marta.uparta 06.02.07, 17:09 gdzie się wywala stary akumulator? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lajton Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 17:16 Zanosisz do sklepu, gdzie kupujesz nowy. Do ceny akumulatora należy doliczyć kaucję w wysokości 30,00 zł Kaucja zwracana jest po oddaniu starego akumulatora. Odpowiedz Link
marta.uparta Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 17:22 o kuśwa. Ja już kupiłam akumulator. I nic nie było o opcji że mi przyjmą stary (( Odpowiedz Link
lajton Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 17:27 Hm, my kupowaliśmy w TESCO. W Auchan tez widziałam takie skrzynie na stare akumulatory. Odpowiedz Link
marta.uparta Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 17:34 w macro kupowałam. I nic o starych akumulatorach nie było, ale głupia cipa się też nie pytałam. Popatrzę w supermarketach, może uda mi się tego grzmota gdzies podrzucić, tak żeby nikt nie zauwazył Odpowiedz Link
raduch Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 17:57 To zgodnie z nowymi przepisami skasowali Cię na 30 zł kaucji. Sprawdź to w sklepie i zrób awanturę. Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 18:03 tia ja dzisiaj kupowałem. Jadę do hurtowni po drodzę do pracy. Pan przychodzi, wymienia, oczyszcza, smaruje i jadę dalej. Na parę lat starczy Odpowiedz Link
raduch Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 18:05 No i w pobliżu kasy musi wisieć informacja. Klient musi zdać stary, jak odmówi płaci 30 zł kaucji. Była? Odpowiedz Link
marta.uparta chyba pojadę jutro i wyjasnię... 06.02.07, 18:37 ... ew. zrobię awanturę. Nigdy wcześniej nie kupowałam akumulatora, to i nie wiem. Odpowiedz Link
raduch Re: chyba pojadę jutro i wyjasnię... 06.02.07, 18:41 Może na początek łagodnie. Masz bodaj miesiąc na zwrot starego. Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach ciekawe czy tak sie przejmujecie,kiedy wyrzucacie 07.02.07, 08:58 do smietnika kolejna baterie. Odpowiedz Link
six_a Re: ciekawe czy tak sie przejmujecie,kiedy wyrzuc 07.02.07, 09:58 ja nie wyrzucam i ciekawam, co za bałwan wyrzuca baterie do śmietnika? Odpowiedz Link
lena_zet Re: ciekawe czy tak sie przejmujecie,kiedy wyrzuc 07.02.07, 10:10 jezu, ja wyrzucam!nawet kurwa mać nie pomyślałam, że nie powinnam, ja pierdzielę.Gdzie mam w takim razie wyrzucać? Odpowiedz Link
six_a Re: ciekawe czy tak sie przejmujecie,kiedy wyrzuc 07.02.07, 11:12 a stoją takie pojemniki w różnych tam sklepach agd, ostatnio widziałam w nawet w papierniczym. zdaje się powinny być wszędzie tam, gdzie baterie sprzedają. Odpowiedz Link
lena_zet Re: ciekawe czy tak sie przejmujecie,kiedy wyrzuc 07.02.07, 11:45 cholera.Ja baterie kupuję w kiosku z tyłu domu, raczej tam nie widziałam, ale dobra, już na pewno do śmieci wyrzucać nie będę. Odpowiedz Link
raduch Re: ciekawe czy tak sie przejmujecie,kiedy wyrzuc 07.02.07, 10:09 Używam tylko akumulatorków ;-P Odpowiedz Link
vandikia Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 18:13 u mnie pani to dzwonisz do gminy albo mzo i zgłaszasz i przyjeżdżają i zabierają. gratis Odpowiedz Link
marta.uparta w sprawie akumulatora się wyjaśniło... 08.02.07, 11:59 ... pojechałam do makro i oddałam ten stary bez żadnego problemu i awantury a baterii też nie wyrzucam do śmietnika, w ogóle segreguję śmieci i jestem swiadoma problemów naszej planety. Dlatego tak ten akumulator mnie martwił. Odpowiedz Link
raduch Re: w sprawie akumulatora się wyjaśniło... 08.02.07, 12:09 Wstyd przyznać, ten przepis powinienem znać, a tylko wiedziałem że jest... Opłatę depozytową 30 zł brali i oddali? Odpowiedz Link
marta.uparta Re: w sprawie akumulatora się wyjaśniło... 08.02.07, 12:18 nie pobrali wtedy żadnej opłaty, to i teraz nie było co oddawać. Ważne, że akumulator zostanie zutylizowany fachowo, a nie w nurtach rzeki Odry, a moje sumienie będzie mogło spać spokojnie Odpowiedz Link
raduch Re: w sprawie akumulatora się wyjaśniło... 08.02.07, 12:20 Aaaa, bo to Makro, oni nie sprzedają "detalicznie". Nie obowiązuje. Odpowiedz Link