szwager_z_laband 24.07.07, 20:10 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=485&pos=27 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 20:16 hip=hop, jeszcze muszę podpisac album, dlatego nie pokazuję. Ale przy okazji spójrzcie na Teatr Słowackiego. schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=485&pos=32 Czas na wasz pokaz z podrózy :) Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:04 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=45&pos=22 Zerkam na wasze albumy, a tu niespodzianka. Prawda, ze pieknie wygląda teatr w Krakowie. Odbudowywał go cały naród, wszyscy się składali , wszyscy Polacy z całego świata. Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne albumy dalyj 24.07.07, 21:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=57488018 Ten wątek jest trochę przy długi, może to go będziemy kontynułować. Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne albumy dalyj 24.07.07, 21:10 Oberhausen - Sea Life schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=489 Hanysek napisoł: Dodołech taki album z Sea-Life, To tysz jest swietnie zrobione, ale jako amator przyznom, że zdięcia sie bardzo cieżko tam robi. Mało kiedy coś wychodzi na 100 % Tylko co to jest ? Ocenanerium ? schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=489&pos=28 To ci akurat wyszlo :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fajne albumy dalyj 24.07.07, 21:13 moja mama tam tysz boua i podobauo jyj sie, a zrobic tam dobre fotka przez szyby niyma ajnfach Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne albumy dalyj 24.07.07, 21:22 szwager_z_laband napisał: > moja mama tam tysz boua i podobauo jyj sie, a zrobic tam dobre fotka przez > szyby niyma ajnfach Ale Slonzakowi wyszło i nawet nie źle. Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:16 szkoda, szkoda, Kraków to miasto życia - a ze Sląska to tylko 1 godzina jazdy. Warto, warto nawet Cholonek był :)tylko, że pogodę miał paskudną. Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:21 szwager_z_laband napisał: > widziauas go? Powiem Ci, że się wybierałam. W Instytucie Getego był, na Rynku Głównym i już miałam wyjść kiedy luneło tak strasznie, cos w rodzaju oberwania chmury i nie wyszłam. Poniewaz widziałam jego zdjęcie polowałabym z aparatem. Chciałam wam zrobić niespodziankę...... ale nie wyszło. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:22 szkoda, u nos ale dzisiej tysz tak leje to wiym co to znaczy :) Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:27 szwager_z_laband napisał: > szkoda, u nos ale dzisiej tysz tak leje to wiym co to znaczy :) Poważnie, wcześniej mieliśmy upały takie straszne i po nich te oberwania chmur. Akurat w tym czasie - szkoda, też żałuje bardzo. Ale ciesze się, ze był w Krakowie w samym sercu Krakowa. Ale nie spotkałam nigdzie opisu jego wizyty w Krakowie, nawet zdjęcia. Tak sobie myslała , że będę go sledzić jak porusza się po Rynku i stworze cały album z jego postacią. Miałam wtenczas czas. Ale jednak pogoda popsuła plany. Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:18 Zabieram się do oglądania albumów, a tu na przeszkodzie wodospad Herkulesa schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=230&pos=9 Ale piekna natura z mostkiem Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:20 wyglondo faktycznie jak kajs we Malajzji Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:23 Szkoda , że Zef nie napisal kaj to jest. Myślołam co to je we Mniemczech ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:29 Kassel-Die Teufelsbrücke im Bergpark(Herkules) Tyle jest napisane co nic mi nie mówi. U was wszystkie nazwy są tak do siebie podobne. Ale nikt jeszcze Drezna nie sfotografował, a jest to jedno z najsławniejszych miast. Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:31 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=45&pos=22 Klasa ten teatr Slowackiego, musze wam jeszcze kiedyś wnętrze pokazać - też imponujące Odpowiedz Link
rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 24.07.07, 21:33 Jak mówi Laband : jedziemy z tym koksem ;)))) schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=484 Skąd taki pomysł na nazwanie tego albumu ? Odpowiedz Link
rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 24.07.07, 21:35 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=6 Swieradów wita Laband, a dlaczego podpisłes zdjęcia w komentarzach ? Pszecie je nie widać prawie w ogóle. Odpowiedz Link
rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 24.07.07, 21:42 o rany, byłeś w Jeleniej Górze też. O, jak dawno tam nie byłam. Ale jadąc pociagiem oglada się piekne widoki, fantastyczne. Objeźdza sie dookoła górę, pewnie to ta Jelenia ;) Szkoda, że napisów nie widać na wierzchu. Odpowiedz Link
rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 24.07.07, 21:51 O rany i Snieżki są ;) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=45 Ale wspaniały album. Odlot do wspomnień, gdzie się uczyłam na AWF-e jazdy na nartach Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: na tropach Bozych Wojownikow 25.07.07, 07:10 nazwa to tytou ksionzki - kaj sie niy rusouech na tym urlopie to bouech w miejscu kaj te boze wojowniki tysz byli we tyj ksionzce:) a douech to w komyntazach ze premedytacjom- tak cza otworzyc zdjyncie powiynkszone:) no i niy zrozumiouech kaj zes gynau na tych nartach jezdzioua(?) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 25.07.07, 13:33 dokuadnie idzie po te czi ksionzki, kere wedug mie aze sie proszom o sfilmowanie: Narrenturm (Narrenturm – 2002) Boży bojownicy (Gottesstreiter – 2004) Lux perpetua (Lux perpetua - 2006) A sam link do tych co lepiyj poradzom po niymiecku:) de.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Sapkowski Odpowiedz Link
rita100 Re: ps 25.07.07, 20:23 Czytałeś tą książkę ? To teraz wiem skąd ten tytuł albumu. Sapkowski Boży wojownicy. Oj, to temat Anastazji i fantastów. Nic się w tym nie rozeznam, oprócz jednego, że jest to walka dobra ze złem. Ten typ literatury jest dla mnie nie zrozumiały, choć ponoć piękny. Wszystkie te ksiązki wyjechały już w inne miejsca. Nawet nie chcę tykać tematu, bo wiem jaki jest trudny, a zarazem mądry. Odpowiedz Link
rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 25.07.07, 20:16 Laband, powiem szczerze - jesteś niegrzeczny chłopczyk. Jak tak mogleś. Zamieściłeś ponad 200 wspaniałych zdjęć i każesz nam wszystkim każde zdjęcie otwierać by dowiedzieć sie co to jest. Sama nazwa mówi album, to album, mamy swobodnie oglądać, a Ty nam powinieneś je opisać co na nich jest tak by można kojarzyć jedno zdjęcie z drugim. Proszę Cię zmień to , bo jednak duzo czasu zabiera odkrywanie jednej karty za drugą. W szkata grasz z nami ? ;)))))) Opisy przy zdjęciach i to na widocznym miejscu sprawiają że oglądając mamy wiedzę co oglądamy. Ale wcale nie musimy je powiększać, bo czasami efekt jest lepszy przy takim widoku. Mysle , że mam rację i że inni mnie poprą w tym rozumowaniu. A tam na Snieżce na AWF-e mieliśmy obóz narciarski, taki zaliczeniowy. Fajnie tam sie można nauczyć jeździć na nartach, bo zbocza są łagodne, a po szczytach można sobie pięknie krokiem łyżwowym sunąc na nartach oglądając prześliczne widoki. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: na tropach Bozych Wojownikow 25.07.07, 20:32 szkoda, jo by wolou kebyscie to tys tak robiyli - jo ze ciekawosciom oglondom se kozdy obrozek:) Odpowiedz Link
rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 25.07.07, 20:54 szwager_z_laband napisał: > szkoda, jo by wolou kebyscie to tys tak robiyli - jo ze ciekawosciom oglondom > se kozdy obrozek:) Ja to mówie dlatego, że tylko wieczorami mam czas..... ale dobrze jak tak chcesz to niech tak będzie. :) ja sie nie gniewam, tylko pisze co myśle Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: na tropach Bozych Wojownikow 25.07.07, 20:56 mozno za fest paczouech na swoje upodobania - ok, juz byda normalnie podszkryflywou Odpowiedz Link
rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 04.08.07, 23:09 szwager_z_laband napisał: > mozno za fest paczouech na swoje upodobania - ok, juz byda normalnie > podszkryflywou A nie dasz rady w wolnej chwili przekalkować te opisy na właściwe miejsce w tym właśnie albumie ? To jest bardzo ciekawy album. Odpowiedz Link
rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 05.08.07, 19:07 Wiesz co Laband, najbardziej to podobają mi sie te obrazki obrazki typu - ocalić od zapomnienia. schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=25 Nie wiem czy korzenie tego drzewa nie naruszą podstawy tej budowli ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Ocalić od zapomnienia 05.08.07, 19:11 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=26 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=27 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=30 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=52 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=54 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=55 i inne Robią wrażenia te zaniedbane zabytki już. Odpowiedz Link
ballest Re: Ocalić od zapomnienia 05.08.07, 19:52 Rita, nie byly by zaniedbane jak by amerykanskie byly, prawda? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 25.07.07, 20:52 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=357&pos=5 Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne fotki dalyj 25.07.07, 20:57 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=357&pos=5 Widziałeś taką mgłę ? Ja widziałam z okien pociagu. Piękna mgła i to tak się rozkłada poziomo, że widać szyty lasów. A potem jeszcze wyłania się wschód słońca. To jest piekny widok. Taniec mgiełki ze wschodem słońca. Coś cudownego. Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne fotki dalyj 26.07.07, 20:39 Co ty, kazdy pozna swoją mała ojczyznę nawet po układzie mgły. Odpowiedz Link
ballest Re: fajne fotki dalyj 26.07.07, 20:46 ale co najmni polski rzond jeszcze nie przejrzou! Odpowiedz Link
rita100 Re: Nobarzi wesoły album 04.08.07, 23:02 schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=420 Wystarczy tylko patrzeć , a sam uśmiech pojawia się na twarzy. Doskonała zabawa wśród tej gamy kolorów, jakby muzyka grała :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 11.08.07, 19:47 te dwie som richtik piykne:) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=497&pos=40 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=498&pos=0 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 12.08.07, 21:00 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=499&pos=6 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 13.08.07, 19:08 tak po prowdzie to by sie nom sam tera przidou jakis kurs robiynia fotkow:)) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: fajne fotki dalyj 13.08.07, 19:22 szwager_z_laband napisał: > tak po prowdzie to by sie nom sam tera przidou jakis kurs robiynia > fotkow:)) Ino cza dac´ pozoor s takim kursym abo uwagami bo my soom AMATORY a niy jakes´ tam zawodowcy!!! I rzodyn nos i tak niy pszekoono rze bioue je bioue a czorne je czorne ;-) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 13.08.07, 19:23 no tosz to je zicher - jo je pieronym uparty:))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 30.09.07, 23:01 obrozek jak malowany:) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=543&pos=44 Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne fotki dalyj 30.09.07, 23:10 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=543&pos=39 Dobranoc Laband, z takimi widokami, wystarczy siedzieć i podziwiać ten świat. Napracowałam sie dziś. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 30.09.07, 23:14 pounych je podziwu za tyn album! BRAVO! Odpowiedz Link
rita100 Re: fajne fotki dalyj 01.10.07, 19:33 Największe brawa należą się Hanysowi, zdołał naprawić galerię i wszystkim co tam zamieszczają i dzielą się z nami swoimi przeżyciami. Tak jest, oglądamy się wzajemnie, ale nie dam rady oddać emocji tych wszystkich wycieczek. Tak jak pewnie i Ty. Inaczej jest z potrawami, tam na widok to sama ślinka leci, choć może w rzeczywistości sa to potrawy niesmaczne ;))))))) (żart) Ale inaczej jest oddać ducha, (nie myl z wyzionięciem ducha) jakiejś tam chatce. Odpowiedz Link