Dodaj do ulubionych

Niusa wam niose

28.09.06, 11:59
serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3646220.html
Sie miem podoba. Jak u nas w GS, fundusz socjalny, kurczesmile
Obserwuj wątek
    • reniatoja mówi siue "niese" 28.09.06, 12:00

• istna Re: Niusa wam niose 28.09.06, 12:04
      No ale faktycznie: striptis damski to jest coś takiego fuj i pfie i niskie
      instynkty i przedmiotowe traktowanie i w ogóle, podczas gdy męski jest zabawny,
      fajny, nowoczesny, great fun, chill out i kuluralna rozrywkasmile
      • baba_krk płacona z Twoich podatków :PPPP 28.09.06, 12:09
        czytałam o tym wczoraj na interii... a niech się kobity rozerwą odrobinę, może
        milsze będą jak przyjdzie do załatwiania czegoś w urzędzie wink)))
    • aasiula1 Całkiem przypadkiem trafiłam raz na taki męski 28.09.06, 12:14
      pokaz. Raczej nie wydał mi się ani zabawny, ani podniecający. Facet zrzucający
      ubranka w rytm muzyki jest żałosny
      • istna Re: Całkiem przypadkiem trafiłam raz na taki męsk 28.09.06, 12:24
        Też tak sądzę.
        • aasiula1 dziękuje za poparcie towarzyszko ;) 28.09.06, 13:07
          .
      • grubaska20 Re: Całkiem przypadkiem trafiłam raz na taki męsk 28.09.06, 17:09
        jezu, dokładnie! popieram w całej rozciągłości!
    • marta.uparta Re: Niusa wam niose 28.09.06, 15:37
      U mnie na zakładzie pracy mam tylu pięknych samczyków, że czipendejlsy nie sa
      mi potrzebne. A najsłodszy to jest taki Rafałek z Ib - jakie ma oczka, jak dwie
      gwiazdy. Mordeczka do schrupania.
      • istna Re: Niusa wam niose 28.09.06, 15:41
        Te, te, zły dotyk itd;>
        • marta.uparta Re: Niusa wam niose 28.09.06, 16:46
          pod prokuratora nie podpada, Rafałek ma skończone 16 lat, ale b. młodo wygląda.
          Kurde, przez te oczęta nie będę w stanie mu flaka postawić.
          • szwagier_z_niemodlina Re: Niusa wam niose 28.09.06, 16:57
            Marta, to urzedniki maja fundusz socjalny, a nie wy. Dopiero by bylo medialnie
            jakby wam z socjalnego takich Chippendalesow w Dzien Nauczyciela rabneli.
            Uhhahahasmile
            • baba_krk Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 17:01
              tak jak Cię o to prosiłam?? wink))
              • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 17:04
                Macham caly czassmile)
                Kiedys podsluchalem rozmowe na temat jak zaczac oszczedzac. To brzmialo jakos
                tak: trzeba wydawac dwa razy mniej, a zarabiac trzy razy wiecej, wtedy mozna zaczac.
                • baba_krk Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 17:06
                  no to widzisz ja zarobię 600 zł i to wydam, zarobię 1100 euro i też rozwalę
                  całą kasę bez mrugnięcia okiem wink)))

jak w mordę strzelił jestem nieekonomiczna...
                  • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 17:11
                    A to sie wiaze z obserwacja mego szwagra, co mowil tak "Baba jest w stanie wydac
                    dowolna ilosc pieniedzy. Dowolnie duza i dowolnie mala". To ty go znasz, Zenka?

No bo jak sie z 600 PLN przechodzi na 1100 ojro to te, no, potrzeby rosnasmile
                    Ja jak bylem poborowy w Zaganiu, to mialem 27 zlotych zoldu i niczego mi nie
                    brakowalo, np.
                    • baba_krk Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 17:24
                      Mądry chłop z tego Twojego szwagra smile)) No po prostu zgadzam się z nim w całej
                      rozciągłości smile)) Im więcej mam, tym więcej wydaję... i nie tylko na potrzebne
                      rzeczy, bo nie sądzę, żeby czterdziesta torebka (tym razem wysadzana
                      kamykami tongue_out) czy mitologia po hiszpańsku mi się na coś przydały hehe

W zeszłym tygodniu dostałam od przyjaciółki skarbonkę i chyba czas zrobić z
                      niej jakiś użytek smile))
                      • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 17:30
                        Wszystkie moje szwagry to ludzie bardzo madrzy. Gorzej z papierami na to, ale
                        jak posluchac to no, dech zapiera. Lekko do technikum kazdy.

Czterdziesta torebka. Spotkalem sie z czyms takim. Jest takie zjawisko
                        przyrodnicze. Ale pewnie nie taka za 4 PLN na bazarku?

Tak, skarbonka sie przydaje. Dwugroszowki tam wrzucaj.
                        • baba_krk Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 17:35
                          Bo wszystkie szwagry to fajne chłopaki big_grinDDDDDD

Za 4 zł to ja nawet fajek nie kupię, a co dopiero torebkę tongue_outPP
                          A tak na serio to są 4 rzeczy, na które jestem w stanie dużo wydać - książki,
                          perfumy, buty, torebki... więcej mi do szczęścia nie trzeba, no może poza
                          drzwiami, ale o tym już wiesz wink)))

To może chociaż będę wrzucała po 10 gr?? Z dwugroszówek nigdy nie uzbieram na
                          bilet do BA wink))
                          • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 17:41
                            baba_krk napisała:

> Bo wszystkie szwagry to fajne chłopaki big_grinDDDDDD

Jakby im jeszcze zeby wstawic i wyciagnac z rzeczy co "sa jeszcze calkiem
                            dobre", to w ogole zachwyt jedensmile

>
                            > Za 4 zł to ja nawet fajek nie kupię, a co dopiero torebkę tongue_outPP
                            > A tak na serio to są 4 rzeczy, na które jestem w stanie dużo wydać - książki,
                            > perfumy, buty, torebki...

Standartowy zestaw, skads mi to znane.

> więcej mi do szczęścia nie trzeba, no może poza
                            > drzwiami, ale o tym już wiesz wink)))

Drzwi do ciebie wroca, moze nawet z malymi drzwiczkami, tylko sie zimniej zrobi.

> To może chociaż będę wrzucała po 10 gr?? Z dwugroszówek nigdy nie uzbieram na
                            > bilet do BA wink))

Moze wrzucaj za niekupione papierosy? Na poczatek bedziesz sepic u inynch. To
                            cie uczyni tak popularna towarzysko ze moze sie przelamiesz i rzucisz?
                            • baba_krk Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 17:49
                              szwagier_z_niemodlina napisał:

> Jakby im jeszcze zeby wstawic i wyciagnac z rzeczy co "sa jeszcze calkiem
                              > dobre", to w ogole zachwyt jedensmile
                              - no tak zachwalasz a mnie biednej pozostaje tylko uwierzyć na słowo sad

> Standartowy zestaw, skads mi to znane.
                              - bo to chyba taki standardowy babski zestaw, no chyba że nie daj Boże jesteś
                              moim ex narzeczonym hehe

> Drzwi do ciebie wroca, moze nawet z malymi drzwiczkami, tylko sie zimniej
                              zrobi
                              - podobno w poniedziałek, ale dopóki nie zobaczę to nie uwierzę wink))

> Moze wrzucaj za niekupione papierosy? Na poczatek bedziesz sepic u inynch. To
                              > cie uczyni tak popularna towarzysko ze moze sie przelamiesz i rzucisz?
                              - taka opcja po prostu nie wchodzi w rachubę! to jest jedna z "rzeczy", których
                              nie umiem robić - sępić!!! kombinuj dalej wink)))
                              • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 17:57
                                baba_krk napisała:

> - no tak zachwalasz a mnie biednej pozostaje tylko uwierzyć na słowo sad

Nic nas tak nie straszy jak wlasna wyobraznia (A. Hitchcock) smile

> - bo to chyba taki standardowy babski zestaw, no chyba że nie daj Boże jesteś
                                > moim ex narzeczonym hehe

Chyba nie. Kupowal/tobie podbieral buty i torebki?

>
                                >
                                > > Drzwi do ciebie wroca, moze nawet z malymi drzwiczkami, tylko sie zimniej
                                >
                                > zrobi
                                > - podobno w poniedziałek, ale dopóki nie zobaczę to nie uwierzę wink))

> - taka opcja po prostu nie wchodzi w rachubę! to jest jedna z "rzeczy", których
                                >
                                > nie umiem robić - sępić!!! kombinuj dalej wink)))

OK. Mam cie przekonac do rzucenia palenia? Wyobraz sobie papierosa jako faceta,
                                ktory:

-rujnuje ci zdrowie
                                -psuje ci cere
                                -siedzi ci w torebce
                                -wyciaga od ciebie pieniadze
                                -caly czas za toba sie ciagnie
                                -zasmradza ci mieszkanie i ciuchy
                                -sypie sie wszedzie

W koncu:
                                -po jedzeniu, w pociagu, w pracy, w knajpie, na przystanku, do 20 razy dziennie
                                chce ci DO UST!!

Bys wywalila, czy nie? smile))

• baba_krk Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 18:04

> Nic nas tak nie straszy jak wlasna wyobraznia (A. Hitchcock) smile
                                  - mnie to raczej moja wyobraźnia zaskakuje, czasem zawstydza, ale znowu żeby
                                  tak straszyć to raczej nie smile))

> Chyba nie. Kupowal/tobie podbieral buty i torebki?
                                  - ufff, odetchnęłam z ulgą smile)

> OK. Mam cie przekonac do rzucenia palenia? Wyobraz sobie papierosa jako
                                  faceta, ktory:
                                  >
                                  > -rujnuje ci zdrowie
                                  > -psuje ci cere
                                  > -siedzi ci w torebce
                                  > -wyciaga od ciebie pieniadze
                                  > -caly czas za toba sie ciagnie
                                  > -zasmradza ci mieszkanie i ciuchy
                                  > -sypie sie wszedzie
                                  >
                                  > W koncu:
                                  > -po jedzeniu, w pociagu, w pracy, w knajpie, na przystanku, do 20 razy
                                  dziennie
                                  > chce ci DO UST!!
                                  >
                                  > Bys wywalila, czy nie? smile))

- No przesuper to opisałeś i gdyby chodziło o jakiegokolwiek chłopa
                                  powiedziałabym spieprzaj dziadu tongue_outP Ale z papierosami nie jest tak łatwo, jeśli
                                  sama nie dojrzeję do tej decyzji, to nie ma bata żeby mnie ktoś namówił na
                                  rzucenie...
                                  • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 18:13
                                    baba_krk napisała:

> > Chyba nie. Kupowal/tobie podbieral buty i torebki?
                                    > - ufff, odetchnęłam z ulgą smile)

Czyli jednak: podbieral? smile)
                                    (...)
                                    > powiedziałabym spieprzaj dziadu tongue_outP Ale z papierosami nie jest tak łatwo, jeśli
                                    >
                                    > sama nie dojrzeję do tej decyzji, to nie ma bata żeby mnie ktoś namówił na
                                    > rzucenie...

Tez mi sie tak wydaje. Ale sprobuj ponegocjowac ze soba, ja wiem, skorumpuj sie,
                                    zapros sie sama do hotelu i nagraj sie jak sobie obiecujesz apanaze za rzcuenie
                                    palenia, potem sie tym szantazuj, powolaj sobie komisje do spraw papierosow,
                                    wzorcow masz pelno, oglos ze nadchodzi II Baba_krk, no nie wiem juz smile))
                                    • baba_krk Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 18:20
                                      żadnych butów czy torebek ani nie kupował, ani nie podbierał wink)) a Ty
                                      podbierasz? przyznaj się bez bicia tongue_out

a palenie rzucę wtedy gdy się zdecyduję na cudowne rozmnożenie, wcześniej
                                      raczej niewykonalne...
                                      • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 18:26
                                        baba_krk napisała:

> żadnych butów czy torebek ani nie kupował, ani nie podbierał wink))

Aaa, bo jakos tak z kontekstu wynikalo smile))

a Ty
                                        > podbierasz? przyznaj się bez bicia tongue_out

Eee, nie co tysmile Mam sluzbowe gumowce i reklamowke na drugie sniadanie, to mi
                                        starcza.

>
                                        > a palenie rzucę wtedy gdy się zdecyduję na cudowne rozmnożenie, wcześniej
                                        > raczej niewykonalne...

Kobieta jak skala, moze dynamit by dal rade, widzesmile)
                                        • baba_krk Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 18:33

> Aaa, bo jakos tak z kontekstu wynikalo smile))
                                          - mnie tam z kontekstu zawsze coś odwrotnego wychodzi tongue_outP

> Eee, nie co tysmile Mam sluzbowe gumowce i reklamowke na drugie sniadanie, to mi
                                          > starcza.
                                          - no to porządny facet z Ciebie smile)) ja kupiłam sobie u chińczyka plastikowe
                                          pudełko za euraka i w nim kolację nosiłam do pracy smile))

> Kobieta jak skala, moze dynamit by dal rade, widzesmile)
                                          - no upartam jak osioł, mam tego świadomość tongue_out
                                          • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 18:55
                                            baba_krk napisała:

> - mnie tam z kontekstu zawsze coś odwrotnego wychodzi tongue_outP

Co to w tych kontestach siedziec potrafi, to skaranie boskie. A jak wylezie to
                                            sie rozlazi i sie nosi az sie rozlega.

>
                                            .
                                            > - no to porządny facet z Ciebie smile))

No, ze dwa kolegia to mialem sad

> ja kupiłam sobie u chińczyka plastikowe
                                            > pudełko za euraka i w nim kolację nosiłam do pracy smile))

W Hiszpanii? Tam tez dotarli z ta tandeta? Bo ostatnio to tam tylko widzialem
                                            tirowki, bodaj czarnomorskie. Duzo.

> - no upartam jak osioł, mam tego świadomość tongue_out

Nazwijmy to brakiem chwiejnoscismile
                                            • baba_krk Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 19:04

> Co to w tych kontestach siedziec potrafi, to skaranie boskie. A jak wylezie to
                                              > sie rozlazi i sie nosi az sie rozlega.
                                              - nie wiedziałeś, że diabeł tkwi w kontekstach??? wink))

> No, ze dwa kolegia to mialem sad
                                              - ja tylko raz płaciłam i to za nieprawidłowe przejście przez skrzyżowanie na
                                              czerwonym świetle

> W Hiszpanii? Tam tez dotarli z ta tandeta? Bo ostatnio to tam tylko widzialem
                                              > tirowki, bodaj czarnomorskie. Duzo.
                                              - ooooj tak!! chyba każdy Arab czy Chińczyk ma swój własny sklepik zawalony
                                              milionem tandetnych pierdół smile))
                                              a tirówki to ja żadnej nie widziałam, tylko panie stojące w centrum Barcelony
                                              głównie Ukrainki, Rosjanki, Rumunki i Bułgarki... na żadną Polkę na szczęście
                                              nie trafiłam smile)))))))

> Nazwijmy to brakiem chwiejnoscismile
                                              - faktycznie - chwieję się tylko jak założę buty na zbyt wysokim obcasie albo
                                              jak chlupnę za dużo tongue_outPP
                                              • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze czy machałeś podwójnie 28.09.06, 19:15
                                                baba_krk napisała:

> - nie wiedziałeś, że diabeł tkwi w kontekstach??? wink))

I na terenach po PGRsmile

.
                                                > - ooooj tak!! chyba każdy Arab czy Chińczyk ma swój własny sklepik zawalony
                                                > milionem tandetnych pierdół smile))

Handlowe to nacjesmile

> a tirówki to ja żadnej nie widziałam,

Hmm, ja od groma. Jak sie jedzie z Barcelony do tego czegos co zawsze nazwe
                                                zapominam, co tak Bonaparte sponiewieral, to na kazdym rondzie.

> - faktycznie - chwieję się tylko jak założę buty na zbyt wysokim obcasie albo
                                                > jak chlupnę za dużo tongue_outPP

Tez bym sie chwial w takich okolicznosciach smile)
                                                Dobra, Babo. Dzieki za mile towarzystwo na pokladzie mego spychacza, ale
                                                opuszczam teren tej nikomu niepotrzebnej budowy bo mi dyskont zamkna, a mi
                                                ostatnia mrozona pizza (rusticala z salcesonem) wyszla. Poki co i najlepsze
                                                zyczenia szybkiego powrotu do drzwismile
            • marta.uparta Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:02
              my też mamy socjalny i w zeszłym roku za niego faceci pojechali łowic dorsza z
              kutra, a babki na tropikalny basen do Berlina. W ty roku była tylko wyjazdowa
              rada pedag. Ale pochlalismy....
              • szwagier_z_niemodlina Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:04
                I to taka budzetowa szkola od Giertycha, z ksiedzem i ze na krede nie ma?
                • marta.uparta Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:11
                  jasne że budżetowa, bo nie budżetowe nie maja socjalnego. Ten socjalny to z
                  moich pieniędzy jest ściągany. Pośrednio to oczywiście pieniądze podatnika, ale
                  CIĘŻKO przeze mnie zarobione. Jako nauczyciele sami decydujemy na co je wydac,
                  a wyjścia do filharmoni jakos nas nie rajcują.
                  Co do tego że szkoły sa biedne to dawno i nieprawda. Na pomoce naukowe jest
                  dofinansowanie z gminy, a jak gdzieś płaczą że nie ma, do albo dyrektor dupa,
                  albo gmina biedna.
                  • szwagier_z_niemodlina Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:13
                    Patrz, no a ja mam takie mylne wrazenie. Fakt, ja nigdy ze szkola za duzo
                    wspolnego nie mialem , jakos zesmy sie nie lubili z wzajemnoscia. I placa wam
                    tez jak ludziom, przepraszam ze o takie rzeczy pytam?
                    • marta.uparta Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:18
                      płacą w terminie jeżeli o to chodzi, chociaz oczywiście wysokośc zarobków jest
                      kwestią dyskusyjną. Ale mamy za to rózne 13tki, dodatki socjalne itp. Ja nie
                      narzekam.
                      • szwagier_z_niemodlina Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:19
                        Dzieki. Troche mi w glowie balaganu narobilassmile
                        • marta.uparta Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:24
                          Szkoły za to mają inne problemy. Najwiekszy to chyba przeludnione klasy, co z
                          tego, że szkoła ma jakieś tam pieniądze, jak w klasie siedzi po 30parę
                          rozwydrzonych gimnazjalistów. Ja mam szczęście, bo uczę w liceum, malym i
                          kameralnym, gdzie wszystkiego jest 220 uczniów i 30 nauczycieli. Ale te molochy
                          to porażka.
                          • szwagier_z_niemodlina Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:27
                            No tak, ale bedzie coraz pusciej z tego co widze.
            • raduch Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:04
              Szwagier, nooo. Nie wtóruj dziennikarzowi co zwietrzył niusa w stylu Faktu.
              Fundusz socjalny też mają.
              BTW to są pieniądze przymusowo pobierane z płac. Czyli nie podatnika, a
              urzędników czy nauczycieli.
              • szwagier_z_niemodlina Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:06
                Raduch, nooo.... Przecie mnie nie te pieniedze tak bardzo, co ten degustybuz
                tych biurff.
                • raduch Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:14
                  No w sumie tak, ani o gustach ani o piniondzach tak przy ludziach nie wypada.
                  Sorry nooo. smile
                  • szwagier_z_niemodlina Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:16
                    Ale jak lekko zamieszam i nadam wujowi Eugenowi w Rajchu ze u nas z socjalu to
                    meski striptizz funduja, to chlop zaniemowi i rodzina bedzie miala z 10 minut
                    spokoju (gada ciagle wuj).
                    • raduch Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:19
                      Popatrz popatrz, jakąś korzyść chociaż jego kobitka z tego striptisa będzie
                      mieć? wink
                      • szwagier_z_niemodlina Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:26
                        Nic dodac nie ujac smile)
          • aasiula1 Re: Niusa wam niose 28.09.06, 17:36
            marta? O stawianiu jakiego flaka ty mówisz? Bo się pogubułam wink
            • baba_krk no ja pomyślałam o zwykłej 28.09.06, 17:37
              pale smile)))))))
              • aasiula1 Re: no ja pomyślałam o zwykłej 28.09.06, 17:42
                To jakby nadal nie wyjaśnia sprawy
                prrzytaczałam już gdzieś teleturniej 1z10:
                -na świadectwie i przy spodniach...
                -pałka!!!!!
                (miało być pasek)
                • baba_krk Re: no ja pomyślałam o zwykłej 28.09.06, 17:50
                  i dlatego ja bardzo lubię grać w skojarzenia bo zawsze śmieszne rzeczy
                  wychodzą wink)))
                  • aasiula1 Re: no ja pomyślałam o zwykłej 28.09.06, 18:18
                    ot to, wychodzi o czym człowiek myśli
                    • baba_krk Re: no ja pomyślałam o zwykłej 28.09.06, 18:21
                      i ja zawsze na tym źle wychodzę wink))
                      • aasiula1 Re: no ja pomyślałam o zwykłej 28.09.06, 20:05
                        bo to trza se wczesniej w głowie ustalić zakazane słowa i się tego trzymać
            • marta.uparta Re: Niusa wam niose 28.09.06, 20:07
              Ależ Asiu, jezeli chodzi o tego cherubinka Rafałka, to ja nie mogłabym mu tylko
              postawić takiego flaka w znaczeniu oceny niedostatecznejwink
              • aasiula1 Re: Niusa wam niose 28.09.06, 20:08
                Już żem się przestarchała, że masz wobec niego jakieś niecne plany wink
    • maretina Re: Niusa wam niose 28.09.06, 20:15
      hehehehehehsmile
      widac panie w domu nie maja dobrego penisa do ogladaniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka