Dodaj do ulubionych

ale kiszka

30.05.07, 07:50
www.missuniverse.com/delegates/2007/files/PL-closeup.html
Obserwuj wątek
    • baba_krk zabiła mnie... 30.05.07, 08:31
      a wystarczyło tylko nie otwierać buzi wink
    • dzikoozka Re: ale kiszka 30.05.07, 08:41
      a to zdjecie jak ze świerszczyka? fuuuj...
      • istna nasz narodowy kostium.. 30.05.07, 10:30
        www.missuniverse.com/delegates/2007/files/PL-photo-costume.html
        Jakbyście nie wiedziałysuspicious
    • mamba30 Tragedy n/t 30.05.07, 09:33

• vandikia ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 10:13
      i nie rozumiem oceniania jej pod tym względem. obejrzyjcie japonke - ktora
      zostala miss, wcale nie lepsza.
      angielski nie jest obowiazujacym jezykiem miedzynarodowym, wypada go znac, ale
      wcale nie trzeba!
      czemu mamy poddawac sie pędowi? jakby byli profesjonalni, to pozwoliliby
      dziewczynom mówic w ich ojczystych jezykach i tlumaczyc to na jakikolwiek inny.

kiedys jak pracowalam jako hostessa, nieznajaca ang dziewczyna (b ladna) miala
      wpadke z klientem, zleceniodawca nie ujal w warunkach umowy, ze hostessa ma byc
      anglojezyczna, a potem przyszedl na stoisko i zrobil jej afere, dziewczyna sie
      poplakala. szefowa agencji powiedziala temu klientowi, zeby sie gonil, ze
      jestesmy w Polsce i po polsku mowimy. Jasne, ze zrobila to zlosliwie, ale
      zachowala sie w taki sposob jak on i nigdy wiecej nie robila z nim interesow,
      mimo ze był dziany. Tyle w temacie.
      • kryzysowa_narzeczona75 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 10:29
        dziekuje za glos rozsadku. Ze wszystkich anglojezycznych osob (tych z
        urodzenia), ktore poznalam, a sporo ich bylo, zadna nie znala innego jezyka niz
        angielski. Baaaa, irlandusy, mimo, ze ucza sie swojego ojczystego jezyka w
        szkole - nie znaja go. Pomijam fakt, ze czesto gesto zdarza sie, ze poprawnosc
        gramatyczna j. angielskiego w ich wykonaniu rowneiz daje wiele do zyczenia.
        Fakt, ze milo widziec piekna i madra, niz piekna i srednio inteligentna, no ale
        coz... nie kazda moze byc jak ja tongue_out
        (hahahahaha)
        • vandikia Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 10:34
          ta kobieta zna podobno niemiecki perfekt, ale to niczego nie zmienia.. na
          podstawie tego nagrania nie mozna tez mowic o inteligencji - raczej o zdolnosci
          lingwistycznej, zreszta..moze po prostu ten 'jezyk jej nie wszedl'? wink
          konkursy pieknosci niech zostana konkursami pieknosci - niech oceniaja nogi,
          buzie, cycki i pupe.. nikt nie wymaga przeciez, zeby zwyciężczyni olimpiady
          matematycznej była super laską? pewnie bylby to dodatkowy atut, ale nie za
          piekne oczy jest taka osoba oceniana.
          • edka-schizofredka tja chyba francuski :PPP... 30.05.07, 10:39
            ale 3 zdan na pamies sie nauczyc to nie problem, tym bardziej, ze pytaja o to
            samo co roku big_grin
        • mamba30 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 10:37
          problem w tym, że skoro już lasia pnie się na afisz, to mogłaby się przygotować
          jakoś do tego przemowienia. Poza tym, jeżeli jakimś cudem zostałaby miss, to
          wiązałoby sie to z wieloma zagrancznymi wyjazdami. W jakim języku by się
          porozumiewała?? Może nadal uważacie, że w każdym kraju powinni mieć tłumacza z
          polskiego na ichniejszy?? Angielski jest językiem urzędowym, a dukania tej pani
          przyprawiły mnie o mdłości. Nawet z podstawą gramatyki ma problemy, cięzko jej
          zajazyć, że w 3 os. L.P. dajemy końcówkę "s". To są podstawy, chociaz tyle
          mogłaby wiedzieć.
          • vandikia Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 10:42
            tak.. wybija sie, sama sie pcha..dokladnie
            tyle, ze to konkurs pieknosci, a nie konkurs tłumacza

wiele osob w swojej dziedzinie jest Ok, a w innych są totalnym glabami, nie ma
            ludzi dobrych do wszystkiego

no i nie jezdzilaby sama po tym swiecie, nie? a dla kogos kto juz zostaje MU.
            organizator powinien dac tlumacza i tyle. nie 25laskom, ale tej co zostala
            wybrana..chyba go stac?
            • mamba30 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 10:49
              Nie zrozumiałyśmy się chyba do końca. Konkurs piekności konkursem piekności,
              ale poza urodą trzeba również coś soba reprezentować, chociażby potrafić
              zapamiętać kilka podstawowych zdań w języku obecnym na całym świecie. Od pani
              recepcjonistki dajmy na to, wymaga się nie tylko umiejętności obsługi urządzeń
              biurowych i znajomości języka, ale również prezencji, a też można rzec "co ma
              piernik do wiatraka". Ano ma, jak widać.

Piszesz o tym, że mogliby tłumaczyć, a ona mogłaby mówić w naszym języku. Tak
              samo można tego wymagać w stosunku do innych kandydatek. Niech japonka gada po
              japońsku a organizator tłumaczy, Szwedka po szwedzku itd. Poza tym dla mnie to
              by była ryfa jako dla Polski, że polska Miss nie potrafi się porozumiewać w
              urzędowym języku, tylko jeździ po świecie z tłumaczem.
              • vandikia Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 10:57
                etam, w krytykowaniu to kazdy jest dobry [mowie ogolnie] i przyczepic sie
                naprawde latwo. malo to reprezentantow innych krajow w roznych dziedzinach
                jezdzi z tlumaczami?
                z kolei miss polski to nie to samo co prezydent, wiec z tym reprezentowaniem
                kraju na arenie miedzynarodowej tez bym nie przesadzala.

• mamba30 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 11:00
                  to jest konkurs miss universe.... smile)
                  • vandikia Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 11:03
                    no to Mu..bez roznicy

miss lata z radiem nie wiedziala w ktorym roku byla bitwa pod grunwaldem, ok
                    konkurs polski, podstawowa wiedza historyczna, mozna sie posmiac :]
                    • mamba30 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 11:07
                      ano można, ale w tym konkretnym przypadku nadal będę się trzymała swojej
                      wersji smile
                  • kryzysowa_narzeczona75 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 11:06
                    a 5 lat temu to wszystkie miss umialy po angielsku powiedziec, ze chca pokoju na
                    swiecie i beda walczyc z glodem. Ech... pieknie bylo smile
          • kryzysowa_narzeczona75 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 10:52
            a we Francji jedynym slusznym jezykiem jest francuski i dla wielu obraza jest,
            jak sie do nich powie cos po angielsku smile
            Kiedys urzedowym i miedzynarodowym jezykiem mial byc jezyk esperanto. Jak sobie
            popije, to nawet jeszcze cos z niego pamietam smile
            A jesczze kiedys mielismy perfekt mowic po rosyjsku.
            A za 10 lat okaze sie, ze hiszpanski jest jedynym slusznym jezykiem.
            Mambina, pojechalam do Irlandii znajac angielski ot tak sobie, pchalam sie na
            afisz nie rozumiejac momentami, co kto do mnie mowi. Jak mi keidys irlandus
            powiedzial, ze moj angielski daje wiele do zyczenia, to mu odparowalam, ze ja
            chociaz znam perfekt swoj jezyk ojczysty, mniej perfekt angielski i dogadam sie
            jeszcze po hiszpansku i rosyjsku, a czym on moze sie poszczyscic?
            Wg mnie to oceniamy siebie (jako narod) zbyt krytycznie, a zapominamy, ze na
            swiecie sa wieksi ingoranci niz my.
            • mamba30 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 10:54
              Ja to wszystko rozumiem, wiem też, że i u nas jest również wiele
              niedoskonałości. Natomiast nie zmienię zdania, że osoba, która chce się stać
              osoba publiczną, powinna reprezentować sobą więcej niż przeciętność i to na
              wielu płaszczyznach.
              • kryzysowa_narzeczona75 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 10:59
                ech... to my musimy wymienic caly rzad i parlament, a taka miss to maly pryszcz smile
                • mamba30 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 11:01
                  niestety tak, ale nie lezy to w naszej mocy sad
                  • kryzysowa_narzeczona75 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 11:03
                    a jedyne co mnie gryzie, to dlaczego nikt nie zwrocil uwagi na moja skromnosc w
                    pierwszym poscie i na dokladke mnie nie poparl tongue_out smile I znow musze sie czuc
                    niedopieszczona smile)
                    • six_a Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 11:05
                      za długie epistoły piszesz, kto by tam czytał wink)))
                      • kryzysowa_narzeczona75 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 11:06
                        bo piekni inteligentni maja duzo do powiedzenia tongue_out smile))
                    • mamba30 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 11:07
                      he he he..... żebyś nam sie tu nie rozpuściła jak dziadowski bicz smile)
                      • kryzysowa_narzeczona75 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 11:10
                        za stara dupa jestem, zeby az tak sie rozpuszczac smile)
                        • mamba30 Re: ale to nie jest konkurs językowy 30.05.07, 11:13
                          no właśnie, stara to jest dupa, bo zębów nie ma smile)) ale Ty chyba jeszcze
                          masz.......?
      • aasiula1 ale Łonda 30.05.07, 11:38
        przecie to nie o jej poziom angielskiego nawet się rozchodzi. Do jasnej Anieli
        to jest międzynarodowy konkurs, nie moze by takich kwiatków. A przecież można
        zrobić dwie proste rzeczy:
        1) pozwolić mówić po polsku
        2) dać pytania wcześniej tak, aby mogły się laski przygotować (nawet im to
        sprawdzić)
        • vandikia Re: ale Łonda 30.05.07, 16:01
          zgadzam sie z Toba co do punktów 1 i 2 :]
    • six_a Re: ale kiszka 30.05.07, 10:34
      ale nawet ładna jest
      takie łamańce językowe bywają cute i są zapamiętywane,
      mnie to najbardziej zdziwiło zdjęcie w stronu narodowym, różowa kieca jakaś,
      ciekawe kurpie czy podlasie?
      a do dostała się chociaż do jakiegoś półfinału?
      • istna Re: ale kiszka 30.05.07, 10:42
        > ciekawe kurpie czy podlasie?
        Tipsowo Niżne.
        • six_a Re: ale kiszka 30.05.07, 10:50
          i tak dobrze, że nie sromowce smile
      • alpepe Re: ale kiszka 30.05.07, 10:55
        Księstwo Warszawskie skrócone do kolan...
    • edka-schizofredka o ten sam wstawilam :DDDD... hyhy... 30.05.07, 10:36

• six_a Re: ale kiszka 30.05.07, 10:52
      o rany, a czeszka jaka dżaga
      • six_a Re: ale kiszka 30.05.07, 10:54
        baba dżaga
        jak się wybierze contestanta, to takie pierwsze zdjęcie się pojawia, bo na
        reszcie to normalnie wygląda smile
        • vandikia nie zakochaj sie czasem ;)))) /nt. 30.05.07, 10:57
          • six_a Re: nie zakochaj sie czasem ;)))) /nt. 30.05.07, 11:07
            weź, właśnie się zastanawiałam, komu to przesłać w ramach nadchodzącego za parę
            miechów halloween.
            • vandikia Re: nie zakochaj sie czasem ;)))) /nt. 30.05.07, 11:10
              zołza smile)))))))))
    • edka-schizofredka sumujac - jestem najpiekniejsza i nie ma chooja 30.05.07, 11:03
      NO!
      Taka prawda - co zrobic?
      • vandikia jak kwiat róży 30.05.07, 11:04
        tongue_outPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
        • edka-schizofredka kiedys roza bylam :)))... 30.05.07, 11:05

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka