07.10.21, 10:49
góra przychodzi do człowieka..
Obserwuj wątek
    • tezx Re: Kiedy.. 07.10.21, 18:59
      Kiedy lodowce topnieją...D
      • viviene Re: Kiedy.. 08.10.21, 13:31
        Trzeba czekać z tego wynika:)
        • tezx Re: Kiedy.. 08.10.21, 19:19
          Umiejętność czekania wg mnie jest zaletą...zmniejsza ryzyka błędu.;p
          • viviene Re: Kiedy.. 09.10.21, 09:45
            Ileż można czekać?
            No bez przesady:)
            • tezx Re: Kiedy.. 09.10.21, 15:10
              Czekanie czekaniu nie równe....a "wyrywnym " być też nie jest najlepiej...Jednym słowem mozna to skwitować słowami poety..osiołkowi w żłobie dano...DDD
              • viviene Re: Kiedy.. 12.10.21, 11:33
                Tia...i jeszcze coś w rodzaju ..pokorne ciele..:)
                • tezx Re: Kiedy.. 12.10.21, 14:32
                  Jak widać nie trzeba się uczyć, można za przeproszeniem polegać na przysłowiach ludowych..DDD
                  • viviene Re: Kiedy.. 13.10.21, 11:14
                    Każdy na czym chce, wyboru wybory a ich brak też wybór:)
                    • tezx Re: Kiedy.. 13.10.21, 14:05
                      Bardzo dobra uwaga..tak właśnie jest.;D
                      • viviene Re: Kiedy.. 13.10.21, 18:06
                        Ech..
                        Co tu dużo gadać?:)
                        • tezx Re: Kiedy.. 13.10.21, 19:11
                          Słusznie... kiedys to okreslano tak - nie trzeba sobie strzępić języka po próżnicy..DDD
                          • viviene Re: Kiedy.. 13.10.21, 19:30
                            Wie Pan co?
                            Ja już nie chcę nic strzepić a wręcz się boję.
                            No naprawdę:)
                            • tezx Re: Kiedy.. 13.10.21, 19:46
                              Do niczego nie namawiam..D Skorzystałem jedynie z określenia występującego w literaturze..D
                              • viviene Re: Kiedy.. 13.10.21, 20:01
                                Wiem Panie:)
                                Czasem i postrzępione bywa ładne...a co..:)
                                • tezx Re: Kiedy.. 14.10.21, 10:12
                                  I tu Pani masz rację, piękno pozostaje pięknem bez względu na czas i okoliczności.;p
                                  • viviene Re: Kiedy.. 14.10.21, 17:47
                                    Tak. Piękno to też pojęcie względne.
                                    I tak zawsze mówię,że nie jest sztuką zakochać się w czymś pięknym bo to chyba oczywiste
                                    ale trudniej jest wydobyć piękno z czegoś zwykłego i pokochać to.
                                    Kiedyś miałam naprawdę brzydkiego psa i na przekór , nazwałam ją Dama,no więc jak ją wolałam,to ludziska mieli miny makabryczne a ja miałam radość:)
                                    • tezx Re: Kiedy.. 14.10.21, 18:24
                                      Na ludzi nie trzeba patrzeć, bo oni najczęściej wszystkim szczęścia zazdroszczą..taka jest niestety nasza nacja..;p
                                      • viviene Re: Kiedy.. 15.10.21, 10:17
                                        Nie tylko szczęścia.
                                        Ogólnie cieszą się,że mają "lepiej" i może to być dosłownie wszystko:)
                                        • tezx Re: Kiedy.. 15.10.21, 12:18
                                          Tak, ludzie są wzajemnie coraz mniej życzliwi. ;D
                                          • viviene Re: Kiedy.. 15.10.21, 19:56
                                            Tak sobie myślę, brzydko mówiąc olać to:)
                                            Niech sobie będą:)
                                            • tezx Re: Kiedy.. 16.10.21, 03:59
                                              Oczywiście, nie namawiam do zamartwiania się z tego powodu. Nie mniej ma to wpływ na jakość życia codziennego, które coraz częściej można porównać do zamkniętej otoczonej twierdzy....Nie jest to bez wpływu na psychikę i zachowania poszczególnych osobników....efekty już mamy, co jakiś czas wyskoczy jeden z drugim z nożem w ręku w miejscu i okolicznościach najmniej spodziewanych...Trzeba chyba pryz wychodzeniu z domu kolczugę zakładać...DDD
                                              • viviene Re: Kiedy.. 16.10.21, 14:41
                                                To prawda,ludziom psycha siada z różnych powodów.
                                                Czy tylko wrażliwcy tak mają?
                                                Pewnie jest na to jakieś wytłumaczenie:)
                                                • tezx Re: Kiedy.. 16.10.21, 16:05
                                                  Nie wiem, nie jestem psychiatrą. Ale stres i napięcia swoje robią..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 16.10.21, 17:19
                                                    Tia, i wszystko zależy od stopnia tych napięć i chyba od tego w jaki sposób potrafimy lub nie , pozbyć się stresu:)
                                                    Mój na chwilę obecną - zrelaksowany:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 17.10.21, 05:27
                                                    Właśnie..tak jest. Samemu często jest trudno opanować taką sytuację, a fachowców "jak na lekarstwo".... albo w ogóle nie ma. U mnie też spokojnie, póki co....DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 19.10.21, 09:14
                                                    Smutne jedynie to,że jednostka nad niczym nie zapanuje i niczemu nie zaradzi:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 19.10.21, 10:06
                                                    Jednostka praktycznie w obecnych realiach w ogóle jest niewidoczna.. Już dawno ujawniono, że "w jedności siła"..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 19.10.21, 15:21
                                                    Nawet jak jest siłą to i tak jej nie ma:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 19.10.21, 19:35
                                                    Poeta kiedyś napisał...pełno nas a jakoby nikogo nie było...;p I ciągle jest to aktualne stwierdzenie..
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 19.10.21, 22:33
                                                    Potwierdzam.
                                                    Pustka wokół.
                                                    Nie ma co liczyć na lepsze jutro więc trzeba na siebie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 20.10.21, 08:35
                                                    Słusznie. Mozna liczyć tylko na siebie..a marzenia odstawić w przysłowiowy kącik.DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 20.10.21, 10:37
                                                    Niom.,po co odkładać, lepiej np.odlozyc w czasie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 20.10.21, 11:48
                                                    Sprytna propozycja, i do przyjęcia...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 20.10.21, 14:21
                                                    No i dobrze,po co rezygnować?:)
                                                    Świat jest taki ciekawy:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 20.10.21, 19:52
                                                    Tak...DDD Oczopląsu można się nabawić..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 21.10.21, 12:34
                                                    Lepiej go nie mieć
                                                    Widziałam kiedyś człowieka z takim oczopląsem i wcale to fajnie nie wygląda:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 21.10.21, 13:49
                                                    Oczywiście, przypadłość przykra.. Ja tak tylko dla porównania tego użyłem..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 21.10.21, 20:25
                                                    Ależ wiem:)
                                                    Jak jest bardziej obrazowo to wiadomo o co chodzi:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.10.21, 02:13
                                                    Oczywiście można rozmawiać b.obrazowo, ale znawcy mówią, że po takiej rozmowie nieraz ręce bolą..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.10.21, 12:33
                                                    Zgadza się:)
                                                    Udowodnione jest ,że na wszelkie sposoby można się dogadać ,jak się chce:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.10.21, 15:27
                                                    Najwygodniejsza jest rola słuchacza...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.10.21, 15:55
                                                    Tia..bo nic nie trzeba robić:)
                                                    Ale fakt. To też jest sztuka- być dobrym słuchaczem:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.10.21, 15:58
                                                    No...myśleć chyba trzeba..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.10.21, 16:06
                                                    E tam.. niekoniecznie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.10.21, 18:26
                                                    Mozna i tak, mozna i tak.... każdy ma wolną rękę.....DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.10.21, 18:45
                                                    No nie tak, ja w jednej trzymam nóż:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.10.21, 18:49
                                                    Strach się bać ..chyba..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.10.21, 19:00
                                                    I w dodatku też mam krew na rękach
                                                    Ech...:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 23.10.21, 09:08
                                                    A to feler westchnął seler...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 23.10.21, 20:30
                                                    Lubię seler o dziwo:)
                                                    Ja tam wszystko lubię:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 23.10.21, 20:40
                                                    Ja też wszystko lubię powiedziawszy ogólnie..DDD
                                                    Warzywa i owszem...
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 24.10.21, 19:10
                                                    To świetnie Panie:)
                                                    W końcu trzeba mieć jakieś urozmaicenie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 24.10.21, 20:52
                                                    Chyba nie masz Pani na myśli "kija i marchewki"..:-)
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 25.10.21, 15:20
                                                    To drastyczne rozwiązanie:)
                                                    Coś był była za tym ,że koszula bliższa ciału czy jakoś tam ale milsze się wydaje:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 25.10.21, 17:00
                                                    Oby nie pokutna koszula...bo trochę niewygodna..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 26.10.21, 18:13
                                                    Toż nie wymyślaj Panie:)
                                                    Podobno ładnemu we wszystkim ładnie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 26.10.21, 18:51
                                                    O tego ładnego to bym się nie zakładał. Zresztą teraz zamiast hełmów maseczki się nosi .A więc wątek tajemniczości jest zachowany dalej..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 26.10.21, 19:42
                                                    :))) istny bal przebierańców bym rzekła.
                                                    Fakt, jak maska opada można się rozczarować:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.10.21, 09:40
                                                    Nie chcę być niegrzeczny ,ale niektórym w maseczce jakoś lepiej...DDD Ale to kwestia wyboru, znajomości faktów, posiadanej wiedzy i innych ważnych czynników..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 27.10.21, 13:28
                                                    Ale chodzenie non stop w maseczce wymaga niesamowitej koncentracji:)
                                                    Zaś bez,może wyjść na jaw to co chcesz ,żeby było ukryte:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.10.21, 15:20
                                                    Nie tyle koncentracji co tzw. zacięcia..D No własnie sprawa jest skomplikowana..ale np do ukrycia zamiarów nie potrzeba maski nosic.DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 27.10.21, 18:03
                                                    Tylko co się wtedy nosi?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.10.21, 18:35
                                                    Wystarczy łgać jak najęty...tak się mówi potocznie..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 27.10.21, 22:30
                                                    Tia, przypomniała mi się historia pewnej znajomości,z tym że jedna ze stron wiedziała o tych lgarstwach,można nawet powiedzieć, że było zabawnie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.10.21, 08:35
                                                    Tak to bywa, chociaż kiedyś czytałem, że mówienie całej prawdy może co najwyższej zaszkodzić (mówiącemu)..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.10.21, 11:49
                                                    Też tak jest:)
                                                    Szczerze,to byrzydko mówiąc olać i robić swoje;)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.10.21, 14:39
                                                    Oj widzę, że Pani jak francuska Joanna conajmniej dopisuje werwą i walecznością..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.10.21, 16:24
                                                    Tia zwłaszcza tą werwą jak siły brak:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.10.21, 17:33
                                                    Trzeba cieszyć się walorami jakie są..nie ma co grymasić..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.10.21, 18:54
                                                    No nie ma co lecz zawsze jest jakieś ale:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.10.21, 19:36
                                                    A to tylko ludzka przekora to powoduje...W końcu wszystkiego bezwarunkowo przyjmować nie wolno..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 29.10.21, 10:11
                                                    Tak
                                                    Mgła Panie od rana,przejaśnia się i zobaczymy co z tego będzie. Ja jakaś niedospana jestem:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 29.10.21, 11:51
                                                    Jesienne mgły to rzecz normalna ale pogoda też przepiękna..Ja zasypiam wcześnie a budzę się o 13 w nocy..DDD Czasu mam co niemiara, nie wim jak go zagospodarować.DD
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 29.10.21, 11:51
                                                    niewielka errata: wim zamieniam na wiem...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 30.10.21, 15:15
                                                    Można powiedzieć, że piękna mamy jesień:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 30.10.21, 17:12
                                                    Bardzo ładna. Nie korzystam w jej uroków jako ze ostatnio lekko "słabuję"..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 30.10.21, 21:00
                                                    Pielęgnuj się Panie co byś do normy doszedł:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 31.10.21, 02:58
                                                    Już jest wszystko OK, stabilizuję parametry bo od najbliższego dnia roboczego mam do załatwienia kilka spraw ważkich...D Poodbierać wyniki, punkt szczepień nawiedzić..ect ect..;p Jednym słowem będzie się działo..
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 01.11.21, 17:05
                                                    To dobrze:)
                                                    Ja też wyczekuje na ten dzień roboczy bo również sprawy do załatwienia mam.
                                                    I tak się kręci:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 01.11.21, 18:58
                                                    Dzisiaj przez internet wybrałem sobie środę na spotkanie ze strzykawką...DDD
                                                    Na jutro wszystkie prognozy pokazują solidne deszcze, więc lepiej jest nic koniecznego nie planować, a środa wygląda już spokojnie..
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.11.21, 17:41
                                                    Szaro buro i ponuro cały dzień:)
                                                    Ja tam nie chce żadnych strzykawek brrr.. nie lubię, za dużo tego było ale i tak się nie uchronię zapewne:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 02.11.21, 18:31
                                                    Jakoś Pani jest tzw. małej wiary...za dużo można stracić nie robiąc nic...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 03.11.21, 08:24
                                                    Nie wiem czy małej wiary,jednak akurat w tym temacie przekonana nie jestem a oprócz tego istnieją inne istotne okoliczności dotyczące mojej skromnej osoby więc jestem powściągliwa w tej kwestii:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 03.11.21, 15:26
                                                    Stwierdznie " małej wiary" nie dotyczy kwestii religijnych ale raczej cechy charakteru, podejścia do spraw ogólnie zyciowych...;D I na tej powściągliwości skończę;;DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 03.11.21, 18:20
                                                    Chyba mnie Pan nie zrozumiał:)
                                                    Ale to nic:)
                                                    Wszystko przecież albo prawie wszystko jest do przyjęcia:)
                                                    No...a przyjęcie też można zrobić:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.11.21, 08:11
                                                    Pewnie, że wszystko można...byle ostrożnie i taktem.....DDDD
                                                    Może i nie zrozumiałem, ale nie złośliwie....może z błędnych założeń....kto to wie...;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.11.21, 08:38
                                                    Jak się gada " cicha msza" nikt nic nie wie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.11.21, 08:55
                                                    Dokładnie... nie ma o co kopii kruszyć jak mawiał jakiś fachowiec..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.11.21, 09:25
                                                    No i niech tak zostanie:)
                                                    Wszystko w swoim tempie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.11.21, 10:03
                                                    Daję 6 za taką interpretację sytuacyjną..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.11.21, 15:24
                                                    No co za wyróżnienie:)
                                                    To Pan sobie wyobrazić co by było gdybym się postarała?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.11.21, 16:10
                                                    Brzmi to ciekawie i tajemniczo....;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.11.21, 16:20
                                                    Aż się sama sobie dziwię:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.11.21, 16:32
                                                    To chyba dobrze..tak myślę..D Odwaga zawsze jest w cenie.;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.11.21, 19:23
                                                    Tak,tylko kto się wychyli?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.11.21, 03:38
                                                    Każdy ma prawo, oficjalnie nie ma takiego zakazu, co do szczegółów, to jest już róznie.....;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.11.21, 08:33
                                                    :)))
                                                    No dobrze, ja nie będę próbować przynajmniej teraz:)
                                                    Poczekam...
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.11.21, 13:54
                                                    Bardzo Pani rozważnie potępuje..;p
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.11.21, 13:55
                                                    postępuje - miało być.
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.11.21, 19:25
                                                    Dziękuję,staram się być grzeczną dziewczynką:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.11.21, 19:27
                                                    Trochę szaleństwa nie zawadzi...twierdzą znawcy tematu..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 06.11.21, 00:01
                                                    Toż tak zrobiłam Panie:)
                                                    Rano skutki mogą być opłakane:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 06.11.21, 08:35
                                                    Widzę własnie...sama w taką noc...DDD odważna Pani..D
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 06.11.21, 08:45
                                                    A jak jakoś dzisiaj nie zrywałem się w nocy...chociaż takie zakusy były ale lenistwo wzięło górę.. Wstałem dopiero około 8,00 i to jest dobry wynik..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.11.21, 12:37
                                                    Jak to zrobiło Panu dobrze to super:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.11.21, 14:22
                                                    Bardzo podchwytliwy wniosek...DDD Powiem tak...nie zaszkodziło..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.11.21, 15:45
                                                    Cieszę się:)
                                                    Jak mija niedziela,dużo Pan przeczytał?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.11.21, 17:58
                                                    Dzień spokojnie upływa, bez rewelacji...Dzisiaj nic nie czytałem...Pogoda jakaś niestabilna...wieje, deszczyki etc..nie nastrajają do skupienia..;D. W tygodniu może zacznę, jak nie bedzie przeszkód natury obiektywnej..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.11.21, 19:10
                                                    A tu dzień nawet słoneczny z większymi lub mniejszymi podmuchami wiatru.
                                                    Synoptycy przypisują to Wandzie ,która podobno zmierza nad Polskę,co nawywija zobaczymy:)
                                                    Wieczory teraz długie ale taki urok jesieni
                                                    Wszystkiego dobrego:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.11.21, 19:23
                                                    To u mnie widocznie Krak lub smok rządzą...DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.11.21, 13:46
                                                    To Pan wie najlepiej kto rządzi , ja bym się smoka bała np. no chyba,żeby był wyjątkowo miły:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.11.21, 13:59
                                                    Ktoś wymyślił, że strach ma duże oczy..;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.11.21, 22:32
                                                    Ja tam nie lubię się bać i nie lubię niespodzianek:)
                                                    Jakoś zbyt mocno się stresuje a tu spokój zalecany:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.11.21, 08:11
                                                    A ja lubię niespodzianki, w sensie pozytywnym oczywiście...D A stresów wszelakich staram się unikać, ale nie zawsze się udaje ten manewr..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.11.21, 12:28
                                                    Pewnie większość tak ma,w tych czasach to norma:)
                                                    Cóż czynić..
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.11.21, 13:48
                                                    Słuszna uwaga, po prostu nie da się tego wyeliminować..i jak tu żyć..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.11.21, 17:15
                                                    I nie ma co narzekać:)
                                                    Piękny dzień spędziłam w podróży i wcale nie w celach rekreacyjnych ale jak mus to mus:)
                                                    Trochę się uspokoiłam,plany poczynione i cierpliwe czekanie na rozstrzygnięcia i tyle:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.11.21, 17:27
                                                    Potwierdza się teza ,że podróże kształcą.... czego dowodem jest Pani przypadek..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.11.21, 18:19
                                                    Tia...coś tam się dowiedziałam,fakt:)
                                                    Jednak chcę brnąć w te milsze klimaty, jednak wichurę też trzeba przetrwać,choć właściwie lubię silny wiatr,jest w nim siła i to jest dobre:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.11.21, 19:48
                                                    Życie jest jak wichry wojny..różne i raczej nieprzewidywalne .;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.11.21, 20:09
                                                    Zgadzam się:)
                                                    To wszystko było i jest a kiedy będzie lepiej? :)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.11.21, 08:22
                                                    Pani, lepiej to już było i se ne wrati..D Optymizm coraz mniej się przydaje..;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.11.21, 10:26
                                                    Trochę trzeba go mieć bo by człowiek zgłupiał do reszty:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.11.21, 12:05
                                                    I bez tego można popaść w różne stany niewskazane..;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.11.21, 09:09
                                                    :)
                                                    Bywa. Oby gorzej nie bywało:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.11.21, 09:23
                                                    Chcieć możemy, ale czy tak będzie?...Tego nie wie nikt..Tylko czas wyjaśni te wątpliwości..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.11.21, 14:44
                                                    Czas to za szybko płynie Panie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.11.21, 15:47
                                                    Ja to dawno zauważyłem...i im dalej to bardziej przyspiesza...a przynajmniej takie się ma się wrażenia i odczucia...Chociażby ten rok...minął migusiem..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.11.21, 16:04
                                                    Dla mnie bardzo, nie wiem właściwie kiedy a muszę przyznać, że miałam jakby mniej zajęć i czasu powinno być więcej a tu wręcz odwrotnie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.11.21, 16:17
                                                    Takie jakiej przewrotne to zycie...lubi robić psikusy...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.11.21, 17:21
                                                    Wcale ten psikus miły nie jest a czas ucieka bezpowrotnie, nie zawrocisz choćbyś chciał:)
                                                    No i tu : jedyna pociecha ( praktycznie żadna ) ,że dla każdego płynie jednakowo:)
                                                    I dla młodych i tych starszych:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.11.21, 18:12
                                                    Ale człowiek młody ,zdrowy bez obciążeń wszelakich inaczej żyje, przekonany ze jego to nie dotyczy...;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.11.21, 10:03
                                                    Tak właśnie myślałam:)
                                                    Zawsze jednak przychodzi czas ,że trzeba zweryfikować wiele rzeczy i pogodzić się ze stanem faktycznym:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 13.11.21, 10:23
                                                    Ależ ja się w niczym nie upieram, wręcz przeciwnie - dostosowuję, rewiduję, zmieniam poprawiam...etc ect..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.11.21, 16:52
                                                    Taki Pan poukładany:) że tak powiem:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 13.11.21, 17:30
                                                    Tak by wynikało.. Lubię ogólnie porządek, tak się lżej zyje..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.11.21, 18:30
                                                    U mnie czasem jest zamieszanie i to fest.:)
                                                    Oczywiście też lubię ale takich prac nie lubię z powodów różnych:)
                                                    Nie sądzę,żeby to się zmieniło..
                                                    Być może jakiś cud?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 13.11.21, 19:49
                                                    Pozorny nieład też ma jakiś tam urok...;D Dla jasności nie jestem nawiedzony na rzecz przesadnej pedanterii. Chodzi o to żeby w miarę możliwości wiedzieć gdzie co jest..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.11.21, 21:24
                                                    Jak się w tym odnajduję to nie jest źle:)
                                                    I tak trzymać:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 14.11.21, 04:08
                                                    Pewnie, trzeba jakichś reguł się trzymać, ale spokojnie i bez zbędnej przesady..D Moim skromnym zdaniem z biegiem lat życie nagina człowieka i odwrotnie. Efektem tego jest wypracowanie reguł takich z którym najlepiej się czujemy.
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 14.11.21, 11:01
                                                    Prawda.
                                                    W myśl powiedzenia " żyj i daj żyć innym":)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 14.11.21, 11:28
                                                    Trafna uwaga. Nie można stosować reguły jak kiedyś w czasach zamierzchłych pewien artysta śpiewał -" bo nie ważne czyje co je, ważne to je co je moje".:-)
                                                    Problem jest w tym ze często ludzie domagają się wyłącznie dla siebie praw i są przekonani ze tylko to się liczy. A ze przy okazji ograniczają te prawa innym to już jakoś ich nie niepokoi..Taka pokrętna logika ..i mało jakby prospołeczna,
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 14.11.21, 12:25
                                                    Taka natura ludzka ,że tylko ja i ja i dla mnie, no i czasy takie się porobiły,że wart jesteś tyle ile masz na koncie i kogo znasz. Co komu możesz załatwić a co ktoś tobie. Reszta absolutnie nie ma znaczenia.
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 14.11.21, 14:06
                                                    Trafny opis smutnej rzeczywistości. Trzeba dodać jeszcze ze jak się da to jeszcze doniosą to i owo w ramach usługi obywatelskiej....;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 15.11.21, 14:51
                                                    A no właśnie,przysługi....
                                                    Ludzie ludziom:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 15.11.21, 15:19
                                                    Homo homini lupus est... Niektórzy nawet się z tym nie kryją,..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 15.11.21, 15:36
                                                    Yhy..każdego kiedyś dopadnie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 15.11.21, 15:49
                                                    Swięte słowa...;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 16.11.21, 09:36
                                                    Trzeba te naprawdę święte słowa i złote myśli spisywać:)))
                                                    Dla potomnych może ktoś skorzysta:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 16.11.21, 10:45
                                                    Wydaje mi się ,że to wszystko jest już spisane. Przy odrobinie kreatywności można te przemyślenia bez trudu odnaleźć.. Problem jedynie w tym czy ktoś będzie chciał skorzystać..
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 16.11.21, 15:46
                                                    O takie współczesne mi chodziło:)
                                                    Te,które spisane znamy z dziada i pradziada:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 16.11.21, 16:43
                                                    A to różne są.. znam takie zmodyfikowane ale to dla wtajemniczonych...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 16.11.21, 16:56
                                                    No no no, niechże Pan powie: ,że ja też ja też i ja też mam być wtajemniczona:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 16.11.21, 17:37
                                                    Może przy okazji ,poczekamy zobaczymy...;-)
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 17.11.21, 08:23
                                                    Jestem za:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 18.11.21, 08:09
                                                    A ja przed..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 18.11.21, 12:19
                                                    Jest Pan o krok dalej:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 18.11.21, 14:12
                                                    To zależy od punku widzenia..;-)
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 18.11.21, 18:24
                                                    A punkt widzenia od punktu siedzenia i koło się zamyka:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 18.11.21, 19:07
                                                    Jak się dobrze usiądzie, to widać dobrze...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 19.11.21, 15:31
                                                    ;) nic tylko siedzieć i patrzeć:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 19.11.21, 17:54
                                                    Spowalnianie metabolizmu pomaga...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 19.11.21, 22:30
                                                    Chyba szkodzi ale lekarzem nie jestem a problem mam:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 20.11.21, 06:22
                                                    Z organizmem, zdrowiem jest jak z prawdą, każdy ma swoje..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 21.11.21, 11:21
                                                    To prawda, przykładów można mnożyć,a czasem takie przypadki,że włos się na głowie jeży:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 21.11.21, 15:09
                                                    A jak ktoś nie ma włosów...to pewnie pozostają mu tzw. dreszcze po plecach..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.11.21, 09:44
                                                    :))
                                                    Byle te pozytywne tylko:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.11.21, 09:58
                                                    Koniecznie...tak myślę..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.11.21, 11:23
                                                    Uzgodnione.
                                                    Wykonać.:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.11.21, 16:13
                                                    Rygor jakby wojskowy się wkrada...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.11.21, 17:50
                                                    Oj tam...taka upiorna nie jestem:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.11.21, 18:18
                                                    Oj nie o to chodzi. Kobieta zdecydowana lepiej się prezentuje..;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.11.21, 20:46
                                                    To zależy:)
                                                    Upiorność lub jej brak nie wyklucza zdecydowania a pozory mylą:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 23.11.21, 05:22
                                                    Twierdzisz Pani,że osobowośc kobiety jest bardziej skomplikowana niż to wydaje się na codzień..;D Czyli wkraczamy na tereny nieznane...;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 23.11.21, 14:20
                                                    Możliwe, ja to za bardzo skomplikowana nie jestem:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 24.11.21, 09:15
                                                    Ja też, robię co każą...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 24.11.21, 11:15
                                                    Oj nie aż tak, tylko czasem:)
                                                    Dobrze jest też potupać:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 24.11.21, 12:37
                                                    Zartuję, lubię chodzić własnymi ścieżkami..D
                                                    Potupanie nic nie daje...nawet nóżką lewą..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 24.11.21, 13:18
                                                    Ja też tak lubię:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 24.11.21, 14:03
                                                    Moze entuzjastów przybędzie..w tłumie raźniej...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 24.11.21, 16:49
                                                    Niby raźniej.
                                                    Ja tam lubię to co mam ale od czasu do czasu wszystko można:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 24.11.21, 19:07
                                                    Pewnie,estrawagancja powinna stanowić wyjątki ale być powinna. w końcu to urozmaicenie..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 24.11.21, 19:24
                                                    I na tym to polega Panie:)
                                                    Nie ma co narzekać a koniec roku blisko:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 25.11.21, 15:19
                                                    Właśnie. Na wesoło rok kończyło się w wieku młodym i powiedzmy śednim. Teraz co najwyżej mozna usiąć i płakać, że tych sylwestrów nie za wiele pozostało..DDD
                                                    A statystyki nie kłamią..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 25.11.21, 17:24
                                                    Dobrze, nie kłamią, tego nie da się uniknąć.
                                                    Póki co człowiek jeszcze żyje więc po co kopać sobie grób myślami :)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 25.11.21, 19:33
                                                    Zaklinanie rzeczywistości nic nie daje. Fakt jest faktem..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 26.11.21, 09:36
                                                    Czy to zaklinanie?
                                                    Oczywiście,że fakt bezsporny ale po oczekiwac..:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 26.11.21, 11:38
                                                    Mozna i tak, można i tak jak powiadał cygan...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 26.11.21, 21:20
                                                    Ważne ,że jeszcze można :)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.11.21, 09:48
                                                    No...można,ale to chyba nie jest źle..;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 27.11.21, 13:35
                                                    Absolutnie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.11.21, 13:48
                                                    I to mnie bardzo cieszy..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 27.11.21, 17:13
                                                    Tak mi się" radość o poranku" coś nasunęła:)
                                                    Nie wiem dlaczego:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.11.21, 19:42
                                                    Tak bywa.. Ja tę piosnekę pamiętam z pewnego wydarzenia rodzinnego z roku 1974. Piosenka ta była wtedy na listach przebojów a śpiewała Marlena Drozdowska z zespołem I. Kawał historii...D Zawsze lubię jej posłuchać..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.11.21, 12:48
                                                    Wierzę,ja też mam swoje ulubione starocie i chętnie ich słucham:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.11.21, 15:45
                                                    Wspomnień czar...;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.11.21, 17:49
                                                    W każdym razie miło posłuchać:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.11.21, 19:57
                                                    Na jedno wychodzi. Dobre wspomnienia nikomu nie zaszkodzą..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.11.21, 20:25
                                                    Tak myślę;)
                                                    Gdzieś tam na dysku zapisane, zapamiętane:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 29.11.21, 09:02
                                                    Mnie się na dysku za dużo tych danych się zapisało...bywało że nieraz chodzić nie mogę..DDDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 29.11.21, 12:38
                                                    Doskonale rozumiem,nawet Pan nie wie jak bardzo:)
                                                    Dużo zdrowia:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 29.11.21, 15:56
                                                    A...dziękuję uprzejmie...bywają czasy ze te zyczenia naprawdę są potrzebne..;D
                                                    Poki co hasam jak kiziczka górska..albo lama andyjska...DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 29.11.21, 17:24
                                                    Oby jak najdłużej:)
                                                    Też bym chciała pohasać a tymczasem czas chce pogonić,no wiesz,żeby do przodu szybciej go popchnąć:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 29.11.21, 18:22
                                                    Same chęci nie wystarczą pewnie..;p Ale próbować trzeba..a nuż....D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 30.11.21, 11:16
                                                    Hahaha:)
                                                    Trzeba ale efekt z tym popychaniem lub zawracaniem czasu zawsze przynosi marne szanse:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 30.11.21, 12:48
                                                    To co najwyżej będę Wisłę zawracał kijkiem ,jako ze mam tdo niej blisko i niekiedy tam przesiaduję..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 30.11.21, 15:20
                                                    Ale fajnie:)
                                                    Ja bym mogła nad wodą siedzieć wciąż:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 30.11.21, 16:29
                                                    Ja wiele nocy spędziłem nad wodą jeszcze w roku ubiegłym..w tym była przerwa z przyczyn obiektywnych..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 01.12.21, 08:32
                                                    Jakie to cudowne. Znając siebie,gdybym tam utknęła,czasu by nie było i niczego by nie było. Lubię po prostu lubię:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 01.12.21, 09:28
                                                    Tak, przyroda dobre wpływa na samopoczucie..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 01.12.21, 14:29
                                                    Pozostaje czekać na dogodniejsze momenty:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 01.12.21, 15:29
                                                    O przyrodę chodzi czy o towarzystwo?...;-)
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 01.12.21, 18:09
                                                    Przyrodę.
                                                    Towarzystwo samo się znajduje, o dziwo:)
                                                    Preferuję sam na sam z naturą:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 01.12.21, 18:54
                                                    A to mnie Pani oświeciłaś...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 01.12.21, 19:20
                                                    Nie wiem czym ale niech Panu będzie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 01.12.21, 19:54
                                                    Kagankiem wiedzy..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.12.21, 09:58
                                                    Toś Pan wymyślił:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 02.12.21, 10:14
                                                    Można lampką ledową zastąpić..nie ma problemu..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.12.21, 11:54
                                                    No nie ma i lepiej niech nie będzie:)
                                                    Światło dobrze robi:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 02.12.21, 14:14
                                                    Temat jest trudny do opanowania..; ;-)
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.12.21, 14:52
                                                    Jak w większości:)
                                                    Chyba ciśnienie spada?
                                                    Ja kawkę muszę bo zaraz zasnę:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 02.12.21, 19:39
                                                    Już przepowiadam pogodę.. w południe faktycznie ciśnienie było w dołku ok 990 hPa
                                                    ale już idzie w górę i jutro wieczorem będzie maximum tj 1005.. i od 22.00 znów pikować będzie do dołu. Taka huśtawka..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.12.21, 20:11
                                                    O dziękuję Panu:)
                                                    To jutro wieczorem mózg mi wyskoczy o ile go jeszcze mam:)
                                                    Dobrze wiedzieć, nerwy na wodzy trzeba trzymać:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 03.12.21, 09:36
                                                    Taka huśtawka pogodowa trwa od kilku dni..a ciśnienie zmienia się sinusoidalnie..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 03.12.21, 10:14
                                                    Dobrze,że Pan mi tu donosi uprzejmie:)
                                                    Teraz taka mądrusiana będę w kwestii pogody:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 03.12.21, 10:24
                                                    Dzisiaj ok 20,00 cisnienie max...a jutro od 20,00 do rano w niedzielę b edzie spadac..;p
                                                    Oj dzieje się, dzieje..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 03.12.21, 12:33
                                                    Dziękuję:)
                                                    A tu słońce i wiatr:)
                                                    Trzeba skorzystać z tego dobrodziejstwa:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 03.12.21, 16:00
                                                    Tak ciągle się pogoda zmienia..generalnie torchę zimno ..Dzisiaj na południu kraju moze być nawet do -15.
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 03.12.21, 17:49
                                                    Jestem blisko południa to zobaczymy:)
                                                    Brrrr..znowu trzeba będzie się ubierać:) a nie lubię:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 03.12.21, 19:42
                                                    Czasy takie, ze lepiej chodzić ubranym...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 03.12.21, 21:19
                                                    No tak:))
                                                    I to z różnych powodów:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.12.21, 08:54
                                                    Powiedzmy chwilowo z zimna...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.12.21, 10:27
                                                    Może:)
                                                    Zimno też może być terapią:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.12.21, 11:54
                                                    A miałem w tym roku takową...i to w środku lata..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.12.21, 15:57
                                                    Chyba bym umarła:)
                                                    Nie to ,że zimna się boję bo nie raz wymarzlam ale boję się wystraszyć:) o tak:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.12.21, 17:21
                                                    To była terapia punktowa... tak ze zadnych rewelacji nie było.;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.12.21, 18:54
                                                    Tak, słyszałam o tym:)
                                                    Mnie nie poddano takim zabiegom a podobno pomaga:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.12.21, 10:47
                                                    Tak...celowali w staw biodrowy mroźnym strumieniem gazu..Nic strasznego.;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.12.21, 11:52
                                                    Ważne ,żeby pomogło:)
                                                    Niech celują czym chcą:)
                                                    Miałam kiedy celowane laserem i też pomogło.
                                                    Dobrze,że teraz są takie możliwości i przynosi to ludziom ulgę:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.12.21, 15:43
                                                    Aaa... zapomniałem..obok krioterapii miałem jednocześnie lasaer też..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.12.21, 17:15
                                                    Szlachetne zdrowie:) rzec by się chciało:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.12.21, 18:48
                                                    Drogo kosztuje..jak się zepsuje..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.12.21, 12:07
                                                    Fakt.
                                                    Wczoraj cały dzień przebywałam w pewnej klinice.
                                                    Ogrom ludzi,tu dopiero widać ile nieszczęść powoduje choroba.
                                                    A ludzie jak te cienie snują się od gabinetu do gabinetu z nadzieją,że stanie się cud.
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.12.21, 19:29
                                                    Dokładnie. To ze ludzie chorują widać dopiero w czasie pobytu na terenie szpitala..;D

• viviene Re: Kiedy.. 08.12.21, 13:11
                                                    Prawda
                                                    Tymczasem trzymac się wiatru należy jak drabina leci:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 08.12.21, 14:39
                                                    Słusznie nie mozna kapitulować...bo to do niczego nie prowadzi..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 08.12.21, 15:15
                                                    Niech tak będzie:)
                                                    I do przodu:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 08.12.21, 17:07
                                                    Koniecznie, jestem za...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 08.12.21, 21:00
                                                    No i dobrze:)
                                                    Należy się wspierać w dobrych pomysłach:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.12.21, 06:32
                                                    W korporacji siła..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.12.21, 09:34
                                                    A tam od razu korporacji:))
                                                    Bardziej bym określiła kooperację:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.12.21, 09:49
                                                    I tu trzeba się zgodzić..myśl przednia..DDDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.12.21, 15:29
                                                    Dobrze Panie:)
                                                    Co tam u Pana dziś w pogodzie?
                                                    Bo tu straszna szarówka.
                                                    Ani w jedną ani w drugą:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.12.21, 20:04
                                                    U mnie poki co spoko, lekki mróz. Ale przez całą noc do jutra południa jakieś opady śniegu. nie za duże ale zawsze. Jutro w południe dołek ciśnienia ok 1000 hp a pożniej do niedzieli z górę. Bedzie tez lekko cieplej tzn temp 0- minus 3.. Korzystam z prognoz
                                                    Uniwersytetu Warszawskiego. Bardzo celne prognozy..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.12.21, 20:10
                                                    Przyprószylo trochę ale w miarę ciepło, być może się sprawdzi:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.12.21, 15:47
                                                    Ja piszę o progonozie nad swoją głową. Nie znam Pani lokalizacji. Fakt lekko cieplej się zrobiło,ale biało jest za oknem. Piękna spokojna zima..D
                                                    Na termometrze 0-minus 1.
                                                    Dzisiaj naprawiłem/ a raczej wzmocniłem komplet krzeseł stojących w pokoju głównym...DDD Trochę pracy było ..na około 4 godz...Podobno jestem bohaterem w swoim domu.. ale kręgosłup się zbuntował trochę...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.12.21, 09:25
                                                    O to też bym tak nazwała.
                                                    Słusznie Pana utytułowano:)
                                                    Jestem bliżej południa, :)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.12.21, 10:48
                                                    No to mam trochę odznaczeń..DDD
                                                    A ja w okolicach centrum..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.12.21, 13:38
                                                    Proszę przechować dla potomnych:)
                                                    Żeby wiedzieli jak krzesła wyglądają bo teraz to już takie wymyślne rzeczy robią:)
                                                    Górny Śląsk:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.12.21, 14:19
                                                    Owszem dzisiejszy sprzęt jest jakiś inny..
                                                    Mam taki zestaw duży rozkładany stół i 6 wygodnych wyściełanych krzeseł. Ale jakos po czasie zacżęly się odchylać oparcia. Aby krzesełka wrocily do normalności trzeba było je sciskami doprowadzić do porządku, trochę kleju no i kątowniczki do wzmocnienia i stabilizacji. Myślę ze teraz to dla mnie to sprzęt dożywotni..DDD
                                                    A ja region kuj.pomorski;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.12.21, 16:56
                                                    Mnie się podobają duże stoły:)
                                                    Stół to stół a nie jakieś duperele:)
                                                    Tylko też trzeba mieć miejsce na taki wypasiony mebel:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.12.21, 18:51
                                                    Fakt trochę większy pokoj musi być..ale wzystko mozna opanować..Kiedyś człowiek męczył się przy ławach,przesiadywał na pufkach. ..ect ect Pryz stole jest jakoś i wygodniej i normalniej..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.12.21, 19:16
                                                    Dlatego jestem za stołami:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.12.21, 19:43
                                                    Dziękuję..ja też jestem za. Mozna więc zawiązać koło sympatyków dużych stołów..;DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.12.21, 19:53
                                                    Grzecznie przypominam,że nie rozwinęliśmy jeszcze spraw poprzednio założonego klubu, tylko już zapomniałam jakiego:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.12.21, 05:57
                                                    Od przybytku głowa nie boli..Tak wygląda życie, kół jest mnóstwo ,nie wiadomo jakich i po co ale za to jest dobrodziejstwo kasy..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.12.21, 10:46
                                                    Ona się teraz liczy najbardziej, wszystko inne poszło w zapomnienie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.12.21, 13:54
                                                    Niestety, nic innego się nie liczy..Miarą inteligencji jest sakiewka nie głowa..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.12.21, 14:44
                                                    Otóż to:)
                                                    Zawsze tak było tylko teraz jest bardziej uwidocznione:)
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.12.21, 14:45
                                                    Przestępcy to biznesmeni a panie lekkich obyczajów królowanie życia:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.12.21, 14:56
                                                    Jakby dla zmyłki ładniejsze określenia..D
                                                    Kiedyś dawno slyszałem,że pewien sołtys postawił słup oświetleniowy na schodach w samym wejsciu do domu..a po to żeby córka miała bliżej do pracy..DDD Ale to pewnie plotka..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.12.21, 22:22
                                                    Bardzo pomysłowo i wygodnie i pod okiem taty:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 13.12.21, 04:49
                                                    No i bez dojazdów do pracy..to ułatwia zycie..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.12.21, 09:14
                                                    Zdecydowanie:)
                                                    Wygoda przede wszystkim:)
                                                    Dziwne czasy bardzo dziwne:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 13.12.21, 12:32
                                                    Nic nie poradzimy, treba to przeczekać.D
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 13.12.21, 12:33
                                                    *trzeba ..
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.12.21, 14:24
                                                    A no trzeba, byle nie za długo:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 14.12.21, 15:30
                                                    A to już wielka niewiadoma...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 14.12.21, 16:13
                                                    Nie aż tak bardzo:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 14.12.21, 17:50
                                                    No to chyba słabo kumam..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 14.12.21, 18:30
                                                    E co Pan mówi, wszystko Pan kuma, to ja tak przewrotnie piszę:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 15.12.21, 08:19
                                                    Skromnisia...mnie się też nieraz coś pomiesza..DDD Trzeba mówić jasno jak jest.DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 15.12.21, 09:38
                                                    Jasne:)
                                                    Ale chyba większego znaczenia nie ma.,jest dobrze:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 15.12.21, 13:15
                                                    Oczywiście ,to sprawy z rzędu drobnych..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 15.12.21, 15:53
                                                    Powiem Panu, że jakieś dziwne te dni teraz:)
                                                    Coś się dzieje na niebie? Układ planet jakiś albo co?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 15.12.21, 16:18
                                                    Twardowski miesza zapewne...DDD Trzeba horoskopy postudiować, jasnowidza jakiegoś odwiedzić...DDD
                                                    Coż dni krótkie, więcej ciemności niż światła to i człowiek traci dobre samopoczucie..D Ten czas nie jest najlepszy dla zdrowia..
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 16.12.21, 09:20
                                                    Tak tak ,winny zawsze się znajdzie:)
                                                    Prawda. Nie lubię przedświątecznego czasu i znowu mi się udziela.
                                                    Minie i tyle:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 16.12.21, 10:59
                                                    Spokojnie, ja też takiego zamieszania nie lubię..ale jest jak jest..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 16.12.21, 14:02
                                                    Nie cieszy mnie to wcale, mam jedynie nadzieję,że wskoczę w odpowiednie tryby , no i...no i będzie jak zawsze:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 16.12.21, 16:25
                                                    Ja dość dawno nie uczestniczyłem w takich działaniach więc nie wiem jak to się obecnie odbywa...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 16.12.21, 20:55
                                                    Ja też nie.
                                                    Kombinuje, może coś z tego wyjdzie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 17.12.21, 13:06
                                                    Fakt,trochę zabiegów trzeba.. Dwa lata temu trafiłem na oddział..ale wg skierowania celowego,żaden nagły przypadek to nie był. Mimo,że kierował lekarz w tego oddziału to mnie przyjmowali ponad 3 godziny..Już chciałem zrezygnować .bo widziałem ze coś im nie pasuje. A finalnie zostałem przyjęty....dodam ,że jeszcze pandemii w tym czasie nikt u nas nie widział...albo nie chciał widziedzić..tak jakoś było ;DDDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 17.12.21, 14:47
                                                    Myślę,że teraz jest gorzej dla zwykłego śmiertelnika ale jak skierowanie jest poparte nazwiskiem lekarza to wtedy działania owszem są przyspieszone i łaskawiej na człowieka patrzą.:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 17.12.21, 16:30
                                                    A to się zgadza...nazwisko rzecz ważna..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 17.12.21, 16:45
                                                    Jak nazwisko jest ważne, to się z nim liczą:) oczywiście z tytułem,przeciętny Nowak czy Kowalski nic nie wskóra:)

• tezx Re: Kiedy.. 18.12.21, 12:37
                                                    Nie zaprzeczam, tak niestety jest z tym leczeniem.
                                                    Dzisiaj z wnusią choineczkę przystroiliśmy. Są opinie,że wyszło nie najgorzej..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 18.12.21, 17:45
                                                    To cudownie:)
                                                    Ja też oczywiście poświęciłam dzień na przygotowania i cała gromadka dzieci:)
                                                    Tak ja mówiłam wrobili mnie w gotowanie ,pieczenie i etc.:)
                                                    Miało być inaczej a wyszło jak zwykle:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 19.12.21, 05:59
                                                    Mogę co najwyżej współczuć. Panie w takim okresie jak święta mają cieżko.
                                                    A i tak teraz święta obchodzone są spokojniej. Kiedyś to bywało bardziej wesoło..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 19.12.21, 09:15
                                                    Poradzę sobie bo ktoś musi:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 19.12.21, 12:10
                                                    Proszę uprzejmie. U mnie przygotowania są w bardzo zaawansowanym stadium..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 19.12.21, 15:43
                                                    Super. Ja tak co chwilę coś. Załoga mi się wykruszyła więc zostałam sama na pokładzie:)
                                                    Dobrze,że jestem przyzwyczajona:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 20.12.21, 15:00
                                                    I tak się zdarza. Zyczę powodzenia..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 20.12.21, 18:56
                                                    Dziękuję.
                                                    Jeszcze jestem w pionie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 21.12.21, 04:20
                                                    Ja też i się z tego cieszę.. Jakoś nie mogę się długo wylegiwać.. więc niekiedy grasuję po nocy...DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 21.12.21, 18:24
                                                    Faktycznie:)
                                                    Ja tam lubię pograsowac w nocy ale potem wolę poleżeć dłużej:)
                                                    Nie zawsze można oczywiście:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.12.21, 11:48
                                                    Jakoś tak ułożył mi się cykl organizmu,ze wczesnie z wieczora domaga się snu,więc nie oponuję..wcześniej "zlegam" no i zasypiam...ale to często w nocy się mści...i wtedy mam dużo czasu dla siebie...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.12.21, 20:40
                                                    A to najważniejsze, mieć coś tylko dla siebie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 23.12.21, 08:34
                                                    Oj,taki zachłannym samolubem nie jestem..DDD
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 24.12.21, 04:49
                                                    A więc świąteczna machina ruszyła...;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 24.12.21, 08:59
                                                    I szybko minie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 24.12.21, 10:04
                                                    Oczywiście, w wielim tempie..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 26.12.21, 11:48
                                                    Ja z za chwileczkę już za momencik:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 26.12.21, 20:00
                                                    Po co ten pośpiech Pani, lepiej zachować spokój.D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 26.12.21, 20:08
                                                    Nigdzie się nie spieszę,jestem nad wyraz wyluzowana,jeśli o mnie chodzi to za bardzo aż:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.12.21, 04:28
                                                    A rozumiem..i myślę ze to chyba dobrze. Głowa też powinna mieść od czasu do czasu trochę luzu i odpoczynku. Samo zamartwianie problemów nie rozwiąże i nie zlikwiduje. Lepiej zachować spokój..DDD
                                                    Życzę dobrego dnia i zdrówka.D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 27.12.21, 10:18
                                                    Słusznie Panie tak ma być:)
                                                    Dobrego dnia również:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.12.21, 10:57
                                                    Będzie Pani jak sobie życzysz..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 27.12.21, 18:45
                                                    Dobrze:)
                                                    Oby jak najdłużej ten miły nastrój się utrzymał:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.12.21, 02:45
                                                    Z natury nie jestem człowiekiem konfliktowym. Zawsze skłonnym do negocjacji..DD
                                                    Inaczej powiem ....nie widzę też żadnego problemu w szanowaniu kobiety..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.12.21, 13:41
                                                    Ech..
                                                    Fakt ,że nie ma skąd czerpać wzorców,jednostki się uchowały:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.12.21, 16:53
                                                    Inna szkoła życia Pani..inna filozofia życia, inne priorytety. Tego teraz nie uczą..;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.12.21, 22:20
                                                    Wszystko idzie ku zagładzie?
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 29.12.21, 17:02
                                                    Niestety, spoleczność zamiast mądrzeć i korzystać z doświadczeń przodków postanawia odwrotnie...a to krok ku zgubie..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 29.12.21, 22:22
                                                    Czy to nie było tak,że człek się uczy na własnych błędach?
                                                    U mnie jakoś nie wychodzi:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 30.12.21, 08:54
                                                    Ale bywają ludzie którzy z tej opcji korzystają..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 30.12.21, 13:14
                                                    Istotnie:)
                                                    Na naukę mamy całe życie:)
                                                    Ja chcę jeszcze pożyć więc mam czas:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 30.12.21, 14:31
                                                    Ja też planuję cokolwiek pożyć...ale to wielka niewiadoma...;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 30.12.21, 17:05
                                                    I nie ma skąd się dowiedzieć:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 30.12.21, 18:44
                                                    Pozostaje jasnowidz albo cyganka...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 31.12.21, 08:46
                                                    Vitia mówił,że ciekawy nie jest ale zawsze warto wiedzieć:)
                                                    Zastosuję się do jego rad:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 31.12.21, 10:50
                                                    Słusznie. Nadmiar wiedzy nikomu nie zaszkodził, przymajmniej ja nie znam takich przypadków.
                                                    Przypomnę ,że kultowy Pawlak gdy był o coś pytany,to odpowiedź zaczynał słowami "dziękuję za ciekawość" a dalej była odpowiedź taka lub inna..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.01.22, 10:33
                                                    Bądźmy więc " głupcami", bo on, ciekawość dziecka ma a taka ciekawość kruszy serce:)
                                                    Wprawdzie wolałabym,żeby moje się więcej nie kruszyło ale to inna bajka i nie dotyczy ciekawości:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 02.01.22, 13:39
                                                    Nie bardzo kumam o co chodzi ale wypada przyznać Pani rację..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.01.22, 14:55
                                                    Nic nie szkodzi,to moje myśli wybiegły w przód:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 02.01.22, 17:42
                                                    I dlatego ja żuczek mały nie pokumałem jak trafiłem na myśli wzniosłe...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.01.22, 18:32
                                                    A wie Pan,że to jest fantastyczne
                                                    Mówić można wszystko,robić można wszystko ale do myśli naszych nikt nam nie wejdzie:)
                                                    Sprawiedliwe:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 02.01.22, 18:53
                                                    Myśl jest wolna jak ptak..... nikt tego nie moze zakłocić...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 03.01.22, 09:26
                                                    Nikt nam nie odbierze:)
                                                    Ponury ranek..cichy i smętny, nawet pies nie zaszczeka:)
                                                    Dobrego dnia Panie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 03.01.22, 17:45
                                                    Dokładnie..pełna wolność..DDD
                                                    U mnie do obiadku było trochę kapryśnie...deszczyki bywały...Taki dzień nijaki...
                                                    U mnie sąsiedzi mają bzika na tle psów.. tak ze sprawy szczekania inaczej u mnie wyglądają..D
                                                    Poźno juz ...więc spokojnego wieczoru i nocki Pani życzę. :-)
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.01.22, 09:26
                                                    Dzień dobry:)
                                                    Kapryśna pogoda.
                                                    Niewiadomoco':))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.01.22, 15:37
                                                    W czwartek moze snieg popadać..ale to chyba jednodniowa niespodzianka..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.01.22, 16:25
                                                    Do 16-tego ma być nijako a potem trochę bardziej..nijako tylko chłodnej:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.01.22, 16:45
                                                    Czyli generalnie najliższe progonozy to mniej lub bardziej nikajo...Wszystko jasne..DDD Precyzyjniej nie da się okreslić..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.01.22, 17:38
                                                    Widzi Pan jaka zdolna jestem?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.01.22, 18:44
                                                    Geniusz...wprost..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.01.22, 10:45
                                                    To powinnam mieć na imię Eugenia:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.01.22, 15:37
                                                    Raczej Enigma.. bo dwa w jednym - madrość i tajemniczość..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.01.22, 15:55
                                                    A jak to będzie zdrobniale?:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.01.22, 17:22
                                                    Eni pewnie.. szyfrantka ;DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.01.22, 20:07
                                                    No ładnie Panie;)
                                                    Może być:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 06.01.22, 09:38
                                                    Dobrze się wymawia, brzmi ładnie, dobrze się kojarzy - same plusy dodatnie.D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 06.01.22, 13:10
                                                    Nooo..:)
                                                    Dobrze, niech się zwie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 06.01.22, 17:11
                                                    Załatwione, reklamacji nie ma..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.01.22, 10:34
                                                    Czy to jeszcze dziś funkcjonuje:? " Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się" w sklepach np.?
                                                    Jakoś nie zauważyłam,bo do sklepu nie chodzę:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.01.22, 15:13
                                                    Oczywiście, reklamacja i rękojmia funcjonuje i czuje się dobrze..Sam z tego korzystałem ku korzyści obopólnej..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.01.22, 15:57
                                                    Czyli działa:)
                                                    Sam Pan wie,że teraz rano się wstaję i już jest inaczej niż było z wieczora:)(
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.01.22, 16:42
                                                    Dokładnie, człowiek śpi a świat pędzi..Rano już nic nie jest takie same jak z wieczora..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.01.22, 19:22
                                                    Za to ciągle są jakieś nowości:)
                                                    Mówią,że ktoś jem rzeki nie zawrocisz ,wobec takich stwierdzeń siedzę cicho:)
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.01.22, 19:23
                                                    Kijem. Miało być:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 08.01.22, 11:22
                                                    Kijem to nie,ale można z bobrem zakolegować i robotę wykona w mig...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 08.01.22, 14:51
                                                    Chyba bym się bała:) takiego koleżeństwa.
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 08.01.22, 16:57
                                                    Nie taki bóbr straszny jak go malują..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 08.01.22, 19:48
                                                    Dziadek mówił: dobra dobra skórka z bobra a z Wieprza jeszcze lepsza:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.01.22, 09:52
                                                    Tak, było takie powiedzenie..D Na rózne skórki były inne przypowieści...na kocią też..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.01.22, 10:53
                                                    Być może.:)
                                                    Tyle zapamiętałam:)
                                                    Dawaj Pan na kocią bo nie znam:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.01.22, 16:09
                                                    Już Fredro pisał...głaszczesz kotu skórę a on ogon w górę...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.01.22, 18:17
                                                    :))))
                                                    No tak,faktycznie,myślałam o jakiejś opowiastce z ludu:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.01.22, 18:33
                                                    Tez były ale jakoś chwilowo nie pomnę...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.01.22, 10:28
                                                    A życie i tak toczy się swoim torem z mądrościami czy bez:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.01.22, 16:28
                                                    Słusznie. Człowiek zakręcony ,więc nie zwraca uwagi..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.01.22, 17:07
                                                    No właśnie:)
                                                    Ale naprawdę nie wszystko jest warte uwagi ,więc po co..:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.01.22, 09:15
                                                    Owszem zgadza się,ale o wszystkim warto wiedzieć a jak się ocenia poszczególne elementy to już rzecz nastepna..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.01.22, 10:22
                                                    Pewnych rzeczy nie warto już rozkminiać po prostu:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.01.22, 10:30
                                                    Jak tam lubię rozkładać na czynniki pierwsze..DDDD
                                                    Żartuję...pewnie są sprawy które minęly, nic ich nie zmieni więc szkoda czasu na mieszanie..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.01.22, 14:05
                                                    To jest pewne:)
                                                    Znam takie powiedzenie o czasie alu tu by było niestosowne:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.01.22, 14:59
                                                    No to niech zostanie w domyśle..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.01.22, 15:26
                                                    Tak właśnie zrobię:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.01.22, 16:27
                                                    Cóż nutka tajemniczości pewne kwestie ubarwia..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.01.22, 08:55
                                                    Na piórka pawia Panie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.01.22, 09:37
                                                    Otóż to....rym jest...ale paw nic nie ukrywa, tak mi się przyjamniej wydaje..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.01.22, 11:39
                                                    Ale piórka ma kolorowe a między piórkami , nikt nie wie:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.01.22, 18:20
                                                    Może mieć kłopoty jak się ktoś tęczy dopatrzy..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.01.22, 18:33
                                                    Poradzi sobie,zwinie ogon i po sprawie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.01.22, 19:57
                                                    Słusznie...sposobem sprawę załatwi..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.01.22, 09:05
                                                    Czasem trzeba:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 13.01.22, 12:27
                                                    Każdy problem rozwiązuje się inaczej czyli indywidualnie..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.01.22, 13:11
                                                    Być tak powinno:)
                                                    A co nie jest nie pisze się w rejestr:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 13.01.22, 13:21
                                                    Ale w podręczny notatniczek można...D A nuż umknie pamięci...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.01.22, 15:24
                                                    Można,pewnie,że można.
                                                    Już taki tyran to nie jestem:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 14.01.22, 09:28
                                                    Ja też nie jestem pamiętliwy...ale tragedii poki co nie ma..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 14.01.22, 12:23
                                                    Właśnie,po co to trzymać w sobie:)
                                                    Puścić wolno,niech sobie leci dokąd chce:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 14.01.22, 17:22
                                                    Fakt, myśl musi być wolna jak ptak...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 14.01.22, 20:15
                                                    A ptaki sobie fiurgają jak myśli i odwrotnie:)
                                                    Taaak...
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 15.01.22, 10:29
                                                    Tak, skojarzenia są związane z rzeczywistością..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 15.01.22, 11:38
                                                    Trochę podkoloryzowane ale jak nie ma wyjścia to dobre i to:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 15.01.22, 11:50
                                                    Chyba nie wszystkie,ale niektóre owszem..masz rację..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 15.01.22, 13:54
                                                    Ech .
                                                    Nic nie jest takie samo.
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 15.01.22, 14:58
                                                    Świat iluzji zaczyna dominować...;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 17.01.22, 13:06
                                                    Nie chyba aż tak:)
                                                    Jakieś twarde podłoże dobrze jest mieć:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 17.01.22, 13:20
                                                    Ja mam na wszelki wypadek duży materac dmuchany...chroni przed upadkami..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 17.01.22, 13:50
                                                    :))))
                                                    Też dobre wyjście..
                                                    Ja jak zwykle po linie .zabezpieczeń brak:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 17.01.22, 13:57
                                                    Czyli na tzw. żywioł...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 17.01.22, 14:06
                                                    Bez planu,bez planu Panie,nie żebym chciała ale ,że się nie da póki co:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 17.01.22, 16:49
                                                    Rozumiem...czyli działanie bez rozpoznania..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 17.01.22, 17:37
                                                    Nic nie poradzę.
                                                    Oddelegowują mnie do kliniki i wyjścia nie ma:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 17.01.22, 19:18
                                                    Ja z 2 lata temu byłem w klinice, na diagnostyce.,cheba z 3 dni..W pewnym momencie jak opanował i ch szał badania..to mnie po szpitalu karetką wozili...bo maszyny były w innch budynkach a pieszo nie pozwolili chodzić.chociaż byłi blisko...DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 18.01.22, 13:43
                                                    Toż potraktowali Pana jak króla:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 18.01.22, 15:12
                                                    Dumny byłem..DDD ale co miałem zrobić..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 21.01.22, 18:04
                                                    I słusznie bo było z czego:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.01.22, 08:26
                                                    Ale to było kiedyś, teraz rzeczywistość jest inna;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.01.22, 10:34
                                                    Teraz jesteś. To też duma:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.01.22, 12:49
                                                    Eeee.. co najwyżej żuczek mały..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 23.01.22, 12:43
                                                    Żuczku malusi taki taki..
                                                    Mmmmm ..a żuczki to taką skorupkę mają czy się mylę?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 23.01.22, 16:07
                                                    Żuczki chyba są lekkozbrojne...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 23.01.22, 16:33
                                                    Aaaa ale to takie małe robaczki co?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 23.01.22, 16:58
                                                    Nie za duże, nie za małe...takie akurat...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 23.01.22, 17:29
                                                    Ale to zawsze robale:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 24.01.22, 08:54
                                                    Ja do wszelkich owadów uprzedzeń nie mam jako takich..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 24.01.22, 16:02
                                                    A ja się boję takich różnych robaczusiow,nic nie poradzę:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 24.01.22, 17:54
                                                    Tak bywa...znam takie ostrożne osoby..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 25.01.22, 11:24
                                                    Ja też:)
                                                    Ale czy warto się tym zajmować,niech i robaczki sobie żyją swoim życiem:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 25.01.22, 11:38
                                                    Jako wędkarz słodkowodny z wszelkiej maści zyjątkamui zyjemy niejako w przyjaźni..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 25.01.22, 15:57
                                                    To prawda:))
                                                    Skoro żyje ,jest potrzebne:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 25.01.22, 16:49
                                                    Słusznie.;p A poza tym mieszkałem kiedyś dość długo na wsi..więc lubię te klimaty..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 26.01.22, 10:30
                                                    Ja również:) lubię takie klimaty,wydaje się,że tam czas zupełnie inaczej płynie i całkowicie innym trybie dzieje się plan dnia:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 26.01.22, 17:05
                                                    Ja wychowywałem się wsród łąk kwiecistych.. woda była blisko...sarenki i rózne inne stworzonka..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 26.01.22, 18:53
                                                    Szczęściarz z Pana:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 26.01.22, 19:14
                                                    Poniekąd tak, miałem duże tereny na figle i psoty..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 27.01.22, 10:37
                                                    I to najważniejsze:)
                                                    Ja też miałam cudne dzieciństwo:)
                                                    Figlowalam i dużo psocilam:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.01.22, 14:51
                                                    Pewnie w tym wieku innych zajęć czy problemów nie było...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 27.01.22, 17:18
                                                    Jak to nie?
                                                    Bardzo dużo było problemów, np.na które drzewo wejść albo jak rów przeskoczyć albo biec na zamek zobaczyć czy zaskrońce się wylegują:)
                                                    To były bardzo poważne sprawy Panie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.01.22, 17:34
                                                    Przez rowy skakałem i to szerokie ( z róznym skutkiem)..DDD Wchodziłem na drzewa, robiliśmy hustawki z długich gałęzi brzozy odpowiednio powiązanych-też róznie to się kończyło. Rozbrajalismy też małe naboje- pozostałe w ziemi po zawierusze wojennej, strzelalismy z tzw. śrub. ect ctc.. Zamku żadnego w mojej okolicy nie było. DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.01.22, 11:20
                                                    Widzę Panie ,za tak jak teraz tik toki i inne internetowe rozrywki,wtedy królowały inne ciekawe zajęcia. Znam,bo brałam w nich udział,można powiedzieć,że zaczynaliśmy tak samo:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.01.22, 15:35
                                                    Brak internetu, telewizji miały zbawienny wpływ na nasz zdrowie,szczególnie psychikę. Żeby cos wiedzieć trzeba było przeczytać, wyliczyć na tzw. piechotę czyli ręcznie. Nie było kalkulatorów, pamiętam zmagania z suwakiem logarytmicznym i tablicami fiz.-matematycnymi..Inny świat Pani. Ksiązka starczała za wszystko..D
                                                    Widzę,że z Pani była taka Pippi Langstrump..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.01.22, 16:35
                                                    Całkiem inny Panie:)
                                                    Ale też było cudownie:)
                                                    Pippi to bardzo delikatne porównanie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.01.22, 17:41
                                                    Można powiedzieć dosłownie -świat nie skażony, ;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 29.01.22, 17:21
                                                    Od tego porównywania może zakręcić się w głowie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 29.01.22, 18:47
                                                    A pewnie ;D Ale to już historia..mozna tylko powspominać.D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 30.01.22, 11:24
                                                    Mile wspomnienia zawsze są dobre:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 30.01.22, 12:33
                                                    Oczywista oczywistość..;D Czas zaciera ostrość tzw. momentów przykrych i wszystko jak by łagodniej się prezentowało..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 31.01.22, 14:42
                                                    Co do przykrych, wszędzie się słyszę,że "czas leczy" ....ale to nie jest prawdą,może jedynie zaciera,łagodnieje ale lekarstwem nie jest:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 31.01.22, 15:57
                                                    Z pamięci złe momenty nie ulatują, ale reakcja na nie nie jest już tak radykalna...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 31.01.22, 16:57
                                                    Jedni dostają krótkotrwałej amnezji inni wiecznej a jeszcze inni znaleźli sposób na życie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 01.02.22, 17:28
                                                    A niektórzy ( sprawcy !) mawiają...było, minęło, trzeba pamiętać co dobre..i to jest przykre, że nie wyciągają z zycia żadnych wnioskow..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.02.22, 08:26
                                                    Wszystko gdzieś,kiedyś zostanie wyrównane,tak myślę:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 02.02.22, 09:26
                                                    Podobnie zapatruję się na tę kwestię..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.02.22, 11:23
                                                    Tak to działa ale niekiedy długo się czeka, :)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 03.02.22, 17:01
                                                    To wszystko przez witaminy...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 03.02.22, 17:24
                                                    Najlepsze witaminy to...
                                                    Mogą też zaszkodzić jak przedawkujesz:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 03.02.22, 18:09
                                                    Po co tyle pesymizmu...Połomski np miał inne zdanie w tej kwestii.D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.02.22, 16:13
                                                    Eee ,wcale nie mam pesymistycznego nastroju:)
                                                    Powiem,że wręcz przeciwnie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.02.22, 17:11
                                                    A ja mam, cos nie teges ze mną...muszę podjąć radykalne działania zaradcze..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.02.22, 19:19
                                                    Hmmm...może za dużo Pan myśli?
                                                    Ja nie myślę to i nastrój lepszy:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.02.22, 19:31
                                                    Myślę bo czuję, tak krótko to podsumuję..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.02.22, 11:14
                                                    Dobrze,że Pan czuje:))
                                                    Jednak żyć można i bez tego:) zapewniam:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.02.22, 13:35
                                                    Chyba w tzw. zyciu wiecznym, albo jak mawiają - o góry...DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 06.02.22, 10:56
                                                    No to ja chyba jestem od pewnego czasu tze.gruboskorna:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 06.02.22, 11:52
                                                    Traktuję to jako tzw. przenośnię..D Nie ma powodu do zmartwień, nic takiego nie zauważyłem..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 06.02.22, 12:21
                                                    Oby tylko takie zmartwienia były:)
                                                    Drobnostki się nie liczą:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 06.02.22, 15:26
                                                    Pewnie nie można być drobiazgowym ,to trochę przeszkadza w życiu...wygodniej jest pomykać po grzbietach fal...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 06.02.22, 16:23
                                                    Oj Panie,po grzbietach fal..kto tego dokona..:))
                                                    To już lepiej w konopie wpaść:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.02.22, 08:58
                                                    Jako małołat chowaliśmy się na dużym polu konopii...zabawa była przednia.D
                                                    Albo wysykoczyć z konopii jak nie przymierzając - Filip...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.02.22, 11:36
                                                    Też go miałam na uwadze:)
                                                    Tak...oprócz kukurydzy zakładałam się burakami cukrowymi i pietruszką:)
                                                    Swoją drogą,to dziwne te dziecięce smaki były:)
                                                    Na drzewie też się siedziało i gruszki kilogramami jadło:) wszystko było pyszne:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.02.22, 14:51
                                                    Wchodzenie na drzewa to była wręcz konieczność..;D Zresztą drzewa wtedy były jakby wyższe, aby coś zjeść trzeba było się wspinać.. Podstawówkę kończyłem na wsi...do domu droga dośc daleka, a ponadto obowiązkiem było odwiedzić wszystkie po drodze sady...DDD Trochę pracy było...i to czasochłonnej..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 08.02.22, 12:18
                                                    Jakby to były moje wspomnienia:))
                                                    Takie ciekawe życie się prowadziło:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 08.02.22, 15:27
                                                    Mnie się podobały tamte klimaty...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.02.22, 10:50
                                                    Na pewno:)
                                                    Było pewniej,prościej,zabawniej i miało to własny niepowtarzalny sens:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.02.22, 14:00
                                                    Tak,człowiek kładł się spać i wstawał bardziej spokojny. Teraz rządzą depresje...;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.02.22, 16:10
                                                    Tia...teraz co drugi ma depresję ,kiedyś też człowiek borykał się z problemami i nie było to nijak nazwane:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.02.22, 19:39
                                                    Własnie, sprawy były traktowane ze tak powiem prościej...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.02.22, 20:17
                                                    Fakt,że teraz nawet dzieci to dotyka co jest jeszcze większym okrucieństwem. Choroba straszna bo często bagatelizowana i wciąż wstydliwa a w zasadzie co trzeci człowiek boryka się z jej skutkami.
                                                    Czasem nawet nie wiedząc.
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.02.22, 20:40
                                                    Sama prawda... Największym problemem jest brak dostępności to lekarzy tej specjalności.Czyli praktycznie chorzy pozostawiani są samym sobie... na tzw. pastę losu..
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.02.22, 11:25
                                                    Tak, teraz przynajmniej się o tym głośno mówi,nie jest to już temat tabu choć choroby takowe wciąż postrzegane są jako te wstydliwe.
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.02.22, 13:32
                                                    A teraz o innej specjalności..Chadzam sobie do pewnej poważnej przychodni systemetycznie, a ponieważ sprawa była opanowana to ze specjalistą spotykałem się raz w roku. Zawsze mawiał, jest ok a jak coś będzie nie działo proszę przyjść. Nie było takiej potrzeby i tego wariantu dotąd nie testowałem Ale wszystko co dobre kiedyś się kończy i taka potrzeba wystąpiła obecnie. Panie rejestratorka była miła ale proponowała udanie się pod drzwi gabinetu do lekarza i załatwienie sobie wcześniejszej wizyty we własnym zakresie.
                                                    Wyjaśniłem jej,ze sytuacja jest trudna, ludzie nerwowi i kto mnie wpuści bez kolejki? Przyznała mi rację, i na tym się skonczyło. Jako alternatywę zaproponowała wizytę i lek. rodzinnego i uruchomienie tzw. szybkiej ścieżki..ale u mnie ta opcja odpada bo już jestem w rękach fachowca..I kółko się zamknęło a pomocy żadnej. Może skonczyć się tym,ze kiedys dowiem się,ze przyszedłem za późno..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.02.22, 14:49
                                                    Wierzę. Właśnie tak jest.
                                                    I przytoczę to czego się dowiedziałam. Myślałam,że się przesłyszałam. To,że przez ileś tam lat lekarze wiedzą o np.jakiejś wadzie to jeszcze nic nie znaczy,reagują wtedy gdy istnieje realne zagrożenie życia, reakcja polega na tym ,że w dalszym ciągu zastanawiają się co robić. To nic ,że przez całe lata choroba spowodowała totalne spustoszenie organizmu. Jaki więc sens podejmowanych działań,jak z powodu jednej choroby doprowadzono do powstania poważnych innych i teraz ratują,bądź mają w zamiarze ratować życie. Tak to podobno działa. Przynajmniej tu,w tym kraju. Po prostu żyć się całkiem odechciewa.
                                                    No nie..nie mogę się denerwować:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.02.22, 15:37
                                                    Ja też nie wpadam w furię poki co. W następnym tygodniu udam się pod stosowne drzwi , moze jeszcze jakąś włosienicę pokutną założę i zobaczymy. Fachowiec przyjmuje raz w tygodniu a ponadto zjawiają się tam różni fachowcy ,zalezy kto ma dużur i każdy z nich dziwi się jak studiuje dokumentację..D Zobaczę czy uda mi się dotrzeć do gabinetu ..;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.02.22, 10:38
                                                    Da Pan radę, no bo kto jak nie Pan.
                                                    I ja w poniedziałek mam poważną sprawę:)
                                                    Niech dzień dobry będzie dla Pana:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.02.22, 13:45
                                                    A dziękuję uprzejmie... Ja zrobię tak...dzisiaj jest Światowy Dzień Chorych, składam więc najlepsze życzenia i oby tańsze recepty się częściej trafiały...DDD Niech się Pani dobrze wiedzie..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.02.22, 14:13
                                                    Dziękuję:) nawet nie wiedziałam ale dobre słowo przyjmuję z radością:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.02.22, 16:54
                                                    Proszę uprzejmie..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.02.22, 18:32
                                                    Miło.
                                                    Nie ma to jak towarzystwo wzajemnej adoracji:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.02.22, 09:06
                                                    Bycie grzecznym żadnych kosztów nie generuje...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.02.22, 10:52
                                                    Heh .tak myślę,że profitów też nie bardzo:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.02.22, 12:34
                                                    Tak źle i tak nie dobrze. trzeba szukać wypadkowej...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.02.22, 17:43
                                                    Najlepiej wypadkowej bez wypadku:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.02.22, 18:15
                                                    Wypadku czy wpadki, na jedno wychodzi...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.02.22, 18:36
                                                    W zasadzie:))
                                                    No tak, to nic tylko szukać do skutku:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 13.02.22, 09:37
                                                    Nie zawsze jest zacięcie do takich działań,;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 16.02.22, 14:55
                                                    Bywa,że samo przychodzi:) tak pyk..i jest:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 16.02.22, 16:29
                                                    Tzw ślepy traf czy jak tam...ale coś takiego jest..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 16.02.22, 17:57
                                                    Coś, jak ślepej kurze ziarno:)
                                                    Nie ma co liczyć nie ma co...:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 17.02.22, 18:26
                                                    Nie namiawiam, tak sobie przytoczyłem myśl przodków..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 17.02.22, 18:56
                                                    Oj te myśli złote, co byśmy zrobili bez przodków....i ich złotych środków:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 18.02.22, 08:55
                                                    W końcu mawia się,że przysłowia są mądrością narodów..złote myśli też..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 18.02.22, 09:07
                                                    Zupełnie się z Panem zgadzam:)
                                                    Niektóre bywają nieśmiertelne:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 18.02.22, 15:58
                                                    Tak, mądre stwierdzenia się nie starzeją...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 18.02.22, 16:05
                                                    W przeciwieństwie do nas:)
                                                    Czas zrobi swoje:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 19.02.22, 05:52
                                                    A pewnie, mam czas ucieka najszybciej i najmniej go zostało. Ja żyję,że tak powiem w nastawieniu "z dnia na dzień: Nie dlatego ze się poddaję,ale też nie snuję planów które mogą być jedynie mżonką..;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 19.02.22, 12:33
                                                    Zdecydowanie tak jest
                                                    Nawet jakby się chciało ja też nie mogę niczego zaplanować,jest to irytujące poniekąd ale wyjścia nie ma:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 19.02.22, 13:35
                                                    Nic na to nie mozna poradzić..im dalej tym priorytety się zmieniają a oczekiwania jakby malały...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 20.02.22, 10:29
                                                    Dziwne to właśnie ,tak to jest poukładane,chyba po to żeby sprostać pewnym sytuacją:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 20.02.22, 13:13
                                                    Dokładnie, jakby mniejsze zacięcie na rzucania się na tzwl wody szerokie...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 20.02.22, 14:09
                                                    Niech będą tylko spokojne to już szerokie być mogą:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 20.02.22, 15:38
                                                    A to Waćpani odważna widzę.....DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 20.02.22, 22:24
                                                    Noo..coś mi jeszcze z harcerstwa zostało:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 21.02.22, 10:27
                                                    Ja harcerzem nie byłem...ale obrony przez ucieczkę też nie stosowałem..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 21.02.22, 18:44
                                                    A'propos ucieczki,mówi się,że charakter w nogach trzeba mieć:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.02.22, 18:38
                                                    Dokładnie ,znam takie określenie..Mawia się też. ze lepiej być 5 minut tchorzem niż przez długie lata nieżywym bohaterem..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.02.22, 19:03
                                                    Co fakt to fakt ale mam mieszane uczucia:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 23.02.22, 09:05
                                                    Nie bierz tego na serio, przytaczam jedynie słowa które kiedyś ktoś wypowiedział..p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 23.02.22, 10:33
                                                    Nauczyłam się przez lata ...nie brać serio niektórych ludzi,sytuacji etc.:)
                                                    Ale dobrze czasem posiłkować się znanymi już stwierdzeniami dla żartu również:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 23.02.22, 11:34
                                                    Słusznie, samemu też mozna się podbudować..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.03.22, 17:14
                                                    No właśnie:)
                                                    Zosia samosia i Jan niezbędny:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.03.22, 19:02
                                                    Ciekawe zestawienie..;P
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.03.22, 13:17
                                                    Piorunujące:) zgodnie z sytuacją:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.03.22, 17:46
                                                    Aaaaa...rozumiem, nastawienie bojowe..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.03.22, 23:29
                                                    W tej sytuacji jak najbardziej:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 08.03.22, 10:15
                                                    Słusznie, najlepszą obroną jest atak...mawiają fachowcy...D
                                                    Miłego i spokojnego dnia życzę..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 08.03.22, 15:37
                                                    Takie moje gadanie:)
                                                    Dla Ciebie również:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 08.03.22, 17:35
                                                    Nie przejmuj się za bardzo, coś trzeba mówić...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.03.22, 15:23
                                                    Ogólnie się zrobiło poważnie, no to trzeba trochę w drugą stronę, żeby równowaga była:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.03.22, 18:41
                                                    Owszem, jest poważnie i nie najlepiej...ale co my możemy...;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.03.22, 09:56
                                                    Pewnie jakieś możliwości są tylko " Kościuszki" brakuje:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.03.22, 16:03
                                                    Poki co nie ma innego pana Tadzimierza..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.03.22, 08:39
                                                    Czasami odnoszę wrażenie, że niewiele tu już jest:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.03.22, 10:11
                                                    To nie wrażenie, to fakt..D Z czasem coraz luźniej jest a wolna przestrzeń się powiększa..;p
                                                    Zresztą o przestrzeni to najlepiej sprawę wyjaśniać z Einsteinem...;DDD
                                                    A tak poważnie trafiłem na informacje jakie miał Einstein spojrzenie na szkołę. Wydaje mi się,że do nauki nie za bardzo się przykładał, co nie znaczy ze nie miał stosownej wiedzy. Nie mniej jego uwag na temat szkoły są cenne i na czasie. uwag tych było kilka i pozwolę sobie je kolejno zacytować. .. i tak:

"Najgorzej, gdy szkoła ucieka się do takich metod, jak zastraszanie, przemoc czy sztuczny autorytet. Metody te niszczą u uczniów naturalne odruchy, szczerość i wiarę w siebie, czyniąc z nich ludzi uległych".
                                                    cd nastąpi;DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.03.22, 12:10
                                                    Wypisz wymaluj jakże znana sceneria:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.03.22, 09:25
                                                    Właśnie ,trafia jak nieprzmierzając Nostradamus...;p
                                                    Dalej ten mądry człowiek powiedział:
                                                    "Większość nauczycieli traci czas na zadawanie pytań, które mają ujawnić to, czego uczeń nie umie, podczas gdy nauczyciel z prawdziwego zdarzenia stara się za pomocą pytań ujawnić to, co uczeń umie lub czego jest zdolny się nauczyć".
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.03.22, 09:59
                                                    Myślę,że długo jeszcze nic w tej kwestii się nie zmieni o ile w ogóle.
                                                    Nauczyciele nie ci w większości s i dzieci inne,rodzicom też można zarzucić co nieco:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.03.22, 15:49
                                                    Tak ,szkolnictwo zeszło na tzw. psy...D
                                                    A uczony dalej tak prawił:
                                                    "Szkoła tego rodzaju wymaga, aby nauczyciel był w swojej dziedzinie niejako artystą. Jak jednak możemy pomóc szkole osiągnąć takiego ducha? [...] Po pierwsze, już nauczyciele powinni wyrastać w takich szkołach. Po drugie, nauczycielowi powinno się pozostawić wiele swobody w wyborze materiału i stosowanej metodzie nauczania. Bowiem i jego dotyczy to, iż przymus i nacisk zewnętrzny zabijają radość w rozwijaniu własnej pracy"
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 18.03.22, 16:39
                                                    Otóż to.
                                                    Nikt się nie liczy z potrzebami i uczniów i nauczycieli,wcześniej chyba pisałam ,uczniowie leniwi, nauczyciele może mimo chęci łopatą w głowę nie włożą,cóż takie czasy ,że google to wiedza najważniejsza:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 18.03.22, 18:22
                                                    Ale to się nawarstwiało latami, no i są "efekty".
                                                    No ale coś przyjemniejszego:
                                                    "Najpiękniejszą rzeczą, jakiej możemy doświadczyć, jest oczarowanie tajemnicą. Jest to uczucie, które stoi u kolebki prawdziwej sztuki i prawdziwej nauki. Ten, kto go nie zna i nie potrafi się dziwić, nie potrafi doznawać zachwytu, jest martwy niczym zdmuchnięta świeczka".
                                                    Tak rzekł uczony..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 19.03.22, 17:48
                                                    Piękne:)
                                                    I prawda:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 19.03.22, 18:29
                                                    Owszem prawda..DD
                                                    I na koniec tak uczony stwierdził:
                                                    "Nauka w szkołach powinna być prowadzona w taki sposób, aby uczniowie uważali ją za cenny dar, a nie za ciężki obowiązek".

Wizje i oczekiwania miał piękne, ale jak widać nikt nigdy nie zadbał aby życie ucznia się poprawiło...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 20.03.22, 15:06
                                                    Niestety, wszystko podąża jakby nie w tą stronę co powinno.
                                                    Tym samym stoi na głowie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 20.03.22, 16:05
                                                    To można nazbierać punktów za akrobatykę..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 21.03.22, 08:50
                                                    Być może to jest odpowiednia poza:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 21.03.22, 13:06
                                                    To kwestia ustawienia się do kierunku wiatru historii...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.03.22, 08:43
                                                    Dziwnym trafem ją pod wiatr nie mogę a z wiatrem nie zawsze się zgadzam:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.03.22, 10:00
                                                    Pozostaje kierunek pośredni...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.03.22, 15:34
                                                    Tia...muszę znaleźć:)
                                                    A może sam się napatoczy:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.03.22, 17:11
                                                    Ja w telefonie mam zainstalowany specjalny kompas..jak chadzałem na grzyby to łatwo mi było złapać właściwy kierunek szczególnie jak nie było słoneczka bo dzień pochmurny.. DDD W roku ubiegłym musiałem zrezygnować z leśnych wypadów, moze w tym roku coś się poprawi..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 23.03.22, 09:52
                                                    Na pewno się poprawi:)
                                                    Chadzam tylko sobie znanymi ścieżkami,mało kto za mną trafi:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 23.03.22, 11:19
                                                    Oczywiście, że się poprawi. Dzisiaj jakoś w terenie poszło znośniej niż np wczoraj.;p Myślę,że idzie w dobrym kierunku tym bardziej ,że z tego powodu przełożylem terapię..mam zagwarantowane ,że jak się polepszy to w każdej chwili mogę ruszać do boju...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 23.03.22, 18:01
                                                    To dobrze,i dobrze,że gwarancja jest:)
                                                    Teraz nikt gwarantować raczej nie chce:)
                                                    Powoli i do przodu zatem:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 23.03.22, 19:02
                                                    Będzie Pani jak mówisz..DDD A pośpiech jak mawiają niektórzy wskazany jest przy łapaniu pcheł.. D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 24.03.22, 14:42
                                                    No no no..
                                                    Jeszcze tego ustrojstwa trzeba,zapewne miałby człowiek więcej ruchu:) przymusowego:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 24.03.22, 15:26
                                                    Żartowałem oczywiście..D Tylko piesze wycieczki Pani mogą pomóc.. D
    • tezx Re: Kiedy.. 24.03.22, 15:33
      ....prędzej biały niedźwieź i to może lepiej...DDD Bowiem kiedyś słyszałem ,że jakieś dziecko powiedziliło niedźwiedzie na polarne i brutalne...DDD
      • tezx Re: Kiedy.. 24.03.22, 15:38
        "powiedziało" być miało...a ja coś namąciłem..DDD
        • viviene Re: Kiedy.. 24.03.22, 16:06
          No ja nie wiem Panie nie wiem jak to z tą brutalnością jest:))
          W każdym coś drzemie;)
          • tezx Re: Kiedy.. 24.03.22, 18:42
            A to inna sprawa...okoliczności powodują ze niekiedy można stać się herosem..D
            • viviene Re: Kiedy.. 25.03.22, 08:52
              Prawda najprawdziwsza:)
              • tezx Re: Kiedy.. 26.03.22, 10:54
                Czyli w skali prawd z pierwszego miejsca..DDD
                • viviene Re: Kiedy.. 27.03.22, 10:15
                  Ważne że będzie:)
                  • tezx Re: Kiedy.. 27.03.22, 13:37
                    Słusznie, nie ma co kombinować..D
                    • tezx Re: Kiedy.. 27.03.22, 13:44
                      Idę teraz w teren, trochę poparadować...jako ze pogoda przednia..D
                      • viviene Re: Kiedy.. 28.03.22, 11:17
                        Tak. To są powody ,żeby skorzystać z pogody:)
                        • tezx Re: Kiedy.. 28.03.22, 13:26
                          Byłem, zobaczyłem i wróciłem...DDD
                          Poki co słoneczko dalej...ale idą niże, ciśnienie spada, będzie się działo...;p
                          • viviene Re: Kiedy.. 28.03.22, 16:21
                            Podobno od jutra:)
                            A niech się dzieje co chce:)
                            • tezx Re: Kiedy.. 29.03.22, 08:45
                              Tak gorsza aura nadeszła, u mnie pochmurnie , chłodno i mżawka z nieba leci...D
                              • tezx Re: Kiedy.. 29.03.22, 12:56
                                Podniosę ten wątek, bo była Pani łaskawa go przeoczyć...DDD
                                • viviene Re: Kiedy.. 29.03.22, 15:28
                                  Toż Panie ze starości albo z pośpiechu?
                                  Sama nie wiem w każdym razie dobrze Pan zrobił:))
                                  • tezx Re: Kiedy.. 30.03.22, 08:45
                                    Tak mi się udało...DDD
                                    • viviene Re: Kiedy.. 30.03.22, 16:15
                                      Wyśmienicie po prostu:)
                                      • tezx Re: Kiedy.. 30.03.22, 17:11
                                        A to mnie Pani dowartościowała...D...
                                        • viviene Re: Kiedy.. 31.03.22, 12:55
                                          No no Panie:)
                                          Należało się:))
                                          • tezx Re: Kiedy.. 31.03.22, 15:52
                                            Kodeks dobrego wychowania traktuje, że damie się nie odmawia....D
                                            • viviene Re: Kiedy.. 01.04.22, 09:38
                                              No co Panu powiem..
                                              Zima wróciła,pada śnieg, w ciągu nocy wszystko się zmieniło.
                                              Ale to chyba domena tych czasów.
                                              Dobrego dnia życzę V.:))
                                              • tezx Re: Kiedy.. 01.04.22, 09:49
                                                i to pozostanie zagadką...D
                                                Tak...zimno strasznie, u mnie nie pada...ale gdzieś na południu i wschodzie przewidywane były opady śniegu.U Pani jak widzę się sprawdziły..D
                                                Dziękuję za życzenia, oby się spełniły bo muszę odpocząć...D
                                                • viviene Re: Kiedy.. 01.04.22, 15:35
                                                  Proszę odpoczywać:)
                                                  Relaks nie szkodzi:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 01.04.22, 16:34
                                                    I tak też uczyniłem..relaksowałem się..DDD
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 01.04.22, 16:35
                                                    I tak też uczyniłem..relaksowałem się..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.04.22, 15:30
                                                    Kiedyś trzeba:) czas tylko sobie poświęcony to czas nie stracony:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 02.04.22, 19:43
                                                    A ja nic nie poświęcałem, po prostu normalnie spałem..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.04.22, 22:21
                                                    O to dobrze:)
                                                    Dobry sen najlepszy:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 03.04.22, 08:37
                                                    Nie zawsze się udaje, ale są wyjątki od reguły...DD
                                                    Nie chcę stosować wspomagania bo to tylko półśrodek..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 03.04.22, 12:47
                                                    Tak . W moim przypadku to jeszcze,mam nadzieję,że na razie mus:)
                                                    Wysypiac się muszę i to całkiem z innych powodów:)
                                                    Dobrego dnia:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 03.04.22, 13:39
                                                    Co by nie mówić, wyspanie się nikomu chyba nie zaszkodziło,...no chyba ze ktoś śpi bez tzw. opamiętania..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.04.22, 15:19
                                                    A też takich znam:)
                                                    Zdrowy sen i człek zdrowszy,co racja to racja:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.04.22, 16:11
                                                    A więc stawiamy na zdrowie;D
                                                    Pogoda dzisiaj podła. zimno, wieje...urwanie głowy proszę Pani...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.04.22, 10:42
                                                    Tak Panie:)
                                                    Od Europy nadciągają wyże podobno:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.04.22, 11:27
                                                    Teraz nie bardzo wiadomo gdzie jest prawdziwa Europa...wielu samozwańców, uzurpatorów, przebierańców etc..Zresztą ważne ,że chodzi o wyże a ni niże...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.04.22, 12:58
                                                    To zależy na którą mapę się spojrzy:)
                                                    Ostatnio śledziłam Gomberga z 41 r.
                                                    Ciekawe nawet bardzo:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.04.22, 14:10
                                                    Właśnie ,ważny rok wydania i lokalizacja drukarni...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.04.22, 19:22
                                                    Dużo można się dowiedzieć:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.04.22, 19:57
                                                    Cóż, każdy widzi świat inaczej... a raczej wg swoich założeń i oczekiwań..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 06.04.22, 08:51
                                                    No tak. Spróbuję stworzyć własną i już jestem ciekawa co wyjdzie, oczywiście tą globalna wizję bo taka swoją już mam
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 06.04.22, 14:27
                                                    Można głowę poćwiczyć...na pewno nie zaszkodzi..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 06.04.22, 14:48
                                                    A od myślenia może się mózg załadować:))
                                                    Nie wiem czy jestem gotowa na takie ryzyko:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 06.04.22, 15:21
                                                    Eee... myślenie nikomu nie zaszkodziło, więc żądnego ryzyka nie ma..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 06.04.22, 15:32
                                                    A no to spróbuję:)
                                                    Pomyśleć znaczy się może obejdzie się bez obrażeń:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.04.22, 08:07
                                                    Nie widzę takiego zagrożenia... a więc spoko jak mawia młodzież.DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.04.22, 16:34
                                                    Spoko Panie spoko:)
                                                    Wytargać trzeba te pozytywne strony:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.04.22, 16:56
                                                    Niby tak, ale z każdej dróżki można zboczyć..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 08.04.22, 11:24
                                                    I podobno każdy wagonik odczepić:)
                                                    Coś w tym jest:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 08.04.22, 12:46
                                                    Wagonik...;DDD Kiedyś dla rozrywki robiliśmy przejażdżki kolejką wąskotorową z takimi właśnie wagonikami.
                                                    Złośliwi mawiali, że z takiej kolejki można było wysiąść z pierwszego wagonu, pochodzić po lesie i spokojnie wsiąść do ostatniego.. Niestety kolejka nie przeżyła reform i weryfikacji czasu...a szkoda bo była swego rodzaju atrakcją..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 08.04.22, 13:14
                                                    Cudna sprawa pewnie:)
                                                    Na doczepkę ryzykownie jest:) poniekąd:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 08.04.22, 13:58
                                                    Eee...Pani.. w młodości z kolegami miewaliśmy fantazje nie gorsze ułanów..DDD Nad ryzykiem nikt się nie zastanawiał..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.04.22, 11:21
                                                    Wiem Panie, aż włos się na głowie jeży jak sobie przypomnę,skąd miało się tyle odwagi i brawury,teraz nie do pomyślenia nawet:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.04.22, 13:39
                                                    Inne czasy były, inne możliwości i priorytety.... ale w sumie dobrze wspominam młodość..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.04.22, 16:12
                                                    Tak.
                                                    Dobrze jest pamiętać co dobre:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.04.22, 18:26
                                                    Jakos tak bywa, że rzeczy najmniej miłe szybciej się zacierają w pamięci...;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.04.22, 10:31
                                                    Może tak:)
                                                    Nie ma co upierać się przy złych:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.04.22, 10:52
                                                    Oczywiście, tak jest i lepiej i zdrowiej..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.04.22, 13:44
                                                    Ja siedzę cicho;)
                                                    Nie wychylam się,nic nie gadam,może coś nasunie się po fakcie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.04.22, 15:18
                                                    Niech Pani żyje swoim tempem, bez dziwactw itp. Wszystko powinno być oki..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.04.22, 16:30
                                                    No chcę:)
                                                    Pofyrtane to wszystko ale cóż.. oby nie było gorzej:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.04.22, 17:08
                                                    Pewnie, trzeba się trzymać dzielnie...D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka