Dodaj do ulubionych

HELP ME !! Kolczyk Na Monroe ( nad wargą )

29.04.07, 10:00
Hey , moze tu mi ktos pomoze :) ... no wiec wpadl mi do glowy pomysl zeby
zrobic sobie kolczyk nad gorna warga ( tzn. na monroe ), jestem zdecydowana,
ale chcialabym sie dowiedziec czegoś wiecej:
~ ile goją się rany ??
~ czy jest jakas roznica czy przebije go pistoletem czy igła ??
~ jakich kolczykow mam uzywac ?? czy musze sobie kupic jakis specjalny
kolczyk przeznaczony wokol ust czy moglabym kupic np zwykly kolczyk do
brody , i taki nosic ??
~ jak dbac o przebite miejsce ??
~ i oczywiscie cena, tzn. ile kosztuja kolczyki i przebicie ??

Za odp Z gory dziekuje :-*. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • anikin88 Re: HELP ME !! Kolczyk Na Monroe ( nad wargą ) 30.04.07, 11:36
      czas gojenia to ok tygodnia ale bardzo dbac o kolczyk trzeba ok 3 miesiecy
      (przemywanie, nie-bawienie sie)
      jest olbrzymia roznica pomiedzy pistoletem i igla. pistolet rozrywa skore a igla
      ja przebija, wiec gdybys kiedys np szla do pracy w ktorej kolczyka miec nie
      mozesz to nie bedziesz miala brzydkiej blizny. przebijaj koniecznie w salonie
      pircingu i tatuazu. kolczyk albo kupisz na miejscu (drogo) albo zamow z
      www.wildcat.pl z tytanu najlepiej. kolczyk typu labret a o długość musisz sie
      pytac w salonie. koszt wszystkiego to ok 120 zlotych. jak chcesz taniej to
      jasne, mozesz kupic kolczyk u jubilera za 10 zeta i przebic u kosmetyczki za 20,
      ale pamietaj ze to nie jest ucho, tylko twarz, a kolczyk chcesz miec w okolicy
      ust, wiec ew błąd kosmetyczki moze się skończyć tragicznie . ja sama mam pod
      dolną wargą i strasznie się ciesze ze zaplacilam wiecej ale nie musze się
      martwić o to że kolczyk mi ropieje i nie chce sie zagoić. a na stronie
      www.wildcat.pl mozesz zobczyć jak moze sie skończyć przebijanie u kosmetyczki
      albo w nieprofesjonalnym studiu. wejdz w "abc kolczykowania" i w znaczek STOP.

pozdrawiam.

ps. aby przebic sie w studiu musisz miec skonczone 18 lat albo zgode rodzica.

• sylw21 Re: HELP ME !! Kolczyk Na Monroe ( nad wargą ) 05.05.07, 18:31
        w okresie gojenia musisz przemywać solą fizjologiczną lub spirytusem, smarowac
        trybiotykiem - ale to wszystko powinien Ci powiedziec piercer. zdecydowanie
        lepsza jest igła, o pistolecie nawet nie mysl!!! jeśli pojdziesz do studia to
        zapłacisz jakies 80 zl, dostaniesz odpowiedniego kolca i wszystko bedzie ok:)
        zdecydowanie odradzam uslug kosmetyczek bo one g*** wiedza :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka