takamalaiwiczanka
20.09.14, 12:33
Szanowni Państwo,
Chciałabym zapytać jakie jest Państwa zdanie na temat niemal nieustannego hałasu, spowodowanego przez startujące samoloty.
Czy ja jestem jedyną , której to przeszkadza?:-) Dziś na przykład miedzy godziną 5.00 a 5.40 nad moim domem w NI przeleciały 3 samoloty, mimo, że teoretycznie między 22.00 a 6.00 przeloty głośnych statków powietrznych powinny być wyjątkiem.
I tak jest niemal codziennie od 6.00 do późnego wieczora.
Jestem ciekawa, czy ktoś z Państwa otrzymał odpowiedź na wniosek o izolację akustyczną , lub w innych sposób i z jakim skutkiem próbował „dyskutować” z PP Porty Lotnicze .
Interesują mnie tylko poważne głosy i opinia mieszkańców - argumenty typu „lotnisko jest od wielu lat i widziały gały co brały” z wielu względów nie są w mojej opinii poważnymi głosami, chociażby dlatego, że 15 lat temu, czyli odkąd tu mieszkam, start samolotu w kierunku Piaseczna był niebywałym wyjątkiem, poza tym głośno mówiło się wtedy o skierowaniu dużej części ruchu lotniczego do Modlina.
Co z tego wynikło – widzimy, w Modlinie funkcjonuje jedna linia lotnicza, my, dzięki naszemu „wspaniałemu” Sejmikowi, który bez jakichkolwiek konsultacji społecznych i rzetelnych analiz podjął decyzję o stworzeniu OOU, co nas istotnie blokuje w domaganiu się jakichkolwiek praw. Poza tym natężenie ruchu lotniczego wzrosło w ostatnich latach o 65%! (dane PP Porty Lotnicze).
Czy to oznacza, że codziennie musimy znosić te uciążliwości bez jednego słowa?? Jaka jest Państwa opinia i odczucia w tej sprawie?
Chętnie odczytam też głosy kandydatów na radnych i na Wójta-czy dla dobra i spokoju mieszkańców mają państwo zamiar coś działać w tym temacie?
Pozdrawiam wszystkich którzy budzą się wraz z pierwszą przelatującą huczącą maszyną ( i innych także:-)