Dodaj do ulubionych

DW Zarządu - Strefa ruchu

04.05.11, 08:03
Pojawiło się rozporządzenie wprowadzające znak STREFA RUCHU w Dz.U.2011.89.509.
Wchodzi w życie 14 maja 2011 r.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • rrybick Re: DW Zarządu - Strefa ruchu 04.05.11, 13:49
      Myślisz, że w związku z tym zarząd ureguluje sprawę parkowania? Wątpię, bowiem obecnie w regulaminie wspólnoty zabrania się parkowania poza miejscami do tego przeznaczonymi, a zarząd ma to gdzieś! Pytałem nawet kiedyś podczas dyżuru kiedy zostanie rozwiązany problem parkujących gdzie popadnie aut. Szczerze mówiąc mam dość gimnastykowania się podczas parkowania na miejscu parkingowym - bo jakiś bezmózg (czt. DEBIL) zamiast poszukać miejsca, woli stanąć po drugiej stronie ulicy.
    • rajskimieszkaniec Re: DW Zarządu - Strefa ruchu 04.05.11, 13:54
      Co tu dużo pisać:
      - białe audi coupe - parkuje na drodze p poż pomimo faktu, że posiada miejsce parkingowe
      - pojazdy szkoły jazdy QURSANT ile ich jest to wie chyba tylko sam właściciel ale ja naliczyłem ich 6 (w jaki sposób na jedną przepustkę na osiedle wjeżdża tyle aut?)
      - seicento i bmw z jednego mieszkania na sadowej 10 m (wiem i zarządowi mogę podać) całodobowo parkują nie tam gdzie powinny

Cóż mam nadzieję, że jednak zarząd zajmie się tym problemem. Jeśli to się nie zmieni to zamawiam na mieście kilkaset trudno zrywalnych nalepek i będę kleić na przednich szybach.
      • kaszmir121 Re: DW Zarządu - Strefa ruchu 04.05.11, 14:53
        Jeden lokal jedno miejsce parkingowe inaczej nigdy nie bedzie miejsca na parkowanie samochodów . Jest jeszcze jedna alternatywa,zdłuż ekranu dzwiękochłonnego jest sporo miejsca na zorganizowanie parkingu ale to fakt że zrząd jako ciało prawne może i powinien rozpocząć rozmowy z właścicielem terenu . Gdyby się udało ten teren wydzierżawić lub wykupić to sprawa parkowania była by załatwiona raz na zawsze !!!!!!!!
        • tanie_wino Re: DW Zarządu - Strefa ruchu 04.05.11, 15:02
          To u nas jest jakiś zarząd ???
        • rrybick Re: DW Zarządu - Strefa ruchu 04.05.11, 16:16
          Myślisz, że ci co parkują jak debile wydadzą kasę na miejsce parkingowe? Wątpię.
          • rajski_mieszkaniec Re: DW Zarządu - Strefa ruchu 04.05.11, 19:31
            Szkoła jazdy Qrsant to sobie w ogóle parking zrobiła na osiedlu i poza. Zawsze co najmniej jeden a nawet i więcej samochód parkują na miejscach dla gości poza osiedlem przy boisku. Zresztą są tam ze 4 samochody, które są w ogóle nie używane. a potem się dziwić, że gość który do mnie przyjeżdża parkuje na trawie(poza osiedlem). Też już widziałam te białe audi czasem na miejscu parkingowym, a czasem gdzie popadnie. Przy przepompowni też wieczorem parkuje jakaś vectra blokując wyjazd. Znam przypadki, że ludzie mają garaż i 2 samochody i jeden stoi przed garażem a drugi gdzieś blokując drogę...Chyba naklejki to dobry pomysł. Swego czasu pan Marek, który już nie jest administratorem działał w tym temacie...
            • grabsztyn Re: DW Zarządu - Strefa ruchu 04.05.11, 21:49
              Piszecie o autach, które sie rzucają w oczy, qrsant, 7ka, ale jest tez pan z firmy transportowej wjeżdżający 2 vectrami i ciężarówkami-potem będą koleiny na byle jak zrobionej drodze , pan posiadający pande/picanto/astre tez zajmuje ze 3miejsca dla gości, jest tez pan z oktavia/fabia/toyota, także problem jest grubszy? Kto przeszkadza ci co stawiają auta na stanowiskach dla gości? Ci co na drodze pożarowej? Trzeba to unormować! Pytanie kto może gdzie stać? Kto ma większe prawo do miejsc dla gości? Bo Ci obrendowani tez sa mieszkańcami osiedla i czasem nie mają więcej aut niż Ci co po cichutku blokują po 4 miejsca. Jeszcze jest pełno VW, Chryslerow których właściciele muszą stanąć pod klatką bo do własnego miejsca za daleko.
              • rajskimieszkaniec Re: DW Zarządu - Strefa ruchu 04.05.11, 23:09
                Mi przeszkadzają ci co parkują poza wyznaczonymi miejscami parkingowymi.
                • robb80 Re: DW Zarządu - Strefa ruchu 05.05.11, 23:24
                  proponuję zrobić spis powszechny aut które parkują poza miejscem do tego wyznaczonym, oraz powieszeniu przy wjeździe informacji: zakaz wjazdu dla samochodów o numerach rejestracyjnych xxxxxxxxxx. zakaz obowiązuje do momentu powrotu rozumu kierowcy w odpowiednie miejsce wink
                  • zoltar89 Re: DW Zarządu - Strefa ruchu 06.05.11, 15:21
                    Słyszałem na osiedlu przy sklepie, że od 1 czerwca ma być wprowadzony całkowity zakaz wjazdu pojazdów na osiedle, które nie posiadają przepustek. Parkowanie dla tych pojazdów i gości będzie się odbywało na parkingu koło Kauflandu wink
        • redorange Re: DW Zarządu - Strefa ruchu 06.05.11, 16:36
          kaszmir121 napisał:

> Jest jeszcze jedna alternatywa,zdłuż ekranu dzwiękochłonnego
          > jest sporo miejsca na zorganizowanie parkingu ale to fakt że zrząd jako ciało p
          > rawne może i powinien rozpocząć rozmowy z właścicielem terenu . Gdyby się udało
          > ten teren wydzierżawić lub wykupić to sprawa parkowania była by załatwiona raz
          > na zawsze !!!!!!!!

Teren o którym piszesz należy do Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad.
          Zarząd próbował coś wskórać w tej sprawie.
          Wykupienie bądź wydzierżawienie tego od nich jest niewykonalne.
          Wszelkie próby negocjacji z nimi były ucinane zanim się rozpoczęły.
          Bez wysoko postawionych znajomości i posmarowania komu trzeba nie ma co sobie zawracać głowy.

Swego czasu był nawet pomysł co by zrobić tam na pół legalny parking. Zakazu parkowania tam nie ma, dojazd do tego miejsca jest. Trzeba by tylko wykarczować krzaczory i podsypać tłuczniem co by nie grzęznąc w błocie jak popada.
          • grabsztyn Re: DW Zarządu - Strefa ruchu 06.05.11, 23:09
            Swego czasu był nawet pomysł co by zrobić tam na pół legalny parking. Zakazu pa
            > rkowania tam nie ma, dojazd do tego miejsca jest. Trzeba by tylko wykarczować k
            > rzaczory i podsypać tłuczniem co by nie grzęznąc w błocie jak popada.

Fajny pomysł mogę w tym pomóc.
            Bardziej martwię się o akty wandalizmu - wybite szyby czy podpalenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka