ifkam1 28.09.13, 20:43 Witam, od dwóch dni nie mam odbioru TVN HD z naszej anteny zbiorczej , są same "maziaje". TVP1HD i TVP2HD są ok. Mieszkam na Koszteli 2. Czy macie Państwo ten sam problem?. Pozdrawiam i proszę o info Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rajski_ogrodnik Re: Odbiór TVN HD 29.09.13, 12:16 @ifkam1, jeśli mowa o TV cyfrowej, w moim wypadku NC+, to u nas jeśli szwankuje TVN HD (z reguły jak jest brzydka pogoda, deszcz, burza), to szwankuje też AXN, STYLE HD, TVP HD i wszystkie HDki. Kanały SD z reguły wtedy da się obejrzeć. Dziwię się, że nie działa tylko jeden kanał. @cola7up , taaak... muszę Cię rozczarować, niektórym nie wystarcza ta jedyna prawdziwa, nieprzekłamana i niezależna TV Trwam... Odpowiedz Link
ifkam1 Re: Odbiór TVN HD 29.09.13, 13:03 Nie posiadam kablówki odbieram DVB-T z gniazdka w ścianie dzisiaj pogoda jest ładna a z odbiorem TVNHD pomimo że TV wykazuje sygnał 100 jest słabiutko raz są maziaje raz ok. Jak pisałem wcześniej reszta działa w HD i SD dobrze. TVNHD dotychczas również było ok Odpowiedz Link
cola7up Re: Odbiór TVN HD 29.09.13, 16:09 obejrzyj sobie np max kolonko w (mowie jak jest ) na youtube a zobaczysz co nasze media pomijaja co cenzuruja i tak samo obejrzyj kukiza u tomasza lisa jaki jest uklad..... Odpowiedz Link
pioter271 Re: Odbiór TVN HD 30.09.13, 07:30 Każdy ma prawo do oceny. Dla mnie TVN manipuluje faktami jak żadna inna i jest stronnicza Odpowiedz Link
arielat2 Re: Odbiór TVN HD 01.10.13, 20:23 Ale on zapytał o sygnał a nie o Wasze przekonania polityczno-religijne... Sprawdź jeżeli wiesz gdzie jest ( u mnie to pierwsze od góry drzwiczki,na 1 piętrze, w szachcie elektrycznym na klatce schodowej) kabel od anteny. Jest tam rozdzielacz który łączy wszystkie mieszkania na klatce (taki wielki rozdzielacz podobny jak do kablówki tylko że razy 20). Pseudofachowcy z kablówki często odkręcają kable, pewnie metodą prób i błędów szukają tego jedynego ale jak znajdą to już im się pozostałych dokręcić nie chce. Inna hipoteza to celowe działanie w celu pozyskania klientów. Jak masz niedokręcony kabel część kanałów będzie działała część nie. U mnie to rozwiązało problem. Na 3 gniazda w mieszkaniu: 1 było całkiem odkręcone 2 kontaktowało bardzo dobrze 3 tak jak u Ciebie, nie było jakiegoś kanału HD ale kabel był luźny Dokręciłem i działa. W 99% wina kabla. Sprawdź też w domu czy nie masz jakiegoś uszkodzenia. Odpowiedz Link
ifkam Re: Odbiór TVN HD 02.10.13, 09:17 Dziękuję za informację. Skrzynka w moim przypadku jest ok, problem jest po stronie Emitela, po konserwacji nadajnika coś nie zagrało. Podobno mają zrobić i dalej testować w HD. Jeszcze raz dzięki . Odpowiedz Link