Dodaj do ulubionych

Internet RAJSKANET

02.11.15, 21:05
Drodzy Sąsiedzi,

Ci, którzy korzystacie z rajskanet , powiedzcie mi jak to u Was jest z wi-fi.
Śmiga czy się wiesza?
Czy są godziny kiedy działa lepiej/gorzej czy może zawsze na tym samym poziomie?

U mnie od dłuższego już czasu jest problem, wiesza się i czasem potrzeba dobrych kilku minut, żeby znów wrócić do sieci.

Pozdrawiam, Iwona
Obserwuj wątek
    • assessander Re: Internet RAJSKANET 03.11.15, 16:45
      No mi czasami pomaga reset routera, więc Albo mam sprzęt słaby albo dostawcę
      • iwus-1982 Re: Internet RAJSKANET 09.11.15, 20:39
        Mój router wymieniany był jakoś dwa lata temu, więc według mnie na jeszcze jakieś dwa lata powinien wystarczyć.
        Dlatego chcę zrobić rozeznanie w temacie.. gdzie mam szukać winy.

• pawelek_k2 Re: Internet RAJSKANET 28.12.15, 12:27
      stawiam na Router WiFi - a nie dostawcę - generalnie rajskanet działa bez awarii oprócz kilku ale są one szybko usuwane - pomijam brak zasilania na osiedlu.
      ostatnio co mieszkanie to router WiFi i nikt nie patrzy jak ustawione są routery WiFi - a na 100% w Twojej okolicy jest z 20 innych sieci WiFi i z tego połowa pracuje na tym samym kanale co Twoje WiFi.
      w rezultacie - zagłuszają się nawzajem i stąd chwilowe zaniki komunikacji WiFi. Rada jest prosta - sprawdź na jakich kanałach pracują sąsiednie WiFi i swój zmień na inny niż one mają ustawione. do sprawdzenia sąsiednich WiFi i Twojego polecam program inSSIDer Home ( zakładka Networks).
      • iwus-1982 Re: Internet RAJSKANET 03.01.16, 21:35
        Dzięki sąsiedzie!
        Jakoś to rozkminię, bo widzę w tym przyczynę.

Pozdrawiam, Iwona
    • rajska_mama Re: Internet RAJSKANET 22.02.16, 10:25
      Iwonko,

U nas wczoraj cały czas się rwał. Nic nie dało się przejrzeć w sieci, bo strony się długo ładowały. Wcześniej problemy były sporadycznie, ale wczoraj to już przegięcie sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka