jarek57891 16.10.07, 15:39 Osoby odpowiedzialne w PKO BP S.A. za ustalanie planów sprzedażowych mają takie samo pojęcie o tym jak Jola z Big Brothera o otaczającym ją świecie.! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajna-migotka Re: plany sprzedażowe 16.10.07, 17:33 Jak wysokie są te plany, że tak narzekasz? Myślisz że w innych Bankach jest inaczej? Jestem bardzo Ciekawa? Odpowiedz Link
wersa999 Re: plany sprzedażowe 18.10.07, 20:42 Kto pracuje przy bezpośredniej obsłudze ten zna swoje plany i wie też że do ich realizacj jeszcze muszą być warunki a nie jedno okienko czynne i kasjer ma wypłacać,sprzedawać,nie pomylić się i uśmiechać???Oczywiście do tego ciągłe zmiany procedur,pisma itp.A teraz mamy nowy problem ,zwolnienia nikt już się nie przejmuje,ciąża też teraz jest chorobą/nie dziwię się bo warunki są straszne/co trochę rzucane jest kolejne podanie o zwolnienie/w ciągu miesiąca np.3 osoby???/trzeba nowych przyjąć,przeszkolić,itp.Czasem mój kierownik zajmuje się tylko nadawaniem i odbieraniem uprawnień do różnych aplikacji taka jest rotacja.A do tego wszystkiego ani podwyżek ani premii więc czego oczekiwać.Może ktoś by się zajął tym jak zorganizować obsługę żeby można było pracować normalnie ?????A nie tylko wagi,procenty i wykonanie?????? Odpowiedz Link
drdrdr3 Re: plany sprzedażowe 18.10.07, 20:46 pamiętaj wykonasz plany to i tak cię wyrzucą z roboty. takie przyszły czasy w PKO więc się nie oszukuj Odpowiedz Link
justys782 Re: plany sprzedażowe 18.10.07, 20:52 To wy jeszcze nie zauważyliście ,że ,,czy się robi czy się leży premia i tak ci się nie należy". Odpowiedz Link
woycek Re: plany sprzedażowe 18.10.07, 21:37 Ja nie zauważyłem. Liczyć potrafię i wiem,ze jeśli nie zrealizuję wyniku i sprzedaży to pojdę bez premii a w najlepszym wypadku jakieś 5%. Zastanawiam sie czy faktycznie Wasi kierownicy rozdzielają wszystkim premię czy sprzedadzą czy też nie? No chyba,że w komórkach tzw "zaplecza" Odpowiedz Link
bwozbea Re: plany sprzedażowe 19.10.07, 09:01 Tak , tylko ta komórka "zaplecza" (jak to ładnie nazwałeś)to zazwyczaj większa ilość osób , niż na obsłudze, na ladzie;właśnie tam , gdzie się sprzedaje produkty.Obecnie takich osób(zaplecza) jest więcej niż tych obsługujących,więc pytam : ZA CO TA PREMIA??? My "lada" musimy zarobić na siebie i jeszcze na nich?!!!! ......albo też na "wazeliniarzy"... TO NIE FER!!! :((((((( Odpowiedz Link
agata9942 Re: plany sprzedażowe 19.10.07, 19:43 wydaje mi się bwozbea (niezły nick), że jesteś bardzo młodym i niedoświadczonym pracownikiem. Inaczej wiedziałabyś, że sprzedaż to nie wszystko. Inni też są potrzebni. Może dokładnie zapoznaj się ze strukturą organizacyjną i poanalizuj co kto robi, a potem dopiero krytykuj. Narazie twoja wiedza z całkowitej działalności banku jest marna. Odpowiedz Link
betka.777 Re: plany sprzedażowe 20.10.07, 16:50 Trochę zgadzam się z ta "bea..", bo tak naprawdę to najgorsze "szturchańce" dostają ludzie z lady - o sprzedaż,pozyskiwanie,telefonowanie do kientów...itp.itd...Czasami nawet nie ma czasu poczty otworzyć-tak jest napięta praca. A taki pracownik zaplecza(niekoniecznie,są też tacy,którzy udają,że coś robią)wolno,spokojnie,bez stresu pracują - podział planów,sprawozdania(zresztą bardzo chore!!!),kontrola dziennej sprzedaży.............. i biorą premie,niekiedy większe od pracwnika,który faktycznie sprzedaje.............ale to pozostawię bez dalszego komentarza. Odpowiedz Link
ilon-ka24 Re: plany sprzedażowe 28.11.07, 22:07 Przecież ten PIS-owski skład w Banku mówi, że ma w dupie klientów, niech stoją w kolejkach, niech pracownicy padają. Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: plany sprzedażowe 04.11.07, 19:53 hehe dobrze powiedziane :) I każdy kto ma kontakt z klientem a tym samym narzucone plany wie, ze są nierealne. Ja kiedyś naszej "opiekunce ds sprzedaży" z ROD powiedziałem, że to co ona robi to się nazywa nękaniem pracowników, a wręcz mobbingiem - poskarżyła się dyrektorce i nawet proponowała jej aby mnie zwolniła. hehe nie rozumiała jak jej na spokojnie mówiłem, ze te ciagłe nas przesladowanie to nikogo nie motywuje a wręcz odwrotnie. hehe jak se przypomne to śmiać mi się chce - niezły wtedy ubaw mieli pracownicy z niej jak czytali jej maile do mnie i moje odpowiedzi ;)Trafiła kosa na kamień i w dodatku szlak ja trafiał że miałem racje :) Odpowiedz Link
nazywka Re: plany sprzedażowe 09.11.07, 21:52 A ja mam już zrobiony kwartal i na dodatek walnęłam wypowiedzeniem na stół i niech mnie ugryzą w d.... Odpowiedz Link
ilon-ka24 Re: plany sprzedażowe 28.11.07, 22:06 Pewnie, przecież są z PIS , więc nie muszą mieć zkwalifikacji, np. Gałecki , Orzeł i inne ścierwa PIS ze śląska, gdzie ich nikt nie chce, nawet Jaruś. Odpowiedz Link
seasons1 Re: plany sprzedażowe 28.11.07, 23:52 to podobnie jak w O/4 Wrocław - wypieprzyli P.L. choć miał wyniki i posadzili kogoś z głębokimi korzeniamiiiii - i co tu ma do tego PIS (nie żebym bronił) Fabryka jest sitwą "kolesi i kolesianek" jakie "nowe rozdarcie" kiedy dyrektorzy O/samodzielnych przerzucają plany na Oddziały podporządkowane mając wszystko w D.... (w pracy 1-2 godziny a resztę batem i mobbingiem) jak to w ROD W.... Odpowiedz Link
exspres Re: plany sprzedażowe 29.11.07, 07:01 Sprzedawać tylko komu,ci co chcieli ulokować swoje oszczędności już to zrobili i teraz narzekają. Sprzedawca na pytanie co robić ,odpowiada może będzie lepiej.Sam byłem świadkiem jak klient uczył sprzedawce regulaminu funduszu który chciał wycofać.To było bardzo żenujące.Nie winie sprzedawcy ,nikt go nie szkolił ,po prostu masz sprzedawać bo mamy plan.Na prowincji ludzie nie są zainteresowani produktami ,po prostu zarabiają po 900 złotych.Gdy dzwoni sie do klienta z propozycją bardzo często słyszy sie słowa że jak będę chciał ulokowac pieniądze to wiem gdzie bank i proszę więcej nie dzwonić,lub zdziwienie kto podał mój numer telefonu. Odpowiedz Link
czuk1 Re: plany sprzedażowe 29.11.07, 07:47 Nie sądziłem, że obsadzanie swoimi (przez PIS) doszło do samego dołu. Na takie draństwo - słów nie ma. ------------------------------------------- Re: plany sprzedażowe ilon-ka24 28.11.07, 22:07 Odpowiedz Przecież ten PIS-owski skład w Banku mówi, że ma w dupie klientów, niech stoją w kolejkach, niech pracownicy padają. Re: plany sprzedażowe ilon-ka24 28.11.07, 22:06 Odpowiedz Pewnie, przecież są z PIS , więc nie muszą mieć zkwalifikacji, np. Gałecki , Orzeł i inne ścierwa PIS ze śląska, gdzie ich nikt nie chce, nawet Jaruś. Odpowiedz Link
wersa999 Re: plany sprzedażowe 29.11.07, 10:59 exspres!samo sedno,a pozatym jeśli chodzi o kasjerów być jednocześnie dysponentem,kasjerem,skarbnikiem,i maxsymalnie czynne dwie kasy gdzie jak zakładamy inteligo to wiadomo trwa, stos dokumentów do każdego produktu ,klient sie denerwuje a my też.teraz to zsi gdzie jak narazie nie wielw to zmieni na lepsze.koszmar.mama nieraz wrażenie ze to pko się poprostu cofa. Odpowiedz Link