szwager_z_laband 22.02.09, 10:12 som jakes teksty dokumynty na temat geszichty od Laskarzowki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: zapytanie o Laskarzowka 22.02.09, 10:38 Tylko jeden, ze pierwszym wlascicielem bou niejaki Lasker. To zech czytou u Scheitzy, a czymu se pytosz? Mosz cos nowego? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zapytanie o Laskarzowka 22.02.09, 10:43 pamiyntom nasze kedys na tyn temat zdania w powionzaniu ze rudnym J. i Rudnym S. i prawie czytom"Dzieje Rudna" - jakos z tom Laskarzowkom niy caukym je zech zicher:) ps tam je pora razy Twoje miano! Odpowiedz Link
ballest Re: zapytanie o Laskarzowka 22.02.09, 11:01 Dzieje Rudna Wielkiego, uot kogo ? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zapytanie o Laskarzowka 22.02.09, 11:05 od Schmidta ps je tam tysz o dzwonie kery mom sam ze tak powia pod nosym a kery je odwos ze wsi:) padouch se ize musza se tam pszensc i ze farorzym pogodac o tym. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zapytanie o Laskarzowka 22.02.09, 11:08 tak sie zastanawiom eli te Rudna S. i J. to niy som dzisiej Rudno i odniego czynsc Laskarzowka faktycznie(?) czyli ze Rudziyniec naprowdy niy je tym Rudnym Mauym o kerym my spominali sam juz pora razy Odpowiedz Link
ballest Re: ps 22.02.09, 11:12 Tego nie wiem kiedy ta nazwa Rudno Laskowe powstala, a kedy Schmidt ta ksionszka wydou? Kajs jom kupiou? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 22.02.09, 11:14 szkryfnij mi na jako adresa Ci jo posuac to Ci jom posla! data stoi 2008 Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: ps 22.02.09, 11:17 szwager_z_laband napisał: > szkryfnij mi na jako adresa Ci jo posuac to Ci jom posla! > > data stoi 2008 mi tysz poślijcie Odpowiedz Link
ballest Re: ps 22.02.09, 11:19 Napiszam ci na NK, ;) JUZ SE CIESZAMMMMMMMMMMMMM! Suoneczko nie zauom tego zdtrzybka Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: ps 22.02.09, 11:25 do mie zdrzybek to mody koń,bo chyba niy rozumia tera coś chcioł pedzieć;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: ps 22.02.09, 11:35 u nos sie tera inaczy na to godo ,ale niy powiym jak bobyś sie mog obrazić;) Odpowiedz Link
ballest Re: ps 22.02.09, 20:15 Die in Rudzinitz am häufigsten vorkommenden Familiennamen (bis 1935) FRYCHEL, HOROBA, MORAWIETZ, von MANOWSKI, KRAWIETZ, OGOREK, CZAJA, STELLMACH, KOLODZIEY, MORYS, KADUK, NOWROT, VOGELSTELLER, WALLUS, PLACHETTA, WEBS, POREMBA, KARAFIOL, MIGAS, SUCHANEK und natürlich STROKOSCH. www.ahnen-strokosch.homepage.t-online.de/jacob/pafg13.htm Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 23.02.09, 15:30 dzisiej kole dwanostyj poszuo - dej znac jak dondzie! Odpowiedz Link
ballest Re: ps 25.02.09, 21:12 Laband, dziwiam sie ze jeszcze nie doszuo, juz by downoi musialo byc! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 26.02.09, 05:42 poczekomy jeszcze trocha - normalnie to na drugi dziyn je zowdy. niy ma tam jakis strajkow? Odpowiedz Link
ballest Re: ps 26.02.09, 05:53 Zawsze na drugi dziyn je, strajkow nie ma, ale bou Karnawal, moze skuli tego. Jak to se straci, to se WSCIEKNAM!!!!! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 26.02.09, 06:08 mysla ze sie niy straci - a jak ja to wiym kaj dostac drugo;) ps godo Ci cos miano Vinzenz? Odpowiedz Link
ballest Dali nic nie ma!:( 26.02.09, 15:25 Poczekomy tyn tydzien jeszcze, a potym dzwoniam na poczta! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Dali nic nie ma!:( 26.02.09, 18:27 hm, jo tysz w poniydziauek jak co to ponda do mie na poczta, ale dalyj zech je jeszcze optymistyczny. Odpowiedz Link
ballest Re: Dali nic nie ma!:( 26.02.09, 19:05 Pisoues Adres rynkom, czy na drukarce?;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Dali nic nie ma!:( 26.02.09, 20:10 moja to wysuaua i szkryfua rynkom Odpowiedz Link
ballest Re: Dali nic nie ma!:( 28.02.09, 11:57 Ksiazka jest, danke laband, jutro zaczynom czytac, ale pironym dugo szua! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Dali nic nie ma!:( 28.02.09, 12:42 no to zech oddychnou!! a praje zech bou na poczcie, bo musieli my cos wysuac i zech dostou numer kaj to reklamowac jak sie cos straci - no ale naszczynscie niy musza tam dzwonic. No to poczytej, bo som zech je ciekawy co potym powiysz:) Odpowiedz Link
ballest BESTEN DANK 28.02.09, 22:36 Laband, moja mi pedziala, napewno Briefträger se jom najpiyrw poczytou, a tera tys jom dostou;) Mnie sie zdou, ze moja poczta jest kontrolowanou, ale odpowiedz na moje pytanie! Na poczontku widzam, ze tam wiyncy uo Laband stoji jak uo Rudnie, no i moje nazwisko tysz tam je, choc do Rudna moi przodkowie pozni zawitali;) Jutro bydam jom richtig czytou, to napiszam cos na ten temat. Na razie jeszcze roz wielkie dziynki, zes mi richtig uciechy narobiou! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: BESTEN DANK 01.03.09, 07:25 couko pszijymnosc po mojyj stronie:) ps tera jak juz to mosz to moga inkszym podpedziec ize pora egzymplarzow jeszcze musiauo by byc we antykwariacie na Wieczorka! Odpowiedz Link
ballest Re: BESTEN DANK 01.03.09, 10:21 Tera widzam, ze boua ta przesylka kajs uotwieranou, bo pisze "Nachverpakt-Deutsche Post", ale opakowanie jest oryginalne. Co do Rudzinca to sie sprawa wyjasnioua, Rudziniec nie moze byc Laskarsowkom, bo w Laskarsowce (Tak se oryginalnie pisalo-jak zech z Twoji ksionszki wyczytou)nie bouo niogdy koscioua. Co mnie cieszy, to to, ze napisal, ze Huta Piela nalezala do Laskarsowki. Jou wiedziou uo tym, ze Huta Piela i Kurzina do Laskarsowki nalezaua. Odpowiedz Link
ballest Re: BESTEN DANK 01.03.09, 11:36 Ja, uotwarli co tam jest, przez to to tak dugo szuo! Czyli Niemcy se robiom Polizeistaatem! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: BESTEN DANK 01.03.09, 19:32 Ballest, obejz se na mapach jak som pouozone te piyrsze Rudna J. i S. i potym jak lezom Rudno, Laskarzowka i Rudziyniec. Odpowiedz Link
ballest Re: BESTEN DANK 01.03.09, 21:43 Faktem jest, ze tam som mianowane 2 Rudna, co mialy kosciouy, jak jeszcze pod nazwa Rudno figurowaly, a Laskarzowka nigdy nie miala koscioua i juz skuli tego niestety racji nie mosz, ale dobrze ze se to wyjasniouo. Odpowiedz Link
ballest Re: BESTEN DANK 02.03.09, 15:10 Laband, a boues juz w Magdaleni9e tyn zwon uobejrzec? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: BESTEN DANK 02.03.09, 16:35 z tymi Rudnami i kosciouami to jo to inaczyj widza, ale egal narazie. Do tyj Magdalyny sie przenda jak bydzie fajniejszo pogoda! Odpowiedz Link
ballest Re: BESTEN DANK 02.03.09, 19:51 Laband, jeszcze roz dziynki za ksionszka, kerou je dobrou, ale Schmidt se chyba spieszou jak jom skryslou, bo zapomniou pora wydarzyn, miedzy innymi o wielkim potopie, o wielkim Huraganie, a przez Rudno nie plynie potok yno Nowsie, a potok tysz je, ale yno doplyw do nowsia i jest Grenzflussem miedzy Lakarsowkom i Rudnem Wielkim. Do tego za malo napisou na temat grobowcow Ballestremow i ich wkladu do budowy nowego koscioua w Rudnau. To, ze tam na tych Sportfestach w Rudnie sportowcy z Kantrzina, czy Lenartowic byli, to zasluga od uojca brata, Severina, kery miyszkou w Lenartowicach(Kantrzin) a bou tam najpierw zawodnikiem w Szlagbalu a potym dzialaczem. -------------------------------- aha a to napisou Schmidt: "Rudno Simonis ostatecznie stalo sie identyczne z pozniejszym Rudzincem, czyli Rudno-Minus, zas Rudno to Rudno-Majus.Tak okreslano miejscowosci w wykazie swietopietrza w 1447 roku. Rudno wyplacalo wowczas 3 grosze, zas Rudziniec 4 grosze.Byly to dwie samodzielne parafie" Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: BESTEN DANK 02.03.09, 19:57 problym ino polego na tym ize za fest odsia som te wsie i ze miano Rudziyniec je pozne. Te druge Rudno to podejzywom niyma jednak Rudziyniec = na to co wiynkszosc(jedyn po drugim szkryflo, ize Rudziyniec to jedne z tych Rudnow, na to ajnfach niyma dowou i je to praktycznie mauo prawdopodobne == to ino je legynda wedug mie. Za ksionzka niy dziynkuj, jo ino miou som okazja Ci sie odwdziynczyc za ta cos mi kedys szynknou:) Odpowiedz Link
ballest Re: BESTEN DANK 02.03.09, 20:10 Laband, Huta Pieua jeszcze dali lezy jak Rudziniec (Za Kanarem) a nalezala do Laskarzowki, przez to nie patrz na odleglosc, bo te 2,5 kilometra to nie je duzo! a nie zapomni, ze w polowie bou i je Folwark. Niezapomnij, ze Rudziniec jest kolo koscioua, a stacja kolejowa to je Kurzina a dali je Pieua, a to nalezauo wszystko (Z tartakiem) do Laskarsowki. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: BESTEN DANK 02.03.09, 20:18 ja, ale my godomy sam o sredniowieczu pszeca! Odpowiedz Link
ballest Re: BESTEN DANK 04.03.09, 06:13 W Sredniowieczu tysz Kurzina dali uot Laskarsowki boua jak Rudziniec uot Rudna;) Odpowiedz Link
ballest Re: BESTEN DANK 04.03.09, 16:25 Ja w Twoji ksionszce jest tylko Huta Piela wymienianou, a uona boua w Kurzinie. Kurzina to jest dzisiejszy Rudziniec na prawo uot Bahnhofu jak jedziesz do Kantrzina, ta strona wlasnie nalezala do Laskarsowki.l Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: BESTEN DANK 04.03.09, 17:47 w moim zrozumiyniu to je atut za mojom wersjom widzynia gesdzichty Rudna J.i Rudna S. :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: ps 22.02.09, 11:16 tysz niy widziałach tyj ksionżki Schmidta, a co drugi co tam miyszko mo take miano jak Ballest abo je po kondzieli z tym mianym zwionzany:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 22.02.09, 11:19 to juz potym z Ballestym musisz godac:) a z tymi krewnymi to Ballest bydzie som wiedziou jak to pszeczyto - je nawet odrynczny podpis na jednym dokumyncie Odpowiedz Link