Dodaj do ulubionych

ceny koronek

20.06.06, 23:17
Muszę na 3 i 4 górną założyć koronki. Pytałam w kilku gabinetach i jestem
zaskoczona rozpiętością cen. Rozumiem że to zależy od materiału, ale pytałam
o najzwyklejsze. Proszę mi wyjaśnić czym mam się kierować żeby nie przepłacić
i jaka cena jest rozsądna.
Obserwuj wątek
    • eluchna3 Re: ceny koronek 24.06.06, 19:38
      Ja właśnie robię koronkę na 5. Pół na pół porcelanowa i srebrną od zewnątrz.
      Tanio 170 zł. Droższa u nas kształtuje się powyżej 300zł. Pozdro!
      • eluchna3 Re: ceny koronek 24.06.06, 19:39
        Sory srebrna od wewnątrz!
        • mamabaka Re: ceny koronek 30.08.06, 18:41
          ja właśnie robię na 2 jedynki cena 1100zl /porcelana na wkladach
          metalowych/jestem z kielc.Chcesz wiedzięć więcej wrzuć w wyszukiwarkę hasło
          korony porcelanowe jest mnóstwo informacji o cenach ,sposobach imateriałach
          • janeczka-nan Re: ceny koronek 10.09.06, 17:43
            Za akrylową zapłaciłam 310 zł.
    • leopold.wagner Re: ceny koronek 10.09.06, 19:58
      Ponieważ w Polsce istnieje wolny rynek usług stomatologicznych to każdy pacjent
      może wybrać dowolny gabinet czy klinikę dentystyczną, kierując się własnymi
      kryteriami wyboru. Usługodawca jako podmiot gospodarczy powinien mieć opraco-
      wany cennik usług, na podstawie którego pacjent może zorientować się w kosztach
      zabiegu. Nie zawsze jednak uwzględniona w cenniku cena jednostkowa stanowi fa-
      ktycznie cały koszt usługi. Np. w cenniku gabinetu X za koronę protetyczną wid-
      nieje cena 600 PLN, natomiast w gabinecie Y koszt korony to 350 PLN, koszt przy-
      gotowania zęba pod koronę 100 PLN, koszt uzupełnienia tymczasowego 100 PLN i ko-
      szt zacementowania 50 PLN czyli w efekcie też 600 PLN. W związku z tym zawsze
      należy się zapytać o pełny koszt usługi i nie sugerować się ceną jednostkową
      uzupełnienia. Tzw. rozsądna cena jest najczęściej średnią wyliczoną na podsta-
      wie informacji pochodzących z kilku gabinetów. Od momentu wejścia Polski do UE
      usługi wykonywane w gabinetach lekarskich powinny mieć charakter umowy, której
      treść (uwzględniająca także cenę) jest zaakceptowana przez obie podpisujące ją
      strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka