Dodaj do ulubionych

pytanie ekologiczne

06.02.07, 17:09
gdzie się wywala stary akumulator?
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 17:13

do rzeki smile
    • lajton Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 17:16
      Zanosisz do sklepu, gdzie kupujesz nowy.

Do ceny akumulatora należy doliczyć kaucję w wysokości 30,00 zł
      Kaucja zwracana jest po oddaniu starego akumulatora.
      • marta.uparta Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 17:22
        o kuśwa. Ja już kupiłam akumulator. I nic nie było o opcji że mi przyjmą stary
        sad((
        • lajton Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 17:27
          Hm, my kupowaliśmy w TESCO. W Auchan tez widziałam takie skrzynie na stare
          akumulatory.
          • marta.uparta Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 17:34
            w macro kupowałam. I nic o starych akumulatorach nie było, ale głupia cipa się
            też nie pytałam. Popatrzę w supermarketach, może uda mi się tego grzmota gdzies
            podrzucić, tak żeby nikt nie zauwazyłwink
            • raduch Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 17:57
              To zgodnie z nowymi przepisami skasowali Cię na 30 zł kaucji. Sprawdź to w
              sklepie i zrób awanturę.
              • widokzmarsa Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 18:03
                tia ja dzisiaj kupowałem. Jadę do hurtowni po drodzę do pracy. Pan przychodzi,
                wymienia, oczyszcza, smaruje i jadę dalej. Na parę lat starczy
                • raduch Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 18:05
                  No i w pobliżu kasy musi wisieć informacja. Klient musi zdać stary, jak odmówi
                  płaci 30 zł kaucji. Była? smile
                  • marta.uparta chyba pojadę jutro i wyjasnię... 06.02.07, 18:37
                    ... ew. zrobię awanturę. Nigdy wcześniej nie kupowałam akumulatora, to i nie
                    wiem.
                    • raduch Re: chyba pojadę jutro i wyjasnię... 06.02.07, 18:41
                      Może na początek łagodnie. Masz bodaj miesiąc na zwrot starego.
        • kobieta_na_pasach ciekawe czy tak sie przejmujecie,kiedy wyrzucacie 07.02.07, 08:58
          do smietnika kolejna baterie.
          • six_a Re: ciekawe czy tak sie przejmujecie,kiedy wyrzuc 07.02.07, 09:58
            ja nie wyrzucam i ciekawam, co za bałwan wyrzuca baterie do śmietnika?
            • lena_zet Re: ciekawe czy tak sie przejmujecie,kiedy wyrzuc 07.02.07, 10:10
              jezu, ja wyrzucam!nawet kurwa mać nie pomyślałam, że nie powinnam, ja
              pierdzielę.Gdzie mam w takim razie wyrzucać?
              • six_a Re: ciekawe czy tak sie przejmujecie,kiedy wyrzuc 07.02.07, 11:12
                smile a stoją takie pojemniki w różnych tam sklepach agd, ostatnio widziałam w
                nawet w papierniczym.
                zdaje się powinny być wszędzie tam, gdzie baterie sprzedają.
                • lena_zet Re: ciekawe czy tak sie przejmujecie,kiedy wyrzuc 07.02.07, 11:45
                  cholera.Ja baterie kupuję w kiosku z tyłu domu, raczej tam nie widziałam, ale
                  dobra, już na pewno do śmieci wyrzucać nie będę.
          • raduch Re: ciekawe czy tak sie przejmujecie,kiedy wyrzuc 07.02.07, 10:09
            Używam tylko akumulatorków ;-P
    • vandikia Re: pytanie ekologiczne 06.02.07, 18:13
      u mnie pani to dzwonisz do gminy albo mzo i zgłaszasz i przyjeżdżają i
      zabierają. gratis smile
    • kobieta_na_pasach w nocy wynosi sie na smietnik nt 07.02.07, 08:57

• marta.uparta w sprawie akumulatora się wyjaśniło... 08.02.07, 11:59
      ... pojechałam do makro i oddałam ten stary bez żadnego problemu i awanturysmile
      a baterii też nie wyrzucam do śmietnika, w ogóle segreguję śmieci i jestem
      swiadoma problemów naszej planety. Dlatego tak ten akumulator mnie martwił.
      • raduch Re: w sprawie akumulatora się wyjaśniło... 08.02.07, 12:09
        Wstyd przyznać, ten przepis powinienem znać, a tylko wiedziałem że jest...
        Opłatę depozytową 30 zł brali i oddali?
        • marta.uparta Re: w sprawie akumulatora się wyjaśniło... 08.02.07, 12:18
          nie pobrali wtedy żadnej opłaty, to i teraz nie było co oddawać. Ważne, że
          akumulator zostanie zutylizowany fachowo, a nie w nurtach rzeki Odry, a moje
          sumienie będzie mogło spać spokojniesmile
          • raduch Re: w sprawie akumulatora się wyjaśniło... 08.02.07, 12:20
            Aaaa, bo to Makro, oni nie sprzedają "detalicznie". Nie obowiązuje. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka