kostik
02.07.15, 15:14
Tak czytam to forum i zastanawiam się czy na prawdę nie lepiej zainstalować na naszym osiedlu system monitoringu tak jak to jest na wszystkich współczesnych i nowoczesnych osiedlach? Skończą się wówczas problemy z parkowaniem, przycierkami, zgubionymi lub skradzionymi rowerami, telefonami, zniszczoną roślinnością itd. Można byłoby też mieć stały wgląd na place zabaw (przez internet przez PC czy smartfon), miejsca postojowe/garaże. Poza tym przyniosło by to więcej pożytku niż ochrona, która śpi w nocy, a wdzień i tak wpuszcza każdego jak leci.
Może to zabrzmi jak reklama, ale zastanówcie się wszyscy. Przy tak dużej liczbie mieszkańców koszty będą niewielkie. Osobiście też bardzo mi na tym zależy bo mam dość już ciągłego problemu z parkowaniem/ zajętym miejscem postojowym czy obcierce samochodu co mnie ostatnio spotkało. Moja firma jest importerem i dystrybutorem takich urządzeń (pierwsza ręka) więc jesteśmy w stanie zorganizować taki system w ludzkich cenach. Zainstalowaliśmy między innymi monitoring w nowej szkole w Chotomowie. O wszystkich zaletach takich systemów w razie zainteresowania napiszę póżniej.
Pozdrawiam