josef_kozdon 24.03.06, 15:16 serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3232514.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: Być Polakiem to wstyd 24.03.06, 16:13 a z czego mieli by byc dumni!????????? Najgorsze jest to, ze nacjonalistami i tak sa! Odpowiedz Link
rita100 Re: Być Polakiem to wstyd 25.03.06, 10:44 hehe, nie wstyd, tylko nie ma powodu do dumy - troszeczkę Panowie przekręcili myśl. Trudno pogodzimy sie z tym, może kiedyś będzie lepiej :) Polak - nie brzmi dumnie , ale brzmi sympatycznie , bo Polacy goscinni są :) Odpowiedz Link
oppelner_os Re: Być Polakiem to wstyd 25.03.06, 20:10 Rita ty robisz z Polakow alkoholikow, bo tacy goscinni sa:) Odpowiedz Link
stix Niemcem też być wstyd. 25.03.06, 11:05 Francuzem też być wstyd. Ślązakiem też być wstyd. Odpowiedz Link
rita100 Re: Slazakiem tez wstyd? 25.03.06, 13:59 tyż uważam , że przegiął i co teraz będzie ? Moze stix jakąś nagane dostanie ? ;) w zawieszeniu oczywiście ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Slazakiem tez wstyd? 25.03.06, 19:48 Ta żółta kartka jest dobra, chłosta chyba niewykonalna. Może jakiś wykup zaproponować z tej żółtej karteczki ? Może niech nam stix zaspiewa pieśń pochwalną na temat Śląska i będzie anulowana mu ta karteczka w żółtym kolorze ;)))) Odpowiedz Link
willi2 Re: Slazakiem tez wstyd? 25.03.06, 19:58 strafa je tako: mussi napisac na murze 100 razy gorole do dom ! :)) Odpowiedz Link
oppelner_os Re: Slazakiem tez wstyd? 25.03.06, 20:04 Popieram cie Rita:) Moze sami mu cos wybierzemy do zaspiewania, coby sie chlop nie meczyl? Odpowiedz Link
rita100 Re: Slazakiem tez wstyd? 25.03.06, 20:09 To proszę o propozycje , bo jeszcze nas wyprzedzi i zaśpiewa : Ukochany kraj umilowany kraj ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Slazakiem tez wstyd? 25.03.06, 20:15 rozśpiewamy go :) W Mikołowie na jarmarku, Kupiyli my koza. Co skokała i beczala, A mlyka niy dała. Powiedzieli mi mamulka: Synku dej i siana, Bo ta koza niyzdarzono, Beczy już od rana. Powiedzioł żech mamuliczce, Żeby jom zabili, Bo to dioboł jest rogaty, Doś my sie zgorszyli. A mamulka mi pedzieli: Poczekomy roczek, Bo to możno taki podciep, Kozioł niyboroczek ! Odpowiedz Link
oppelner_os Re: Slazakiem tez wstyd? 25.03.06, 20:20 Ja to by bylo dobre, he he Niech zaspiewa...a potem go rozstrzelamy, he he Odpowiedz Link
willi2 Re: Slazakiem tez wstyd? 25.03.06, 20:20 a potem rozprujemy cialo i wyciagniemy nerke :) Odpowiedz Link
oppelner_os Re: Niemcem też być wstyd. 25.03.06, 20:24 Sad kolezenski postanowil dac ci zolta kartke. Mozesz sie wykupic, spiewajac glosno 10 razy taka piosenke: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=39122204&a=39187931 To sluchamy:) Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Niemcem też być wstyd. 25.03.06, 20:45 Wracając do tematu,czy Polakiem jest być wstyd? Jeżeli chodzi o fachowców w swoim poszczególnym zawodzie niejeden Polak kładzie Niemca na łopatki. Odpowiedz Link
oppelner_os Nie na temat 25.03.06, 21:01 "Niejeden" czyli niektorzy Polacy sa lepszymi fachowcami niz Niemcy. Stad wniosek, ze najczesciej jest odwrotnie:) Co fachowosc ma wspolnego z duma narodowa? Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Nie na temat 26.03.06, 10:05 Willi 2 napisał: socer, chodzi ci o prostytutki? Jest taka profesja jak kradzież samochodów luksusowych.Wydaje mi się że w tym "zawodzie" Polacy nie mają sobie równych w Europie a może i na świecie. Rozbito dwie grupy złodziei samochodowych CK 24-03-2006, ostatnia aktualizacja 24-03-2006 15:02 Śląska policja we współpracy z niemiecką zatrzymała dwie grupy złodziei samochodów. Jedna kradła luksusowe auta w Polsce i Niemczech, druga na Górnym Śląsku. Polscy złodzieje zostali zatrzymani w Niemczech, dzięki współpracy policji obu krajów. W sztabie zajmującym się m. in. tą grupą w Katowicach pracują, bowiem funkcjonariusze również ze Stuttgartu i Wiesbaden. Udało się im odzyskać pięć luksusowych aut w tym BMW, Porsche oraz jedno najnowsze Audi. Druga grupa działa tylko na Śląsku i od 2005 roku jej członkowie ukradli sto samochodów, których łączna wartość szacowana jest na 6 mln zł. Odpowiedz Link
rita100 Re: Nie na temat 26.03.06, 11:34 A wracając do tematu to Stix jak widać na załączonym obrazku stał sie grzeczny, siedzi milcząco :) Ja nawet słyszałam Socer , że musieli specjalnie Polaka ściągnąć do jakiegoś sejfu , bo prawowici własciciele nie mogli sobie poradzić z otwarciem. Mamy szpeców pierwszej klasy Odpowiedz Link
oppelner_os Stix pewno uczy sie spiewac twoja pisenke:) 26.03.06, 12:53 Chlopak nie chce sie skompromitowac. Albo czeka na druga kartke? Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Nie na temat 26.03.06, 12:56 Oczywiście Rita że masz rację że mamy szpeców pierwszej klasy.By sejfy otwierać i samochody bez kluczy to trzeba fachowca. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Nie na temat 26.03.06, 13:56 socer-schlesier napisał: > Oczywiście Rita że masz rację że mamy szpeców pierwszej klasy.By sejfy otwierać > i samochody bez kluczy to trzeba fachowca. wystarczy dobry mechanik:) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Nie na temat 26.03.06, 13:58 kiedyś sobie zatrzasnęłam klucze w aucie i już myślałam,że trzeba będzie szybę rozbić,a mechanik z pobliskiego warsztatu otworzył mi drzwi w parę sekund:) i to bez kluczykow:) i bez rozcinania zamka czy rozbijania szyby Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Nie na temat 26.03.06, 15:05 A więc miałaś szczęście że trafiłaś na fachowca. Odpowiedz Link