drapiezna71 16.06.13, 15:07 Coś nowego się szykuje macie jakieś wiadomości ....bo brak informacji to zła informacja :-( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tujejekscelencja Re: Zmiany w strukturze 16.06.13, 23:02 Witam, Wszystkiego dowiecie sie już wkrótce. Na razie nie mogę uchylić Wam rąbka tajemnicy. Może tylko tyle, że dla jednych ta zmiana będzie na lepsze, a dla innych niekoniecznie. Cierpliwości. Pozdrawiam Wasza Jej Ekscelencja. Odpowiedz Link
ussec666 Re: Zmiany w strukturze 29.06.13, 08:50 A może coś się już wytykało bo chodzą plotki że od 01 lipca będzie bum :-) Odpowiedz Link
margreg1 Re: Zmiany w strukturze 29.06.13, 23:13 e tam, pewnie jakaś kosmetyka... i pewnie w sprzedaży Odpowiedz Link
skuter44 Re: Zmiany w strukturze 01.07.13, 22:24 Ekscelencjo . Co oznacza - " Wszystkiego dowiecie sie już wkrótce " ? Odpowiedz Link
sparkaska Re: Zmiany w strukturze 10.07.13, 16:13 skuter to tak zwana cisza przed burzą :) Odpowiedz Link
skuter44 Re: Zmiany w strukturze 10.07.13, 16:37 Znaczy nie będziecie długo czekać ?. Cisza przed burzą jest wtedy kiedy chmury się dopiero tworzą/napływają , tzn. może to trwać i pół dnia. Przed burzą bezpośrednio ciszy nie ma. Są już odległe grzmoty. W jakim okresie jest temat - "zmiany w strukturze". [b]Jestem z centrami zarządzania[/b] - dla odciązenia centrali i jej przybliżenia do placówek oraz obniżenia kosztów zarządu bankiem. CZ widzę w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu, Gdańsku, Olsztynie i Lublinie. Odpowiedz Link
glo-sik Re: Zmiany w strukturze 10.07.13, 17:12 Chłopie co ty bredzisz, takie odciążenie C-li już jest tzw RODy i efekt jest odwrotny generowanie bezsensownych kosztów. Proponujesz Olsztyn, który właśnie zlikwidowano ze wzgledu na bezsensowne koszty. Od kiedy kilka Central jest tańszych od jednej? Natomiast inną kwestią jest przerost zatrudnienia w C-li, zresztą kiedyś Prezes obiecał się tym zając. Reasumując wystarczy odchudzić jedną C-lę zamiast tworzyć kilka nowych, które z czasem zgodnie z teorią biurokracji zaczną się rozrastać... Odpowiedz Link
skuter44 Re: Zmiany w strukturze 10.07.13, 19:39 To jest dyskusja człowieka z człowiekiem - [b]co ty bredzisz [/b]!!!!!!!!!!! Dziekuję. Wyraziłem tylko swoje zdanie. Móglbym odpowiedzieć . Kilka makroregionalnych centrów to nie kilka central - idioto. Miałem na mysli okresowe funkcjonowanie centrów jako ogniw technologicznych banku, nie majacych funkcji zarządczych. Dla przybliżenia służb technicznych banku do miejsc wystepowania infrastruktury technicznej banku. Mozna by włączyć tam pracowników rozproszonych centrów specjalistycznych. np. CZG, informatycy, bezpieczeństwo,.... Dotychczasowe funkcje zarządcze i kontrolne OR powinny być przeniesione do centrali. [b]Na takim poziomie - bredzącego i idioty - dalszej dyskusji prowadzić jednak nie można.[/b] Odpowiedz Link
skuter44 Re: Zmiany w strukturze 10.07.13, 20:05 Wniosek o poważne obniżenie zatrudnienia w centrali i uproszczenie jej struktury powtarzam - tu na forum - od 6 lat. Nie jest on odkrywczy lecz wciąż aktualny. Dotyczy on nie tylko banku ale administracji centralnej i samorzadowej. Zwiększaniem zatrudnienia w centrali nie kierują prawa biurokracji lecz ludzie. Prawo Parkinsona nie ma tu (wg mnie) bezwzględnego zastosowania . Warunki technologiczne usług bankowych umozliwiaja bowiem systematyczne zmniejszanie zatrudnienia w centrali korporacji. A jesli notujemy jego to bardzo źle świadczy o zarządzających korporacją. Bo przecież mamy do czynienia z biznesem gdzie liczą się koszty, dochody i zyski a nie ma bodźców do wzrostu zatrudnienia. Dlatego dobrze zarzadzane prywatne korporacje systematycznie zmniejszają zatrudnienie w swoich centralach. Odpowiedz Link
jajko_na_twardo Re: Zmiany w strukturze 10.07.13, 20:22 Idiota to modne słowo na tym forum ale starajmy się nawzajem nie obrażać. Więcej klasy Skuterze. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Zmiany w strukturze 10.07.13, 20:38 Masz rację Jajko. Poniosło mnie (też z innego powodu). Przepraszam mojego adwersarza, który prawdopodobnie używa tego słowa na codzień , w swoim gronie. I myślał , że ja jestem z jego paczki. Odpowiedz Link
glo-sik Re: Zmiany w strukturze 10.07.13, 22:21 Bredzeniem jest m. In. Tworzenie struktur zarzadczych w Olsztynie, gdzie zostały nie tak dawno zlikwidowane. Co do epitetów to nie będę sie zniżał do twojego poziomu. Pewno z ojcem lub synem sie tak określacie, więc życzę dalszych sukcesów w rozwoju rodzinnych więzi. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Zmiany w strukturze 10.07.13, 22:45 A ja jestem za utworzeniem. To moje zdanie a nie bredzenie. Odpowiedz Link
glo-sik Re: Zmiany w strukturze 10.07.13, 22:54 Ok jeżeli jest to merytorycznie uzasadnione Odpowiedz Link
tujejekscelencja Re: Zmiany w strukturze 10.07.13, 23:13 Witam, Moi Drodzy! Nie kłóćcie się! To i tak nie ma sensu. Co do centralizacji, czy też decentralizacji - wszystko zależy od bieżących potrzeb firmy. W naszym jednak przypadku - centralizacja, to przyszłość. Odciążenie pionów sprzedażowych od czynności back-office'owych to obecnie priorytet. Stworzenie centrów usługowych wobec front office, to jeden z wiodących elementów, który w przyszłości pozytywnie wpłynie na wprowadzane strategie sprzedaży, jak i na kształtowanie się wyniku finansowego zarówno po stronie przychodów, jak i kosztów. Jednocześnie myślimy nad tym, aby zaangażować w ten długotrwały proces Regionalne Oddziały Detaliczne, których rola w strukturze firmy - jak słusznie zauważyliście - już dawno się zdewaluowała. Pozdrawiam Wasza Jej Ekscelencja. Odpowiedz Link
grabjeiwidly Re: Zmiany w strukturze 03.08.13, 17:14 welmax76 napisała: > mm mobbi rusz d... zamias banować moje kolejne nicki to pilnuj w końcu przestrzegania regulaminu i usuwaj kobito sztuczne podbijanie wątków i rusz się w końcu i zacznij odpowiadać do pytania i zgłoszenia. Rozumiem że masz nas gdzieś le przyzwoitość nakazuje by szanować tych dzięki których zawdzięczas swoje tu istnienie Odpowiedz Link
troublemaker_next Re: Zmiany w strukturze 03.08.13, 17:29 @grabjeiwidly Uważaj... Piszesz jednak do Pani z wielkiego miasta która z prezesami w cztery oczy rozmawia... To nie taki prosty organizm jak np. trouble ;-) Może się obrazić. Odpowiedz Link
grabjeiwidly Re: Zmiany w strukturze 03.08.13, 18:33 troublemaker_next napisał: > @grabjeiwidly > > Uważaj... Piszesz jednak do Pani z wielkiego miasta która z prezesami w cztery > oczy rozmawia... To nie taki prosty organizm jak np. trouble ;-) Może się obraz > ić. to jak mam napisać żeby zrozumiała. Podpowiedz coś bo wszystko człowiekoi opada jak widzi takie zachowania jak mobbing. To samo było u wafla. Dziwnie inne od nirmalnego poczucie obiektywizmu. Odpowiedz Link
troublemaker_next Re: Zmiany w strukturze 03.08.13, 22:42 @grabjeiwidly Założycielka na pewno Cię rozumie :-) Tak samo jak rozumie, że blokowanie troubla to zwykły foch... Zrozumie to nie znaczy posłucha. Musiałaby przyznać Ci rację a Ty racji mieć nie możesz. Jedyne co możesz to spróbować języka korzyści :-D Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: Zmiany w strukturze 04.08.13, 11:16 troublemaker_next jedak jesteś gość z klasą.Twoje wpisy wywołują u mnie szczery uśmiech.dlaczego niektórzy tu nie chcą Ciebie słuchać?Boją się?Chyba tak:wiedzą,że jesteś mądry facet i dużo wiesz. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Zmiany w strukturze 10.07.13, 23:19 Miałem na mysli duże centrum technologicznego zarzadzania w Olsztynie z obszarem - "starych, poprzednich " województw - suwalskiego, białostockiego, olsztyńskiego, ostródzkiego b. elbląskiego, łomżyńskiego i ciechanowskiego. Te centra spełniały by rolę obsługową dla terenu przypisanego i były kanałem łąćzności/ transmisji danych.... do centrali. Wszystko w trosce o wysoką sprawność technologiczną banku. Odpowiedz Link