Dodaj do ulubionych

ballest prosi o....

30.11.05, 00:06
...stanowisko moderatora na forum Olsztyn. Sa juz pierwsze slowa "zachwytu".
Kochani Gliwiczanie. Czy Wy nie macie tu jakiegos zajęcia dla ballesta. Moze
jakies male mycie okien, moze zamiatanie klatki schodowej...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=32743183
Obserwuj wątek
    • borasca0107 Re: ballest prosi o.... 30.11.05, 01:08
      wolej5 napisał:

> ...stanowisko moderatora na forum Olsztyn. Sa juz pierwsze slowa "zachwytu".
      > Kochani Gliwiczanie. Czy Wy nie macie tu jakiegos zajęcia dla ballesta. Moze
      > jakies male mycie okien, moze zamiatanie klatki schodowej...

Ballest!!! O żesz Ty! To ja Ciem wlasnom piersiom broniem,
      nawet gdzie nie potrzeba, a Ty tu cichaczem na moje miejsce??? !!!!
      grrrrrr ;))))

Wolej - a Ty co Ballesta tak do sprzatania - z kim Ty bys wtedy sobie pogawedki
      ucinal, co?;)
      • builder Re:zabezpieczenia sa waz`ne 30.11.05, 02:59
        borasca0107 napisała:

> wolej5 napisał:
        >
        > > ...stanowisko moderatora na forum Olsztyn. Sa juz pierwsze slowa "zachwyt
        > u".
        > > Kochani Gliwiczanie. Czy Wy nie macie tu jakiegos zajęcia dla ballesta. M
        > oze
        > > jakies male mycie okien, moze zamiatanie klatki schodowej...
        >
        > Ballest!!! O żesz Ty! To ja Ciem wlasnom piersiom broniem,
        > nawet gdzie nie potrzeba, a Ty tu cichaczem na moje miejsce??? !!!!
        > grrrrrr ;))))
        >
        > Wolej - a Ty co Ballesta tak do sprzatania - z kim Ty bys wtedy sobie
        pogawedki
        >
        > ucinal, co?;)
        >

kierys` se robi jaja?,
        ballest i Olsztyn=bomba neutronowa,

the builder,
        • ballest Re:zabezpieczenia sa waz`ne 30.11.05, 07:06
          Wolej a co jusz mosz galoty poune ;)
      • sloneczko1 Re: ballest prosi o.... 30.11.05, 18:26
        Borasco---nie chciałam żebyś rezygnowała ,ale jak taką podjęłaś dycyzję to
        uszanuje ją ..........................................................
        proponuję na moderatorów Olsztyna Ritę 100 i Ballesta,są przyjaciółmi to poradzą
        sobie :)
        a my, Borasco, dogadamy się i wspólnie będziemy przemierzać internet,co Ty na
        to?
        • ballest Re: ballest prosi o.... 30.11.05, 18:45
          Suoneczko Ty naprawde zartow nie rozumiesz, jou tam nie chcam byc moderatorym
          yno ich nerwowac.
          • olandi1 Re: ballest prosi o.... 30.11.05, 18:58
            ballest napisał:

> Suoneczko Ty naprawde zartow nie rozumiesz, jou tam nie chcam byc moderatorym
            > yno ich nerwowac.

A nie styknie ci jak nos sam nerwujesz? :))))
            • ballest Re: ballest prosi o.... 30.11.05, 19:00
              No Olandi, pokosz mi ten Post kaj jou tu kogos znerwowou !! ;)))
              • szwager_z_laband Re: ballest prosi o.... 30.11.05, 19:11
                :)))
              • olandi1 Re: ballest prosi o.... 30.11.05, 20:54
                ballest napisał:

> No Olandi, pokosz mi ten Post kaj jou tu kogos znerwowou !! ;)))

Kożdy jedyn :)) Ha ha ha i kululululu
                • ballest Re: ballest prosi o.... 30.11.05, 20:59
                  Andi, Tys mi je KOLEZKA!!!
                  • olandi1 Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:14
                    :))
        • szwager_z_laband Re: ballest prosi o.... 30.11.05, 19:10
          biydny Internet

• borasca0107 Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 16:58
          sloneczko1 napisała:

> a my, Borasco, dogadamy się i wspólnie będziemy
          > przemierzać internet,co Ty na to?

:))))

a ja na to bardzo jak na lato;)))))
          • szwager_z_laband Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 17:18
            jak tam Twoja alergia? :))

ps
            powia ci cos do smiychu -

- zowdy jak czytom twoj nick to mi prziuazi na jynzyk slonske
            suowo "Boroczka" :))

• borasca0107 Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 17:31
              szwager_z_laband napisał:

> jak tam Twoja alergia? :))

przechodzi powoli;))))

> ps
              > powia ci cos do smiychu -
              >
              > - zowdy jak czytom twoj nick to mi prziuazi na jynzyk slonske
              > suowo "Boroczka" :))

:)))))

to od buraka??? No przeciez zaraz przeloze
              Cie przez kolano i naklupam w rzyc!!;)))))))
              • szwager_z_laband Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 17:34
                niy :)), to je od chyba po polsku tysz podobnie "boractwo"

ps

my tysz godomy niykedy borajstwo
                • borasca0107 Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 17:42

> niy :)), to je od chyba po polsku tysz podobnie "boractwo"

napewno Ci sie literki nie poprzestawialy np. od 'robactwo'?!! grrr ;))))

> my tysz godomy niykedy borajstwo
                  • szwager_z_laband Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 17:44
                    a tak sie starouech... :)))
                    • borasca0107 Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 17:58

> a tak sie starouech... :)))

;)))))

a tak na serio to ciekawa jestem co znaczy to borajstwo?
                      bo musze przyznac, ze gdy kiedys gdzies to widzialam
                      to myslalam, ze to moj nick przerobiony prawie zlosliwie;))))
                      Bo jak sie czyta bora bora bora, a potem pojawia sie nagle
                      gdzies chyba u trolli borajstwo to tak jakos automatycznie
                      mi sie kojarzylo;)))
                      • szwager_z_laband Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:14
                        borajstwoi to jest tak jak biedactwo = czule pedziane :))
                        • olandi1 Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:17
                          Szwager, aleś sie teroz naraził naszymu BORAJSTWU :))
                          • szwager_z_laband Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:19
                            a myslisz ze to tak ajnfach wytuplikowac!

:)
                        • borasca0107 Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:42

> borajstwoi to jest tak jak biedactwo = czule pedziane :))

no na kaczy przyczlap!! - musze czesciej do slownika zagladac!!!
                          Przeciez ja za kazde borajstwo napisane przez mojego ulubionego
                          przyjaciula sss9, zawsze mu bardzo 'czule' dokuczalam!! :))
                          • szwager_z_laband Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:48
                      • muraszka1 Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:20
                        bojarzy,bojarowie to dawna elita,magnat,
                        wielki wlasciciedl ziemski na Litwie
                        i Bialorusi,szlachcic posiadajacy ziemie
                        • szwager_z_laband Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:21
                          niyyyyyy!!!!

hilfe!!!!!!!!!!!!
                          • olandi1 Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:44
                            Szwager, to teroz żeś jest dogłymbie powalony na łopatki :))))
                            • borasca0107 Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:48
                              olandi1 napisał:

> Szwager, to teroz żeś jest dogłymbie powalony na łopatki :))))

:)))))

no tak mi sie wlasnie wydawalo, ze Szwager powiniem
                              miec u mnie przechlapane.. przynajmniej chwilowo ;))))
                        • borasca0107 Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:44
                          muraszka1 napisała:

> bojarzy,bojarowie to dawna elita,magnat,
                          > wielki wlasciciedl ziemski na Litwie
                          > i Bialorusi,szlachcic posiadajacy ziemie

hmmmm...Muraszko - bojarstwo to chyba jednak nie borajstwo...
                          ale teraz to ja juz wcale nie jestem taka pewna:)))
                          • szwager_z_laband Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:48
                            jo juz sie poddowom na dzisiej dziouchy - pobiouy'scie mie do
                            niyprzitomnego :)))
                            • borasca0107 Re: ballest prosi o.... 03.12.05, 18:50

> jo juz sie poddowom na dzisiej dziouchy - pobiouy'scie
                              > mie do niyprzitomnego :)))

;))))))
                              • szwager_z_laband !!! 03.12.05, 18:52
                                ale tera nahustejcie Ricowi i Ballestowi, bo mi pierony nic niy pomogli.

A Olandi tysz jak od wos konsek nachyto to sie byda radowou :))
                                • borasca0107 Re: !!! 03.12.05, 19:03

> ale tera nahustejcie Ricowi i Ballestowi, bo mi pierony nic niy pomogli.
                                  >
                                  > A Olandi tysz jak od wos konsek nachyto to sie byda radowou :))

hehehehehehe... :))))))
                              • ballest laband a moze dostaniesz besuch z Canady? 03.12.05, 19:03
                                Szwager tys wleciou, jak sliwka w kompot, jak jou Wasz Unterhaltung czytou, to
                                uech do galot narobiou!
                                Borajstwo to my godali na cos takiego co se same pomoc nie umialo, jak
                                dziedzik, czytej niemowle puakauo, to se tysz pedziauo a te borajstwo tak
                                slimce a slimce. (abo slimtou)
                                - nie chcam dali kontynuowac, bo bych jutro musiou po Bora na Flughafen
                                jechac i jom zawiesc do Ciebie , myslam, zebys tydzie na rzici siedziec nie
                                umiou!
                                • szwager_z_laband Re: laband a moze dostaniesz besuch z Canady? 03.12.05, 19:08
                                  wylazuo na to ze chcecie symie take richtik mbarajstwo zrobic :))

ps

tera wszyske 'scie som mondre a do pomocy zodnego niy bouo! :))

• borasca0107 Re: laband a moze dostaniesz besuch z Canady? 03.12.05, 19:13
                                  ballest napisał:

> Szwager tys wleciou, jak sliwka w kompot, jak jou Wasz
                                  > Unterhaltung czytou, to uech do galot narobiou!
                                  > Borajstwo to my godali na cos takiego co se same pomoc nie umialo, jak
                                  > dziedzik, czytej niemowle puakauo, to se tysz pedziauo a te borajstwo tak
                                  > slimce a slimce. (abo slimtou)
                                  > - nie chcam dali kontynuowac, bo bych jutro musiou po Bora na Flughafen
                                  > jechac i jom zawiesc do Ciebie , myslam, zebys tydzie na rzici siedziec nie
                                  > umiou!

hehehehe... jaki pomocny!:)
                                  Ballest, cos Ty taki zadowolony, ze pierwszy
                                  raz udalo Ci sie nie narozrabiac???;)))))
                                  • szwager_z_laband Re: laband a moze dostaniesz besuch z Canady? 03.12.05, 19:15
                                    "lyj" mu!!! :)))

a jo sie tera byda lachac :)))
                                    • ballest Re: laband a moze dostaniesz besuch z Canady? 03.12.05, 20:42
                                      Bora a czymu jou zawsze lyjty uot Ciebie dostac mom, niech se Labandowi tysz
                                      dostanie.
                                      • szwager_z_laband Re: laband a moze dostaniesz besuch z Canady? 04.12.05, 14:27
                                        na ale niy dzisiej - dzisiej ida na Barborka! :))

ps

Wszyskim Barborkom Wszyskego nojlepszego!!!

:))
                                        • olandi1 Re: laband a moze dostaniesz besuch z Canady? 04.12.05, 14:31
                                          Ino sie na tyj Barbórce niy ożryj, bo zaś sam bydzie wesoło, jak cie Bora
                                          weżnie w obroty :))
                                          • szwager_z_laband Re: laband a moze dostaniesz besuch z Canady? 04.12.05, 15:11
                                            mosz recht ona mi daua popolic - maszkytno Frelka z niyj je i zno sie na
                                            szpasie :)))
                                            • olandi1 Re: laband a moze dostaniesz besuch z Canady? 04.12.05, 16:57
                                              To znaczy, co łona jest nasza dziołcha :))
                          • muraszka1 Re: ballest prosi o.... 05.12.05, 09:08
                            Masz racje Borasco,zle przeczytalam,jeszcze mam trudnosci z rozszyfrowaniem tej
                            pieknej slaskiej gwary,przyznaje,czytam,czytam ...
                            • rico-chorzow Re: ballest prosi o.... 05.12.05, 09:14
                              Przecież każdy tutaj znający język śląski Ci pomoże,tylko pytaj;)
                              • ballest Re: ballest prosi o.... 05.12.05, 09:41
                                Muraszka, to nie je ciynszko, trzeba se ale przyzwaczaic ;)
                                • ballest Re: ballest prosi o.... 05.12.05, 09:50
                                  Tu mosz tysz fajny slownik!
                                  m-ce.pl/index2.php?id=_slask/slownik
                                  ;))) ilustrowany
                                  • muraszka1 Re: ballest prosi o.... 05.12.05, 17:57
                                    to juz trzeci :)wielkie dzieki :)
                                    • rico-chorzow Re: ballest prosi o.... 05.12.05, 18:03
                                      muraszka1 napisała:

> to juz trzeci :)wielkie dzieki :)

Muraszka,słownik nie wszystko,jak wcześniej napisałem -pytaj-;)
                                      • muraszka1 Re: ballest prosi o.... 05.12.05, 18:09
                                        Rico,doceniam,pamietam :)
                                        • ballest Re: ballest prosi o.... 05.12.05, 18:36
                                          Muraszko a Ty mowisz jakas gwara albo tylko "wysoko po polsku"
                                          • muraszka1 Re: ballest prosi o.... 05.12.05, 19:03
                                            mieszkam na Warmii i Mazurach,ale nie mowie Ich gwara,
                                            tutaj rzucil mnie los,bardzo kocham to moje miejsce na Ziemi:)
                                            • ballest Re: ballest prosi o.... 05.12.05, 19:05
                                              Jestes ale urodzona Warszawianka?
                                              • muraszka1 Re: ballest prosi o.... 06.12.05, 06:44
                                                Warszawianka?
                                                hymmm,to bardzo dluga historia...
                                                "Jest Ojczyzna do ktorej nie wroce..." :(
                                                (chociaz Milosz wrocil)
                                                • rico-chorzow Re: ballest prosi o.... 06.12.05, 07:04
                                                  Znasz żmudzki albo aksztocki;)))
                                                  • muraszka1 Re: ballest prosi o.... 06.12.05, 07:11
                                                    nie znam zadnej gwary,zawsze byl tylko jezyk polski
                                                    ale zaciekawiles mnie,sprawdze zaraz ten aksztocki?
                                                  • rico-chorzow Re: ballest prosi o.... 06.12.05, 07:24
                                                    muraszka1 napisała:

> nie znam zadnej gwary,zawsze byl tylko jezyk polski
                                                    > ale zaciekawiles mnie,sprawdze zaraz ten aksztocki?

Muraszko,błąd,auksztocki,pisałem z "palców",teraz dopiero zajrzałem;)
                                                  • muraszka1 Re: ballest prosi o.... 06.12.05, 07:27
                                                  • rico-chorzow Re: ballest prosi o.... 06.12.05, 07:35
                                                    No nie śmiej się;),niestety,jestem tylko trochę z śląskimi tematami oblatany.
                                                  • ballest Re: ballest prosi o.... 06.12.05, 09:26
                                                    auksztocki, wytlumacz rico blizej!
                                                  • szwager_z_laband Re: ballest prosi o.... 06.12.05, 11:19
                                                    Auksztota - jeden z 5 regionów etnograficznych dzisiejszej Litwy, a także nazwa
                                                    krainy historycznej, zwanej także Litwą Górną (nad środkowym biegiem Niemna).
                                                    Obok Litwy Dolnej, tj. Żmudzi stanowiła główną prowincję historycznej Litwy.

Jeden z dialektów języka litewskiego nosi nazwę auksztocki.

• ballest Re: ballest prosi o.... 06.12.05, 22:18
                                                    Muszam przyznac, nie znom tego !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka