09.11.05, 12:22
Będziemy mogli odnaleźć się w jednym miejscu:)
Obserwuj wątek
    • mareque Re: Zapraszam 01.02.06, 20:03
      Cześć!
      W ostatnią sobotę podpisaliśmy umowę na mieszkanko w III etapie Słonecznych
      Tarasów. Chcielibyśmy poznać naszych przyszłych sąsiadów z I, II etapu, no i
      oczywiście także z III.
      Jeśli ktoś ma jakieś rady czy uwagi dotyczące inwestycji, developera to bardzo
      prosimy pisać. My ze swojej strony postaramy się też być aktywni, może forum
      nasze się rozrośnie...

Ewa i Marek
      • naataaliaa1 Re: Zapraszam 02.02.06, 09:46
        Witam:)

juz myslałam, ze nikt nigdy tu nie zajrzy:) Ja kupilam z mezem mieszkanie w I
        etapie:) mieszkamy sobie juz ponad rok:) i jest calkiem fajnie:) Jesli macie
        jakies pytania techniczne chetnie pomogę.

Pozdrawiam,
        Natalia
    • ag301 Re: Zapraszam 11.02.06, 12:54
      Witam przyszłych sąsiadów.
      Wczoraj podpisałam umowę na mieszkanie w III etapie.

• mareque Re: Zapraszam 18.02.06, 21:10
        Witamy,
        My dzisiaj bylismy na budowie (no moze budowie to za duzo powiedziane) - przy
        naszej wielkiej dziurze w ziemi, no i stoi dzwig, pretow mnostwo, wiec chyba
        zacznie sie juz teraz cos dziac. Piszcie ktore macie mieszkanko, to sie bedziemy
        mogli jakos zlokalizowac za rok. My mamy 24.

Pozdrowionka dla naszych przyszlych sasiadow.

Ewa i Marek
        • ag301 Re: Zapraszam 19.02.06, 12:39
          Ja tez byłam wczoraj na budowie. Widok tego dzwiga rzeczywiscie bardzo mnie
          ucieszył. Ja mam mieszkanie nr 16, czyli równiez klatka B.
          pozdrawiam,
          Ania
          • mareque Re: Zapraszam 19.02.06, 22:19
            To bedziemy mieszkac troche nad Wami, ale w tym samym pionie:)
            Czyli na pewno sie spotkamy.

E i M

• gabaas Re: Zapraszam 20.02.06, 15:05
            Oglądam właśnie ofertę Słonecznych Tarasów, czy moglibyście Państwo mnie
            uświadomić na kiedy jest odbiór?
            • mareque Re: Zapraszam 22.02.06, 14:46
              Odbiór planowany jest na marzec 2007. Miejmy nadzieję, że dotrzymają terminu.

Pozdr.
              E i M
              • krzych_s Re: Zapraszam 12.03.06, 14:22
                Hej.

Ja chyba za 2 dni podpisze umowe. Mieszkanie n parterze od strony Narwiku. Notabene, juz dzis chodzi mi po glowie zeby jak juz wspolnota powstanie, ogrodzic teren. Bedzie na to bardzo malo miejsca (7m od budynku do ulicy jedynie), ale po pierwsze, wzrosnie o wiele bezpieczenstwo dzieciakow (nawet jesli bedzie ogrodzony dziedziniec, nikt nie wykluczy opcji dziecka wybiegajacego na ulice - dzieci uwielbiaja wychodzic tam gdzie im zakazano), a drugie to mozliwosc pelnej ochrony budynku (co z tego, ze dziedziniec ogrodzony skoro wejsc na dziedziniec mozna z zewnatrz, a otworzenie klatki z domofonem to banal). Co dwa zabezpieczenia to nie jedno. Nawiasem, furtke ogrodzenia moznaby wtedy otwierac na karte zblizeniowa (wzor: Zielone Zacisze, ul. Sw. Wincentego - mieszkania tam maja slabe, ale system bezp. jest naprawde wart uwagi). Dodatkowo (jestem informatykiem i mam doswiadczenie w drobnej elektronice praktycznej) moznaby we wlasnym zakresie zbudowac system bezpieczenstwa obejmujacy budynek lub nawet wszystkie trzy etapy slonecznych tarasow opierajacy sie o centralny serwer + czujniki (laczny koszt na mieszkanca bylby niewielki - 100-300 PLN? - zgaduje chwilowo poki nie wiem ilu bedzie chetnych, koszt utrzymania pewnie ze 20 lub nawet 10 PLN/mies.) i co najwazniejsze - automat zgloszeniowy do zalozmy Juwentus'u (dowolna agencja ochrony opierajaca sie o patrole i zgloszenia radiowe). Mielibysmy wtedy najlepiej strzezone osiedle w okolicy moim zdaniem, a koszty bylyby cholernie niskie. Gwarantuje. Wymaga to tylko wlozenia odrobiny pracy z naszej strony. No i dla "parterowcow" jest wielki plus - nie musieliby sami we wlasnym zakresie instalowac sobie dodatkowych zabezpieczen. Oczywiscie podzial kosztow mozna ustalic procentwo wg. stosownego "zagrozenia" ;).

KS. (nie, nie ksiadz ;) )
                • krzych_s Re: Zapraszam 12.03.06, 14:29
                  Aha - ja ze swojej strony i tak zrobie to co powiedzialem - system alarmowy - niezaleznie od tego czy ogrodzenie powstanie czy nie. Dla mnie to koniecznosc. Jesli ktos chce sie "dopiac" celem podzielenia kosztow na czesci mniejsze (slowo jest adekwatne - kosztow - nie zamierzam na nikim zarabiac), zapraszam na zapisy. Adres mailowy widoczny - prosze o listy z nr mieszkania i polozeniem (niestety nie posiadam planow calego budynku, choc mozliwe ze je pozyskam we wtorek) oraz imieniem i nazwiskiem wlasciciela + jego mail. Stworzymy mala liste mailowa + forum wylacznie do tego celu.

KS. (nadal nie ksiadz ;) )
                  • klenq Re: Zapraszam 24.04.06, 21:07
                    Witam spod numeru 56,

nie jestem zwolennikiem ogradzania się, ale jakby co to warto jednak poczekać
                    na IV etap, bo bedzie po tej samej stronie Narwiku. Co do pomyslu
                    rozprowadzania ACC to ciągniecie przewodów do wspólnego serwera pomiędzy
                    blokami pod ulicą mogą znacznie zwiekszyć koszty i mija się chyba z praktyczną
                    stroną (obsługa) uzytkowania.

Pytanie mam czy ktoś wie jak wygląda sprawa Wspólnot w dwóch poprzednich
                    etapach Tarasów, czy jakaś firma obsługuje sprawy zarzadzania??

Pozdrawiam k'Q
                    • naataaliaa1 Re: Zapraszam 26.04.06, 08:38
                      Witam:)

ja do drugiej cześci posta:) obsługuje nas firma Holc i Współnicy - oprocz tego
                      sposrod mieszkancow etapu I i II jest wyrbany zarzad wspoloty,
                      ktory "reperezentuje" reszte mieszkancow w kontaktach z Holc-em.

Pozdrawiam,
                      Natalia
                      • k-kam Re: Zapraszam 26.04.06, 16:08
                        czesc ;-) tu nr 45. pytanko do Natalii: jakie sa orientacyjne koszty miesieczne
                        zwiazane z ta firma? dzieki ;-)
                        • naataaliaa1 Re: Zapraszam 26.04.06, 21:01
                          Czy chodzi o to ile wydajemy na utrzymanie firmy Holc ktora nami administruje?
                          • k-kam Re: Zapraszam 27.04.06, 11:10
                            tak, no bo rozumiem ze fundusz remontowy/czynsz placi sie wlasnie im? chodzi mi
                            o koszty miesieczne pomijajac oczywiscie prad/wode/internet ;-)))
                            • naataaliaa1 Re: Zapraszam 27.04.06, 15:44
                              tak placi się im, ale mamy w tym celu zalozone dwa konta do obslugi naszej
                              wspolnoty - jedno czynszowe - jedno fundusz remontowy.

pytalam bo koszty urzymania samej wspoloty sa oddzielna kwota zawarta w planie
                              gospodarczym na caly rok i jednoczesnie wliczone sa w czynsze ale czynsz nie
                              jest tylko i wylacznie oplata na utrzymanie firmy zarzadzajacej.

czynsz liczony jest do wielkosci mieszkania i proporcjonalnie do czesci
                              wspolnych w zaleznosci od wielkosci mieszkania.

ja place przy 57 metrach czynsz w wysokosci 350 zł (w tym ok. 100 zl biezaca
                              ekspoatacja a reszta to stale oplaty tzw. zaliczki na wode zimna, ciepla,
                              ogrzewanie, wywoz smieci), wliczone w to miejsce garazowe. Fundusz remontowy to
                              21,00 zl - oczywiscie przez 3 lata nie ma obowiazku placenia go ale lepiej zeby
                              byl na "zaś"

do tego co pol roku mamy rozliczenie zuzycia wody i ogrzewania - w zaleznosci
                              od zuzycia doplaty.

to chyba to o co chodzilo:)
                              • k-kam Re: Zapraszam 28.04.06, 13:40
                                tak, dzieki ;-) spodziewalam sie takiej mniej wiecej kwoty, mam nadzieje ze w
                                III etapie bedzie podobnie ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka