Dodaj do ulubionych

wynagrodzenie

11.06.12, 17:43
tak jak pisałam w poprzednim wątku chce załozyc mała agencję.
informację odnośnie wynagrodzenia dowiem sie dopiero na spotkaniu, kursie, przygotowawczym, przed otwarciem agencji.
Wiem tylko tyle że wynagrodzenie zalezy od przeprowadzonych operacji jednakże nie wiem nic poza tym.

może od was się dowiem przybliżonego mojego wynagrodzenia jako właściciela agencji.
Obserwuj wątek
    • ad63 Re: wynagrodzenie 12.06.12, 20:19
      Na początek - Twoje pytania dotyczące wynagrodzenia/dochodowości agecji są jak najbardziej zasadne. Niestety szczegółów Ci nie powiem - gdzieś niżej jest wątek, gdzie dyskutowali agenci, tam spytaj o szczegóły.

forum.gazeta.pl/forum/s,34837,136562389,136562389.html?rep=1&t=1339523960395
      Zadzwoń też do Regionalnego Oddziału Detalicznego (ROD) - tam pracują osoby zajmujące się agencjami i tam powinnaś się dowiedzieć o stawki płacone agencjom.

I dodatkowo kilka spostrzeżeń:
      Co do tego, żeby zarobić - to na początek trzeba sporo włożyć - wizualizacja takiej placówki musi być zgodna z obecnie obowiązującymi standartami. Do tego sprzęt komputerowy, wyposażenie, zabezpieczenia, ubezpieczenie, czynsz, ZUS - są to spore koszty.

Z tego, co się też słyszy, na samych operacjach kasowych trudno jest "pociągnąć" szczególnie w małej agencji. Agent musi sprzedawać też inne produkty. Agenci mają do wykonania plany sprzedażowe. I właśnie z powodu planów sprzedażowych i konieczności dostosowania placówek do standardów, spora część małych agencji się zlikwidowała/planowała się zlikwidować. Aby jednak nie było tak pesymistycznie, słychać też opinie, że jeżeli agent umie sprzedawać to, co oferuje bank, szczególnie produkty kredytowe, to może nieźle żyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka