idiotow.Idiotow ktorzy w swej zasciankowosci dalej beda w pijanym widzie nakrecac spirale nienawisci.Nienawisci do wszystkiego co obce lub dokladniej mowiac NIEPOLSKIE.Gdyz bandtyzm nie powinien miec miejsca.W zadnej postaci.Ci ludzie sa sasiadami.Znaja sie.Czy wierzysz ze oni dalej zostana sasiadami?Obawiam sie ze Polska , a z Polska i Slask mentalnie dryfuje w strone Uralu.Oby sie tak nie stalo.
                                        • lopi123 Re: EURO 2012-Ciekawostka 20.06.12, 14:17
                                          Keniata to jest dobry post. Piszesz, że Ślązacy boją się polskich sąsiadów. Uwierz mi, że Polacy boją się też swoich śląskich sąsiadów. Jak czytają takiego np. Gorzelika, który powtarza za Loydem Georgiem o zegarku, jak słyszą swojego śląskiego sąsiada że jak przyjdą tu Niemcy to zrobią porządek z gorolami. Jak czytają nawet na tym forum że Śląsk trzeba wyczyścić z gorolstwa i hadziajstwa. Pytanie jak wyczyścić? Do obozów i przez komin? Uwierz mi, że nietolerancja jest z obu stron. Nie jest tak, że biedni Ślązacy są męczeni przez Poloków.
                                          • berncik Re: EURO 2012-Ciekawostka 20.06.12, 19:30
                                            Jakos zostali w rozgrywkach ci co zawsze Dwoje jest nietypowych,
                                            Grichy i Czechy co tak som teoretycznie slabsze.
                                            Wylecieli take jak Szwedy, Holendry,Rusy, Dania, Horwaty tez som niezle.
                                            Bydymy widziec jak se Pepiki i Grichy bydom radzic.
                                            Czy Niemcy dajom rade sworsowac ten Grecki beton.?
                                            • lopi123 Re: EURO 2012-Ciekawostka 20.06.12, 20:52
                                              Na te piękne widowisko niepotrzebnym cieniem kładzie się polityka. Boje się niepotrzebnych fauli ze strony Greków, potem Niemcy nie pozostaną dłużni i będzie wojna na całego.
                                              • berncik Re: EURO 2012-Ciekawostka 20.06.12, 21:32
                                                lopi123 napisał:

> Na te piękne widowisko niepotrzebnym cieniem kładzie się polityka. Boje się n
                                                > iepotrzebnych fauli ze strony Greków, potem Niemcy nie pozostaną dłużni i będzi
                                                > e wojna na całego.

Mysla ze nie bydzie wiyncy fauli,duzo zalezy od sendziego, jak zroz z poczontku do po kartce ,to bendom ostrzezeni.
                                                • ballest Re: EURO 2012-Ciekawostka 20.06.12, 23:17
                                                  UEFA w szoku Polscy dzialacze wypili całą wódkę

Działacze piłkarscy popisali się na meczu Hiszpania - Irlandia.

Działacze z Pomorskiego Związku Piłki Nożnej wypili całą wódkę, którą przygotowano w lożach VIP. Poszło kilkadziesiąt butelek trunku.

Na mecz przygotowano 70 butelek wódki.
                                                  Alkohol był dostępny dla gości z biletami na miejsca VIP. Wśród delegatów UEFA na najlepszych miejscach znaleźli się lokalni działacze piłkarscy.
                                                  Ich jednak, bardziej interesowała wódką, niż to, co działo się na boisku. Tak imprezowali, że trunku zabrakło. Wprawiło to w niemałe osłupienie przedstawicieli UEFA.

euro2012.dziennik.pl
                                                  • berncik Re: EURO 2012-Ciekawostka 21.06.12, 11:20
                                                    ballest napisał:

> UEFA w szoku Polscy dzialacze wypili całą wódkę
                                                    >
                                                    > Działacze piłkarscy popisali się na meczu Hiszpania - Irlandia.
                                                    >
                                                    > Działacze z Pomorskiego Związku Piłki Nożnej wypili całą wódkę, którą przygotow
                                                    > ano w lożach VIP. Poszło kilkadziesiąt butelek trunku.
                                                    >
                                                    > Na mecz przygotowano 70 butelek wódki.
                                                    > Alkohol był dostępny dla gości z biletami na miejsca VIP. Wśród delegatów UEFA
                                                    > na najlepszych miejscach znaleźli się lokalni działacze piłkarscy.
                                                    > Ich jednak, bardziej interesowała wódką, niż to, co działo się na boisku. Tak i
                                                    > mprezowali, że trunku zabrakło. Wprawiło to w niemałe osłupienie przedstawiciel
                                                    > i UEFA.
                                                    >
                                                    Tera nie pomoze nic, ino Gorzola zas na kartki?
                                                  • berncik Re: EURO 2012-Ciekawostka to je richtig fajne 21.06.12, 11:59
                                                    babol.pl/kat,1025465,title,Lesne-dziadki-wypily-cala-wodke,wid,14635629,wiadomosc.html?ticaid=6eab3
                                                    Ej Polacy : Gorolstwo :Nic na tn temat ?:
                                                  • socer-schlesier Re: EURO 2012-Ciekawostka 21.06.12, 23:19
                                                    Wojtek tysz mo swoja mroczno tajymnica:
                                                    www.plotek.pl/plotek/1,78649,11978438,Mroczna_tajemnica_Wojtka_Szczesnego.html
                                                    Jako bramkarz tak i jako czowiek widac ze synek je w porzondku.
                                                  • erka-4 Re: EURO 2012-Ciekawostka 22.06.12, 07:49
                                                    berncik napisał:
                                                    Tera nie pomoze nic, ino Gorzola zas na kartki?

...jesteś w błędzie,problem rozwiąże Gorzelik slonski kiedy zostanie polskim prezydentem i w prowadzi niemieckie porządki w Polsce.
                                                  • berncik Re: EURO 2012-Ciekawostka 22.06.12, 17:50
                                                    erka-4 napisał:

> berncik napisał:
                                                    > Tera nie pomoze nic, ino Gorzola zas na kartki?

>
                                                    > ...jesteś w błędzie,problem rozwiąże Gorzelik slonski kiedy zostanie polskim pr
                                                    > ezydentem i w prowadzi niemieckie porządki w Polsce.

erka:jak Gorzelik zrobi porzontki to ino na Slonsku i to z wami .Poco Ty marzasz o Niemieckich porzondkach?Wom nie potrzeba ani tych, ani Ruskich ani nawet polskich
                                                    wystarczy ja zrobicie ino i to z naciskiemporządk.
                                                    Co teraz poczniesz Twoi "Slowianscy" Czesi wyfurgli .Do kogo teraz bedziesz sie modlou?
                                                    Do" Slowianskich" Grekow zeby Niemcom wrombali?
                                                  • erka-4 Re: EURO 2012-Ciekawostka 22.06.12, 19:59
                                                    No szkoda,że tak się stało jak mówisz,a może im Francuzi dołożą bo ostatnio są na nich cięci.
                                                    Nic bym nie miał przeciw,wszak kiedyś załatwili Śląsk Polakom,a zatem wskazane jest żebym im życzył szczęścia.

Vive la France
                                                  • socer-schlesier Re: EURO 2012-Ciekawostka 23.06.12, 06:06
                                                    Oli mo racja.Powinni sie okreslac do wieku 18lat.I to tysz kedys pszidzie.
                                                    euro2012.onet.pl/wiadomosci/olivier-bierhoff-nie-podoba-mi-sie-to-co-zrobili-b,1,5168255,artykul.html
    • berncik Re: EURO 2012-Ciekawostka 23.06.12, 22:53
      Dosc slaby mecz duzo taktyki a franzmany i tak nie umieli szybci grac,w koncu tak jak my przewidywali Frany raus. Jutro licza Angole wyfurgnom ?.
      • gryfny Re: EURO 2012-Ciekawostka 23.06.12, 22:58
        Spanioki zas 1:0,kurdebele bydzie schwer we finale
        • ballest EURO 2012-Ciekawostka 27.06.12, 10:41
          www.weltfussball.de/ewige_tabelle/wm/
          • ballest Re: EURO 2012-Ciekawostka 27.06.12, 10:42
            www.weltfussball.de/ewige_tabelle/em/
            • berncik Re: EURO 2012-Ciekawostka 27.06.12, 19:15
              Pierwszy stopień alarmowy. Znaleźli ładunki wybuchowe :
              Znalezli tratwa material wybuchowy ,Komurka ze zdieciami stadionu narodowego i
              plany, tylko terorysty nie ma.Niekturzy piszom ze to zadyma Pisowcow.
              www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/pierwszy-stopien-alarmowy-znalezli-ladunki-wybuchowe,261245.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka