asia99661 30.08.06, 21:51 Panie doktorze dziecko ma prawie 1,5 roku. Myjemy mu zeby nenedent bez fluoru. Czy trzeba sprawdzić zęby u dentysty i zmienić paste, a może podawać fluor? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mismon Re: Kiedy do dentysty? 30.08.06, 22:42 Witam, co prawda nie jestem lekarzem :-) ale też mam dziecko w podobnym wieku (rok i 7 m-cy). Byłam z nim wczoraj u dentysty i zapisałam go na fluorowanie. Używamy tej samej pasty, a teraz dzieciom nie podaje się fluoru. Taki "zabieg" kosztuje w W-wie 30 zł za wszystkie zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
nika1201 Re: Kiedy do dentysty? 01.09.06, 10:19 Mam syna 6 lat, wszystkie zdrowe zęby i myślę, że to duża zasługa emexu dla dzieci, kiedy przez jakiś czas zmieniłam pastę, pojawił się szary nalot, myślałam, że już po zębach ale regularne szczotkowanie dało efekty, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
leopold.wagner Re: Kiedy do dentysty? 02.09.06, 18:13 Nie należy samodzielnie podejmować decyzji o podawaniu dziecku związków fluoru. Może to tylko zlecić lekarz dentysta. Natomiast w wieku 12-24 mies. można dziecku myć zęby pastą zawierającą 250 ppm F Odpowiedz Link Zgłoś