Dodaj do ulubionych

Nasze sprawy??????????????????????????? co dalej

13.11.06, 17:12

Co z Naszymi Sprawami.
Pan Kalinowski jest passe.Reszta redakcji też ławę grzeje. Po zmianie władzy
gazetka będzie wydawana czy nie?
Obserwuj wątek
    • mieszkaniec1991 Re: Nasze sprawy??????????????????????????? co da 13.11.06, 20:58
      No właśnie co z NASZYMI SPRAWAMI??? Ta gazeta robiła furorę i teraz miało by jej
      nie być!!! Zróbcie coś by ja kontynuowano!!!!!!!
      • wyborca10 Re: Nasze sprawy??????????????????????????? co d 14.11.06, 07:25
        a czy ktoś powiedział, że nasze sprawy mają być zamknięte?????
        ludzie opanujce się, i nie wywołujcie paniki gdy nie jest ona potrzebna.
      • kalinowskipiotr Re: Nasze sprawy??????????????????????????? co d 14.11.06, 11:04
        Witam serdecznie internautów z gminy Topólka.
        Bardzo się cieszę, że został poruszony temat gazetki. Źle by się stało, gdyby
        zaniknęła. Problem jej istnienia, czy nie, leży wyłacznie w gestii Rady Gminy -
        przynajmniej na razie, bowiem to rada uchwałą z przed siedmiu lat podjęła
        decyzję o jej wydawaniu. Rada Gminy Topólka jest zatem zobowiązana do jej
        wydawania chyba, że zmieni uchwałę. Uchwała obliguje zatem wójta do tego aby
        dopilnował jej wydanie.Zgodnie z postanowieniem Rady Gminy, gazetka ukazuje się
        w cyklu dwumiesięcznym, zatem kolejne wydanie powinno ukazać się w grudniu. Nie
        wiem na jakim etapie zaawansowane są prace nad nowym numerem. Mamy połowę
        listopada, aby gazetka się ukazała przed świętami powinna zostać przekazana do
        drukarni około 10 grudnia a korekta i grafika końcowa zrobiona około 12
        grudnia. Materiały zatem już powinien ktoś zbierać, a nade wszystko ktoś
        powinien to wszystko napisać itp, itd. Wybory sa praktycznie rozstrzygnięte.
        więc jeszcze urzędujący wójt powinien podjąć w tym kierunku jakieś posunięcia.
        Jak powiedziełem obliguje go do tego uchwała Rady. Jej niewykonanie pociąga za
        sobą rzecz jasna skutki prawne, ale to nie jest miejsce aby zajmować się tymi
        sprawami. Osobiście wierzę że JESZCZE NIE ZGINĘŁA. Pzdrawiam gorąco Piotr
        Kalinowski
        • kujawianka13 Re: Nasze sprawy??????????????????????????? co 16.11.06, 20:12
          Panie Piotrze,

a czemu ostatnia gazetka pojawiła sie tak pozno?
          skad ten pozlizg jesli pan sie nia zajmował?
          przeciez jako "bezrobotny" - mial pan duzo czasu na jej przygotowanie..

• kalinowskipiotr Re: Nasze sprawy??????????????????????????? co 17.11.06, 11:09
            Kujawianko a może Kujawiaku . Jednym z okropieństw tego forum jest zajadłość
            ataków na moją osobę. Nie wiem dlaczego, choć się domyślam. Takich zajadliwych
            i częstokroć podstępnych ataków doświadczałem przez ostatnie cztery lata pracy
            w samorządzie sporo, głównie zaś od osoby, która pisze pod tym nickiem .
            Odpowiem na konkretne pytanie.

Gazetka "Nasze Sprawy" do drukarni została zawieziona 16 PAŹDZIERNIKA, są na
            to dokumenty i kujawianka o tym doskonale wie. Korekta grafiki stron i
            zatwierdzenie do druku zrobione było w drukarni 23 października - są na to
            równeż dokumenty, można również zapytać panią Mączkę, która była ze mną w
            drukrni, na korekcie. Biuletyn mał zostać wydrukowany 26 i rozdany na
            ostatniej sesji rady gminy. Niestety drukarnia zasypana drukiem ulotek
            wyborczych , plakatów itp. nie dotrzymała terminu , ale nie dotrzymała terminu
            tylko nam ,ale i innym wydawcom gazet tmże drukującym. Po 27 października nie
            byłem już radnym, więc nie miałem żadnego wpływu na końcową realizację
            wydawniczą. Oświadczam jednak, że ja wywiązałem się z moich zobowiązań. Na
            koniec proszę jeszcze raz kujawiankę czy to jest kobieta czy mężczyzna aby dali
            mi spokój. Ja zostałem przez społeczeństwo oceniony, tak jak zostałem. Zdaję
            sobie sprawę, że jestem tej gminie niepotrzebny. Na koniec kujawianko. Nie ja
            wymyśliłem ordynację, nie ja złożyłem akces do blokowania listy z PiS, PO itp.
            Każdy wstępujący do bloku wiedział, że podział mandatów w bloku jest taki nie
            inny i tylko wielki wynik, może dać dwa mandaty dla jednej partii. Stara
            rzymska zasada mówi "złe prawo, ale prawo" Takie było prawo wyborcze. Gdyby
            było inne, inna by była i kampania wyborcza. 4 lata temu Kandydat Forum w
            Radziejowie zdobył ponad 350 głosów i nie wszedł do Rady. Z innej prtii 112 i
            sie dostał . Takie prawo. "Złe prawo , ale prawo" Proszę mnie nie atakwać. Nie
            chcecie debaty nie będzie. Chcecie debatę beze mnie to będzie. Mnie tu już nie
            ma . Kujawianko. Bardzo proszę o zachowanie spokoju. W niedzielę - przyszłą,
            wszystko się wyjaśni. Ja z tego nic nie będę miał. Nic. Co będzie miał
            kujawianka 13 zobaczymy. Wierzę, że gmina szybko się wyciszy, a nowe władze
            wezmą się do pracy.Ja pomimo niewielkiego poparcia będe wraz z Grzegorzem
            Łojewskim wspólnie reprezentował naszą gminę i jestem pewien że zrobimy to
            dobrze. Grzegorz jest aktywnym człowiekiem ja - jak na razie odrzuconym.
            Oczywiście Jest jeszcze Marek Dybowski , który zdobył również mandat radnego
            Jaki będzie jego statut dowiemy sie za 10 dni. Życzę kandydatom na wójtów w
            Topólce umiaru i spokoju. To trudny okres przed 2 turą ale myslę że atmosfera
            w gminie nie jest zła. Żegnam forowiczów na stronie Topólka. Dziękuję za słowa
            uznania ale i za krytykę, bo ona wskazuje drogę. Pozdrawiam jeszcze raz
            Kujawiankę 13. Piotr Paweł Kalinowski
            • kujawianka13 Re: Nasze sprawy? 17.11.06, 14:00
              Witam Pana,

proponuje sie nie domyslac - bo z lektury Pana posta wyglada na to ze idze pan w
              złym kiernunku, oskarzanie kogos ze ktos zajadle pana atakuje, i trawa to przez
              4 lata pracy - jest wprowadzanie ludzi i siebie - w blad.

zwracalam sie do pana z roznymi pytaniami, chcialam wyjasnic pewne niejasnosci
              ktore pojawialy sie po lekturze inforamcji ktore Pan zamieszaczał.
              Profesor Becinski mowil mi "nie wiesz, masz watpliwosci - pytaj"; "kto pyta nie
              bladzi". ktos moze odpowiedziec na pytanie, albo nie. ale watpliwosc zostanie
              wyartykułowana - i druga strona ma swiadomosc tej watpliwosci.

w zwiazku z tym ze ma pan watpliwosc co do mojej plci - chcialam powiedziec ze
              jestem kobieta. i liczylam ze pan jako mezczyzna zajmie w kilku miejscach
              dyskusji stanowisko, ktore utnie pewne typy zachowania, niestety rozczarowalam sie.

eot?
    • czeremcha77 Re: Nasze sprawy??????????????????????????? co da 14.11.06, 12:37
      Nie martwcie się, najświeższe wiadomości jakie otrzymałam, to że gazetka będzie
      wydawana! Nie zdradzę kto będzie redaktorem naczelnym, ale jest to osoba bardzo
      kompetentna. Usłyszałam także że za redagowanie gazetki ABC na umowę zlecenie
      brał syn Pana Piotra Kalinowskiego. Pan Piotr mówił, ze będzie bardzo tanio, a
      okazało się wręcz odwrotnie. Ale co się dziwić koszula bliższa ciału.
      • makao12 Re: Nasze sprawy??????????????????????????? co d 14.11.06, 19:05
        Jeśli ktoś brał pieniądze nza pracę i niezgodnie z prawem to go do prokuratora
        ale kto mu płacił i podpisywał kwitki równiez Jeśli masz więcej szczegółów to
        wal czerechma ile masz sił. i jeszcze jedno kiedy ukarze się nowy numer?
    • dzordzdabliu Re: Nasze sprawy??????????????????????????? co da 14.11.06, 13:00
      Pan Kalinowski może sie zajac inna gazeta jest do wziecia powiatowe abc :)
    • lewatywa6 Re: Nasze sprawy??????????????????????????? co da 14.11.06, 19:16
      oj to jest poważny problem Przeczytałem odpowiedź pana Kalinowskiego - tak przy
      okazji gratuluję wyboru do rady powiatu, ale w tej nowej radzie nie widzę osoby
      która miałaby jakieś tego typu zacięcie. Warto może pomyśleć o utworzeniu
      ewentualnie jakiegoś stowarzyszenia czy czegoś w tym rodzaju Nie znam się na
      tym ale kto wie? Ale jestem zły bo jak na razie nikomu nie dołożyłem.
      • dzordzdabliu Re: Nasze sprawy??????????????????????????? co d 15.11.06, 08:15
        Drogi Lewatywo! Z tego co wiem istnieje Stowarzyszenie Rozwoju Powiatu
        Radziejowskiego które wydaje gazetke powiatową -jest to napisane w stopce
        redakcyjnej gazetki. Prezesem jest Pan Kotarski a redakcja składa się z
        przedstawicieli poszczególnych gmin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka