Dodaj do ulubionych

Byłem w Tatrach

29.09.06, 09:22
Strskie Pleso-ale pięknie.Zaliczyłem Krywań i Solisko.Chyba zacznę zdobywać
Koronę Tatr.
Obserwuj wątek
    • tygryska_28 Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 10:52
      A ja będę, za tydzień, mam zamiar podziwiać widoki z niższych partii gór, a
      raczej góreczek ;))
      Mgły, kolory itp ;)) Już nie mogę się doczekać ;))
      • wertercom Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 11:48
        tygryska_28 napisała:

> A ja będę, za tydzień, mam zamiar podziwiać widoki z niższych partii gór, a
        > raczej góreczek ;))
        > Mgły, kolory itp ;)) Już nie mogę się doczekać ;))

W które góry się wybierasz?

• Gość: tygryska_28 Re: Byłem w Tatrach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:23
          Niestety Zakopane :( Ale dobre i to ;) Pójdę sobie na Sarnią Skałkę, na
          Butorowy, eh, pięknie będzie ;)))
          • wertercom Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 12:35
            No wiesz "niestety Zakopane" Jak tak możesz. Wprawdzie góralem nie jestem od
            urodzenia, ale mieszkam tu już dwa lata i nigdzie nie jest tak "piknie" i ja to
            potwierdzam.
            • wertercom Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 12:58
              Coś mi się wydaje,że będę musiał poprawić Twoje zdanie o tym miejscu.
    • fredoo Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 11:35
      Najpiękniej jest w Dolinie 5 Stawów.Idziesz od Wodogrzmotów Mickiewicza przez
      Siklawy. W schronisku jesz najlepsz na świecie bigos.A na drugi dzień z Doliny
      Strążyskiej przez Przełęcz pod Giewontem do Kondratowj,i na piwo.Super.
      • Gość: tygryska_28 Re: Byłem w Tatrach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:24
        Z pewnością pięknie jest, ale to nie na moją kondycję ;) I czasu trochę mało bo
        tylko dwa dni tam będę...
        Ale pobiegam po dolinach :) Też będzie cudnie...
      • wertercom Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 12:29
        Na jednodniowy wypad polecam Dolinę Koscieliską. Przy pieknej pogodzie i nawet
        gdy niebo zachmurzone,to dolina jak piękna kobieta zaniedbana, rozczochrana,
        nieumyta, zagniewana i zapłakana wdzięków swoich nie zatraci, ale też i
        przedstawi w wyjątkowo ujemnej dla siebie postaci.
        Spodnia część doliny, wycięta w skałach ukształtowana przez Potok Kościeliski.
        Górna część to strefa skał krystalicznych. Dolina przecina leżące w poprzek
        różne pasma skalne, dzięki czemu powstały polany oraz tzw bramy. Wiele tu
        ciekawych form skalnych w wapieniu i te nazwy Zbójnicki Stół, Zbójnickie Okna,
        Zbójnickie Turnie świadczą niezbicie o zbójnickiej przeszłości, jak się u nas
        twierdzi. Nawet tutejszą kapliczkę lud nazywa zbójnicką, choć wybudowali ją górnicy.
        Dolina Kościeliska ma wiele dolin bocznych, m.in. Miętusia, Tomanowa,
        Pyszniańska, Smytnia czy też słynny wąwóz Kraków. Uroku i tajemniczości dodają
        temu miejscu liczne jaskinie, spośród których kilka mozna zwiedzać. Polecam 9 km
        pysznego spaceru dla niezaawansowanych turystów, ciekawych niezapomnianych
        wrażeń zwłaszcza teraz jesienną porą.

• ma-la Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 13:16
          Ja tez chce!!!! Kocham Tatry!!! I wszystko co z nimi zwiazane..
          • wertercom Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 13:23
            Przjeżdżasz w ten weekend?
    • wertercom Re: Byłem w Tatrach 29.09.06, 13:33
      W ten i następny weekend ma być super pogoda. Potem już może być różnie. W
      tamtym roku w połowie października już padał śnieg.
      • misiu.puchatek Re: Byłem w Tatrach 31.10.06, 04:08
        Tez bylem w Tatrach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka