onlyju 06.04.06, 23:07 w lodówce z gatunku: borowik mrożony, w sobotę jakąś zupę urządzę albo co. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
veeto1 Re: chyba mam grzyba 06.04.06, 23:08 Oczywiście. Zawsze mroże grzybki i potem jest super. Odpowiedz Link
onlyju Re: sos do wstążków;-))) 06.04.06, 23:09 o! też pomysl! już mnie giry swędzą, co by iść i sprawdzić obecność grzyba oraz lapy, co by go wyjąć i już rozmrażać... Odpowiedz Link
mmagi nie pochwalam bo co wejde w @ to mnie wywala 06.04.06, 23:10 ale jak mi sie uda to pochwale))) Odpowiedz Link
veeto1 Re: nie pochwalam bo co wejde w @ to mnie wywala 06.04.06, 23:14 Bo niegrzeczna jezdeś grzecznych nie wywala. Odpowiedz Link
onlyju Re: nie pochwalam bo co wejde w @ to mnie wywala 06.04.06, 23:20 nieprawda. ja grzeczna, stateczna, a mnie też wywala. Odpowiedz Link
veeto1 Re: nie pochwalam bo co wejde w @ to mnie wywala 06.04.06, 23:22 No to widac ja mam farta. Odpowiedz Link
bubasio Re: sos do wstążków;-))) 06.04.06, 23:09 no pewnie że z mrożonego będzie git ja tak robię i zupa zawsze jest git))) Odpowiedz Link
onlyju Re: sos do wstążków;-))) 06.04.06, 23:10 to nadawaj przepis, jakbyś nie miala co robić. tylko mnie się nie przemęczaj, bo zaraz Twój dzień się zaczyna i nie wolno Ci robić nic, na co nie masz tak naprawdę ochoty. Odpowiedz Link
veeto1 Re: lepi sos do wstażków:-)) 06.04.06, 23:12 Jak ma dużo to raz może sos do wstonżkuf zrobić a raz zópę. Odpowiedz Link
onlyju Re: lepi sos do wstażków:-)) 06.04.06, 23:13 prawie mnie przekonalaś... Ty się pomęczyć możesz Mmagi, urodzin za 48 minut nie świętujesz, więc gimmi the recipe. Odpowiedz Link
bubasio Re: sos do wstążków;-))) 06.04.06, 23:13 no jak- wywar z jarzyn i ziemniaczki i grzybki i przyprawy a na koniec śmietanka i smacznego Odpowiedz Link
onlyju Re: sos do wstążków;-))) 06.04.06, 23:14 dobra, czyli klasik-maszrum-soup tera czekam na Mmagiczny sos to wstążków. dziękuję przepięknie. Odpowiedz Link
mmagi ech małolaty:0) 06.04.06, 23:20 na masełku rozduszam cebuli,potem dodaje jakos tam nie za cienko i nie za grubo pokrojone griby,dodaje pffejfer,sól i zalewam woda tak do zakrycia griba,dusze a ja wiem ile,do miekkości ale tak zeby nie trzeba było potem do sosu godawac maki do zageszczenia i potem troszke śmietanki,ale mało i naćka z pietruszki,ale to tego musza bic grube wstazki) Odpowiedz Link
onlyju Re: ech małolaty:0) 06.04.06, 23:22 o. i dziękuję. i co czlowiek, to przepis. ja cenię indywidualne rozwiązania. a malolatą chcialabym znowu być, ale tylko na chwilę, bo dziecięciem będąc od wszystkich dostawalam parę lat więcej, niż mialam naprawdę. szit. Odpowiedz Link
veeto1 Re: dobrze ze nie rydza:-) 06.04.06, 23:13 Rydze są pyszne samżone na masełku, Tylko rydzyki są ździebko trujące. Odpowiedz Link
monalisa.pl mialam innego rydza na mysli:-) 06.04.06, 23:14 a swoja droga ja najbardziej lubie kanie smazone, na masełku obtoczone jajeczkiem mniammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Odpowiedz Link
onlyju Re: mialam innego rydza na mysli:-) 06.04.06, 23:16 a babcia mojej dawnej sympatii mawiala "obtokane" w maśle. ja też mogie kanie, bo smaczne. Odpowiedz Link
veeto1 Re: mialam innego rydza na mysli:-) 06.04.06, 23:17 Też super. W ogóle grzyby są git. Odpowiedz Link
bubasio Re: a sosik 06.04.06, 23:17 usimy na małym ogniu w masełku,a jak już w miarę miętkie będą(ale nie rozciapciane) dodajemy śmietanę z jedną łyżkamąki zmieszaną,przyprawiami i na wstążki kładziemy Odpowiedz Link
veeto1 Re: plagiat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!..... 06.04.06, 23:22 a zrobiłać copyrajd, że plagiae, hę? Odpowiedz Link
bubasio Re: plagiat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!.... 06.04.06, 23:23 eeeee ja byłam pierwsza tylko o cebulce zapomniało mi się)))) Odpowiedz Link
onlyju jako juror rozstrzygnę ten spór na korzyść... 06.04.06, 23:25 obu Pań, bo jak powiadam - co czlowiek to przepis. wierzę w moc tajemną zwaną recipe-power, nawet gdy dwa przepisy te same, zaglądając w przepis Mmagi, wyjdzie inaczej, a w przepis Bubasia - zupelnie inaczej. Odpowiedz Link
bubasio Re: jako juror rozstrzygnę ten spór na korzyść... 06.04.06, 23:28 o dzięki ci sprawiedliwa istoto,bo już prawie doła zaliczyłam ;D Odpowiedz Link
onlyju Re: jako juror rozstrzygnę ten spór na korzyść... 06.04.06, 23:29 prawo i sprawiedliwość przecież mamy. nigdy nie trać wiary! ... Odpowiedz Link
bubasio Re: jako juror rozstrzygnę ten spór na korzyść... 06.04.06, 23:30 ah fak tyczniezapomniałam przez chwilę w jakim kraju żyję Odpowiedz Link
bubasio Re: a można jeszcze winkiem 06.04.06, 23:50 podlać i dusić!!i wtedy jest pychota Odpowiedz Link
onlyju Re: jako juror rozstrzygnę ten spór na korzyść... 06.04.06, 23:36 milość do grzyba milość do kuchni milość do dzielenia się tajemnicą czyli dokladnie to, co Ty ech, czlowiekowi starość niepotrzebna. glupieje codziennie po zmroku (do siebie piję). Odpowiedz Link
onlyju Re: czasem robie tyz sos z knorowej torebki i tez 06.04.06, 23:37 oj no nie wiem... jakoś ja się boję tych tajemniczych skladników pod nazwą E. chociać pizze ostatnio knorra wlaśnie (z torebki, ciacho i sos w zestawie) koleżanka zrobila i nie byla najgorsza... ale czuć, że to obce. Odpowiedz Link
mmagi EEEEE teeee raz na miesiac nie przesadzaj eeeee 07.04.06, 00:19 ))) o pizzie sie nie znam,ale np 3 sery................uuuuuuuuuuuuuuuuuu gut:-0 Odpowiedz Link