Dodaj do ulubionych

Chleb na zakwasie

11.04.14, 22:51
ostatnio robiłam swój pierwszy w życiu zakwas... patrzyłam jak te zwierzęce bakterie jedzą i pierdzą mi w mąkę... udał się znakomicie... chleb jest super

ale mnie tak naszło zaciekawienie... czy wegetarianie lub weganie mogą jeść chleb na zakwasie, skoro znajdują się w nim zwierzęta?
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus hm ciekawe pytanie 20.04.14, 15:03
      masz rację, kiedy pomyślę o męczarniach bakterii zabijanych w piekarniku, chyba powinnam przestać jeść chleb.
      dzięki za nakłonienie mnie do refleksji i poszerzenie moich horyzontów
      • ninkama Re: hm ciekawe pytanie 11.01.15, 16:38
        Też muszę o tym pomyśleć.
    • jaceq Re: Chleb na zakwasie 26.12.14, 16:49
      Mnie ciekawi kwestia komarów. Nie wątpię, że nawet weganom zdarza się ubić brutalnie (chociaż jest to w miarę czysta i szybka śmierć, nawet w skali długości komarzego życia) jakiegoś wyjątkowo upierdliwego krwiopijcę. Pytanie brzmi: komar jest martwy. Czy etyka wegańska pozwala zjeść komara, żeby się nie zmarnował? Zwłaszcza, że komar nie jest weganinem, więc, jakby tu, wrogiem. Nadmienię, że nie jadam komarów, pająków, much ani innych takich, z wyjątkiem krabów, krewetek, homarów. Raków też nie jadam, bo ich nie ma.
    • aquella Re: Chleb na zakwasie 27.12.14, 16:09
      nie tylko mogą ale muszą, baterie gnilne żyją bowiem w nich a tym martwym z chleba pewnie pogrzeby chętnie urządzają.
      A do zwierząt oprócz bakterii i płaczącej marchewki zaliczasz pewnie też grzyby?
    • news007 Ty też 12.01.15, 15:34
      tygrysio_misio napisała:

> ...pierdzą mi w mąkę...

Ty też pierdzisz i co z tego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka