Dodaj do ulubionych

Six_a pytałaś się co PiS zrobił:)

06.06.07, 18:07
Tu parę drobiazgówsmile

galba.salon24.pl/18140,index.html
"Oto co się zdarzyło w Polsce w ciągu 1 roku rządów PIS (aktualizacja 31-05-2007)
1.Stopa bezrobocia spadła do 13,1% , a według sposobu liczenia UE do 9,4% (Eurobarometr)
2.Liczba pracujących wzrosła o 521tys w 2006
3.Inflacja nareszcie trochę poszła w górę (2,2% r/r) co daje szansę na szyki wzrost PKB
4.Złotówka bardzo mocna (1EUR=3,8zł, 1$=2,8zł)
5.Nastąpił gwałtowny wzrost zaufania inwestorów zagranicznych-tych prawdziwych inwestujących w gospodarkę (14,2mld EUR inwestycji przemysłowych w 2006r a inwestycje w I kwartale 2007r wzrosły o 47%.!!!!!!!!!!!!!)
6.Firmy ratingowe : (Fitach Ratings, Moody's) podniosły rating dla Polski. (Moody's 2006-11-08 Moody's Investors Service ustaliła dla Polski rating długoterminowy `A2',
Wiadomość z 18-01-2007r : Agencja Fitch Ratings, podniosła rating Polski dla zadłużenia w walucie zagranicznej do "A minus" z "BBB plus" Standard & Poor's podniosła rating do AAA-.)
7.PKB notuje wzrost najwyższy w historii (7,4% r/r)
8.Produkcja przemysłowa wzrosła w styczniu 2007 15,7% r/r
9.Gwałtownie wzrasta produkcja budowlana(60,8% r/r na koniec stycznia 2007)
10.Bardzo szybko rośnie liczba budowanych mieszkań(Warszawa, 23.02.2007 (ISB) - Liczba rozpoczętych mieszkań wyniosła w styczniu tego roku 8.818 i wzrosła o 219,4 proc., podał Główny Urząd Statystyczny (GUS) w piątek. ISB, pr /23.02.2007 15:46)
11.Eksport wzrósł w 2006r o 22,6%, i nadal szybko rośnie
12.Wynagrodzenia Polaków rosną szybko 8,5% przy inflacji 1,4% (Źródło: Gospodarka, 16-01-2007, godz 14.10)
13.Wskaźniki giełdowe biją rekordy (WIG wrzesień2005=31884, dzisiaj 31-05-2007=64610, wzrost o 101,1%)
14.Nastąpił bardzo duży spadek przestępczości (napady i rozboje -20,7% , kradzieże samochodów -40% w okresie kwiecień 2007-kwiecień 2006,
15.Deficyt budżetowy zmniejszono w 2006r do 25,5mld zł( z 32,5mld).
W roku 2007 po raz pierwszy wpływy budżetowe są wyższe od wydatków ( +3mld zł styczeń 2007). Na koniec kwartału mamy nadwyżkę budżetową!!!!!!!!!!!!!!
16.Wprowadzono pierwsze ustawy prorodzinne (becikowe, odpis 140zł/dziecko )
17.Rozwiązano WSI co wydawało się niemożliwe, a Mazura Ziobro dosięgnął w USA.(ciekawostka: to samolotem Mazura latał Kwaśniewski w czasie pierwszej wizyty w USA)
18.Spadł poziom korupcji i Polska `awansowała' z 70 na 61 miejsce w rankingu Transparency International.
19.Znacznie spadła ilość wypadków i ofiar śmiertelnych spowodowanych przez pijaków
20.Polski naród rozpoznał faryzeuszy. Notowania AGORY spadły z 71zl/akcję do 40zł/akcję (-46%) z rekomendacją MILLENIUM na 30,5zł/akcja a w stosunku do wzrostu WIG akcje AGORY spadły o dwukrotnie
21.Wreszcie zaczynają się z nami liczyć na Zachodzie, a Unia przyjęła nasze veto ze zrozumieniem i Niemcy (sic!) walczą w Moskwie o nasze mięso. Unia próbuje wprowadzić wspólną politykę energetyczną, o czym jeszcze rok temu nie chciała gadać. Będziemy organizować EURO2012.
Polska stała się celem pielgrzymek prezydentów i premierów z całego Świata: z Chin, USA, Finlandii, Niemiec, Francji, Holandii, Włoch, Portugalii, Litwy, Armenii, Iraku, Izraela, Łotwy, Gruzji, Azerbejdżanu, ..
22. Rozwijamy stosunki z naszymi naturalnymi sojusznikami: Litwą, Łotwą, Estonią, Azerbejdżanem, Kazachstanem, zawarto dwa newralgiczne porozumienia łączące trwale nasze kraje: zakup Możejek i most energetyczny, a w przyszłym roku wspólna budowa elektrowni jądrowej.
24. Wreszcie realne działania w zakresie dywersyfikacji dostaw gazu (terminal w Świnoujściu, zakup złóż norweskich) i ropy.
25. Czerwona hołota trzęsie się ze strachu, a ubecy z wściekłości.
Jestem dumny z tego, że jestem Polakiem"
Obserwuj wątek
    • dzikoozka Re: Six_a pytałaś się co PiS zrobił:) 06.06.07, 20:14
      I wszystko to zasługa jednego roku...
      taaaak, życ nie umierać.
      • pink.freud Re: Six_a pytałaś się co PiS zrobił:) 06.06.07, 21:05
        Hehehe.. a pamiętasz co serwowano frajerom po wyborach?smile Jaka to klęska miała nastąpić po odsunięciu od koryta jedynych właściwych z PO-SLD.. dolar po 5zł, benzyna po 6zł, upadek gospodarki, giełdy, budżetu.. PiS miał się nie potrafić z nikim dogadać i rządzić max. pół roku, Tusek mendził w radiu, że początkowy wzrost bezrobocia to wina PiSu..
        A mogło być tak pięknie. Balcerowicz razem z Tuskiem i SLD nie potrzebowaliby nawet roku by schłodzić gospodarkę i sprywatyzować za bezcen resztę przedsiębiorstw. Przestępczość nie spadłaby 0 20-40% tylko jak to za SLD o tyle by wzrosła. Zamiast Ziobra byłby Schetyna lub Kalisz..
        Tak miało być. Polska miała być na zawsze w łapach czerwonych świń. Stąd taka wściekłość michnikoidówsmile
        www.youtube.com/watch?v=qiVgxHioRW8&NR=1
        • sebcioo Gdzie jest 3 miliony mieszkan? 08.06.07, 11:26
          Gdzie jest 3 miliony mieszkan?

> nastąpić po odsunięciu od koryta jedynych właściwych z PO-SLD.
          To przy korycie bylo PO z SLD? A mi sie wydawalo ze PO razem z PiSem bylo w
          opozycji do SLD

> dolar po 5zł, benzyna po 6zł
          Po ile jest teraz benzyna? Jak dlugo trzeba czekac by przy obecnym tempie
          wzrostu jej cen doszlo do 6 zeta?
          Nalezy tez pamietac ze cena benzyny zalezy wielce od kursu $. Jesli on zacznie
          isc w gore to cena benz wzleci az milo.
        • sebcioo Gdzie jest "tanie" panstwo? 08.06.07, 11:27
          Gdzie jest "tanie" panstwo?
        • sebcioo Co robia kryminalisci w rzadzie? 08.06.07, 11:28
          Co robia kryminalisci w rzadzie?
        • sebcioo Mam dalej pytac? 08.06.07, 11:28
          Mam dalej pytac?
      • maretina Re: Six_a pytałaś się co PiS zrobił:) 06.06.07, 21:24
        dzikoozka napisała:

> I wszystko to zasługa jednego roku...
        i dwoch kaczek. mistrzostwo swita, szczegolnie jesli wezmiemy pod uwage fakt,
        ze jedna kaczka czesto miewa biegunki i rzadzi z kibla.
    • mmagi Re: Six_a pytałaś się co PiS zrobił:) 06.06.07, 21:19
      a ch...i im w dupę i kawałek szkłatongue_out
    • six_a Re: Six_a pytałaś się co PiS zrobił:) 07.06.07, 11:47
      ja się nie pytałam, co się zdarzyło, bo jak widać ze spisu wiele dzieje się
      samo, tzn. nie tyle samo, co wskutek tego, co się wcześniej zdarzyło, czytaj:
      cały wzrost gospodarczy jest efektem wejścia Polski do UE, a nie tego, że PiS
      wygrał wybory.
      ja się pytałam, co PiS zrobił, więc bądź łaskaw podać mi nazwy ustaw, które
      bezpośrednio przyczyniły się do tego, o czym piszesz (ziobrę możesz sobie
      darować, bo ten przynajmniej faktycznie oprócz wpadek może sobie wpisać sukcesy
      na listę dokonań)
      a o cytowanym poprzednio pakiecie kluski to powinieneś się lepiej doinformować,
      bo jest on już tak ścięty, że nie wiadomo, czy go w ogóle nazywać pakietem
      kluski.

na koniec: zainteresowanie "wszystkich" krajów świata, w tym chin, gruzji i
      azerbejdżanu dosłownie powaliło mnie na łopatki, ze śmiechu rzecz jasna, a tym
      czasem biedna merkel zza miedzy nie może się połapać, z kim ma przyjemność z
      premierem czy z może bratem?

i w ogóle nie rozumiem, jak to jest, tyle sukcesów, a wszyscy tak się wyżywają
      na kaczuszkach i rozdmuchanym do granic możliwości rządzie wicepremierów? no
      jawna niesprawiedliwość jakaś, naród mamy po prostu wredny smile należałoby
      wszystkich wyemigrować przymusowo, wiesz jak by to obniżyło bezrobocie?
      w kraju zostałby brat z bratem, the royal kot i gosiewski jako zawiadowca
      stacji.
      • baba_krk cudny tekst: 07.06.07, 11:49
        six_a napisała:

należałoby wszystkich wyemigrować przymusowo, wiesz jak by to obniżyło
        bezrobocie? w kraju zostałby brat z bratem, the royal kot i gosiewski jako
        zawiadowca stacji.
        udało mi się to wyobrazić wink)))))))))))
        • six_a Re: cudny tekst: 07.06.07, 12:07
          ciekawa perspektywa, prawda?
          smile
          • baba_krk Re: cudny tekst: 07.06.07, 12:09
            dosyć wink
            zamiast odlotu prawdziwy odjazd u boku gosiewskiego, z kocurem pod pachą tongue_out
      • raduch Re: Six_a pytałaś się co PiS zrobił:) 07.06.07, 13:03
        Zrobił, kilka rzeczy! smile))))
        -becikowe przegłosowane przez PO
        -szczyt energetyczny w Krakowie, Putin wie że dla krakusów szczyt energetyczny
        to 3 żarówki setki włączone naraz, dlatego w tym samym czasie pojechal do
        Kazachstanu i podpisał konkretne umowy surowcowe
        - deklaracja wspóludziału w budowie elektrowni atomowej też fajna. Szkoda że
        system nieprzystosowany do większego przesyłu ze wschodu a i PSE nic z
        większych inwestycji tam nie planują.
      • pink.freud Re: Six_a pytałaś się co PiS zrobił:) 07.06.07, 15:53
        Hehehe.. samo się zdarzyłosmile))))))))))))))))))))))))))
        ale jak się zdarzyło coś negatywnego to już nie samo tylko wina PiSu?smile))
        Polska do UE weszła już jakiś czas temu i zanim weszła, kto chciał mógł zainwestować. Bilans "dopłat" z UE też wychodzi na zero. Wzrost jest spowodowany ogólnie dobrą sytuacją w gospodarce na świecie. Jednak, gdyby nie PiS ten wzrost byłby zdecydowanie mniejszy. Wszystkie firmy konsultingowe i ratingowe musiały skorygować swoje prognozy w góręsmile
        NIC w gospodarce nie dzieje się samo. Tylko Ci się wydaje, że premier i Gilowska nic nie robią. W rzeczywistości wystarczą niewielkie zmiany w wypuszczaniu obligacji, skupu walut by kursy walut a co za tym idzie koszt Twojego kredytu mieszkaniowego, benzyny, wycieczki zagranicznej gwałtownie się zmienił. Nieuchwalenie budżetu lub jego niedotrzymanie też powoduje kryzys. Nadmierne wydatki i uginanie się przed wygórowanymi żadaniami płacowymi w budżetówce teź może spowodować inflację. Gospodarka to bardzo delikatna sprawa, łatwo ją rozregulować. PiS uchwalił w ciągu tego roku więcej ustaw niż SLD przez całą kadencję, w tym bardzo korzystne dla ludzi ustawy o spadkach czy opłatach za notariusza. Kupę użytecznych jak zniesienie monopoli prawniczych uwalił czerwony Trybunał Konstytucyjny.
        WSI też się samo rozwiązałosmile a Wasserman, Dorn i ziobro też się obijali i służby same się oczyściłysmile))
        Zapomniałaś już co było przed PiSem? Gigantyczne bezrobocie, beznadzieja, korupcja, wyprzedawanie banków, TPsy, hut stali, przedsiębiorstw energrtycznych za bezcen.
        To co się w Polsce teraz dzieje to poprostu efekt tego, że rząd nie kradnie, walczy z korupcją, pijaństwem, złodziejstwem i ZAJMUJE się gospodarką zamiast uchwalać lewe ustawy pod konkretne przekręty jak to było do tej pory. Cała kasa, którą rokrocznie cwaniaczki wszelkiego rodzaju wysysały z Polski, która była marnowana nagle pojawiła się w budżecie. Do tego, gdy pojawił się pierwszy poważny rząd nagle pojawili się powaźni inwestorzy a nie jak do tej pory sprzedawcy perkalu i koralikówsmile Nie doceniasz poprostu tego, że interesy wymagają spokoju, kompetencji i uczciwości a nie patronów w rodzaju Millera, Kwacha, Tuska czy Schetyny.

Chiny ,USa, Niemcy czy Francja to światowe potęgi a pozostałe wymienione państwa łaczą z Polską interesy energetyczne. Co w tym śmiesznego???

Bardzo chętnie wypowiadasz się za naród, internautów.. sypiesz koncesjonwanymi dowcipami z WSI24 czy GWnasmile Te dowcipy niestety smętne są i ciągle te same. Przykro ich też słuchać bo powtarzają je osoby sfrustrowane, nieszczęśliwe, które faktycznie źle się dziś czują. Choć gdyby je odstawić od telewizorni nie zauważuli by żadnej zmiany na gorsze pod rządami PiSu a przeciwnie same pozytywy i zmiast smęcić o prześladowanich mogłyby się cieszyć z sukcesów, likwidowani bezrobocia i wzrostu dobrobytu. Na szczęście takich smutasów jest coraz mniejwink))
        • six_a Re: Six_a pytałaś się co PiS zrobił:) 07.06.07, 16:33
          no firmy konsultingowe na pewno strrrrrrrasznie się zmartwiły korygując te
          prognozy, to dla nich doprawdy tragediawink
          chciałam też uświadomić, że do naszego kraju nie ciągną pielgrzymki, tylko
          zwykłe wizyty i wcale nie są one takie częste, natomiast to, że premier czy tam
          prezydent z powodu sraczki za przeproszeniem nie bierze udziału w szczytach, to
          jest oczywiście obciach na pół planety, podobnie jak to, że nie ma konta w banku
          (to jaki jest kuśwa jego stosunek do bankowości w Polsce?).
          kiedy ja się wypowiadam za naród? naród się sam wypowiada, wyjeżdżając masowo
          do UK - prawda że nie jest to dowód specjalnie jakoś popierający tę wizję
          optymistycznego cudu gospodarczego, jaką starasz się szerzyć (zapytam wprost:
          skoro jest tak dobrze, czemu wszyscy wieją?)

wogle muszę Cię rozczarować, ja się bardzo cieszę, że gospodarka sobie radzi
          mimo tego kulawego rządu, w którym gilowska raz jest, raz jej nie ma, a w
          przerwach między tłumaczeniem się wszystkim, czy kablowała czy jednak nie, może
          coś tam podpisze, jeśli akurat znajdzie czas.

ten rząd nie pracuje, ten rząd to nierząd i megaobciach. jedyne co im wychodzi
          to tropienie agentów i sianie popłochu jak niegdyś komuna. Szczytem wszystkiego
          są wypowiedzi typu: jest gites, czemu strajkujecie, my-rząd nie widzimy powodu!
          odkąd to do jasnej ciasnej rząd wyznacza harmonogram strajków? popaprańcy
          umysłowi normalnie i tyle.

a no i ja nie jestem frustratem, mam się dobrze pod prawie każdym względem i
          nie wyjeżdżam, nie byłam agentem, zarabiam uczciwie, płacę podatki i weź się
          wreszcie ode mnie odchrzań, piśnięty świrze jeden smile)))))))))))))))))))
          • pink.freud Re: Six_a pytałaś się co PiS zrobił:) 07.06.07, 17:02
            No tak.. w telewizorni powiedzieli, że to obciach na pół planetysmile To prosta tresura naiwniaków, żeby się wstydzilismile)) Jak się wstydzą to już dobrze, wtedy Jola nauczy ich jak się konsumuje bezę a prezio i spółka w tym czasie zajmą się gospodarkasmile)))))))))

> kiedy ja się wypowiadam za naród? naród się sam wypowiada, wyjeżdżając masowo
            > do UK - prawda że nie jest to dowód specjalnie jakoś popierający tę wizję
            > optymistycznego cudu gospodarczego, jaką starasz się szerzyć (zapytam wprost:
            > skoro jest tak dobrze, czemu wszyscy wieją?)
            "i w ogóle nie rozumiem, jak to jest, tyle sukcesów, a wszyscy tak się wyżywają
            na kaczuszkach i rozdmuchanym do granic możliwości rządzie wicepremierów? no
            jawna niesprawiedliwość jakaś, naród mamy po prostu wredny smile"
            Wszyscy??? Naród??? no proszę..smile Niestety jesteś manipulowana i nie zdajesz sobie z tego sprawy. Owszem wyjeżdżają, wcześniej też wyjeżdżali. W tym samym czasie powstało w przemyśle pół miliona nowych miejsc pracy. Jesteś pewna, że wszyscy wieja?smile)) Jak to się stało, że nie dopadli Cię siepacze PiSu imimo, że jest tak źle nie udało Ci się zwiać?wink

Ciekawi mnie Twwój sposób rozumowaniasmile
            W czasie wyborów i PO wszystkie ałtorytety: Kwach, Michnik, Wałesa, Tusk, TVN, GW, specjaliści od gospodarki.. twierdzili, że dojście PiSu do władzy oznacza ruinę gospodarki. Dawali na to max. rok. PiS twierdził, że sobie poradzi. Po tym roku sukces jaki odniósł PiS przeszedł wszystkie oczekiwania. mamy najwyższy w historii w zrost PKB, znikło bezrobocie, płace eksplodowały a inflacja pozostała minimalna..
            Teraz pytanie: Czy te ałtorytety kłamały czy to idioci? Czy taka osoba jak Ty wierzyła im bo jest idiotką czy zwyczajnie dał się nabrać?wink Jaki jest sens w takim wypadku wierzenia dalej w te kłamstwa lub bzdury PiSofobów???

Sama zaczynasz a później się wyzywasz od świrówsmile))))))))))))))
            • six_a Re: Six_a pytałaś się co PiS zrobił:) 08.06.07, 01:22
              odpowiem tak pokrótce.
              no ja tam nie wiem, może Ty obciachu nie umiesz sam zidentyfikować, ale są
              ludzie, którzy to potrafią, wystarczy podać suchy fakt. a media zawsze żerują
              na potknięciach i warto się przyzwyczaić, nie ma różnicy, czy zjechały chwiejne
              kolana kwaśniewskiego czy też brak właściwej flagi podczas wizyty delegacji
              kraju zza miedzy wschodniej. jedyne co można zrobić, to przestać się potykać
              albo przynajmniej wykazywać chęci w tym kierunku - niestety ilość
              prześmiewczych i niestety prawdziwych materiałów nawet na youtube (taki
              mediavox populi wink, który chyba trudno oskarżyć o wrogą pisowi propagandę, nie
              wskazuje na te starania. mamy permanentny kabareton i trudno zachować powagę,
              jeśli premier hymnu nie pamięta, patrz sygnaturka smile

telewizor to ja oglądam głównie podczas odkurzania, przykro mi smile ale próby
              uczynienia ze mnie ofiary mediów doceniam, bo rozumiem, że sam jesteś pod
              wpływem radia em jak maryja.

NIGDY przedtem wyjazdy nie były tak masowe, żeby budowlańców czy innych tam
              posadzkarzy w kraju trzeba było ze świecą szukać! - to w pewnym stopniu
              tłumaczy brak 3 mln mieszkań, po prostu nie miał ich kto wybudować, chłe, chłe.

no ja się nie dziwię, że media krakały, skoro powszechnie było wiadomo, że
              premier zna się na gospodarce jak łyżwiński na moralach.
              a teraz się cieszą, że nic się nie udało spieprzyć - jak nie, jak tak smile

znikło bezrobocie? naprawdę? znasz znaczenie słowa 'znikło'? normalnie cud nad
              wisłą!
              płace eksplodowały? ciekawe komu? edgar podwyżkę dostał i porównali ze wzrostem
              czyjejś tam emerytury o paręnaście złotych, to pewnie niezła średnia wyszła.

musisz chyba zdjąć te rosarote bryle? strajki są niby potwierdzeniem tego
              dobrobytu? na co komu eksplozja płac, skoro zeżrą ją rosnące koszty paliwa
              dajmy na to. przyjrzyj się faktom i nie jedź na propagandzie sukcesu, bo się
              niedobrze robi.

ktoś musiał zacząć smile

btw. to musi być straszne mieć konto mailowe w serwisie faryzeuszy, jak się z
              tym czujesz, pink? smile
            • ejakulat pink.freud... 08.06.07, 06:39

serdecznie pozdrawiam staropolskim: spierdalaj pisi złamasie
              • six_a Re: przedwczesny 08.06.07, 16:22
                wytrysk
                chiba

i nie obrażać mi tu kolegi smile
    • nemo1968 Re: Six_a pytałaś się co PiS zrobił:) 08.06.07, 08:50
      Nie widzę korelacji między PIS a tymi sprawami. To jakaś totalna bzdura.
      Ja te sprawy łącze z faktem, że właśnie trochę ponad rok temu awansowałem w
      pracy smile. Od tego czasu zauważyłem, że wszystko się w Polsce poprawiło....
      Wnioski są dla każdego oczywiste smile)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka