alladyn15 Re: TYLKO POLACY BEZ PRZERWY NARZEKAJą 25.10.08, 13:24 He he,bardzo dobry zarcik.Wcale nie anty-polski,tylko swietnie zaobserwowany.Podam przyklad z pierwszej reki.Pewna mi znana polka,rodzac dziecko w kraju,dojechla po 8 miesiacach do meza w Angii.Nic jej w tym kraju nie pasuje jezeli chodzi o Sluzbe Zdrowia.Czy u lekarza,czy jak pieliegniarka do domu przychodzi,wiecznie wypowiada:a w Polsce jest inaczej,w Polsce to by tak nie bylo,u nas sie robi tak a nie tak...i tego typu swietne obserwacje.Jako,ze w wiekszosci to ja tlumaczylem,zalala mnie kiedys krew i doradzilem aby wracala z tym kochanstwem do Polski. Jej maz jest antyangielski ona to samo,w Polsce jest najlepiej za wyjatkiem zasilkow.No to spadac! Troche mi sie cisnienie podnioslo piszac to.To chyba dobrze.Przeczysci w zylach jakies zatory.Chyba czesciej bede czytal Hanysa watki :))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: TYLKO POLACY BEZ PRZERWY NARZEKAJą 25.10.08, 18:34 znaczy do tego czasu ich niy czytoues? :)) a mozno Ci sie ajnfach wapno we zyuach lasuje? Odpowiedz Link
alladyn15 Re: TYLKO POLACY BEZ PRZERWY NARZEKAJą 25.10.08, 20:49 Nie mialem okazji ich czytac.Co klikne,to Achtung! wyskakuje.Juz myslalem,ze z moim komputerem jest cos nie tak.Dopiero Ty mi oczy otworzyles,ze ktos wapno na druty moze rzucac.Moze rozmawiam z siostra czy cos? Odpowiedz Link
ballest Re: TYLKO POLACY BEZ PRZERWY NARZEKAJą 25.10.08, 22:25 a fto tu jest antypolski? Odpowiedz Link
rita100 Re: TYLKO POLACY BEZ PRZERWY NARZEKAJą 28.10.08, 10:11 Ale jak do ostatniej Angory zaglądniecie, to się dowiecie, ze najpiękniejszymi narzekaczami są Niemcy z Kolonii. Tam też powstał specjalny Chór Narzekaczy. Oj, jakie cudowne piesni tam powstają narzekające na wszystko i to jest prawda, ja nie machluje :) Odpowiedz Link
gryfny Re: TYLKO POLACY BEZ PRZERWY NARZEKAJą 28.10.08, 17:59 pl.youtube.com/watch?v=9aD4LPdlL44 Odpowiedz Link
rita100 Re: TYLKO POLACY BEZ PRZERWY NARZEKAJą 30.10.08, 22:21 Najpiękniej jednak narzekają Niemcy ;) Dlatego powstał Kolner Beschwerdechor - Koloński Chór Narzekań :) I to jest prawda. Kompozytor z Kolonii, Wolfgan Kaets zebrał na internecie ponad siedemset lamentów i został mistrzem narzekań. Ciagle teksty aktualizuje: spóźnione autobusy zimne cappuccino zbyt drogie paliwo nie ma pogody nie ma ciepłej wody w rządzie drą koty nie ma roboty układ króluje giełda wariuje za ostra zima naród przeklina szef nie docenia kredyt do spłacenia.... jak mówią, zdrowiej jest w chórze narzekać niż samemu pod prysznicem. (wiadomośc z Angory) Odpowiedz Link