vandikia 16.10.07, 21:37 reklamowali Poradnik Domowy - dodaja ten film jakos teraz. Jesli jeszcze go nie widzieliscie - warto, warto Jeden z najpiekniejszych filmow o życiu jaki widziałam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
widokzmarsa Re: Między SŁOWAMI 16.10.07, 21:58 Czy to był dla ciebie kontakt dwóch ludzi czy starszego facet i młodej laski? Dużo mi dał emocji ten film, bo miałem podobny kontakt kiedyś. Dwoje dorosłych już ludzi, oboje widzą co się dzieje i .... Odpowiedz Link
vandikia Re: Między SŁOWAMI 16.10.07, 22:14 nie nie.. jeszcze inaczej, dla mnie to byl film o dwoch jednostkach poszukajacych sensu w zyciu (po trosze), zagubionych w wielkim miescie.. w zyciu.. dodatkowo, okazalo sie ze przyjazn miedzy tak roznymi osobami jest mozliwa, taki dziwny kontakt, metafizyczny, bardzo cieply, ale nieskonsumowany bardzo podobala mi sie muzyka w tym filmie, nastroj, kolor.. podobala mi sie gra aktorow, chociaz przyznam ze za tą dwójką akurat nie przepadam.. Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Między SŁOWAMI 16.10.07, 22:37 Dla mnie tam było strasznie dużo pohamowanego erotyzmu a nieskonsumowanie było decyzją faceta wynikającą z jego doświadczenia(?). Piękny film, podobał mi sie za każdym razem gdy go widziałem. Odpowiedz Link
vandikia Re: Między SŁOWAMI 16.10.07, 22:40 zgadzam sie, erotyzmu bylo sporo, takiego dobrego, a nie taniego tez go widzialam pare razy.. naszla mnie ochota na kolejny raz, ale juz nie dzis. a ktora scena najbardziej Ci sie podobala? Bo ja kocham scene jak piją razem drinki w barze, jak on ją odstawia do łóżka, no i scena koncowa.. zawsze mnie dosc mocno rusza Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Między SŁOWAMI 16.10.07, 22:53 no właśnie ta scena gdy ją zabrał do pokoju to wulkan który buzuje gdzieś w podziemiach i wszyscy myślą że wybuchnie a on nie Ostatnia scena mnie zaniepokoiła bo można mieć wrażenie że to wszystko może mieć kontynuację. A dla mnie wspaniałość sytuacji jest w tym że to już ma pozostać tak jak się zdarzyło... Niedosyt jest cudowny, oczywiście nie permanentny Odpowiedz Link
vandikia Re: Między SŁOWAMI 16.10.07, 23:16 tez myslalam za 1 razem, ze scena nocna skonczy sie porannym wspolnym obudzeniem po seksie mysle, ze gdyby zrobili 2 czesc tego filmu, to wlasnie spieprzyliby 1 i to totalnie. ciekawe co jej szepnął na ucho pozastanawiam sie w lozku, dobranoc Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Między SŁOWAMI 17.10.07, 09:02 > ciekawe co jej szepnął na ucho że do konca zycia bedzie marzyl o tym, ze jednak to zrobili?) odpowiem Ci Maupo na maupe pozniej)))) Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Między SŁOWAMI 17.10.07, 00:25 1. Zgoda. Film absolutnie magiczny, rewelacyjnie zagrany (Murray!) i oprawiony w swietna scenografie i muzyke. I chyba nawet polski tytul trafia bardziej w sedno niz angielski oryginal (Lost in translation). 2. To historia budzenia sie intymnej choc niekoniecznie seksualnej relacji, zaciekawienia, wspolnoty. Oboje sa samotni choc w zwiazkach. Zagubienie w japonskiej hipernowoczesnosci, w hotelowej sterylnosci poteguje to uczucie. Sa do siebie podobni ale rozni ich plec wiek i postawa: ona walczy o sens on wlasnie z tej walki rezygnuje. Ta wspolnota w roznosci przyciaga ich do siebie ale jak to jest pokazane!!! Wszystko dzieje sie mimochodem, przy okazji zwyklych zdarzen, w drodze, "miedzy slowami" wlasnie - nic nie jest nazwane i zdefiniowane ale jestesmy swiadkami budzenia sie namietnosci, ktora pojawia sie zanim bohaterowie uswiadomia sobie jej obecnosc. Do konca nie zdefiniuja jej, ani oni ani jak mysle widzowie nie sa w stanie okreslic co polaczylo tych ludzi, choc byly to emocje o ktorych trudno zapomniec tak jak i o tym filmie. Aby o nim pogadac trzeba by go rozebrac scena po scenie a warto bo jest to kino niezwykle choc na pozor tak malo sie tam wydarzylo. 3. Ja tylko chce przypomniec ze nieco podobny jest film Czerwony Krzysztofa Kieslowskiego. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Między SŁOWAMI 17.10.07, 08:45 vandziu, z przyjemnością informuję, że tym razem zgadzam się z tobą w 100%!! film mam dawno kupiony, byłam w kinie ze 3 razy, zresztą w wizytówce też mam wpisany w ulubionych. jest po prostu cudowny!!! zakochana w nim jestem!!! Odpowiedz Link
lambert77 Re: Między SŁOWAMI 17.10.07, 11:05 Niezły film może nie tak dobry, żeby obejrzeć go pięć razy ( np Gladiator - 5 razy w kinie byłe ) ale dobry. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Między SŁOWAMI 17.10.07, 14:29 gladiator??? esencja holułudczyzny bleh! Odpowiedz Link
jecki.p mila niedzwiedzico w sosie, 17.10.07, 18:39 a coz to takiego "holuludczyzna", bo moj "zasob" jej nie obejmuje... j. Odpowiedz Link
dr.verte Re: Między SŁOWAMI 17.10.07, 14:50 nie cierpie tego aktora, i w czym by nie gral dla mnie to bedzie jak kolejna czesc "Dnia swistaka" Odpowiedz Link
mmagi Re: Między SŁOWAMI 17.10.07, 15:00 kurcze nooo,musze sie z Toba tą razą nie zgodzić(( Odpowiedz Link
lajton Re: Między SŁOWAMI 17.10.07, 18:31 Wiem, że warto. Jeden z moich najbardziej ulubionych filmów. Zakłopotany B. Murray i słodka S. Johansson zagrali wybitnie. Odpowiedz Link
dr.verte Re: Między SŁOWAMI 17.10.07, 19:33 ee tam, jak chcecie obejrzec dobry film to polecam "Visitor Q" Takashiego Miike Odpowiedz Link
vandikia ogolnie rzecz biorąc w piatek ogladam raz jeszcze 17.10.07, 22:38 postanowione Odpowiedz Link