szwager_z_laband 01.04.08, 22:10 robiou je ktos z wos ze kyjzom paniyrowane juz som? szukom przepisow, porad itd Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Jalapenos 01.04.08, 22:36 A może znasz inszo nazwe, bardziej znaną, coby skojarzyć czym się to je. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jalapenos 01.04.08, 22:46 to je po mojymu taki rodzaj specyficznyj mauyj ostryj papryczki, kero moge byc faszerowano kyjzom abo do kyjzy wrazono i obkulano we tyrtyj bouce i upieczono - Odpowiedz Link
rita100 Re: Jalapenos 01.04.08, 22:50 Dobry pomysł, bo właśnie mówił taki Cejlowski w tv, ze papryka dobrze wpływa na trawienie, szczególnie ta ostra i zastanawiam się nad meksykańskim jadłem. To coś z potraw meksykańskich musi być, tam szukaj. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jalapenos 01.04.08, 22:56 jo to dos czynsto maszkyca(bo mojymu synkowi to smakuje:), ale znudziouo mi sie to fertk kupowac - chciou bych to som narichtowac. jak lubisz take maszkyty to polecom ci goronco czekolada do picia ze drobno posiekanom chili sam te jalapenos: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/26/Jalape%C3%B1os.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Jalapenos 01.04.08, 22:59 Apetyczne, można by to wyrychtować na niedziele. To jak będziesz robił to obrazkowo przedstaw, lepiej zapamiętuje się. goronco czekolada do picia ze > drobno posiekanom chili Jest taka czekolada capuczino i dotego dodać chili ? A nie lepiej dolać rumu ? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jalapenos 01.04.08, 23:11 niy!!! to musi byc prawdziwo czekolada! Odpowiedz Link
szwager_z_laband ps 01.04.08, 23:25 polecom ci ksinzka (abo film wedug niyj nakryncony) "Czekolada" aut. Joanne Harris tam sie dowiysz wiyncyj o tyj czekoladzie, a ksionzka bydzie ci sie na zicher podobac! Odpowiedz Link
gryfny Re: Jalapenos 01.04.08, 23:27 ty to "byle co"na ruszta wciepujesz,je tam trocha fleischu drin? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jalapenos 01.04.08, 23:29 moge byc pomiyszany ze kyjzom - szinka:) Odpowiedz Link
uruk-hai Re: Jalapenos 02.04.08, 13:24 Jalapenos jadłem nadziewane serem i szpinakiem i w panierce (dosyć grebej.. Ten sos'podobny do keczupu' to po prostu salsa. W domu te papryki nadziewam zwykłą bryndzą i do piekarnika. Nie panieruję. Dla mnie sa bombowe. Ostrzegam jednak że są diabelnie ostre. Jeśli ktoś lubi takie ostre jedzenie to będzie bardzo kontent - jeśli ktoś ma problemy z przyjęciem yufki/inny kebab z 'ostrym' sosie to go ta papryka porazi i będzie bardzo nieprzyjemnie. Wtedy nie polecam. Danie to serwowano w Rybniku/Stodoły, serwowano w knajpce Pod Wesołą Kobyłką - póki ktoś jej nie zjarał :D Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jalapenos 02.04.08, 13:31 mosz recht to bouo cos w rodzaju salsy:) ze szpinakym tego jeszcze niy joduech - tysz ciekawe a kaj te papryki kupujesz, jak wolo spytac? Odpowiedz Link