ballest 20.03.06, 07:17 "Am 20. März 2004 um 7.49 Uhr MEZ wechselt die Sonne von der Süd- auf die Nordhalbkugel des Himmels" U nas bardzo slonecznie tak jak wczoraj ale w nocy mrozno! ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oppelner_os Re: 7.49 poczontek wiosny 20.03.06, 07:51 Ja w nocy bardzo zimno, brrr, az -2 stopnie, brrrrrrr Odpowiedz Link
oppelner_os Re: 7.49 poczontek wiosny 20.03.06, 07:53 ale w dzien bedzie +13 i sloneczko. Trzeba bedzie juz te Winterrajfy zmieniac:) Odpowiedz Link
olandi1 Re: 7.49 poczontek wiosny 20.03.06, 09:42 Trocha żeś sie chachnoł, bo poczontek wiosny jest o 19:27 :))))) Odpowiedz Link
rita100 Re: 7.49 poczontek wiosny 20.03.06, 10:20 to nawet dobrze, że póżniej się zacznie wiosna, bo z samego rana śnieg z deszczem i żadnej odznaki wiosny. Może do wieczora się aura poprawi i choć księżyc wiosenny zaświeci. Odpowiedz Link
ballest Re: 7.49 poczontek wiosny 20.03.06, 11:36 Mosz recht Olandi, tukej ani cyganic nie idzie : # www.mit-prolife-gesund-ernaehren.de/sternenhimmel.htm Odpowiedz Link
olandi1 Re: 7.49 poczontek wiosny 20.03.06, 17:27 Widzisz, jaki jo uwazny czytelnik :)) Odpowiedz Link
ballest Re: 7.49 poczontek wiosny 20.03.06, 20:13 No nie bou bych se myslou, zes je so auf Draht ! ;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Zrób sobie wiosnę 20.03.06, 20:22 Sposób I: kup sobie prymulkę albo się zakochaj - Przykro mi, ale na razie nie ma szans na wiosnę - mówi Julita Cedzyńska-Ziemba z Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej. - W tym tygodniu czeka nas jeszcze zimno, wiatr, a nawet śnieg, ale nie ma się co załamywać - dodaje. Najprostszy sposób na błyskawiczne zobaczenie wiosny to zdaniem pani Julity kupno np. prymulek i poustawianie ich w domu i w pracy. Widok kolorowych kwiatów przywoła w głowie wiosnę. Pani Julita poleca też wiosenne jedzenie (np. sałatka: ogórek, pomidory, sałata, rzodkiewka itp.). - Można się też po prostu zakochać. Wtedy myśli się już tylko o jednym i na pewno nie jest to zima - dodaje Cedzyńska-Ziemba. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Zrób sobie wiosnę 20.03.06, 20:23 Sposób II: fotki z Mauritiusa lub szukanie gawronów - Cieplej będzie niestety dopiero pod koniec marca - twierdzi bezlitośnie Tomasz Zubilewicz, prezenter pogody w TVN. Oto jego sposób na przepędzenie zimy: - Gdy jest taka obrzydliwa pogoda, siadam sobie z rodzinką i oglądamy zdjęcia z wakacji w ciepłych krajach, np. z Mauritiusa, Tunezji, Hiszpanii. Widzimy ciepłą wodę, palmy, plaże i od razu robi się człowiekowi cieplej - mówi Zubilewicz. - Szukałem w lesie gawronów, bo choć nie śpiewają, to one są pierwszym zwiastunem wiosny - opowiada Jarosław Kret, prezenter pogody w TVP. Wszystkich powinno ucieszyć to, że kilka tych ptaków udało się już Kretowi zobaczyć. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Zrób sobie wiosnę 20.03.06, 20:23 Sposób III: partyjka tenisa lub przyjaciel sprzed lat - Oj, jak mnie ta zima wkurza - narzeka dr Jerzy Pawlik, psychoterapeuta. Gdy dopada go depresja, zaczyna myśleć nad sposobami sprawienia sobie przyjemności. - Z wiosną kojarzy mi się ruch na świeżym powietrzu, a że teraz wszędzie jest błoto lub śnieg, więc oszukuję zimę i wpadam do hali sportowej, aby pograć w tenisa z kolegami. Gdy biegam po korcie, od razu czuję wiosnę - ujawnia dr Pawlik. Proponuje też kontakt z dawno niewidzianym przyjacielem. - Gdy się odnowi zerwaną kiedyś więź, zrobi się nam cieplej... przynajmniej w sercu - kończy dr Pawlik. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Zrób sobie wiosnę 20.03.06, 20:24 Sposób IV: żyj kolorowo, czyli wiosenne ciuchy - Radzę zacząć ubierać się bardziej kolorowo - podpowiada Mariusz Brzozowski, stylista. Jego zdaniem należy jak najszybciej pozbyć się szarych i czarnych ortalionów, filców i kożuchów. - Można kupić sobie kurtkę w kolorze zielonym, pomarańczowym lub niebieskim. Albo wyciągnąć z szafy lżejsze rzeczy i ubrać się "na cebulkę": zielona koszula, żółty sweter, pomarańczowa kurtka - proponuje Brzozowski. Ten sposób wypróbował już Piotr Adamski, model i słynny hydraulik z plakatu. Zadziałało. - Wiosnę poczułem, gdy zrobiłem pierwsze zakupy na nowy sezon. Zamierzam jeszcze raz zaaplikować sobie dawkę radości w następnym tygodniu, kiedy wybiorę się po spodnie - zwierza się Adamski. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Olandi 20.03.06, 20:33 jo jeszcze dzisiej rany szkryfnou tysz ze jyj niyma, ale popouedniu bouech nafridhofie i znoduech piyrsze przebisniegi co zakituy:)) czyli juz je:)) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Laband 20.03.06, 21:25 Niy, bo bouech zauatwiac kamiyn na grob - ale sie poprowia Odpowiedz Link