dede99 09.09.07, 14:14 Dzisiej mi moja powiedziala ze zrobiola Drozdzowka z ,,Kilograma" Maki. Niby poprawnie po Polskiemu,ale tak na Chopski rozum powinno sie nazywac z jednego Kila,abo niy??? W Niymieckim sie tyz niy godo aus einem Kilogram!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanys_hans Re: Kilogram?? 09.09.07, 15:44 CBA prowadzi śledztwo w sprawie próby przekupienia psa Marszałka Sejmu Ludwika Dorna za pomocą kilograma schabu z kością. Odpowiedz Link
annak12 Re: Kilogram?? 09.09.07, 19:07 niby to samo,ale dostać żelazym bych nie chciała Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Kilogram?? 09.09.07, 19:13 Dede to chyba sie tera opycho tom drożdżowkom z kila mąki,a tak na boku to niy fajnie wyśmiywać sie z baby jak co inaczy powiy,w doma to my niy som żodne Miodki Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Kilogram?? 09.09.07, 19:07 a co to je drożdżowka ?kołoczyk? abo buchta?kołocz może?abo tysz plecionka? Odpowiedz Link
dede99 Re: Kilogram?? 10.09.07, 11:24 a co to je drożdżowka ?kołoczyk? abo buchta?kołocz może?abo tysz > plecionka? Kolocz, chyba tyz sztrucla na to godali( z cynamonem i rodzynkami) Jo sie niy smieja z moi yno z Polski godki,bo abo jest kilo abo gram,a niy kilogram! LG Odpowiedz Link
olandi1 Re: Kilogram?? 10.09.07, 11:36 dede99 napisał: > Dzisiej mi moja powiedziala ze zrobiola Drozdzowka z ,,Kilograma" > Maki. > Niby poprawnie po Polskiemu,ale tak na Chopski rozum powinno sie nazywac z > jednego Kila,abo niy??? > W Niymieckim sie tyz niy godo aus einem Kilogram!!! > I wyobraź se, że pedziała poprawnie. Zgodnie z gramatykom i godo sie z kilograma, choć w potocznyj godce dopuszczo sie zwrotu z kila. A sam mocie wiyncyj na tyn tymat pl.wikipedia.org/wiki/Kilogram Odpowiedz Link
olandi1 Re: Kilogram?? 10.09.07, 11:38 kilo – przedrostek wielokrotności jednostki miary o symbolu k oznaczający mnożnik 1000 = 103 (tysiąc). np. kg – kilogram W informatyce oznacza on 210 (1024) i bywa wówczas również oznaczany wielką literą K, np. 1KB to jeden kilobajt. (zobacz Przedrostek dwójkowy) Oddzielnie kilo funkcjonuje jako potoczny (ale nieprawidłowy) skrót jednostki masy kilogram. Odpowiedz Link
dede99 Re: Kilogram?? 10.09.07, 11:51 do mie to jest poprawnie smiyszne,bo abo jest kilo abo gram.Tak jest we wszystkich jynzykach co znom, yno Poloki sie zas cos wymyslyli.;) Odpowiedz Link