widokzmarsa 13.06.08, 12:14 bedziemy mogli śpiewać szczerze: kocham cię jak Irlandię. Odrzucili ten bolszewicki traktat z Lisbony. DZISIAJ PIJEMY< JA STAWIAM. CHoć znając komuchów europejskich zaraz coś przekręcą. .... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
widokzmarsa Uratowani! 13.06.08, 12:21 Uratowani! Uratowani jesteśmy! Bocian! Patrz! Bocian! Jak on żyje to znaczy, że my też możemy. Bocian, bociuś! Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Uratowani! 13.06.08, 12:45 nieoficjalne. Wiem, wiem, eurokomuchy mogą pokręcić, ale choć teraz trochę radości..... Odpowiedz Link
bertrada Re: Uratowani! 13.06.08, 12:56 Tak czy owak nie wierzę w uczciwość żadnych wyborów ani referendów. Wynik zawsze jest taki jak miał być. Polityka i gospodarka to zbyt poważne sprawy, żeby je zostawić na pastwę ciemnego ludu. Jak eurokonstytucja nie przejdzie, to znaczy, że miała nie przejść bo najwidoczniej świat nie jest gotowy na przyjęcie kolejnego superpaństwa. Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Uratowani! 13.06.08, 13:05 ty wierzysz w spiski bardziej niż ktokolwiek. Prawdę mówiąc kolesie nas wyciskają z unią czy bez Mamy najwieksze prawie podatki na świecie... Odpowiedz Link
lupus76 Re: Uratowani! 13.06.08, 13:55 bertrada napisała: > To nie spiski tylko zwykły marketing. ;P Bertrada polecam Ci lekturę: www.xexe.pl/sklep/76/93951/0 Odpowiedz Link
bertrada Re: Uratowani! 13.06.08, 14:09 Teoria spiskowa i paranoja polityczna to nie to samo co marketing polityczny, którego istnienia nikt nigdy nie kwestionował. Nie zaprzeczysz chyba, że ludzie jak idą do wyborów to nie kierują się własną wiedzą i rozumem tylko emocjami wygenerowanymi przez kampanie przedwyborcze i media. Dlatego mówię, że wszystkie wybory i referenda są zmanipulowane. Nie jest przecież tajemnicą, że przeciętny Irlandczyk nie przeczytał eurokonstytucji i nie ma pojęcia do czego miałaby ona służyć i o co w tym wszystkim chodzi. Odpowiedz Link
lupus76 Re: Uratowani! 13.06.08, 14:28 bertrada napisała: > Teoria spiskowa i paranoja polityczna to nie to samo co marketing polityczny, > którego istnienia nikt nigdy nie kwestionował. Nie zaprzeczysz chyba, że ludzie > jak idą do wyborów to nie kierują się własną wiedzą i rozumem tylko emocjami > wygenerowanymi przez kampanie przedwyborcze i media. Dlatego mówię, że wszystki > e > wybory i referenda są zmanipulowane. Nie jest przecież tajemnicą, że przeciętny > Irlandczyk nie przeczytał eurokonstytucji i nie ma pojęcia do czego miałaby ona > służyć i o co w tym wszystkim chodzi. Niezależnie od wszystkiego - polecam Odpowiedz Link
sebcioo Re: Uratowani! 13.06.08, 13:32 Co ciekawsze to ta Irlandia wlasnie ma podatki nieporownanie nizsze niz Polska. Odpowiedz Link
raduch Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 12:47 Mówią, żeśmy do nich podobni? To nie ma co się porównywać, to trzeba się od mądrzejszych uczyć. Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 12:49 bo my też naród poetów i marzycieli, wierni wolności i odwadze, tylko nam latami niewoli skrzydła podcięli i uczciwej pracy szukać na obczyźnie kazali... Odpowiedz Link
dzikoozka Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 13:28 Ja wiem ze jestem potworną ignorantką, Widok, oświec mnie, od czego właściwie nas to uchroniło??? Odpowiedz Link
plazzek Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 13:33 Lepiej nie wiedzieć. Wyobraź sobie, że przed rokiem 1933 zapytałabyś - a od czego by nas uchroniła delegalizacja NSDAP. Nie wiadomo. A w roku 1945 już wiesz. Czy warto było przeżywać II wojnę światową, żeby odpowiedzieć na to pytanie? Zadam inne pytanie - czy w europejskiej wspólnocie jest Ci źle? Odpowiedz Link
widokzmarsa Po powrocie z USA mogę powiedzieć: 13.06.08, 13:39 jest mi tu dobrze, jest mi tu dobrze, jest mi tu bardzo dobrze, a dobrze mi tak. Oczywiście nie jest źle, bo w Bangladeszu to mają dopiero przesrane... Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 13:37 od strasznych rzeczy, od piekła przeklętego, dymów ognia piekielnego i Belzebuba na stolicy, od łamania kołem, nowej inkwizycji, od polewania wrzątkiem, od porywania dzieci. A za to byś zapłaciła ty Odpowiedz Link
anus-hka Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 13:46 A tak po za tym to od czego jeszcze Tylko wytłumacz po polsku bo też bym chciała wiedzieć a Ty taki mondry jesteś... Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 15:58 Zacznę od tego że fakt odrzucenia traktatu nie oznacza że polepszy nam się, ponieważ upadek już jest ogromny, zmarnowano dużo czasu wysiłku i pieniędzy a kolejny rząd prze ku przepaści realizując wiele unijnych przepisów i marnując ogromne zasoby jakie nasz kraj posiada. Ale na razie uchroniło nas to od powstania kolejnego ultraskorumpowanego, socjalistycznego, antyamerykańskiego, państwa w którym Polska nie miałaby nic do powiedzenia i z którego nie miałaby właściwie wyjścia. Pozostajemy w zrzeszeniu, też lewackim.. Nawiązując do postu kolegi przynoszącego porównanie z III Rzeszą, to rzeczywiście jest zadziwiające jak wiele politycy unijni czerpią z pomysłów tego upadłego mocarstwa... Odpowiedz Link
bertrada Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 16:17 A to Polska kiedykolwiek miała coś do powiedzenia i ma na to szansę w przyszłości? Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 16:39 możemy mieć więcej niż mamy, tylko trzeba chcieć. Odpowiedz Link
bertrada Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 16:53 Naprawdę możemy? Jesteś tego pewien, że nadmierny rozwój gospodarczy Polski nie stoi w sprzeczności z interesami globalnej gospodarki? Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 19:06 Nie stoi, stoi w sprzeczności z interesem Niemiec i Rosji, które wolą mieć słabego sąsiada i skutecznie korumpowały naszych polityków od lat by Polska była słaba. Więc była. A z Irlandią będzie tak(cytuje za Korwina a on ma niestety nosa jeśli chodzi o eurobolszewików): "Zgadzam się z większością Komentatorów: jak ONI przegrają to referendum, to natychmiast powiedzą, że "Irlandczycy głosowali przeciwko z uwagi na (tu jakiś niejasny paragraf) więc zagwarantujemy Irlandczykom, że ich nie będzie obejmował" - i Oireachtas (parlament Republiki) to zatwierdzi - już bez referendum. I "Sąd Najwyższy" uzna to za zgodne z konstytucją." Odpowiedz Link
bertrada Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 19:23 Ja bym nie przeceniała tak możliwości i wpływów Rosji i Niemiec. One też są tylko częścią większej całości. Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 20:13 ale ktoś płacił przez lata byśmy nie zbudowaliśmy dróg. Poza tym to są potęgi a my ... Odpowiedz Link
raduch Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 21:15 widokzmarsa napisał: A z Irlandią będzie tak(cytuje za Korwina a on ma niestety nosa jeśli chodzi o > eurobolszewików): > "Zgadzam się z większością Komentatorów: jak ONI przegrają to referendum, to > natychmiast powiedzą, że "Irlandczycy głosowali przeciwko z uwagi na (tu jakiś > niejasny paragraf) więc zagwarantujemy Irlandczykom, że ich nie będzie > obejmował" - i Oireachtas (parlament Republiki) to zatwierdzi - już bez > referendum. I "Sąd Najwyższy" uzna to za zgodne z konstytucją." No tak, Korwin w czystym wydaniu. A może to samo inaczej: traktat miał opisywać integrację na poziomie instytucjonalnym. Nie wypaliło, bo albo owe instytucje kiepsko funkcjonują albo kierowane są przez miernoty. Niepowodzenie ratyfikacji jest dowodem właśnie. Wniosek? Nie ma czego żałować, naprawdę. Odpowiedz Link
avital84 Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 19:12 Brałam to pod uwagę, ale jednak sądziłam, że to mniej relacja wersja. Może opracują coś lepszego, bo ten traktat i tak miał braki. Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: VICTORIA! VICTORIA DZIĘKI CI IRALNDIO 13.06.08, 20:29 unia powstanie, za dużo można nakraść i rozdać urzędasom, polityko oraz firmom z nimi powiązanym. Niestety najwięcej do powiedzenia mają ci co nigdy własnego interesu nawet nie próbowali założyć. Odpowiedz Link