Dodaj do ulubionych

Wybory2018

31.10.18, 05:33
Chciałabym dorzucćc kilkak uwag do obecnych wyborów.Ale na poczatek chciałabym poprosić ks.Antoniego o nie agitowanie na rzecz p.Lewandowskiego, z tego co mi wiadomo kościół nie powinien angazować w sprawy swieckie (niestety nigdy tak nie było).poza tym od kiedy kościol popiera grzeszników (rozwod itd...).
Co do samych kandydatow to wlaściwie żaden nie jest z mojej bajki,chciaż obecnemu wujtowi można dać plus za doswiadczenie samorządowe, czego nie można powiedzieć o p.Lewandowskim który jak wiemy piastował tylko stanowisko sekretarza.Chociaż piastował to zbyt dużo powiedziane ,,zajmował",gdyz byl znany z tego że nic nie robił tylko słuchał muzyki przez słuchawkii popijał kawkę z sekretarką( wujt Orłowski dostawał liczne skargi na niego).A jak wieść gminna niesie w Anglii nie zrobił kariery gdyż jak to p.Lewandowski stwierdził w towarzystwie ,,praca fizyczna nie dla niego,on woli za biurkiem".No tak za biurkiem i nic nie robic to mu pasuje ,taki z niego leń.Na zakończenie dodam że nie powierzyła bym milionów budrzetowych p.Lewandowskiemu który we własnyn dom zrobil 160.tys długu (mozna sprawdzic ,prosze wpisac w przeglądarkę ,,oświadczenie majątkowe K.L.),aż boję sie myslec co bedzie z budżetem naszej gminy za jego ,, nie daj Boże' kadencji.

Obserwuj wątek
    • queenini Re: Wybory2018 31.10.18, 07:38
      Janina chyba za szybko wstałaś.., a że tak zapytam jakie stanowisko w Gminie piastował Pan Dybowski zanim został Wójtem? I proszę nie ubliżać ludziom, którzy pracują za biurkiem, a te "niusy" kredytowe to już śmieszność nic nie macie na przeciwnika to czepiacie się "rzepu". Trochę kultury by się przydało , poza tym kogo interesuje to, że Ty byś nie powierzyła budżetu, a ja bym powierzyła i co?
      • queenini Re: Wybory2018 31.10.18, 07:46
        Dodam tylko, że ludzie przedsiębiorczy z reguły mają kredyty wiesz Janinkookraso?
        • swojchlop8 Re: Wybory2018 31.10.18, 12:11
          Najlepsze stwierdzenie ever😂😂😂 Przedsiębiorczy ludzie mają na ogół kredyty , bez firmy🤔🤔🤔🤔
          Kawa i jeszcze raz kawa rano, zanim coś ludzie zaczniecie wypisywać w necie 🤗
          • queenini Re: Wybory2018 31.10.18, 13:17
            ale żarcik , godny autora - mają kredyty i mają firmy, które prosperują doskonale. Pewnie Tobie podobni tak sobie tłumaczą przedsiębiorczość. Żal
            Ale co ja będę tłumaczyć jak skutecznie zarządzać firmą .. mądry zrozumie, a głupiego i tak nie przekonam
            • swojchlop8 Re: Wybory2018 31.10.18, 18:21
              Chyba nie masz pojęcia o własnej działalności. Kredyty to bierzesz jak masz firmę np.zeby zachować płynność ( podwykonawcy powietrzem nie żyją), albo żeby zainwestować w jej rozwój ( jeżeli dobrze zbadales rynek i wiesz,że będzie pobyt na to, co wytwarzany,nieważne czy przedmioty, czy usługi).
              • queenini Re: Wybory2018 31.10.18, 23:15
                swojchlop a jakby nie swój ,zapewniam Cię że nie używam słów których znaczenia nie rozumiem
                • swojchlop8 Re: Wybory2018 02.11.18, 23:14
                  A czym jest dla ciebie przedsiębiorczość? Braniem kredytów bez firmy???? Sorry, ale tak to nie działa. Wiem, że w naszej gminie nie aż tak dużo ludzi ma własną działalność ale ci, którzy w tym siedzą na pewno przyznają mi rację. O przedsiębiorczości danego człowieka świadczy dobrze prosperująca firma/ działalność, nie duży kredyt. Jeżeli jest tylko taki kredyt,a firma nie ma przychodów, porządnych, to mamy obraz upadłości nie przedsiębiorczości.
    • babawanga Re: Wybory2018 31.10.18, 09:22
      Wiesz ty co janina ja to jestem prosta baba ale o tobie to prostaczka powiedzieć to komplement. Ksiądz agem chyba nie stituje ale piekłem chyba nie straszy jak twój kandydat razem z radnymi.

O grzechach to ty tu nie wyjeżdżaj bo jak ludziska zacznom wyliczać grzechy twojego kandydata to im do wyborów zejdzie.
      Twój kandydat piastował w gminie chyba gorsze stanowisko a wójtem może być a jakie miał wtedy sukcesy t nad jeziorem u nas do dzisiaj można podziwiać.

No jak słuchał muzyki to się przynajmniej relaksował i nie darł mordy na ludzi.

A sekretarce to ja życzę takiego wójta co z nią kawki się czasem napije.

A p Lewandowskiemu to współczuje towarzystwa co takie głupoty o nim opowiada bo w tym bo ja to słyszałam jak gadał że żadna praca ni hańbi.

Ferajna twojego kandydata i on sam prześladowali jednego kandydata :anonimy , donosy ,fałszowanie dokumentów to przestępstwa i kurde mam nadzieje że służby ich ukarzą odpowiednio i że wyborcy zrobią to wcześniej bo teraz widać kto jest prawdziwym przestępcą.

Ludziska to jakaś mafia nie władza miejta się na baczności co by jej macki i was nie dosięgły kiedyś
      • babawanga Re: Wybory2018 31.10.18, 09:27
        Ps miałobyć agituje ale piekłem nie straszy
      • swojchlop8 Re: Wybory2018 31.10.18, 12:16
        Serio uważasz że to jest ok ta rzekomą agitacja księdza? 🤔🤔 Nie wiem jeszcze na kogo zagłosuje, ale to mi się nie podoba!!! Ksiądz jest od nauczania swojej religii, nie od agitacji politycznych. Serio sądzisz że to jest ok????
        Dlatego m.in.ludzie boją się PiSu, za bardzo mu po drodze z kościołem, a ludzie nie chcą, żeby im do łóżek zaglądać. Takie błędy nie powinny mieć miejsca u poważnego kandydata. Mnie jego wiara lub nie nie obchodzi, za to wykorzystywanie autorytetu księdza w agitacji położnej jest działaniem nie przynoszącym glorii:/ Chyba, żeby odstraszyć niezdecydowanych a tych jest multum w gminie.
        • swojchlop8 Re: Wybory2018 31.10.18, 12:16
          *agitacji politycznej nie położnej
          • wyborca_1 Re: Wybory2018 31.10.18, 13:28
            No mnie tam nie agitował nigdy ani politycznie ,ani położnie,,. A swoje zdanie ksiądz może mieć jak ktoś to uważa za agitację... Mnie się wydaje, że Ty wcale taki niezdecydowany nie jesteś jakoś wątpliwościami co do poczynań wójta i jego ekipy się tak ochoczo nie dzielisz . Oświadczenie p Arka czytałeś ? Uważasz ,że zastraszanie ludzi przez wójta i radnych jest w porządku i nie mierzi Cię, nie masz moralnego kaca po przeczytaniu tego czego doświadczył w tej kampanii p Arek?
            • swojchlop8 Re: Wybory2018 31.10.18, 18:37
              Swoje zdanie ksiądz może mieć, też chodzi na wybory( chyba że miałby ograniczone prawa obywatelskie , nie podejrzewam). Swoje, które zachowuje dla siebie, nie w trakcie rozmów z mieszkańcami, gdzie pełni funkcję księdza. Rozumiesz to rozgraniczenie " wyborca_1"?

Co do człowieka, o którym wspominasz potem, to nie czytałem. Nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich kandydatów, pracuję i daje pracę.
              Samego człowieka znałem z dawnych lat, tak sprzed kilkunastu i tutaj wolę się nie wypowiadać , zgodnie z pewną zasadą - nie masz nic miłego do powiedzenia, to zamilcz. Na szczęście to już nie jest kandydat.

Żaden z tych, którzy teraz są, nie jest moim kandydatem.Z uwagi na rodzaj mojej pracy wiem ile ziarna jest plotkach na temat obydwu panów. Tu też zamilczę.

Co do ksiedza- niech zajmie się krzewieniem dobra, np.nerch naucza o nie czynieniu słabszym krzywdy. Proponowałbym zacząć od własnego podwórka czyli zwierząt- nawet moja wnuczka uroniła kilka łez, że " zwierzątko jest w więzieniu":/ Ustawa dotycząca naszych obowiązków wobec psów i innych zwierząt jasno kreśli nasze obowiązki. Jak pan mieszka w naszej gminie to proszę zajrzeć po mszy jak żyje się naszym kościelnym zwierzaczkom. Wstyd. jak dziecko kilkuletnie czuję że coś nie tak to jak obojętni mogą być właściciele tej nie wiem, jak to to nawet nazwać bo koło mini zoo to nawet nie stało. A ten pies za kratkami 24/h to już wisienka na torcie. Niech się każdy zajmie swoim " podwórkiem" , tak będzie najlepiej.

Rozdział polityki od jakiejkolwiek religii, to podstawa,żeby w każdym kraju działo się lepiej.W naszym to tylko teoretyczny rozdział. Szkoda.
              Dlatego naprawdę zasmuciła mnie informacja o rzekomej agitacji księdza, mam nadzieję,że to plotki. Bo to ujmuje Lewandowskiemu. Tu ludzie tęsknią jeszcze za komuną, to jedno, a drugie że w gminie ci niezdecydowani to bardziej obyci światowo ludzie, im nie podoba się jakąkolwiek ingerencja kościoła w lokalną politykę.

Sam ani nie tęsknię za komuną,ani taki światowy nie jestem ale stoję w rozkroku bo każdy z kandydatów ma pełno za kołnierzem, niestety, każdy.
    • parys555 Re: Wybory2018 31.10.18, 13:24
      Nowy wątek [pochwalny na cześć "wójta", to jest już nudne.

Ale jaki "wujt" tacy obroncy
      • czarny232 Re: Wybory2018 31.10.18, 15:19
        Uwaga uwaga jeśli sułtan wygra jakimś cudem wybory
        😀 co raczej jest mało prawdopodobne to jego pierwszym krokiem będzie... ogłoszenie castingu do swego haremu. Gwarantowana nauka pool dance ze środków gminnych. Mile widziane kandydatki mające kontakt z oświatą i udzielające się w życiu pseudo politycznym rude czarownice haha
        • miauj Re: Wybory2018 31.10.18, 15:34
          Czarny obrażasz swoimi wpisami wszystkie Panie z oświaty, również te które są przeciwniczkami wójta, miej to na uwadze.
          • czarny232 Re: Wybory2018 31.10.18, 15:46
            Nikogo nie obrażam Ty to tak sobie interpretujesz jak chcesz...
        • swojchlop8 Re: Wybory2018 31.10.18, 19:37
          Do " czarny232"- jak jesteś facetem to na pewno nie jesteś mężczyzną. Co to za ciche skur..syń.two tak ubliżać kobietom? Robisz panie zła robotę swojemu kandydatowi, Lewandowskiemu.Zausznicy mają pomagać, nie szkodzić! Rozumiem, że kandydaci są to osoby o których możemy pogadać ( szkoda że nie z nimi, tylko o nich:/. ) ale zostaw pan obce,anonimowe osoby! Masz uraz do kobiet ogólnie,czy tylko do nauczycielek?
          Mierzi mnie postępowanie wójta w pewnych sprawach( dosyć tu o nich było, ja nie musze tego syfu powtarzać) ale jeszcze bardziej mierzą takie teksty pod adresem obcych kobiet!Małe cojones tak panu doskwierają, że musi pan ubliżać kobietom?
          Da się zauważyć że PiS za bardzo kobiet nie lubi ale to już przesada.

O.S. Proszę nie używać retoryki - kto nie z nami, ten przeciwko nam, bo to głupia i pusta retoryka. Większość ludzi jest na tyle rozumnych, że pojmuje jakim syfem jest polityka,że to tylko zawód i to zawód o niskim społecznym poparciu ( słusznie!), dlatego nikt za żadnego polityka( nie nikt ale dużo ludzi) swoim słowem nie będzie świadczyć. Głosujemy bo taki mamy dług wobec naszej ojczyzny i przywilej wynikający z demokracji.

• czarny232 Re: Wybory2018 31.10.18, 19:59
            Oświadczam, że nie jestem za żadnym kandydatem. Nie popieram nikogo. Jestem przeciwko politycznej patologii i wiejskim układem.
            • swojchlop8 Re: Wybory2018 31.10.18, 20:39
              Czarny, jeżeli jesteś przeciwko patologii to nie wyzywaj grupy jakiś tam kobiet. Na dobry początek. Wyobraź sobie,że ktoś tak by napisał o Twojej matce,czy córce. Nie wolno nam tak się zachowywać.
              chcę dyskutować, wyjaśniać jakieś szczegóły, wątpliwości nie czytać o tym, że jakaś grupa społeczna jest taka, czy siaka. Rozmawiajmy o kandydatach( znowu: szkoda że nie z kandydatami:/ ).
              • muzaa123 Re: Wybory2018 31.10.18, 21:03
                Luuudzie zobaczcie do czego prowadzą te wybory? Do niczego dobrego! Ile W was jest nienawiści! Przekrzykujecie się jak przekupki na rynku! Zachowajcie te informacje o waszych typach kandydatów na wójta dla siebie! Zobaczcie do czego już doprowadziliscie.
        • loczekhhhc1322 Re: Wybory2018 01.11.18, 03:45
          Masz racje. Od. Dawna znany jest jako Casanova..gdy z kamera w rekach po weselach gnal ,i niewiasty do swej fury brał...bywało tez tak ze ukrywał film właśnie jemu się film rwal . gdyż procenty szalaly...a tak jeszcze napisze ze jest odpowiedzialny ten sultan czy jak go zwał za sprzedaż w terenów gminnych nad jeziorem gluszynskim .
          • swojchlop8 Re: Wybory2018 02.11.18, 23:17
            Każdy wójt ma dużo na sumieniu w kwestii sprzedaży gruntów nad jeziorem. Za to, moim zdaniem, ludzie powinni ponieść odpowiedzialność bo jezioro to teren rekreacyjny gminy, dla wszystkich, dla miejscowej przedsiębiorczości ( takiej prawdziwej, nie wspominanej wyżej gdzie kredyt bez firmy ma świadczyć o przedsiębiorczości).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka