dede99 20.12.05, 13:58 Najwieksza Choinka Swiata juz od kilku lat jest w Dortmundzie.13000 lampek i innych swiecidelek.Uformowana z 1700 choinek na wysokosc 45 metrow,naprawde warto obejrzec. www.weihnachtsmarkt-dortmund.de/w_markt/w_baum.php dede Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gliwiczanka Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 14:10 dede99 napisał: > Najwieksza Choinka Swiata juz od kilku lat jest w Dortmundzie.13000 lampek i > innych swiecidelek.Uformowana z 1700 choinek na wysokosc 45 metrow,naprawde > warto obejrzec. Najwyzsza choinka jest w Warszawie. Dwa miliony lampek, 18 metrów świecącego łańcucha i 400 stroboskopowych lamp osadzonych na 180-tonowej choince będzie zdobić stolice do 10 stycznia 2006 roku. Ma 72 metry. www.pmedia.pl/showturystyka.php?wid=539 Dede, znowu wszystko, co niemieckie jest naj?:--) Odpowiedz Link
dede99 Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 14:29 sss-I znowu udowodniles ze jestes bystry jak woda w klozecie. cytat- Natomiast najwyższa żywa choinka bożonarodzeniowa w Europie stanie najprawdopodobniej w Niemczech w Nadrenii Północnej-Westfalii i będzie wysoka na 36 m. Ja pisze o choince, a nie o jakis stalowej konstrukcji jemiolo. Odpowiedz Link
sss9 Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 14:58 dede, tu jestem. :) Odpowiedz Link
dede99 Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 15:04 tu i tam i tam tez jeszcze. Odpowiedz Link
betelka Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 20:08 Brazylijska firma buduje w Warszawie pod Pałacem Kultury i Nauki stalową choinkę, która ma być wysoka na 72 metry. Choinkę ozdobi aż dwa miliony lampek. Uroczyste „rozbłyśnięcie” zaplanowano na wieczór 6 grudnia 2005 roku. Identyczna choinka stanęła już w Lizbonie. > W Dortmundzie stoi choinka z zywych choinek a nie jak w W-wie ze stalowej konstrukcji. > Wiec choinka z Dortmundu jest najwieksza zywa choinka. Hahaha Odpowiedz Link
gliwiczanka Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 20:32 betelka napisała: > > W Dortmundzie stoi choinka z zywych choinek a nie jak w W-wie ze stalowej > > konstrukcji. > > > Wiec choinka z Dortmundu jest najwieksza zywa choinka. Hahaha Kolejna zawodniczka majaca problem ze zrozumieniem tekstu pisanego. Dlaczego mnie to nie dziwi:--) No tak, te forum slynie z tego juz na caly portal:--) Pozwol, ze ci przytocze oryginalny post dede: "Najwieksza Choinka Swiata juz od kilku lat jest w Dortmundzie.13000 lampek i innych swiecidelek.Uformowana z 1700 choinek na wysokosc 45 metrow,naprawde warto obejrzec" A teraz przeczytaj ten tekst, chocby tysiac razy, moze znajdziesz tam slowko "zywa":--) Z drugiej zas strony nic nie jest mnie w stanie tutaj zdziwic, jezeli wlasciciel forum nie dostrzega rasistowskich postow pewnego forumowicza, to.....:--) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 20:40 gliwiczanka napisała: > Kolejna zawodniczka majaca problem ze zrozumieniem tekstu pisanego. Dlaczego > mnie to nie dziwi:--) No tak, te forum slynie z tego juz na caly portal:--) > Pozwol, ze ci przytocze oryginalny post dede: > > "Najwieksza Choinka Swiata juz od kilku lat jest w Dortmundzie.13000 lampek i > innych swiecidelek.Uformowana z 1700 choinek na wysokosc 45 metrow,naprawde > warto obejrzec" > > A teraz przeczytaj ten tekst, chocby tysiac razy, moze znajdziesz tam > slowko "zywa":--) Z drugiej zas strony nic nie jest mnie w stanie tutaj > zdziwic, jezeli wlasciciel forum nie dostrzega rasistowskich postow pewnego > forumowicza, to.....:--) Jak czegoś się nie ma,a chętnie by się miało,to zaczyna się być "upierdliwyą/m)" obojniakiem;)) Odpowiedz Link
sss9 Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 20:42 rita100 napisała: > A Sss9 ciagle widzi tylko pijaków - koniecznie jeszcze przed świętami trzeba > odesłać takiego deliryka na odwykówkę ;))) > Dede, współczuję Ci takiej obstawy przy tej pięknej choince ;))) :))) rita juz wytrzeźwiałaś ? to sama poszukasz swojego porannego postu o piciu z rana. delirę to ma tu ewidentnie dede - to on mnie wszędzie widzi, choć mnie nie ma. poradź mu jakiś adres odwykówki - musisz znac ich wiele, to i doradzisz gdzie jest ekstra serwis. Odpowiedz Link
gliwiczanka Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 21:32 rico-chorzow napisał: > Jak czegoś się nie ma,a chętnie by się miało,to zaczyna się być "upierdliwyą/m) > " > obojniakiem;)) ????? Czego teraz bronisz? Bledu myslowego panienki, czy ballestowego rasizmu:--) W obu wypadkach wychodzisz na durnia:--) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 21:37 gliwiczanka napisała: > rico-chorzow napisał: > > > Jak czegoś się nie ma,a chętnie by się miało,to zaczyna się > być "upierdliwyą/m) > > " > > obojniakiem;)) > > ????? > Czego teraz bronisz? Bledu myslowego panienki, czy ballestowego rasizmu:--) > W obu wypadkach wychodzisz na durnia:--) Tylko dureń albo durna stawia tyle pytajników,jak u góry;))) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 21:40 Acha,- durny - dialekt polski ,pochodzenia języka rosyjskiego. Odpowiedz Link
ballest Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 21:43 Ze ssiuniu w obydwu wypadkach na durnia wychodzi to wiymy! - a gliwiczanka takze, prawda ;) Odpowiedz Link
gliwiczanka Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 21:42 rico-chorzow napisał: > Tylko dureń albo durna stawia tyle pytajników,jak u góry;))) Traumatyzm pobytu w malej niemieckiej pipidowie daje ci sie niewatpliwie we znaki. A i jeszcze kobitki ogladasz zza szyb okiennych marzac...:--) Milych wrazen sennych, tylko nie za ostro, mozesz sie skaleczyc:--) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 21:46 gliwiczanka napisała: > rico-chorzow napisał: > > > Tylko dureń albo durna stawia tyle pytajników,jak u góry;))) > > Traumatyzm pobytu w malej niemieckiej pipidowie daje ci sie niewatpliwie we > znaki. A i jeszcze kobitki ogladasz zza szyb okiennych marzac...:--) > Milych wrazen sennych, tylko nie za ostro, mozesz sie skaleczyc:--) Hehehe,widzę,że trafiłem;))) Odpowiedz Link
betelka Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 20:15 > Najwyzsza choinka jest w Warszawie. > Dwa miliony lampek, 18 metrów świecącego łańcucha i 400 stroboskopowych lamp > osadzonych na 180-tonowej choince będzie zdobić stolice do 10 stycznia 2006 > roku. Ma 72 metry. > www.pmedia.pl/showturystyka.php?wid=539 > Dede, znowu wszystko, co niemieckie jest naj?:--) > Jak juz tu tak wszyscy sie wasza stalowa warszawska choinka chwalicie, to was musze rozczarowac > Najwyzsza stalowa choinka stoi w RIO DE JANEIRO !!!! 82 metry !!! > I tu widzimy,ze wszystko co niemiecki jest naj... !!! www2.onnachrichten.t-online.de/dyn/c/62/22/82/6222826.html Odpowiedz Link
ballest Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 20:20 "Najwyzsza stalowa choinka stoi w RIO DE JANEIRO !!!! 82 metry !!!" Beatko dyskutujesz z jedna szara komnorka czytaj SSSiuniem, skad ona ma cos wiedziec? skad, w tej komoreczce nie ma placu na jakies nowe wiadomosci? Odpowiedz Link
sss9 Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 20:44 ballest napisał: > "Najwyzsza stalowa choinka stoi w RIO DE JANEIRO !!!! 82 metry !!!" > > > Beatko dyskutujesz z jedna szara komnorka czytaj SSSiuniem, skad ona ma cos > wiedziec? skad, w tej komoreczce nie ma placu na jakies nowe wiadomosci? rita, jeszcze jeden deliryk - jemu też daj adresy odwykówek, zaoszczędzi boroczek kilka euro. :))) Odpowiedz Link
betelka Re: Najwieksza STALOWA Choinka w Rio De Janeiro 20.12.05, 20:48 Jeszcze raz dla wszystkich wielbicieli konstrukcji stalowych: > > "Najwyzsza stalowa choinka stoi w RIO DE JANEIRO !!!! 82 metry !!!" < < Odpowiedz Link
ballest Re: Najwieksza STALOWA Choinka w Rio De Janeiro 20.12.05, 21:23 MY Wiymy Beatko , ale kreatury nie maja tyle szarych komorek i prostego zdania zrozumiec nie potrafia! Odpowiedz Link
gliwiczanka Re: Najwieksza STALOWA Choinka w Rio De Janeiro 20.12.05, 21:30 Co tu jeszcze robisz tepacki rasisto?:--) Odpowiedz Link
rita100 Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 21:57 sss9 napisał: > ballest napisał: > > > "Najwyzsza stalowa choinka stoi w RIO DE JANEIRO !!!! 82 metry !!!" > > > > > > Beatko dyskutujesz z jedna szara komnorka czytaj SSSiuniem, skad ona ma c > os > > wiedziec? skad, w tej komoreczce nie ma placu na jakies nowe wiadomosci? > > rita, jeszcze jeden deliryk - jemu też daj adresy odwykówek, zaoszczędzi > boroczek kilka euro. > :))) Sss9, ja nie widze róznicy między nami, wszyscy juz jesteśmy w stadium ;)))), a Ty przewodzisz ;))) Odpowiedz Link
gliwiczanka Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 20:30 betelka napisała: > > Jak juz tu tak wszyscy sie wasza stalowa warszawska choinka chwalicie, to > was > musze rozczarowac > > Najwyzsza stalowa choinka stoi w RIO DE JANEIRO !!!! 82 metry !!! > > > I tu widzimy,ze wszystko co niemiecki jest naj... !!! Jacy "was", jacy "wszyscy", rozmawiasz ze mna, syndrom ballestowski sie klania?:--) Odpowiedz Link
betelka Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 20:43 gliwiczanka napisała: > betelka napisała: > > > > Jak juz tu tak wszyscy sie wasza stalowa warszawska choinka chwalic > ie, to > > was > > musze rozczarowac > > > Najwyzsza stalowa choinka stoi w RIO DE JANEIRO !!!! 82 metry !!! > > > > > I tu widzimy,ze wszystko co niemiecki jest naj... !!! > > > Jacy "was", jacy "wszyscy", rozmawiasz ze mna, syndrom ballestowski sie > klania?:--) > Chyc sie najpierw za swoj nos, a potem porownoj. > Widac ze zawisc przemawia. > Ty mosz chyba jakis syndrom nienawisci w sobie, na to to tak wygladol. Odpowiedz Link
betelka Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 20:52 gliwiczanka napisała: > dede99 napisał: > > > Najwieksza Choinka Swiata juz od kilku lat jest w Dortmundzie.13000 lampe > k i > > innych swiecidelek.Uformowana z 1700 choinek na wysokosc 45 metrow,napraw > de > > warto obejrzec. > > Najwyzsza choinka jest w Warszawie. > Dwa miliony lampek, 18 metrów świecącego łańcucha i 400 stroboskopowych lamp > osadzonych na 180-tonowej choince będzie zdobić stolice do 10 stycznia 2006 > roku. Ma 72 metry. > www.pmedia.pl/showturystyka.php?wid=539 > Dede, znowu wszystko, co niemieckie jest naj?:--) > > Niestety o 10 metrow za malo !!! >>> Tut mir leid, vielleicht im nächsten Jahr. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 21:50 Co tam Warszawa, Glywice majoom pszeca wierza RADIOSTACJI GLYWICE uchodzoonco obecnie za najwyższą budowlę drewnianą na świecie (110m). Zdiebko joom pszistrojic´ i Warszawa do kupy ze Rio majoom po ptokach Odpowiedz Link
ballest Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 21:54 Gynau Hanys, G Y N A U !!!! ;) Odpowiedz Link
dede99 Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 15:38 Najlepsza niemiecka koleda to ,,cicha noc" ale tego cie w szkole tez nie uczyli Odpowiedz Link
sss9 Re: Najwieksza Choinka...jest w Warszawie:--) 20.12.05, 15:41 dede99 napisał: > Najlepsza niemiecka koleda to ,,cicha noc" > ale tego cie w szkole tez nie uczyli to ciebie w niemieckiej szkole nauczyli, że "cicha noc", to niemiecka kolęda ? jak ten twój niemiecki nauczyciel to wymówił ? :))) Odpowiedz Link
hanys_hans Najwiynkszo Choinka jest w DORTMUNDZIE 20.12.05, 16:58 O tym Krisbaumie z Dortmundu szkryklali my jusz praje miesioonc tymu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=32413970&a=32439241 • ale śmieszne bartoszcze 23.11.05, 14:05 + odpowiedz O wyższości choinki polskiej nad niemiecką: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3028456.html Odpowiedz Link
gliwiczanka Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 17:44 Tiaa, forumowiczu ha-ha, 45 metrow tak sie ma 72, jak rasizm na tym forum do koz upartych:--) Chocbys zesral sie, choinka w Warszawie jest wyzsza od tej w Dortmundcie:--) Ale skoro potraficie udowodnic, ze czarne jest biale, a moze na odwrot, niczemu juz sie zdziwie:--) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 18:11 Warszawa była i jest zawsze "naj",poza nią nie ma NIC,OOO!!!!,udało mi się słowo do Warszawy:))),co za szkoda,że za Brynicom i uoboma (biouo i corno;) Przymszami:(,ale jest dobrze,że porafią chujinki spawać:) Odpowiedz Link
sss9 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 18:16 nie wiem co za słowo ci się udało do Warszawy, bo napewno nie rym. :) jednak wyższość technologiczna choinki spawanej nad plecioną (z wielu mniejszych) powinna być zauważalna nawet dla ciebie ricuś. :))) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 18:22 Przepraszam,ale nie wiedziałem,że tradycję się spawa,......chociaż....jak spojrzę na wysiłki polskiej historiografii,to dużo jest możliwe. Odpowiedz Link
sss9 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 18:27 :))) no tak, twoja (niemiecka, śląska???) tradycja jest pleciona z wikliny czy ze sznurka... po pijaku. :))) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 18:41 sss9 napisał: > :))) no tak, twoja (niemiecka, śląska???)tradycja jest pleciona z wikliny czy > ze sznurka... po pijaku. :))) Nawet gdyby z wikliny,zostanie moją tradycją,ważne,że jest daleko od pańskiej kultury. Nie rozumiem - po pijaku -? Odpowiedz Link
sss9 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 18:52 pleciesz jak pijany. a tak w ogóle, to co to za tradycja "wyplatania" największej choinki - toć to nie palma i nie Wielkanoc... Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 19:02 Acha,zrozumałem -po pijaku-,jak Pan? Odpowiedz Link
sss9 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 19:44 rico-chorzow napisał: > Acha,zrozumałem -po pijaku-,jak Pan? nie, tylko ci się zdawało. :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 19:47 A Sss9 ciagle widzi tylko pijaków - koniecznie jeszcze przed świętami trzeba odesłać takiego deliryka na odwykówkę ;))) Dede, współczuję Ci takiej obstawy przy tej pięknej choince ;))) Odpowiedz Link
sss9 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 20:40 rita100 napisała: > A Sss9 ciagle widzi tylko pijaków - koniecznie jeszcze przed świętami trzeba > odesłać takiego deliryka na odwykówkę ;))) > Dede, współczuję Ci takiej obstawy przy tej pięknej choince ;))) :))) rita juz wytrzeźwiałaś ? to sama poszukasz swojego porannego postu o piciu z rana. delirę to ma tu ewidentnie dede - to on mnie wszędzie widzi, choć mnie nie ma. poradź mu jakiś adres odwykówki - musisz znac ich wiele, to i doradzisz gdzie jest ekstra serwis. Odpowiedz Link
paulina9614 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 20:31 najwienksza choinka jest w Warszawie. Polska może się pochwalic tym że postawiła taką dużą choinke ktura jest najwieksza. Odpowiedz Link
paulina9614 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 20:31 najwienksza choinka jest w Warszawie. Polska może się pochwalic tym że postawiła taką dużą choinke ktura jest najwieksza. Odpowiedz Link
betelka Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 20:35 paulina9614 napisała: > najwienksza choinka jest w Warszawie. Polska może się pochwalic tym że postawił > a > taką dużą choinke ktura jest najwieksza. > Przepraszam, ale sie mylisz. > Dla przypomnienia: Najwyzsza stalowa choinka stoi w RIO DE JANEIRO !!!! 82 metry !!! Odpowiedz Link
ballest Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 20:33 Paulinko, uocuc, to nowy polski MIT, ta choinke nie Polska postawila! Odpowiedz Link
dede99 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 23:01 Ale jaja,po gliwiczance przyszla paulinka w odsiecz sssiowi.Niestety poziom tych wypowiedzi coraz bardziej zenujacy. Ja nie mowie ze wszystko co niemieckie jest naj..Polacy tez maja napewno bardzo duzo rekordow.Znacie jakies?Hm,musze pomyslec........................ Odpowiedz Link
rita100 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 23:07 najlepiej jak sie prześpisz, po nocce świeży umysł ;))) Na dziś chyba Dede masz dość, strasznie Cię stłamsili biedaku ;))) Odpowiedz Link
dede99 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 23:11 Mialem dzisiaj przepiekny dzionek Rito,kto mnie stlamsil?niewiem o czym mowisz? Sssiakiem przestalem sie dawno przejmowac. Odpowiedz Link
rita100 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 21.12.05, 09:37 dede99 napisał: > Mialem dzisiaj przepiekny dzionek Rito,kto mnie stlamsil?niewiem o czym mowisz? > Sssiakiem przestalem sie dawno przejmowac. To tak jak ja , właściwie to się z nim bawię jak kotek z myszką ;))) Co by tu powiedzieć , to jednak zostałes zaatakowany przy tej choince ;) Odpowiedz Link
sss9 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 21.12.05, 09:40 rita100 napisała: > dede99 napisał: > > > Mialem dzisiaj przepiekny dzionek Rito,kto mnie stlamsil?niewiem o czym > mowisz? > > Sssiakiem przestalem sie dawno przejmowac. > > To tak jak ja , właściwie to się z nim bawię jak kotek z myszką ;))) > Co by tu powiedzieć , to jednak zostałes zaatakowany przy tej choince ;) bierzesz mnie za myszkę rita ? twój stan się znacznie pogorszył - z twoim pijackim doświadczeniem powinnaś wiedzieć co to oznacza. :))) a dede rzeczywiście został zaatakowany, jak pies Pluto : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=33768538&a=33771961 Odpowiedz Link
rita100 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 21.12.05, 10:18 Sss9, czynisz postępy, coraz bardziej łagodniejsze są Twoje wpisy, czyżby ta największa choinka tak Cię nastroiła ? Pewnie trzeźwiejesz ;) Odpowiedz Link
ballest Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 21.12.05, 10:28 Rita, SSSiu jeszcze nie wytrzezwial, ma tkzw. Restalkhol jeszcze drinn! Odpowiedz Link
rita100 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 21.12.05, 10:34 ballest napisał: > Rita, SSSiu jeszcze nie wytrzezwial, ma tkzw. Restalkhol jeszcze drinn! Może zmienia trunki na niższeprocentowe ;) Ale widać , ze przycichł jak mysz pod miotłą ;) Odpowiedz Link
ballest Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 21.12.05, 11:05 Poczekej jak wiyncy wypije ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 21.12.05, 11:11 ballest napisał: > Poczekej jak wiyncy wypije ? hehe Pewnie teraz tankuje ;))) żeby mieć wenę do pracy ;)) Odpowiedz Link
ballest Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 20.12.05, 23:09 Dede, ja znam jeden 0,003% ;) Odpowiedz Link
ballest Re: Najwiynkszo Choinka jest w WARSZAWIE 21.12.05, 07:49 Najwiekszy w warszawie jest Palac Kultury ale tego tysz Poloki nie zbudowaly, tak samo jak ta choinka ! Odpowiedz Link
ballest polskou gyns w cudzych piorkach! 21.12.05, 07:53 "Wykonawcą warszawskiej choinki jest firma "Better World", która już od 10 lat buduje gigantyczne choinki w Rio de Janeiro, a w ubiegłym roku stworzyła 62- metrowe drzewko, które rozświetliło Lizbonę." Odpowiedz Link