juleczka4 29.12.05, 11:03 Właśnie na RMF FM mówili, każdej mamie się należy nie zależnie od statusu majątkowego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monalisa.pl polubilam wlasnie Romka G:-) 29.12.05, 11:09 a tak powaznie to sie tez bardzo ciesze acz kolowiek to kropla w morzu potrzeb mlodych rodziców w momencie pojawienia sie dziecka na swiecie! ten tysiak starczy im na miesiac a co pozniej???? ale i tak sie ciesze bo to w duzej mierze rozwiazuje kilka problemów na pewno. Odpowiedz Link
juleczka4 Re: polubilam wlasnie Romka G:-) 29.12.05, 11:22 Może zrobią jeszcze coś w kierunku , aby dłużej pomagać mamą i dzieciom. Ale za tysiąc spokojnie można wyprawkę zrobić , więc nie jest źle Ciekawi mnie tylko jak długo to potrwa Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: polubilam wlasnie Romka G:-) 29.12.05, 11:35 jak dla mnie to powinni przedłuzyć mecierzynski do 6 miesiecy a nie do 4, a ten tysiak to luz - zawsze sie przyda chocby na pieluchy ubranka i kosmetyki- na to starczy, wozek lozeczko posciel wanienka itp niestety juz we wlasnym zakresie - to sa najwieksze koszta ale co tam - fajnie ze dali wszystkim! Odpowiedz Link
juleczka4 Re: polubilam wlasnie Romka G:-) 29.12.05, 11:47 No właśnie ten macierzyński mogli by przedłużyć , przynajmniej do 6 miesięcy!! Ale kiedyś chyba dłuższy był tak??? Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: polubilam wlasnie Romka G:-) 29.12.05, 11:51 nie wiem dokladnie ile kiedys to bylo ale napewno kolo roku tak przynajmniej moja mama ze mna i siostra siedziala sobie w sokoju i sie nie martwila tym ze ja wyrzuca z pracy po powrocie wiem ze jak ja pojde na macierzynksi to wliczajac urlop wypoczynkowy (26 dni) bedzie to jakies 6 mies z dziedzią a pozniej babcia jedna albo druga Odpowiedz Link
aguszak Re: polubilam wlasnie Romka G:-) 29.12.05, 11:46 juleczka4 napisała: > Może zrobią jeszcze coś w kierunku , aby dłużej pomagać mamą i dzieciom. > > Ale za tysiąc spokojnie można wyprawkę zrobić , więc nie jest źle > > Ciekawi mnie tylko jak długo to potrwa > Robiłaś kiedykolwiek, jakąkolwiek wyprawkę? Odpowiedz Link
juleczka4 Re: polubilam wlasnie Romka G:-) 29.12.05, 11:49 Nie nie robiłam , ale mniej więcej się orientuję w cenach. Ale chodziło mi raczej o ciuszki , pieluszki , kosmetyki , nie liczyłam w tym wóżka i łóżeczka. Jednak myślę , że jeśli ktoś nie kupuje wszytskiego nowego , to w granicach 1000 się mieści. Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: polubilam wlasnie Romka G:-) 29.12.05, 11:53 masz racje: pieluchy, kosmetyki, ubranka =1 tys ale na krotki okres czasu niestety wozek to koszt kolo 800 zł lozeczko kolo 300, materac posciel to tez spore koszta 1000 tys to cos ale nie rewelacja Odpowiedz Link
grubaska20 Re: polubilam wlasnie Romka G:-) 29.12.05, 11:59 zawsze cos, napewno. jednak nie uwazam, zeby przyznawanie kazdemu byloo sprawiedliwe!! nam niczego nie brakuje, ten tysiac mi ni ziebi ni grzeje, a sa ludzie dlaq ktorych to kupa kasy, dlatego przyznawanie becikowego kazdemu bez wyjatku, uwazam za nierozsadne. marnotrawienie budzetu na tych, ktorzy tego nie potrzebuja. absolutnie polstuluje za selekcja Odpowiedz Link
monalisa.pl oszalalas? 29.12.05, 12:03 zarabiamy z narzeczonym 3 tys netto łacznie na mies do tego oplaty rach mieszkanie i zycie jak urodzi sie dziecko to z czego mam wziasc na utrzymanie calej trojki? mam krasc? tymbardziej ze dziecko kosztuje sporoooooooooooooooooo jak wszyscy to wszyscy ? czemu biedne rodziny maja dostawac ten tys a nie wszystkie kobiety - nalezy sie wszystkim? a to czy ktoras zarabia tys na mies czy 10 tys to juz nie moj problem maja dostawac wszystkie i juz - bez wyjatku!!! Odpowiedz Link
c.eastwood Re: oszalalas? 29.12.05, 12:06 monalisa przez takich jak ty komunistów ten kraj wygląda , jak wygląda Odpowiedz Link
widokzmarsa NIKOMU się nie nalezy!!!! 29.12.05, 13:32 A samotnym facetom bez dzieci to nie nalezy się?? Odpowiedz Link
aguszak Re: polubilam wlasnie Romka G:-) 29.12.05, 11:59 ciuszki, pieluszki, kosmetyki może tak - na pierwszy rzyt wystarczy 1000, ale łóżeczko, wózek itp. to już gruby wydatek... Odpowiedz Link
c.eastwood monalisa i tobie podobne 29.12.05, 12:09 czego nie rozumiesz? tego, że ta jałmużna z moim podatków tylko psuje państwo? może jeszcze dorzucić ci na komunię? nie chcesz? Odpowiedz Link
c.eastwood Monalisa i tym podobne 29.12.05, 12:36 swoją żałosną ripostą dałaś świadectwo poziomu umysłowego socjalistycznych zebraków polujących na cudze pieniadze tylko wam sie wszystko należy ale zarobic na to już nie potraficie Odpowiedz Link
monalisa.pl buuu 29.12.05, 12:39 załosny jestes nie bede robic ci tej przyjemnosci i skoczne na tym tą bezsensowną "rozmowe". na nowy rok pragne ci zyczyc wiecej kultury, zroumienia, sexu (bo tego widocznie ci brakuje po twoich wsciekłych postach ) no i KUPEEEEEEEEEEE kasy zebys nie musial sie martwic o nią. Odpowiedz Link
c.eastwood życzenia 29.12.05, 12:53 ja ci życzę, żebyś miała możliwośc uczciwie zarobic na swoje dzieci i nie sięgała innym do kieszeni żebyś nie musiała się wstydzic , ze w twojej okolicy mieszkają też niesocjaliści, dlatego, że gdyby nie tacy jak ja to nie mielibyście do czyjej kieszeni sięgać a zrozumienia dla pospolitego złodziejstwa nie życze ani sobie ani nikomu innemu Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: życzenia 29.12.05, 13:03 ja ci życzę, żebyś miała możliwośc uczciwie zarobic na swoje dzieci i nie > sięgała innym do kieszeni pracuje uczciwnie od 6 lat place podatki nie kradne Odpowiedz Link
monalisa.pl PS i nie glosowala nigdy na PiS 29.12.05, 13:33 a do tego pijesz poł dnia juz Odpowiedz Link
ayles Re: życzenia 29.12.05, 13:33 Myślisz krótkowzrocznie. Wydasz szybko ten śmieszny tysiączek i będziesz później płacić ze swoich podatków różnym złodziejom. Z czasem przez takie głupie wydatki państwowego budżetu nie będziesz miała swoim dzieciom, co do jedzenia dać. Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: życzenia 29.12.05, 13:34 cale zycie z mioch podatkow place zlodziejom do kieszenie nie nowosc Odpowiedz Link
c.eastwood Re: życzenia 29.12.05, 13:35 mam nadzieję, że Ty ją przekonasz - bo na mnei już sie obraziła jest ograniczona ale nie tak do końca Odpowiedz Link
ayles Re: życzenia 29.12.05, 13:41 Sama przekona się, jak jej dzieci będą płakać, a ona nie będzie miała za co je uszczęśliwić. A, becikowe już wydała) Niech lepiej rząd zadba o rozwój przedsiębiorczości, aby podatnicy mieli z czego płacić podatki i wychowywać swoje dzieci. Odpowiedz Link
c.eastwood Re: życzenia 29.12.05, 13:51 dokładnie zobacz na co te "ciesząco-popierające" wydały to cóś ? ciekawe czy zdają sobie sprawę, że obsługa "becikowego" sprawi, że ten "darowany" tysiąc będzie kosztował 500-600 oln biuroikracji Odpowiedz Link
c.eastwood monalisa na nikim sie nie wyżywam 29.12.05, 13:37 jak kazdy normalny człowiek nie lubie byc robiony w trąbę za swoje pieniądze przez "ludzkich panów" z pis i samoobrony czy lpr by the way zwróc uwagę na ortografię Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Becikowe dla wszytskich 29.12.05, 13:39 a później różni idioci się zastanawiają dlaczego ich nie stać na dziecko. Bo właśnie tacy inni debile wymyślają becikowe, pomoc górnikom, nauczycielom, rolnikom, hutnikom, ciotom etc. I trzeba kilkusettysięczną armię biurokratów by to wszystko odebrała tym co pracują, zmarnowała większość na budynki komputery papierki meble podróze samochody i później co zostanie, rozdała. I dlatego idioci zawsze będa za skorumpowaną socjalistyczną unią chujnią i będa cieszyć się że dostalismy forsę, którą nam wczesniej zabrano w inny sposób. Odpowiedz Link
c.eastwood nieroby 29.12.05, 13:49 święte słowa dziwne , ze te nieroby co sie cieszą nie pomyślą, że gdyby chciano im faktycznie pomóc to ta "jałmużna" musiałaby być kilkunastokrotnie wieksza i wydawana w odpowiedni sposób na dziecko a nie na wódę czy samochód dla tatusia ale państwo na to nie stać , zreszta zadne nawet najbogatsze tak nie robią, i pozorują działanie a debile sie cieszą ja pierdzielę taką demokrację, gdzie bezmózgi głosują na pis bo tysiaka dostaną ! Odpowiedz Link
aasiula1 Re: nieroby 29.12.05, 13:59 nie prawda, ze zadne panstwa tego nie robia. Np Hiszpania placi matkom ktore siedza w domu, rodza i wychowuja dzieci. Odpowiedz Link
c.eastwood nie widzisz róznicy? 29.12.05, 14:10 ale tam jest system a tutaj jednorazowy, bezsensowanie rzucony ochłap Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: nieroby 29.12.05, 14:15 we francji z zasiłków dla bezrobotnych mlodzi ludzie spedzaja wakacje za granicą Odpowiedz Link