Dodaj do ulubionych

Odbiór TVN HD

28.09.13, 20:43
Witam,

od dwóch dni nie mam odbioru TVN HD z naszej anteny zbiorczej , są same "maziaje". TVP1HD i TVP2HD są ok. Mieszkam na Koszteli 2. Czy macie Państwo ten sam problem?.

Pozdrawiam i proszę o info
Obserwuj wątek
    • cola7up Re: Odbiór TVN HD 28.09.13, 22:06
      a na co ci żydotelewizja.
      • rajski_ogrodnik Re: Odbiór TVN HD 29.09.13, 12:16
        @ifkam1, jeśli mowa o TV cyfrowej, w moim wypadku NC+, to u nas jeśli szwankuje TVN HD (z reguły jak jest brzydka pogoda, deszcz, burza), to szwankuje też AXN, STYLE HD, TVP HD i wszystkie HDki. Kanały SD z reguły wtedy da się obejrzeć. Dziwię się, że nie działa tylko jeden kanał.

@cola7up , taaak... muszę Cię rozczarować, niektórym nie wystarcza ta jedyna prawdziwa, nieprzekłamana i niezależna TV Trwam...
        • ifkam1 Re: Odbiór TVN HD 29.09.13, 13:03
          Nie posiadam kablówki odbieram DVB-T z gniazdka w ścianie dzisiaj pogoda jest ładna a z odbiorem TVNHD pomimo że TV wykazuje sygnał 100 jest słabiutko raz są maziaje raz ok. Jak pisałem wcześniej reszta działa w HD i SD dobrze. TVNHD dotychczas również było ok
        • cola7up Re: Odbiór TVN HD 29.09.13, 16:09
          obejrzyj sobie np max kolonko w (mowie jak jest ) na youtube a zobaczysz co nasze media pomijaja co cenzuruja i tak samo obejrzyj kukiza u tomasza lisa jaki jest uklad.....
          • pioter271 Re: Odbiór TVN HD 30.09.13, 07:30
            Każdy ma prawo do oceny. Dla mnie TVN manipuluje faktami jak żadna inna i jest stronnicza
            • arielat2 Re: Odbiór TVN HD 01.10.13, 20:23
              Ale on zapytał o sygnał a nie o Wasze przekonania polityczno-religijne...
              Sprawdź jeżeli wiesz gdzie jest ( u mnie to pierwsze od góry drzwiczki,na 1 piętrze, w szachcie elektrycznym na klatce schodowej) kabel od anteny. Jest tam rozdzielacz który łączy wszystkie mieszkania na klatce (taki wielki rozdzielacz podobny jak do kablówki tylko że razy 20).
              Pseudofachowcy z kablówki często odkręcają kable, pewnie metodą prób i błędów szukają tego jedynego ale jak znajdą to już im się pozostałych dokręcić nie chce. Inna hipoteza to celowe działanie w celu pozyskania klientów.
              Jak masz niedokręcony kabel część kanałów będzie działała część nie.
              U mnie to rozwiązało problem. Na 3 gniazda w mieszkaniu:
              1 było całkiem odkręcone
              2 kontaktowało bardzo dobrze
              3 tak jak u Ciebie, nie było jakiegoś kanału HD ale kabel był luźny
              Dokręciłem i działa. W 99% wina kabla. Sprawdź też w domu czy nie masz jakiegoś uszkodzenia.
              • ifkam Re: Odbiór TVN HD 02.10.13, 09:17
                Dziękuję za informację. Skrzynka w moim przypadku jest ok, problem jest po stronie Emitela, po konserwacji nadajnika coś nie zagrało. Podobno mają zrobić i dalej testować w HD.
                Jeszcze raz dzięki .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka