nieska21 05.03.08, 19:17 Drodzy Sąsiedzi! Potrzebujemy od maja opiekunki dla 6 miesięcznej córeczki. Czy znacie może kogoś godnego polecenia? Jakie w ogóle są stawki dla niani na naszym osiedlu (pełny etat)? POZRAWIAMY Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzzosia Re: Opiekunka do dziecka 07.03.08, 16:01 niedługo też mnie czeka poszukiwanie opiekunki i chętnie się dowiem, czy wogóle są osoby chętne zajmowaniem się dziećmi, wiem iż, nie jest łatwo z tym tematem, niestety ! Odpowiedz Link
lynnl Re: Opiekunka do dziecka 09.03.08, 01:14 Chętne to są. Tylko, skoro jak sama piszesz ma to być cały etat - rozumiem, że 8 h pracy niani, nie więcej to należy zapłacić pensję jak za cały etat czyli taką, która pozwoli się utrzymać, a nie jakieś tam kieszonkowe? Czyli pracujesz około 5, bo okolo 1,5 mniej więcej zajmuje dojazd z naszego grajdołka? Z moich informacji wynika, że w wypadku osoby pracującej 8 h + dojazd z Tarchomina łącznie 2 h dziennie czyli 10 h nieobecności, na ogół trzeba zapłacić mniej więcej warszawską pensję czyli nawet 1800 zł ( w tej kwocie można mieć drobne prace domowe). Problem z Jabłonną może polegać na tym, że osoby z Wawy nie zechcą tu dojeżdżać, ewentualnie należałoby zwrócić im pieniądze za dojazd + doliczyć do czasu pracy czas dojazdu. Moja mama płaci niani 1600 zł, ale zapewnia jej własny pokój z tv i internetem + łazienkę tylko do jej dyspozycji w dużym domu, jej praca nie obejmuje jakichkolwiek prac domowych. Raz na 2 tygodnie niania wraca do domu pod Wyszkowem i zwracamy jej za bilety pks. Ponadto przez 2 tyg. w roku niania ma wolne i wówczas ma wypłacaną pensję. Odpowiedz Link
oliwia244 Re: Opiekunka do dziecka 28.03.08, 22:29 radziłabym szukać żłobka. teraz nianie za 1800zł odchodzą z dnia na dzien. jest maskara w tym temacie ! Odpowiedz Link
opiekujpl Re: Opiekunka do dziecka 29.03.08, 23:24 Szukasz pracy jako <a href=http://www.opiekuj.pl>opiekunka do dziecka</a> ? Zarejestruj się na <a href=www.opiekuj.pl target=_blank>www.opiekuj.pl</a> dzięki czemu osoby szukające opiekunek będą mogły się z Toba skontaktować ! Odpowiedz Link
mageras Re: Opiekunka do dziecka 30.03.08, 09:39 jestem w szoku!!! niezła pensyjka... ciekawe czy są jakieś żłobki w Jabłonnie/Legionowie, tylko właśnie takie dla 6 m-cznych bobasów, bo są też takie które sobie zastrzegają że przyjmują dzieci od ok.9-10 m-ca (co się ma nijak do czasu trwania urlopu macierzyńskiego.. chyba że przy trzecim dziecku albo bliźniakach jest taki długi urlop Odpowiedz Link
agatasz11 Re: Opiekunka do dziecka 01.04.08, 23:10 Jestem na bieżąco w temacie, ponieważ sama mam pół rocznego synka więc podzielę się informacjami. Z opiekunkami jest fatalnie, szukałam 2 miesiące wśród znajomych, ponieważ chcieliśmy kogoś zaufanego z polecenia. Niestety, nie udało się nikogo znaleźć i na razie zostałam z małym w domu. Czytałam na forach o żłobkach w Legionowie ( tak z ciekawości) i sprawa tez nie wygląda za ciekawie: jest żłobek miejski, ale przyjęcie graniczy z cudem -w zeszłym roku nie dostało się 81 dzieci! W zeszłym roku otworzono prywatny żłobek Promyczek, ale dla dzieci w wieku 1-3 Odpowiedz Link
saphira30 Re: Opiekunka do dziecka 02.04.08, 09:08 Do wszystkich mam Zbliża sie zebranie gminne odbedzie sie 14 kwietnia moze tak inicjatywa społeczna wszystkie mamy z maluchami stawiaja sie na zebranie zeby pani Wójt zobacyzla ze brak żłobka jest naprwade duzym problemem w gminie. Do tej pory na interwencje ze strony zarzadu wspólnoty rajskiej odpowiedz z gminy byla nastepujaca "skoro to problem dlaczego nikt nie przychodzi na zebranie gminne go poruszyc" Ewentualnie moze jakas petycja popisana przez mieszkanców złożona przez jakiegos przedstawiciela wspólnoty na rece pani wójt na zebranu gminy... Odpowiedz Link
anita2006 Re: Opiekunka do dziecka 02.04.08, 14:07 Podobno ma być żłobek w Jabłonnie www.przedszkole.info.pl/noweplacowki.html Odpowiedz Link
anita2006 Re: Opiekunka do dziecka 03.04.08, 08:30 o ile wiem, to w jabłonnie wszystkie przedszkola są prywatne, a ten żłobek będzie częścią jednego z nich. Odpowiedz Link
zelechanna Re: Opiekunka do dziecka 22.05.08, 14:42 jestem taką doświadczoną opiekunką(10 lat pracy plus staż matki,razem 16lat).czas mojej pracy to czas pracy rodziców dziecka+czas ich dojazdu do i z pracy-10 do 11 godzin dziennie.i to jest liczone jako pełen etat. wynagrodzenie za taki czas pracy to 1800 do 2000 zł. do moich obowiązków należy wszystko to co jest związane z dzieckiem(ugotowanie posiłku+prasowanie ubranek dziecka). jeśli rodzice dziecka mają urlop(i ja w tym czasie też dostaję wolne w pracy mam te dni płatne 80%). jestem osobą dyspozycyjną, bez nałogów, mieszkam w chotomowie. zawsze jest możliwość dogadania się jeśli chodzi o soboty lub wieczory. pzdrw anka Odpowiedz Link
apdutkiewicz Re: Opiekunka do dziecka 23.05.08, 12:50 Witam wszystkich Moja mama szuka pracy jako opiekunka. Opiekuje się dorywczo moim 2,5-letnim synkiem, ale chciałaby jeszcze jedno dziecko. Ma praktykę w opiekowaniu się dwójką. Mieszka w Legionowie, opiekowałaby się u siebie w domu. Gwarantuję, że jest świetną nianią. Tel. 793-438-771 Odpowiedz Link