medium33 05.11.14, 12:36 Rachunek sumienia http://topolka.pl/index.php?id=19&n_id=425# Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rak-57 Re: Rachunek sumienia 06.11.14, 19:03 Wprawdzie uważam,że nie należy kopać leżącego,ale uważam też,że trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść.Podsumowując dwie ostatnie kadencje można powiedzieć,że najwięcej udało się zrobić w kwestii interesów rodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
brunon9 Re: Rachunek sumienia 06.11.14, 22:45 Medium33 trafnie określiłeś(aś) końcowe ekspose Pana Wójta "rachunkiem sumienia". Może właśnie dlatego kiedy je czytałem, tak bardzo rzuciły mi się w oczy podziękowania za współpracę dla prawie wszystkich proboszczy parafii w naszej gminie. Wszystkich, za wyjątkiem jednego - księdza proboszcza parafii Świerczyn. Panie Wójcie, nie podziękował mu Pan ze względów politycznych? W końcu to z jego parafii pochodzi Pana największy kontrkandytat ostatnich wyborów? Nie może Pan bowiem zasłaniać się brakiem kreatywności i efektywności w działaniu tego właśnie księdza i umniejszać jego olbrzymiego wysiłku, jaki włożył w odnowę świątyni w Świerczynie i gospodarowania cmentarzem? Sądzę, a nawet jestem przekonany, że oprócz tego pożegnalnego ekspose powinien Pan, Panie Wójcie, uczynić autentyczny rachunek sumienia, ale już przed konfesjonałem, bo nie godzi się, aby Pan jako osoba publiczna, włodarz całej naszej gminy, kierował się uprzedzeniami i wybiórczo tylko dostrzegał ludzi, którzy w pełni zasługują na uznanie i podziękowanie za wkład swojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
medium33 Re: Rachunek sumienia 07.11.14, 10:57 Jak widać po tekście pożegnalnym, ludzie uczciwi nie mają szans bytu w tym ateistycznym dzikim świecie, w którym Bogiem jest pieniądz. Odpowiedz Link Zgłoś