Dodaj do ulubionych

kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie

03.04.06, 12:23
dziś dostałam odpowiedź w sprawie pracy. Odmowną.
Mimo ż ejestem idealną kandydatką na to stanowisko, to nie mogą mnie
zatrudnić, bo ich grupa kapitałowa prowadzi interesy z moją grupą kapitałową i
mają umowę o niepodbieraniu sobie pracowników sad((
mówię co powiedzieli, czy wierzyć - nie wiem.
Obserwuj wątek
    • aasiula1 dołącze się 03.04.06, 12:27
      Mąż za granicą, starsza córka chora, więc nie chodzi do przedszkola. Cały dzień
      spędzam z dwoma płaczkami. Starsza robi takie sceny wieczorami, płacze
      strasznie, że teskni za tatusiam. Masakra, nie wyrabiam. Na dodatek właśnie
      dostałam gorączki sad((((
      • baba_krk Re: dołącze się 03.04.06, 12:31
        A Ciebie Asiu naprawdę podziwiam... bądź dzielna smile))))
        • aasiula1 Re: dołącze się 03.04.06, 12:42
          robię co mogę, jeszcze mi mężowiu płacze w telefon, że tęskni strasznie
      • pierozek_monika Re: dołącze się 03.04.06, 12:33
        weź sobie chociaz coś na spędzenie gorączki sad((
        • aasiula1 Re: dołącze się 03.04.06, 12:42
          pobrałam paracetamol (tylko to mi można)
          • pierozek_monika Re: dołącze się 03.04.06, 12:42
            acha no tak, przecież pewnie karmisz sad
            • aasiula1 Re: dołącze się 03.04.06, 12:45
              karmię to mało powiedziane. Zuziątko najchętniej na stałe podłączyło by się do
              moich biednych piersi
              • grubaska20 Re: dołącze się 03.04.06, 13:37
                trzymaj się kochana! napewno przetrwasz, a jak przetrwasz, to już chyba nic cie
                nie złamie!smile na wymęczone piersika polecam purelan, ale pewnie już maszsmile
                • aasiula1 Re: dołącze się 03.04.06, 16:26
                  A co to purelan? Ja smaruje bepantenem jak mnie bardzo pokąsa Zuziątko moje
    • nostradamus.pierwszy Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:27
      Jeżeli z Ciebie GaPa to tak ci tylko mówią
      • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:29
        nie kop leżącego sad
        • nostradamus.pierwszy Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:30
          Mam Cię fałszywie pocieszać?
          • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:30
            możesz milczeć.
            • nostradamus.pierwszy Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:31
              W takim razie mam pytanie: czy byłaś w porządku?
              • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:32
                daj mi już spokój.
                • nostradamus.pierwszy Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:34
                  Pytam tylko, nie po to, żeby Cie dołować. Powinnaś się zastanowić, gdzie tkwił
                  błąd
      • baba_krk a tak btw. kto Ty???? nt. 03.04.06, 12:33
    • baba_krk Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:30
      bardzo mi przykro sad(((
      szkoda tylko, że na początku nie powiedzieli o tym, że nie podbierają sobie
      pracowników, bo zaoszczędziliby Ci stresów sad((
      • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:31
        o ile to prawdziwy powód. sad
        • baba_krk Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:32
          jeśli skłamali to nie ma co sobie głowy zawracać oszustami brrr
    • nowa_ola Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:35
      hm... no jest cos takiego jak przepisy dot. zasad konkurencji i moze faktycznie
      ktos sobie to uprzytomnil jak juz Cie mieli zatrudniac?
      a czy to psuje jakas Twoją pozycję w obecnej pracy? Nie martw się, nie ostatnia
      okazja do zmiany to była wink
      • nostradamus.pierwszy Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:36
        Nie wiadomo, czy to była chęć zmiany czy konieczność
        • mmagi xy2 spadaj 03.04.06, 12:37

• nostradamus.pierwszy Re: xy2 spadaj 03.04.06, 12:39
            ???????
        • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:41
          konieczność.
          Bo jak nie zmienię szybko pracy - to zwariuję.
          • nostradamus.pierwszy Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:44
            OK, to zastanów się nad przyczynami i odpowiedz sobie na podstawowe pytanie:
            czy obecni przełożeni są chętni do wystawienia Ci referencji? Jeżeli nie, nie
            jest to tak, że obowiązuje zakaz konkurencji, tylko była to odpowiedź zbywająca.
      • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:38
        fakt, że jedno z pytań na samym początku to było, czy mam podpisaną umowę o
        zakazie konkurencji. Nie mam.
        Fakt, że szef mojej grupy, może się znać z szefem ich grupy.
        Ale i tak wydaje mi się to takie nieprawdopodobne. Żeby to chodziło o jakieś
        wyższe, dyrektorskie stanowisko - to nie miałabym wątpliwości.

W tej pracy mi nie zaszkodzili, nie wiem, czy ktokolwiek wie tutaj.
        Cóż... będę się rozglądała dalej sad
        • nowa_ola Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:50
          hmm... pierozek ludzie boja sie zlamania tego zakazu, bo potem ktos ich moze po
          sadach ciagac itd...
          a nie ma szans na ułożenie jakoś stosunków w tej robocie?
          • nostradamus.pierwszy Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:52
            Skoro doszło do takiej sytuacji, oznacza to, ze jest niepisane przyzwolenie na
            mobbing w stosunku do niej, chca zeby sama sie zwolniła
            • nowa_ola a mozesz sie nie wcinac??????????? 03.04.06, 12:54
              i mi nie tlumaczyc skoro nie jesteś niA???
              • nostradamus.pierwszy Re: a mozesz sie nie wcinac??????????? 03.04.06, 12:57
                Ja pisze z perspektywy osoby obiektywnej, nie związanej bezpośrednio z
                sytuacją. Przecież nie na tym życie polega, żeby tylko komuś słodzić, bo to na
                dłuższą metę nic nie daje. Nie sądzisz, że warto spojrzeć na sprawę z kilku
                punktów widzenia, nie z jednego?
                • nowa_ola Re: a mozesz sie nie wcinac??????????? 03.04.06, 13:00
                  a moze to forum jest wlasnie od slodzenia sobie? nie napisala ci monika
                  wyraznie, ze sobie nie zyczy twoich glupich odpowiedzi?
                  takie pieprzenie jak sie nie zna sytuacji jest na pewno bardzo twórcze i
                  bankowo wyjaśni sprawę.
                  no, to cześć

ps. weź sobie do serca moją sygnaturkę, jeśli zdecydujesz się pisac dalej w ten
                  sposób.
                  • nostradamus.pierwszy Re: a mozesz sie nie wcinac??????????? 03.04.06, 13:02
                    To sobie słodzcie, a to i tak nic w jej sytuacji nie zmieni, co wiecej nie
                    zacheci w zaden sposób do zastanowienia sie nad soba
            • raduch Re: nostradamus! 03.04.06, 12:57
              A powiedz, w którym uchu mi właśnie piszczy?
          • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:58
            ja mam bardzo dobre stosunki wink
            to nie o to chodzi. Poprostu mnie się ta praca bardzo znudziła. 8 lat robię to samo.
            Chcę robić coś więcej, uczyć się czegoś nowego, awansować.
            Tutaj w najbliższej dziesięciolatce nie da rady.
            Nuda i rutyna bleeee
            • nostradamus.pierwszy Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:00
              Już wiem, co jest przyczyną. Jesteś nieszczera, zmieniasz zeznania co 5 minut.
              Ludzie chwiejni nie są lubiani
              • nowa_ola ze tez nie zauwazylam kolejnego wcielenia ;/// 03.04.06, 13:02

• pierozek_monika Re: ze tez nie zauwazylam kolejnego wcielenia ;// 03.04.06, 13:02
                  olej wink
                  to nawet śmieszne jest smile
                • nostradamus.pierwszy Re: ze tez nie zauwazylam kolejnego wcielenia ;// 03.04.06, 13:04
                  Ty zamiast interesowac sie czescia merytoryczna interesujesz sie poszczególnymi
                  wcieleniami. Moze do śledczych nizszej rangi cie wezmą, spróbuj
                  • nowa_ola mozesz mi skoczyc ;))) 03.04.06, 13:06

• nostradamus.pierwszy Re: mozesz mi skoczyc ;))) 03.04.06, 13:07
                      Nawet nie zamierzamsmile
            • nowa_ola Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:03
              to akurat rozumiem, u mnie tez nuda i rutyna, ze mozna sie czasem porzygac.
              pozostaje szukac dalej, skonczysz szkole, bedziesz miala wolniejsza glowe i sie
              uda wink
              • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:05
                musi się udać smile
                póki co, faktycznie skupię się na pisaniu pracy.
                Dzięki.
                Jak się człowiek wygada, to mu lepiej wink
                • nowa_ola Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:07
                  no pewnie, ja sobie tez postanowilam szukac dopiero po skonczeniu, bo teraz bym
                  chyba zwariowala wink
                  a z gadaniem to nie musisz mnie przekonywac wink))

ps. wielkie dzieki za silvio raz jeszcze, zajebisty jest wink))
                  • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:09
                    no, świetny był wink
                    wariat jeden smile
    • mmagi Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 12:37
      oj biedby Pierozeksad
      ale niestety tak miedzy podobnymi zakładami jest,wiem cos o tymsad
    • nostradamus.pierwszy Zanim sobie pójde 03.04.06, 13:18
      Jak dopuszczałas sie wymuszen i molestowałaś niewinnych facetów, to jesteś
      spalonasmile
      • mmagi nie słyszałam o niewinnych facetach:P 03.04.06, 13:22

• nostradamus.pierwszy Re: nie słyszałam o niewinnych facetach:P 03.04.06, 13:23
          Różnie z tym bywa, jak molestowała to ma przerąbane także u konkurencji,
          poważnie. Teraz faceci tez chca równouprawnienia i nie chca byc molestowani
          • mmagi ale Ty pewnie bys był szczesliwy jak by Cie tak 03.04.06, 13:33
            zmolestowac tęgosmile))?
    • danuta.abc Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:31
      A mają już kogoś na Twoje miejsce? Też chciałabym coś w życiu zmienić
      • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:33
        póki co, nie szukają wink
        • danuta.abc Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:33
          Na pewno nie?
          • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:34
            na pewno.
            • danuta.abc Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:35
              A ja sie pomimo wszystko spytam, bo naprawde potrzebuje zmian
              • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:36
                spytaj.
                • danuta.abc Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:39
                  Ogłoszenie wisi od dawnasmile
                  • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:40
                    spoko smile
                    • danuta.abc Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 13:42
                      Musze tylko odpowiednie poparcie znalezc, bo bez tego ciezkosmile
                  • mmagi a to kto znowu:O??? 03.04.06, 13:41

• hymen Tu Cię niechcą, może gdzie indziej zechcą. 03.04.06, 13:57
      Pokandyduj sobie jeszcze. Może coś się trafi.
      • pierozek_monika Re: Tu Cię niechcą, może gdzie indziej zechcą. 03.04.06, 13:59
        pokandyduję smile
        nie zrażę się pierwszym niepowodzeniem.
        potraktuję to jako doświadczenie i tyle smile
    • margie Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 14:07
      Niemozliwe. Ale mi przykro......
    • pasztet.z.psowia Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 14:09
      Drzwi antywłamaniowe wstawione, a temu, komu uda sie uszczelnic wszystkie okna
      obiecano nagrodesmile
    • ocean.niespokojny Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 17:04
      łeeeeeeeeeeee
      ale za to ładnie ci odmówili
      • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 18:04
        tak, jeszcze nigdy nikt mi tak ładnie nie odmówił smile
        • jumbojet1663 Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 18:06
          Czy cos w stylu "Sie durfen Sich jetzt entfernen"?
    • jumbojet1663 Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 17:53
      Jeżeli pracujesz dla grupy kapitałowej, jesteś, jak napisałaś "idealną
      kandydatką" to na 100% musiałaś zrobić coś, przez co poszły za tobą "listy
      gończe" do konkurencji, nie ma co sie czarować
      • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 17:59
        hmm nie wiem. Możliwe.
        Zobaczymy jak będzie dalej. Będę dalej szukać lepszej pracy.
        • jumbojet1663 Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 18:01
          A co będzie, jak inni zafundują ci to, co ty kilku osobom?
          • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 18:03
            oj tak tak wiem już co będzie za chwilę smile
            molestowałam w pracy jedną osobe, i przez mnie ją wyrzucili. i jestem z salonu z
            Krakowa, z firmy pracującej dla Renault smile))))
            • jumbojet1663 Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 18:03
              Nie jestes z żadnego salonu
                z myjni?
            • jumbojet1663 Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 18:04
              PS. Skąd pomysł z Renault?smile
                a to tak a propos Grzesia
                • jumbojet1663 Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 18:05
                  Skąd nawiązanie do Grzesia?
                  • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 18:06
                    aj nie wiem, w Dzienniku Zachodnim pisało.
                    Koniec już tych bzdur - idę zająć się czymś pożytecznym.
                    EOT
                    • jumbojet1663 Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 18:07
                      Super wateksmile
                    • jumbojet1663 Zanim powiem EOT 03.04.06, 18:15
                      Chyba z referencjami z Agory tez bedzie ci cieżko załapac sie do jakiegos
                      koncernu medialnegosmile
                • ania_z_wiochy Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 18:43
                  A to jednak Grześsmile
                  Grzesiu, może spróbuj w sklepie mięsnymsmile
    • alpepe Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 18:34
      w to akurat wierzę. Mnie się tak TRZY razy zdarzyło, że byłam przyjęta do
      pracy,a nic z tego nie wyszło, ostatni raz dostałam pracę w ciągu rozmowy
      kwalifikacyjnej... i g... z tego wyszło, bo austriacki właściciel wyjechał a
      polski dyrektor obawiał się, że jego wałki będą zdemaskowane.
      • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 20:44
        nie mam żadnych doświadczeń. Dwa razy przyjmowałam się do pracy, i za kazdym
        razem za pierwszym podejciem. Teraz też myślałam, ze będe mieć takie szczęście,
        a tu dupa smile
    • kasitza Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 19:58
      a dlaczego im to wczesniej do glowy nie przyszlo?
      • pasztet.z.psowia Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 20:07
        kasitza napisała:

> a dlaczego im to wczesniej do glowy nie przyszlo?

A jak myslisz?
        Nie powiem, bo to tajemnicasmile
        • kasitza Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 20:10
          dobry nik, cokolwiek by rzec
          • pasztet.z.psowia Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 20:11
            Przez podobne numery wyleciał jeden gosc z pewnej regionalnej TV
          • kobieta_na_pasach Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 20:12
            kasitza napisała:

> dobry nik, cokolwiek by rzec

taki swiateczny
            • kasitza Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 21:40
              bardzo ladny
      • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 20:43
        trochę im świtało, pisałam, ze babka mnie pytała, czy mam podpisaną umowę o
        zakazie konkurencji. Jesli podany powod jest prawdziwy, to mogli siebie sprawdzić uncertain
        W kazdym razie jakas ściema chyba. Powiedzieli co im nie pasuje, a nie.
    • kobieta_na_pasach Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 20:00
      przed chwila poczytalam sobie watek ludzi na bezrobotnym. jedynym pocieszeniem
      jest dla mnie ,ze sa to ludzie po studiach. ze srednim tak sie nie wybrzydza.
      ale tak czy siak czekaja mnie ciezkie czasy, najgorsze w moim zyciu, ze wzgledu
      na wiek dyskwalifikujacy mnie na rynku pracy .
      • pierozek_monika Re: kwiecień zaczął się fatalnie dla mnie 03.04.06, 20:41
        smutne to sad
    • pasztet.z.psowia Monisiu 03.04.06, 21:56
      A może konkurencja się boi, że ich gadgety też będziesz wystawiać na allegro,
      ale mogłaś powiedzieć, żeby się nie martwili, bo w tej materii tez twoje
      możliwości sie kończasmile
      • pierozek_monika Re: Monisiu 03.04.06, 22:04
        zaraz wystawię pasztet z psowia
        • mmagi xy2,rtz:( ???juz mię lapka boli od pisamia:( 03.04.06, 22:26

• pasztet.z.psowia Re: xy2,rtz:( ???juz mię lapka boli od pisamia:( 03.04.06, 22:28
            A niby skad ona miałaby o tym wszystkim wiedzieć?
            • mmagi wal sie na cyce:P 03.04.06, 22:29

• pasztet.z.psowia Re: wal sie na cyce:P 03.04.06, 22:30
                No kto mógłby jej o tym powiedzieć? Nie ma nikogo takiego
                • mmagi ty i twoje jebniete odmiany:P 03.04.06, 22:31

• pasztet.z.psowia Re: ty i twoje jebniete odmiany:P 03.04.06, 22:32
                    Nie żartuj, przeciez wszyscy sa lojalni
          • kobieta_na_pasach a cycki cie nie bola? 04.04.06, 09:04
            bo tak sie zachowujesz caly czas, jakbys cierpiala na "syndrom wiecznie
            bolacych cyckow"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka