niedzwiedzica_sousie 19.12.06, 14:54 na jakim poziomie oceniłybyście swoje poczucie własnej wartości? na czym je budujecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmagi Re: intymnie 19.12.06, 14:58 a co mi tu wyjazdza z jakimis terapeutycznymi tematami)))))) Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: intymnie 19.12.06, 15:00 ty się dzidzia nie stawiaj, tylko odpowiadaj jak pytają! Odpowiedz Link
mmagi Re: intymnie 19.12.06, 15:06 take cóś to ja przerabiałam pod koniec lat 90tych na terapi współuzaleznieniowej i mam serdecznie dość)) Odpowiedz Link
mamba30 Re: intymnie 19.12.06, 15:04 dobrze gotuję, ładnie sprzatam, często wdzięki udostępniam, robię loda..... ) nie jestem ostatnim pasztetem..... niech mnie gadzina moja oceni, ale Jego na analu ni ma Odpowiedz Link
mmagi Re: intymnie 19.12.06, 15:05 jednym słowem gospodyni domowa/czyt.garkotłuk/z wdziękiem))))) Odpowiedz Link
mamba30 Re: intymnie 19.12.06, 15:07 mmagi napisała: > jednym słowem gospodyni domowa/czyt.garkotłuk/z wdziękiem))))) he he.... no, Mmagunia mnie podsumowała )) Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: intymnie 19.12.06, 15:22 chodzi mi właśnie o to, jakie masz sama o sobie! Odpowiedz Link
mamba30 Re: intymnie 19.12.06, 15:23 niedzwiedzica_sousie napisała: > chodzi mi właśnie o to, jakie masz sama o sobie! w dniu dzisiejszym i na kanwie ostatnich wydarzeń ZEROWE Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: intymnie 19.12.06, 15:24 no ja właśnie też. a nie przeszkadza ci to w życiu? Odpowiedz Link
mamba30 Re: intymnie 19.12.06, 15:35 chwilowo mam zlewkę na to..... wiele rzeczy mi przeszkadza, ale nie myslę o tym, bo nie Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: intymnie 19.12.06, 15:51 na tym opierasz swą wartość? jak doda? )) Odpowiedz Link
kryzysowa_narzeczona75 Re: intymnie 19.12.06, 16:06 ja juz kurde sama nie wiem. Wlasnie jakas lasia z pracy powiedziala mi, zebym nie leczyla sobie na niej swoich kompleksow, bo jej rzeklam, ze nie mam czasu z nia gadac. Ja juz nic nie rozumiem. Wiem tylko, ze mam ochote ja palnac A wracajac do pytania: Czy w takeij sytuacji moge cos pisac o wlasnej wartosci? Odpowiedz Link
kobieton_na_pasach Re: intymnie 19.12.06, 17:20 niedzwiedzica_sousie napisała: > na jakim poziomie oceniłybyście swoje poczucie własnej wartości? na czym je > budujecie? jakas skala moze? Odpowiedz Link
ania.downar Re: intymnie 19.12.06, 19:50 Bardziej "wahliwej" rzeczy niz samoocena to chyba nie ma na calym swiecie tez wymyslilas... :-p Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: intymnie 19.12.06, 20:57 myślisz że to wahliwa materia? no nie wiem Odpowiedz Link
lubart Re: intymnie 19.12.06, 21:15 ja myślę, że tylko kretyni mają wysoką samoocenę. każda rozsądna istota ma poczucie niespełnienia, niewykorzystanych szans, krytycyzmu co do własnych dokonań, że można byłoby mądrzej, lepiej, rozumniej....takie tam....same wątpliwości do do oceny siebie jako takiego. Odpowiedz Link
vandikia Re: intymnie 19.12.06, 21:17 lubart napisał: > ja myślę, że tylko kretyni mają wysoką samoocenę. etam, chyba myslisz pojecia kolego poczucie wlasnej wartosci, a niewykorzystane szanse to 2 rozne rzeczy Odpowiedz Link
lubart Re: intymnie 19.12.06, 21:22 "poczucie" nieumiejętności wykorzystywania szans - wcale się nie kłóci z pojęciem "samooceny". nie potrafię = jestem do niczego. Odpowiedz Link
vandikia Re: intymnie 19.12.06, 21:22 to wg mnie to sie nazywa przesada to, ze ktos czegos nie wykorzystal, pomylił sie, wybral zle, nie znaczy ze jest bezwartosciowy. czlowiek nie powinien myslec w ten sposob o sobie. poza tym inni widzą Cie po czesci tak, jak Ty widzisz samego siebie. wg mnie co innego krytycznie podchodzic do swoich dzialan - czyli zachowac zdrową ocene danej sytuacji, a zupelnie co innego wiedziec na co nas stac Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: intymnie 19.12.06, 21:26 czyli Vandzia na pewno samoocenę ma słusznej wielkości Odpowiedz Link
vandikia Re: intymnie 19.12.06, 21:27 roznie to bywa. czasem mam doła i uwazam, ze sie do niczego nie nadaje. nie mam specjalnie wysokiej, na pewno nie jestem zakochana w sobie, po prostu uwazam sie za ambitna osobe - za tym kryje sie wiele rzeczy Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: intymnie 19.12.06, 21:32 e tam, ja też jestem chorobliwie ambitna, to moim zdaniem właśnie przejaw niskiej samooceny. ciągle chcesz dążyc do bycia lepszą. Odpowiedz Link
vandikia Re: intymnie 19.12.06, 21:36 co Wy macie wszyscy jakis syndrom świąteczny? dążenie do bycia lepszą nie oznacza niskiej samooceny, co Ty misia? chyba naturalne, ze czlowiek chce sie rozwijac i naturalne, ze za zycia raczej nie bedzie geniuszem, a mimo to chce sie kształcic, chce rozwijac umiejetnosci, odkrywa coraz to nowe hobby, znajduje sens w rzeczach, w ktorych do tej pory tego sensu nie widział. nie wiem no..ale dla mnie to jest zajebiste w czlowieku i jest wyznacznikiem madrosci zyciowej - ze tak to ujme Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: intymnie 19.12.06, 21:45 a co mają do tego święta? ja mam syndrom ogólnożyciowomałżeński Odpowiedz Link
vandikia Re: intymnie 19.12.06, 21:49 bo święta to taki czas, gdy zmusza się ludzi do bycia szczęśliwymi, a nie wszyscy mają akurat na to ochotę i ci co nie mają ochoty czują się jeszcze bardziej nieszczęśliwi myślę, że nie Ty jedna - jesli to Cie pociesza jakkolwiek. nie zatracaj nigdy poczucia wlasnej wartosci, bo nikt, absolutnie nikt nie moze powiedziec 2 osobie, ze sie do niczego nie nadaje, czy jest nie taka jak trzeba..czy jest to rodzic, malzonek czy moze kiedys dorosle dziecko. nikt nie ma prawa mowic zle o 2 czlowieku. chyba mi wali tak btw z przepracowania, juz nie nudzę Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: intymnie 19.12.06, 21:51 a, rozumiem, ale nie, ja chyba nie z okazji świąt. jakaś rozwalona jestem i juz Odpowiedz Link