Dodaj do ulubionych

podwyzki 2012

06.03.12, 12:44
Czy w tym roku są przewidziane podwyzki,czy po wycenie stanowisk słowo podwyzka zostalo usuniete ze słownika i juz nie istnieje? Czy organizacje związkowe coś wiedzą w tym temacie ?
Obserwuj wątek
    • rozleniowiony Re: podwyzki 2012 06.03.12, 20:08
      Czynszu i gazu na pewno.
    • maddog75 Re: podwyzki 2012 07.03.12, 18:36
      Wartościowanie stanowis to był pierwszy etap ewentualnych podwyżek. Wartościowanie miało na celu podniesienie wynagrodzenia do minimum jakie jest na rynku w branży bankowej.
      Drugi etap który się już rozpoczął czyli ocena pracownika oraz wyniki za rok 2011 PAS - to na tej podstawie będzie kolejna ( ewentualna podwyżka ) . I tak chyba już będzie zawsza co roku podwyżka będzie zależała od: ocena przez przełożonego i to jaki się miało wynik za dany rok .
      Pozdrawiam.
      • ramka2012 Re: podwyzki 2012 20.03.12, 14:11
        A co z pracownicami, które przebywając na zwolnieniu czy macierzyńskim ominęło wartościowanie stanowisk i wyrównanie za brak bonusa?:)
        • q.p.r Re: podwyzki 2012 20.03.12, 16:44
          jak ktos jest na zwolnieniu albo na macierzynskim to ktos inny musi za niego zasuwac i to ten ktos powinien dostac podwyzke a nie ten kogo w robocie nie ma; to chyba oczywista oczywistosc
    • sloncio191 Re: podwyzki 2012 02.04.12, 12:05
      ja pracuję na zapleczu jako analityk wcześniej w crb tyram i tyram i nadal nie mam podwyżki w zeszłym roku również moja stawka pare groszy ponad 4000 ale brutto i co to jest !!!!!
      • dalida37 Re: podwyzki 2012 02.04.12, 13:18
        sloncio191 napisał(a):

> ja pracuję na zapleczu jako analityk wcześniej w crb tyram i tyram i nadal nie
        > mam podwyżki w zeszłym roku również moja stawka pare groszy ponad 4000 ale br
        > utto i co to jest !!!!!

...he..he..mam nadzieje że to jakas głupia prowokacja bo jak nie to zapraszam na doradce z funkcja kasjera do oddziału typu C za 2200 brutto....zobaczymy czy nadal Ci bedzie taka krzywda jako analitykowi!
      • malediablatko Re: podwyzki 2012 02.04.12, 17:34
        sloncio191 napisał(a):

> ja pracuję na zapleczu jako analityk wcześniej w crb tyram i tyram i nadal nie
        > mam podwyżki w zeszłym roku również moja stawka pare groszy ponad 4000 ale br
        > utto i co to jest !!!!!

Ja po 32 latach pracy mam 2400 brutto..jak myślicie ile będę mieć z tego emerytury? o ile dożyję oczywiście!!! Jak ktoś tu pisze, że ma 4000 to niech siedzi cicho i nie prowokuje innych bo już dosyć mamy tej żenującej zapłaty za pracę.
        • sloncio191 Re: podwyzki 2012 04.04.12, 10:42
          malediablatko napisała:

> sloncio191 napisał(a):
          >
          > > ja pracuję na zapleczu jako analityk wcześniej w crb tyram i tyram i nad
          > al nie
          > > mam podwyżki w zeszłym roku również moja stawka pare groszy ponad 4000
          > ale br
          > > utto i co to jest !!!!!
          >
          > Ja po 32 latach pracy mam 2400 brutto..jak myślicie ile będę mieć z tego emeryt
          > ury? o ile dożyję oczywiście!!! Jak ktoś tu pisze, że ma 4000 to niech siedzi c
          > icho i nie prowokuje innych bo już dosyć mamy tej żenującej zapłaty za pracę.
          O jej to zmień pracę lub przejdź na zaplecze warto jest przynajmniej spokój zero planów a widzę że kasa lepsza
          • malediablatko Re: podwyzki 2012 04.04.12, 18:42
            www.hotmoney.pl/artykul/handel-biedronka-kolejny-raz-podnosi-pensje-pracownikow-24809

A u nas? Kto dostał ostatnio podwyżkę?
      • mirka-123 Re: podwyzki 2012 03.06.12, 19:36
        ja jestem doradca ze sprzedaża i zarabiam 3100 . chciałabym też mieć 4000 i nie stresować się mogłabym tyrac i tyrać
        • exworker Re: podwyzki 2012 04.06.12, 08:55
          Na pewno będą duże podwyżki. Wierzę, w to co pisze racjonalny vel waffen vel pieróg vel inni o strategii PKO któa przecież mówi, że bank będzie najlepszym pracodawcą w sektorze.
          • q.p.r Re: podwyzki 2012 04.06.12, 09:48
            jak tak na podwyzke liczysz to znaczy ze co do banku wracasz? ten pirog to musi miec racje ze ty w konkurencji robisz; a poza tym to w malych oddzialach w malych miastach ludzie mysla tez tak, ze jak sie w koncu bank na podwyzki zdecyduje to zeby kaski jednak zaoszczedzic wiecej ludzi zwolni; wiec niektorzy to sie nawet martwia ze cala ta gadanina moze ich roboty pozbawic; lepiej miec kaske, nawet mala niz nic na koncie
            • exworker Re: podwyzki 2012 04.06.12, 09:51
              Nie jestem z konkurencji, pudło. Nie ma takich pieniędzy, żebym wrócił w to piekło.

Na Twoim miejscu, jak się tak boisz o pracę, pisz do przełożonego o obniżkę pensji.

Jak ja lubię takich jak Ty, waffen vel racjonalny vel alma vel inni.
              • exworker Re: podwyzki 2012 04.06.12, 10:13
                A w ogóle zadziwia mnie Twój wpis - jeszcze tydzień temu cała sfora - waffen vel pieróg vel racjonalny vel inni radzili pisać do przełożonych o podwyżki zamiast narzekać a nagle tekst o zwolnieniach. To jak to w końcu jest - jest jakaś strategia czy jej nie ma bo głupieję ?
                • mark13_13 Re: podwyzki 2012 04.06.12, 10:30
                  Witam
                  Podwyżek nie będzie, jeśli już ktoś coś dostanie to albo musi to "wychodzić" u swojego przełożonego, albo czekać aż średnia rynkowa dla jego stanowiska wzrośnie. Lecz i w tym przypadku kokosów bym się nie spodziewał 3 - 5 % max raczej.
                  Takie moje danie w temacie.
                  Pozdrawiam
                  • exworker Re: podwyzki 2012 04.06.12, 10:38
                    Hola, a strategia ? a najlepszy pracodawca w sektorze ? a rozpychanie się na rynku ?

Kurde, teraz to już wiem, że nic nie wiem.
                    • mark13_13 Re: podwyzki 2012 04.06.12, 10:44
                      Witam
                      Moim zdaniem strategia to jedno a realia to drugie.
                      Nie liczę na podwyżkę w tym roku.
                      A nawet jeśli globalnie będzie to na istotne zmiany też bym nie liczył.
                      Pozdrawiam
                • q.p.r Re: podwyzki 2012 04.06.12, 11:17
                  a co ja mam z nimi wspolnego???; ja tam juz od dawna sie tym martwie, ze jak prezio nowego zwiazku zawodowego zaczal rozrabiac to bank moze tak pokombinowac ze da podwyzki ale zwolni wiecej osob; nie bedzie za fajnie jak w tej grupie ja sie znajde bo u mnie w miescie z robota krucho
    • tahiya Re: podwyzki 2012 09.06.12, 15:27
      Podwyżki związane z wyceną stanowisk już były .Podwyżka roczna będzie zależała od Okresowej
      Oceny Pracownika + SMS.
      Wkrótce zmieni się również system premiowania , pewnie w niedługim czasie wogle przejdziemy
      na prowizyjny i wtedy każdy będzie mógł zarobić ile potrzebuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka