aasiula1 02.03.07, 09:06 gdy sie to działo???? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3957658.html Ja nie wiem, jak Bóg, czy jakakolwiek siła wyzsza może na takie cos pozwalać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebcioo Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec .... 02.03.07, 09:09 Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec nasrane w glowie zeby: - trabic o tym na cala Polske - pisac o tym na onecie - przezywac i pisac o tym prywatnie na forach - zachecac do dyskusji nad tym Tak samo jak to o kotach wczoraj. Aha i jeszcze wpieprzac w to wszystko Boga. Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:12 >Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec nasrane w glowie zeby: To wez se cos strzel na wyobraznie, chlopie i bedziesz mial problem z glowy. Farma ci pomoze. Odpowiedz Link
sebcioo Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:17 Czyli ciebie podniecaja takie kawalki? Pewnie sie onanizowales na mysl o zwlokach dzieci trzymanych w beczkach po kapuscie. Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:19 sebcioo napisał: > Pewnie sie onanizowales na mysl o zwlokach dzieci trzymanych w beczkach po kapu > scie. To jednak z wyobraznia nie jest tak zle u ciebie, tylko kierunek dziwny. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:21 jak człowiek spotyka sie ze zjawiskiem, które go przeraża i oburza, to naturalną rzeczą jest, że chce się tym z kimś podzielić, chce to obgadać, wyrzucić z siebie, rozładować negatywne emocje. nikt się tu nie podnieca. Odpowiedz Link
sebcioo Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:32 A dla mnie jest to jakis chory ekshibicjonizm podszyty fascynacja ohydztwem i zboczeniem psychopatycznym. Cos jest tak ohydne ze budzi powszechne zgorszenie i oburzenie, cie mozna sobie wyobrazic jak chorym trzeba byc zeby cos takiego zrobic, ale jednoczesnie nie przeszkadza to w plotkowaniu o tym i przekazywaniu sobie "zajefajnych wiesci". Sorry ale wedlug mnie nie jest to normalne. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:35 wiesz chyba ty jesteś nienormalny, ja mam dwójkę dzięci i na samą myśl że tacy ludzie chodzą po świecie dostaję gęsiej skórki. jak czytam coś takiego, to nie potrafię za 5 min zapomnieć Odpowiedz Link
sebcioo Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:37 Nienormalni to sa ci ktory mowia o takich psycholach, ktorzy robia z tego wiadomosc dnia. Skoro taka wiadomosc powoduje ze dostajesz gesiej skorki i nie mozesz o tym zapomniec to ... po co to czytalas? Odpowiedz Link
aasiula1 Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:40 bo z dwojga złego lepiej mieć swiadomość co się dzieję, by móc chronić własne dzieci. Tak trudno ci to pojąć, ze niektorzy po prostu nie potrafią nad tym przejść do porzadku dziennego? I nie chodzi tu o temamt dnia na forum. Widze, ze myslimy totalnie innymi kategoriami Odpowiedz Link
sebcioo Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:41 > bo z dwojga złego lepiej mieć swiadomość co się dzieję, by móc chronić własne > dzieci. W jaki sposob chcesz chronic swoje dzieci przed sytuacja ktora spowodowala ta dyskusje? > Tak trudno ci to pojąć, ze niektorzy po prostu nie potrafią nad tym > przejść do porzadku dziennego? Trudno mi pojac jak mozna o czyms takim rozmawiac. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:09 to jest sytuacja jedna z wielu, ktora pokazuje jacy ludzie są na tym świecie. Może zanim się wypowiesz, przesledz forum. Czasem poruszamy takie tematy i na pewno nie po to żeby robić igrzyska z tego. Odpowiedz Link
sebcioo Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:13 Nie chodzi mi tylko o to forum ale o wszystkie media, gazety, tv, onet itp itd Jak leca Wiadomosci, Fakty lub cokolwiek innego to zawsze wiadomosci dnia jest: - to czy ktos kogos zabil, - czy aresztowano kogos za to ze kogos zabil i wtedy streszczenie tego mordu, - czy zaczal sie proces kogos za to ze kogos zabil i wtedy streszczenie tego mordu - czy skonczyl sie proces kogos za to ze kogos zabil i wtedy streszczenie tego mordu Czasami tylko news dnia nie dotyczy mordu a handlu kobietami, gwaltow, a najlzej to kradziezy milionow zlotych. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:16 tu masz rację, ale akurat to forum to cały czas stały krąg ludzi i poruszamy właściwie wszystkie tematy, to co nam lezy na sercu. Nie po to by robić sensacje Odpowiedz Link
lena_zet Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:23 sebcioo napisał: > Nie chodzi mi tylko o to forum ale o wszystkie media, gazety, tv, onet itp itd > > Jak leca Wiadomosci, Fakty lub cokolwiek innego to zawsze wiadomosci dnia jest: > - to czy ktos kogos zabil, > - czy aresztowano kogos za to ze kogos zabil i wtedy streszczenie tego mordu, > - czy zaczal sie proces kogos za to ze kogos zabil i wtedy streszczenie tego mo > rdu > - czy skonczyl sie proces kogos za to ze kogos zabil i wtedy streszczenie tego > mordu > Czasami tylko news dnia nie dotyczy mordu a handlu kobietami, gwaltow, a najlze > j > to kradziezy milionow zlotych. a o czym człowieku mają mówić w wiadomościach?o tym jakiej gęstości prezydent walnął kupsztala? Odpowiedz Link
sebcioo Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:26 Nie pracuje w mediach wiec nie powiem bo nie wiem. Inni tam pracuja i powinni wiedziec. A jak nie wiedza to co oni tam robia? Od morderstw i przestepstw jest kronika policyjny lub kryminalna a nie Wiadomosci czy Fakty. Kiedys to bylo 997 i bylo OK ale ludzie sa prymitywni i łakną krwi wiec maja ją w wydarzeniach dnia. Odpowiedz Link
lena_zet Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:29 wiadomosci to wiadomości, dotyczą tego co się w kraju wydarzyło, nie tylko na stopie politycznej.I bardzo dobrze, że mówią o takich sprawach, co, mają kryć skurwysynów i milczeć?Czego według ciebie powinny dotyczyć wiadomości,co? Odpowiedz Link
sebcioo Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:38 I tu jest problem: gdzie jest granica pomiedzy kryciem "skurwysynów" a robieniem sensacji z ich mordow? Odpowiedz Link
lena_zet Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:40 wiesz co, nie wiem czy chce mi sie z tobą dalej korespondować, to już chyba mój ostatni post.Masz wybór: albo przekazać informację albo nie.Przekazując ujawniasz skurwieli, nie przekazując kryjesz.Amen. Odpowiedz Link
sebcioo Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:42 Komunisci mieli taka zasade: kto nie znami ten przeciwko nam. "Nie powiesz - kryjesz" - genialne. Howgh Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:58 ja się nie zgodzę, gdyż pozostaje jeszcze kwestia: JAK to przekażesz. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:37 sorry, ale moim zdaniem, to z twoją percepcją rzeczywistości jest coś nie tak, skoro oburzenie jakimś wydarzeniem traktujesz jako "plotkowanie" i "przekazywanie sobie zajefajnych wieści". to tobie się tu coś pomyliło! w naturalnej reakcji dopatrujesz się zachowań dewiacyjnych - może to projekcja?? Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:23 Taki "delykatny" ... wrażliwy cham z ciebie. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:23 Najlepiej o niczym nie pisac, wtedy nic złęgo nie bedzie sie działo. Ktoś zakłócił Ci przyjemny poranek? Zapomnij, nie ma zła na świecie, jak o nim sie nie mówi, no nie? Odpowiedz Link
sebcioo Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:29 Czy ja napisalem ze zla nie ma? Napisalem ze pojecia nie mam dla czyjej chorej przyjemnosci trabi sie o takich psycholach. Czy od tego ktos sie lepiej poczuje? Czy cos to zmieni na lepsze? NIE !!! To powoduje ze wszystkie media sa jedna wielka chora popierdolona kronika kryminalna. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:35 Jak kogos to bardzo poruszyło to ma prawo wypowiedziec się na forum. A jak ciebie to nie interesuje, masz prawo nie czytac i nie wypowiadać się. Media zeruja na cudzym nieszczęściu. TRzeba odróżniać ludzi od mediów. Odpowiedz Link
sebcioo Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:40 > A jak ciebie to nie interesuje, masz prawo nie czytac i nie wypowiadać się. Chodzi mi wlasnie o ludzi ktorych takie makabryczne rzeczy interesuja !! Odpowiedz Link
aasiula1 Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:07 mylisz zainteresowanie z fascynacją Odpowiedz Link
sebcioo Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:14 > mylisz zainteresowanie z fascynacją Inni myla rzetelna informacje z pogonia za tania sensacja. Tak jak np robienie z morderstwa dziecka newsa na cala Polske. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:33 a kogo mam wpieprzac? Jest to dla mnie niepojęte. I uważam się bardzo dobrze, że się trąbi, może zwiększy to kontrolę nad ludźmi, którym daje się dzieci Odpowiedz Link
six_a Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 09:48 jaką znowu kontrolę? to nie była opieka zorganizowana, tylko rodzice mieli psycholi wśród znajomych. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 10:11 co? To ja coś żle przeczytałam. Myślałam, że to byli tymczasowi rodzice dziecka Odpowiedz Link
aguszak Re: Nie potrafie se wyobrazic jak trzeba miec ... 02.03.07, 11:28 six_a napisała: > jaką znowu kontrolę? to nie była opieka zorganizowana, tylko rodzice mieli > psycholi wśród znajomych. > albo oddali pod opiekę pierwszym lepszym, nie zastanawiając się, komu się dziecko pod opiekę powierza... Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 09:25 Boga do tego nie powinnas mieszac jako osoba wierzaca a chyba taka jestes? abstrahujac od Boga - jest zbyt wiele zła na swiecie a zwalanie winy na Boga tu nic nie da - to ludzie sa zli i oni pozwalaja na to i daja zgode na to zeby inni cierpieli. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 09:38 ale wiesz, czasem jakoś nie mogę się z tym pogodzić. Jak tam się dorośli między soba wybijają to ich sprawa, ale jak się krzywda dzieje niewinnym, bezbronnym dzieciom, to sobie myślę, zektoś na górze nie powinien na to pozwalać Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:01 no ale jak to: jak dorosli sie zabijaja to OK a jak dziecko to juz Bóg ma interweniowac? nielogiczne to ale to Twoja interpretacja zycia ... ludzie od milionów lat sa zli wiec juz taka nasza natura i Bóg nie ma z tym nic wspolnego - wiara w Boga opiera sie na czyms innym niz tylko liczenie na NIego w chwilach trudnych - gdyby ludzie postepowali wg tego jak Jezus nauczał i jakby przestrzegali 10 przykazan Bozych albo chociaz wieksza ich czesc to nie bylo by moze takich tragedii? Odpowiedz Link
aasiula1 Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:14 nie ze ok ze sie zabijają, ale wydaje mi się, że dorosły człowiek, ma zawsze jaką szansę obrony, ucieczki, czy coś takiego. A najbardziej chodziło mi o jakieś porachunki, bijatyki itp. A jak czytam o dzieciach, to normalnie coś mi się w środku robi, no nie moge tego ogarnąć, pogodzić się z tym. Zawsze myślę, ze ktoś mógłby chciac zrobić krzywdę moim dziewczynkom. No taki już los matki Odpowiedz Link
six_a Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 09:34 Bóg to ma ciężkie życie. Odpowiedz Link
alpepe Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 09:52 też tak myślę i na dodatek coraz cięzej mi w Niego wierzyć. Odpowiedz Link
six_a Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:02 jaja kobyły wyznawca nie mogę Ci niestety pomóc z postu wyjściowego wynika jednak, że bóg to świnia, szatan nie istnieje, a ludzie są tylko ludźmi, więc trudno po nich oczekiwać przyzwoitości. Odpowiedz Link
hansgrubber Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:11 Sam sie zastanawiam co w takich przypadkach mozna zrobic a raczej co mozna zrobic by zapobiec. Chyba najwazniejsze ze o korucienstwie wobec dzieci sie mowi ( tak tak Sebcio ) i pietnuje zjawisko - bo jeszcze niedawno to co sie dzialo za sciana u sasiada to byla tylko jego sprawa. Dzis to sie zmienia. Odpowiedz Link
sebcioo Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:16 > bo jeszcze niedawno to co sie > dzialo za sciana u sasiada to byla tylko jego sprawa. Dzis to sie zmienia. Czy zmienia sie na lepsze? czy nie ma przegiecia w druga strone? To co bylo kiedys tylko sprawa sasiada teraz jest newsem na caly kraj Odpowiedz Link
alpepe Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:25 sbecioo, dziewczyny z tego wątku mają dzieci, małe dzieci, moja córka ma tyle lat, co tamta zaciukana dziewczynka. Kiedy czytam tę wiadomość, to nie podniecam się tym, że było tyle krwi, tylko automatycznie wczuwam się w tamto dziecko, bo wiem, jaka jest psychika takich maluchów i wtedy nie potrafię przejść do porządku dziennego nad tym bólem. Nad bólem i strachem, które odczuwało tamto dziecko. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:27 alpepe dzięki, bo ja jakoś nie potrafiłam składnie tego wyrazić, a właśnie o to mi chodzi Odpowiedz Link
sebcioo Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:27 Okej, a powiedz mi: po co to robisz? dlaczego to robisz? Odpowiedz Link
sebcioo Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:27 Co to da? w czym to pomoze? Czy tylko nerwy dla nerwow? Odpowiedz Link
lena_zet Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:30 człowieku, chcesz żyć komiksami to żyj!na twoje życzenie nie przestaniemy czytać informacji dotyczących morderstw, są tak samo częścią naszego życia jak prognoza pogody. Odpowiedz Link
sebcioo Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:37 Albo jestes seryjna morderczynia albo pracujesz w policji w wydziale zabojstw. Bo jak inaczej skoro piszesz ze morderstwa sa czescia twojego zycia. Bo nie sa czescia mojego. Odpowiedz Link
lena_zet Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:38 czytaj koleż ze zrozumieniem, bo dosyć, że twoja głupota już mnie wkurwia to jeszcze przypisywanie komuś czegoś, czego nie napisał.To twoja linia obrony? Czytaj se co chcesz, kogo to obchodzi. Odpowiedz Link
sebcioo Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:39 Czy ty jestes adminem na tym forum? I w swojej zakutej pale nie mozesz pojac ze wara ci pizdo od obrazania innych? A fakt, nie masz pały. Odpowiedz Link
lena_zet Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:41 koleś a pizda to różnica.Miłęgo dnia. Odpowiedz Link
vandikia Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:41 sebcioo napisał: > > I w swojej zakutej pale nie mozesz pojac ze wara ci pizdo od obrazania innych? ale prostak z ciebie! Odpowiedz Link
sebcioo Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:42 Wydawalo mi sie ze to lena zaczela - myle sie? Odpowiedz Link
vandikia Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:45 czy nazwala Cie gdzie chujcem, sqrwielem czy uzyla jakiegokolwiek tak obrazliwego okreslenia? nie. Odpowiedz Link
sebcioo Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:46 Cytuje: "twoja głupota już mnie wkurwia" Komentuje: bardzo wysublimowany komplement. Rozumiem ze chcialabys by tak do Ciebie sie zwracac? Odpowiedz Link
vandikia Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 11:11 jesli uwazasz, ze to: " w swojej zakutej pale nie mozesz pojac ze wara ci pizdo od obrazania innych?" bylo na tym samym poziomie. no coz, mozna miec chyba inne zdanie w tej kwestii? bez odbioru. Odpowiedz Link
sebcioo Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 11:19 Dorzuc do tego tez fakt ze ona jest adminem i nie dosc ze pilnuje zeby inni nie obrazali to i sama nie powinna tego robic. U niej to sie liczy podwojnie niz u mnie. Ja jestem zwykly cham, ale ona tym bardziej nie powinna tak pisac. Tym bardziej ze nie byla nijak sprowokowana do takiej reakcji. Jesli ona uznala ze nie obowiazuja jej zasady moralne to i ja uznalem ze mnie tez nie obowiazuja i nie mialem zamiaru patyczkowac sie z nia. Odpowiedz Link
lena_zet sebcioo 02.03.07, 11:21 jaki ze mnie admin?jestem tylko opiekunem forum, a to ogromna różnica. Odpowiedz Link
sebcioo Re: sebcioo 02.03.07, 12:01 Masz prawo usuwac posty? Masz prawo banowac ludzi? Jak dla mnie jestes adminem. A jesli inaczej sie to nazywa to jest to tylko semantyka. Odpowiedz Link
lena_zet Re: sebcioo 02.03.07, 12:23 nie jestem żadnym adminem.Adminem w życiu bym nie została a opiekunem mogę sobie być i to jest ogromna różnica. Odpowiedz Link
alpepe Re: czy potraficie wyobrazić sobie strach tego dz 02.03.07, 10:35 szczerze pisząc, unikam tego typu wiadomości, niestety po nagłówkach wiadomo wszystko, nie trzeba nawet wchodzić w artykuł. Odpowiedz Link