Dodaj do ulubionych

fajne fotki dalyj

24.07.07, 20:10
schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=485&pos=27
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 20:16
      hip=hop, jeszcze muszę podpisac album, dlatego nie pokazuję. Ale przy okazji
      spójrzcie na Teatr Słowackiego.

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=485&pos=32

Czas na wasz pokaz z podrózy :)
      • rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:04
        schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=45&pos=22
        Zerkam na wasze albumy, a tu niespodzianka.
        Prawda, ze pieknie wygląda teatr w Krakowie. Odbudowywał go cały naród, wszyscy
        się składali , wszyscy Polacy z całego świata.
        • rita100 Re: fajne albumy dalyj 24.07.07, 21:07
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=57488018
          Ten wątek jest trochę przy długi, może to go będziemy kontynułować.
          • rita100 Re: fajne albumy dalyj 24.07.07, 21:10
            Oberhausen - Sea Life
            schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=489
            Hanysek napisoł:
            Dodołech taki album z Sea-Life, To tysz jest swietnie zrobione, ale jako amator
            przyznom, że zdięcia sie bardzo cieżko tam robi.
            Mało kiedy coś wychodzi na 100 %

Tylko co to jest ? Ocenanerium ?
            schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=489&pos=28
            To ci akurat wyszlo :)
            • szwager_z_laband Re: fajne albumy dalyj 24.07.07, 21:13
              moja mama tam tysz boua i podobauo jyj sie, a zrobic tam dobre fotka przez
              szyby niyma ajnfach
              • rita100 Re: fajne albumy dalyj 24.07.07, 21:22
                szwager_z_laband napisał:

> moja mama tam tysz boua i podobauo jyj sie, a zrobic tam dobre fotka przez
                > szyby niyma ajnfach

Ale Slonzakowi wyszło i nawet nie źle.
        • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:08
          faktycznie piykny:)
          • rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:11
            Widziałeś to własne oczy, Laband ?
            • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:12
              niy
              • rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:16
                szkoda, szkoda, Kraków to miasto życia - a ze Sląska to tylko 1 godzina jazdy.
                Warto, warto nawet Cholonek był :)tylko, że pogodę miał paskudną.
                • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:18
                  widziauas go?
                  • rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:21

> widziauas go?

Powiem Ci, że się wybierałam. W Instytucie Getego był, na Rynku Głównym i już
                    miałam wyjść kiedy luneło tak strasznie, cos w rodzaju oberwania chmury i nie
                    wyszłam. Poniewaz widziałam jego zdjęcie polowałabym z aparatem. Chciałam wam
                    zrobić niespodziankę...... ale nie wyszło.
                    • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:22
                      szkoda, u nos ale dzisiej tysz tak leje to wiym co to znaczy :)
                      • rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:27

> szkoda, u nos ale dzisiej tysz tak leje to wiym co to znaczy :)

Poważnie, wcześniej mieliśmy upały takie straszne i po nich te oberwania chmur.
                        Akurat w tym czasie - szkoda, też żałuje bardzo. Ale ciesze się, ze był w
                        Krakowie w samym sercu Krakowa. Ale nie spotkałam nigdzie opisu jego wizyty w
                        Krakowie, nawet zdjęcia. Tak sobie myslała , że będę go sledzić jak porusza się
                        po Rynku i stworze cały album z jego postacią. Miałam wtenczas czas.
                        Ale jednak pogoda popsuła plany.

• rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:18
                  Zabieram się do oglądania albumów, a tu na przeszkodzie wodospad Herkulesa
                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=230&pos=9
                  Ale piekna natura z mostkiem
                  • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:20
                    wyglondo faktycznie jak kajs we Malajzji
                    • rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:23
                      Szkoda , że Zef nie napisal kaj to jest. Myślołam co to je we Mniemczech ;)
                      • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:24
                        przeca podszkryfnou!
                        • rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:29
                          Kassel-Die Teufelsbrücke im Bergpark(Herkules)

Tyle jest napisane co nic mi nie mówi. U was wszystkie nazwy są tak do siebie
                          podobne.
                          Ale nikt jeszcze Drezna nie sfotografował, a jest to jedno z najsławniejszych miast.
                          • rita100 Re: fajne fotki dalyj 24.07.07, 21:31
                            schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=45&pos=22
                            Klasa ten teatr Slowackiego, musze wam jeszcze kiedyś wnętrze pokazać - też
                            imponujące
                            • rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 24.07.07, 21:33
                              Jak mówi Laband : jedziemy z tym koksem ;))))
                              schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=484
                              Skąd taki pomysł na nazwanie tego albumu ?
                              • rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 24.07.07, 21:35
                                schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=6
                                Swieradów wita

Laband, a dlaczego podpisłes zdjęcia w komentarzach ? Pszecie je nie widać
                                prawie w ogóle.
                                • rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 24.07.07, 21:42
                                  o rany, byłeś w Jeleniej Górze też. O, jak dawno tam nie byłam. Ale jadąc
                                  pociagiem oglada się piekne widoki, fantastyczne. Objeźdza sie dookoła górę,
                                  pewnie to ta Jelenia ;)
                                  Szkoda, że napisów nie widać na wierzchu.
                                  • rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 24.07.07, 21:51
                                    O rany i Snieżki są ;)
                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=45
                                    Ale wspaniały album. Odlot do wspomnień, gdzie się uczyłam na AWF-e jazdy na nartach
                              • szwager_z_laband Re: na tropach Bozych Wojownikow 25.07.07, 07:10
                                nazwa to tytou ksionzki - kaj sie niy rusouech na tym urlopie to bouech w
                                miejscu kaj te boze wojowniki tysz byli we tyj ksionzce:)

a douech to w komyntazach ze premedytacjom- tak cza otworzyc zdjyncie
                                powiynkszone:)

no i niy zrozumiouech kaj zes gynau na tych nartach jezdzioua(?)
                                • szwager_z_laband ps 25.07.07, 13:28
                                  www.gazetawyborcza.pl/1,75517,2313741.html
                                  • szwager_z_laband Re: ps 25.07.07, 13:33
                                    dokuadnie idzie po te czi ksionzki, kere wedug mie aze sie proszom o
                                    sfilmowanie:
                                    Narrenturm (Narrenturm – 2002)
                                    Boży bojownicy (Gottesstreiter – 2004)
                                    Lux perpetua (Lux perpetua - 2006)

A sam link do tych co lepiyj poradzom po niymiecku:)

de.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Sapkowski
                                    • rita100 Re: ps 25.07.07, 20:23
                                      Czytałeś tą książkę ? To teraz wiem skąd ten tytuł albumu. Sapkowski Boży
                                      wojownicy. Oj, to temat Anastazji i fantastów. Nic się w tym nie rozeznam,
                                      oprócz jednego, że jest to walka dobra ze złem. Ten typ literatury jest dla mnie
                                      nie zrozumiały, choć ponoć piękny. Wszystkie te ksiązki wyjechały już w inne
                                      miejsca.
                                      Nawet nie chcę tykać tematu, bo wiem jaki jest trudny, a zarazem mądry.
                                • rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 25.07.07, 20:16
                                  Laband, powiem szczerze - jesteś niegrzeczny chłopczyk. Jak tak mogleś.
                                  Zamieściłeś ponad 200 wspaniałych zdjęć i każesz nam wszystkim każde zdjęcie
                                  otwierać by dowiedzieć sie co to jest. Sama nazwa mówi album, to album, mamy
                                  swobodnie oglądać, a Ty nam powinieneś je opisać co na nich jest tak by można
                                  kojarzyć jedno zdjęcie z drugim. Proszę Cię zmień to , bo jednak duzo czasu
                                  zabiera odkrywanie jednej karty za drugą. W szkata grasz z nami ? ;))))))
                                  Opisy przy zdjęciach i to na widocznym miejscu sprawiają że oglądając mamy
                                  wiedzę co oglądamy. Ale wcale nie musimy je powiększać, bo czasami efekt jest
                                  lepszy przy takim widoku. Mysle , że mam rację i że inni mnie poprą w tym
                                  rozumowaniu.

A tam na Snieżce na AWF-e mieliśmy obóz narciarski, taki zaliczeniowy. Fajnie
                                  tam sie można nauczyć jeździć na nartach, bo zbocza są łagodne, a po szczytach
                                  można sobie pięknie krokiem łyżwowym sunąc na nartach oglądając prześliczne widoki.
                                  • szwager_z_laband Re: na tropach Bozych Wojownikow 25.07.07, 20:32
                                    szkoda, jo by wolou kebyscie to tys tak robiyli - jo ze ciekawosciom oglondom
                                    se kozdy obrozek:)
                                    • rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 25.07.07, 20:54

> szkoda, jo by wolou kebyscie to tys tak robiyli - jo ze ciekawosciom oglondom
                                      > se kozdy obrozek:)

Ja to mówie dlatego, że tylko wieczorami mam czas..... ale dobrze jak tak chcesz
                                      to niech tak będzie.
                                      :) ja sie nie gniewam, tylko pisze co myśle
                                      • szwager_z_laband Re: na tropach Bozych Wojownikow 25.07.07, 20:56
                                        mozno za fest paczouech na swoje upodobania - ok, juz byda normalnie
                                        podszkryflywou
                                        • rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 04.08.07, 23:09

> mozno za fest paczouech na swoje upodobania - ok, juz byda normalnie
                                          > podszkryflywou

A nie dasz rady w wolnej chwili przekalkować te opisy na właściwe miejsce w tym
                                          właśnie albumie ? To jest bardzo ciekawy album.
                                          • rita100 Re: na tropach Bozych Wojownikow 05.08.07, 19:07
                                            Wiesz co Laband, najbardziej to podobają mi sie te obrazki obrazki typu - ocalić
                                            od zapomnienia.
                                            schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=25
                                            Nie wiem czy korzenie tego drzewa nie naruszą podstawy tej budowli ?
                                            • rita100 Re: Ocalić od zapomnienia 05.08.07, 19:11
                                              schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=26
                                              schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=27
                                              schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=30
                                              schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=52
                                              schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=54
                                              schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=55
                                              i inne
                                              Robią wrażenia te zaniedbane zabytki już.
                                              • ballest Re: Ocalić od zapomnienia 05.08.07, 19:52
                                                Rita, nie byly by zaniedbane jak by amerykanskie byly, prawda?
    • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 25.07.07, 20:52
      schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=357&pos=5
      • rita100 Re: fajne fotki dalyj 25.07.07, 20:57
        schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=357&pos=5
        Widziałeś taką mgłę ? Ja widziałam z okien pociagu. Piękna mgła i to tak się
        rozkłada poziomo, że widać szyty lasów. A potem jeszcze wyłania się wschód
        słońca. To jest piekny widok. Taniec mgiełki ze wschodem słońca. Coś cudownego.
        • ballest Re: fajne fotki dalyj 25.07.07, 21:19
          Rita tak widza Polacy nasza Europa;)
          • rita100 Re: fajne fotki dalyj 26.07.07, 20:39
            Co ty, kazdy pozna swoją mała ojczyznę nawet po układzie mgły.
            • ballest Re: fajne fotki dalyj 26.07.07, 20:46
              ale co najmni polski rzond jeszcze nie przejrzou!
              • rita100 Re: Nobarzi wesoły album 04.08.07, 23:02
                schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=420
                Wystarczy tylko patrzeć , a sam uśmiech pojawia się na twarzy. Doskonała zabawa
                wśród tej gamy kolorów, jakby muzyka grała :)
    • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 11.08.07, 19:47
      te dwie som richtik piykne:)

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=497&pos=40
      schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=498&pos=0
      • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 12.08.07, 21:00
        schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=499&pos=6
        • ballest Re: fajne fotki dalyj 13.08.07, 11:02
          jakosc i motywy som coroz lepsze
          • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 13.08.07, 19:08
            tak po prowdzie to by sie nom sam tera przidou jakis kurs robiynia
            fotkow:))
            • hanys_hans Re: fajne fotki dalyj 13.08.07, 19:22

> tak po prowdzie to by sie nom sam tera przidou jakis kurs robiynia
              > fotkow:))

Ino cza dac´ pozoor s takim kursym abo uwagami bo my soom AMATORY a niy jakes´
              tam zawodowcy!!! I rzodyn nos i tak niy pszekoono rze bioue je bioue a czorne je
              czorne ;-)
              • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 13.08.07, 19:23
                no tosz to je zicher - jo je pieronym uparty:)))
    • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 30.09.07, 23:01
      obrozek jak malowany:)

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=543&pos=44
      • rita100 Re: fajne fotki dalyj 30.09.07, 23:10
        schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=543&pos=39
        Dobranoc Laband, z takimi widokami, wystarczy siedzieć i podziwiać ten świat.
        Napracowałam sie dziś.
        • szwager_z_laband Re: fajne fotki dalyj 30.09.07, 23:14
          pounych je podziwu za tyn album!

BRAVO!
          • rita100 Re: fajne fotki dalyj 01.10.07, 19:33
            Największe brawa należą się Hanysowi, zdołał naprawić galerię i wszystkim co tam
            zamieszczają i dzielą się z nami swoimi przeżyciami.

Tak jest, oglądamy się wzajemnie, ale nie dam rady oddać emocji tych wszystkich
            wycieczek. Tak jak pewnie i Ty.
            Inaczej jest z potrawami, tam na widok to sama ślinka leci, choć może w
            rzeczywistości sa to potrawy niesmaczne ;))))))) (żart)
            Ale inaczej jest oddać ducha, (nie myl z wyzionięciem ducha) jakiejś tam chatce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka