fredoo 29.09.06, 09:22 Strskie Pleso-ale pięknie.Zaliczyłem Krywań i Solisko.Chyba zacznę zdobywać Koronę Tatr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygryska_28 Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 10:52 A ja będę, za tydzień, mam zamiar podziwiać widoki z niższych partii gór, a raczej góreczek ;)) Mgły, kolory itp ;)) Już nie mogę się doczekać ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
wertercom Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 11:48 tygryska_28 napisała: > A ja będę, za tydzień, mam zamiar podziwiać widoki z niższych partii gór, a > raczej góreczek ;)) > Mgły, kolory itp ;)) Już nie mogę się doczekać ;)) W które góry się wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska_28 Re: Byłem w Tatrach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:23 Niestety Zakopane :( Ale dobre i to ;) Pójdę sobie na Sarnią Skałkę, na Butorowy, eh, pięknie będzie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wertercom Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 12:35 No wiesz "niestety Zakopane" Jak tak możesz. Wprawdzie góralem nie jestem od urodzenia, ale mieszkam tu już dwa lata i nigdzie nie jest tak "piknie" i ja to potwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
wertercom Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 12:58 Coś mi się wydaje,że będę musiał poprawić Twoje zdanie o tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 11:35 Najpiękniej jest w Dolinie 5 Stawów.Idziesz od Wodogrzmotów Mickiewicza przez Siklawy. W schronisku jesz najlepsz na świecie bigos.A na drugi dzień z Doliny Strążyskiej przez Przełęcz pod Giewontem do Kondratowj,i na piwo.Super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska_28 Re: Byłem w Tatrach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:24 Z pewnością pięknie jest, ale to nie na moją kondycję ;) I czasu trochę mało bo tylko dwa dni tam będę... Ale pobiegam po dolinach :) Też będzie cudnie... Odpowiedz Link Zgłoś
wertercom Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 12:29 Na jednodniowy wypad polecam Dolinę Koscieliską. Przy pieknej pogodzie i nawet gdy niebo zachmurzone,to dolina jak piękna kobieta zaniedbana, rozczochrana, nieumyta, zagniewana i zapłakana wdzięków swoich nie zatraci, ale też i przedstawi w wyjątkowo ujemnej dla siebie postaci. Spodnia część doliny, wycięta w skałach ukształtowana przez Potok Kościeliski. Górna część to strefa skał krystalicznych. Dolina przecina leżące w poprzek różne pasma skalne, dzięki czemu powstały polany oraz tzw bramy. Wiele tu ciekawych form skalnych w wapieniu i te nazwy Zbójnicki Stół, Zbójnickie Okna, Zbójnickie Turnie świadczą niezbicie o zbójnickiej przeszłości, jak się u nas twierdzi. Nawet tutejszą kapliczkę lud nazywa zbójnicką, choć wybudowali ją górnicy. Dolina Kościeliska ma wiele dolin bocznych, m.in. Miętusia, Tomanowa, Pyszniańska, Smytnia czy też słynny wąwóz Kraków. Uroku i tajemniczości dodają temu miejscu liczne jaskinie, spośród których kilka mozna zwiedzać. Polecam 9 km pysznego spaceru dla niezaawansowanych turystów, ciekawych niezapomnianych wrażeń zwłaszcza teraz jesienną porą. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 13:16 Ja tez chce!!!! Kocham Tatry!!! I wszystko co z nimi zwiazane.. Odpowiedz Link Zgłoś
wertercom Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 13:33 W ten i następny weekend ma być super pogoda. Potem już może być różnie. W tamtym roku w połowie października już padał śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś