aniar24 18.02.09, 08:36 Rozliczę PIT z ulgą na internet , na dziecko. Zainteresowanych proszę o kontakt pod numer tel. 505-010-717 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robb80 Re: PITY za rok 2008 21.02.09, 20:57 jaki jest koszt takiego rozliczenia dla małżeństwa razem rozliczanego i odpisującego wychowanie dziecka oraz odsetki od kredytu mieszkaniowego? Odpowiedz Link
torque2 Re: PITY za rok 2008 22.02.09, 09:20 Jestem zainteresowany rozliczeniem pit + ulga za internet + ulga odsetkowa. Rozliczenie dla jednej osoby. Proszę o info jaki byłby koszt takiej usługi?? torque2@gazeta.pl Odpowiedz Link
aniar24 Re: PITY za rok 2008 23.02.09, 08:28 Jeśli chodzi o ulgę odsetkową ( odliczenia odsetek od kredytu mieszkaniowego ) to niestety , ale nigdy jej nie rozliczałam i nie podejmuje się tego. Oferuje rozliczenie ulgi na internet i na dziecko . Rozliczenie tych ulg dla osób rozliczających się wspólnie to koszt 20 zł. Odpowiedz Link
marron_1 Re: PITY za rok 2008 23.02.09, 09:39 Nasze podatki dla naszej Gminy (Zam: 16.02.2009 r., godz. 14.12) SZANOWNI MIESZKAŃCY GMINY JABŁONNA! Uprzejmie informuję, że każda osoba zamieszkująca na terenie Gminy Jabłonna, również nie posiadająca stałego zameldowania, ma możliwość składania rocznego rozliczenia podatku od osób fizycznych (PIT) w Urzędzie Skarbowym w Legionowie. Jeśli nie zameldowaliście się Państwo jeszcze w naszej Gminie, a jesteście jej mieszkańcami i chcecie, aby część Waszego podatku (39,34 %) stanowiąca dochód Gminy trafiała do budżetu Gminy Jabłonna, wystarczy: 1. w rocznym rozliczeniu podatku, składanym w Urzędzie Skarbowym w Legionowie, jako miejsce zamieszkania wskazać miejsce w Gminie Jabłonna, 2. wypełnić formularz NIP-3 w części dotyczącej adresu zamieszkania i dołączyć go do zeznania podatkowego, 3. w zeznaniu podatkowym zaznaczyć liczbę załączników NIP-3 (1 lub 2 – w zależności od tego, czy rozliczanie się Państwo sami, czy ze współmałżonkiem), 4. rozliczenie wraz z formularzem NIP-3 przesłać do Urzędu Skarbowego w Legionowie, ul. Piłsudskiego 43C, 05-120 Legionowo. Zachęcam do korzystania z tej możliwości. W ten sposób przyczynicie się Państwo do bardziej dynamicznego rozwoju naszej Gminy, za co z góry dziękuję. Z poważaniem Olga Muniak Wójt Gminy Jabłonna informacja ze strony www.jablonna.pl Odpowiedz Link
ewa381 Re: PITY za rok 2008 23.02.09, 10:08 Dzisiaj w którejś gazecie ( w Wyborczej albo w Prawnej) jest płyta do rozliczenia podatku za rok 2008. Każdy może to zrobić sam. Rozliczenie odsetek od kredytu nie jest problemem i jest równie proste jak ulga internetowa czy prorodzinna. Odpowiedz Link
niunia-pl Re: PITY za rok 2008 23.02.09, 13:38 Dobrze wiedzieć, że czasem są takie płyty z programikiem do rozliczania deklaracji pit za 2008 rok. Ja nadmienię, że można też ściągnąć taki programik z internetu, ale nie każdy czuję się na siłach, aby sam wypełnić tą deklarację. Na szczęście jest Pani Ania, która tanio pomoże Urząd Skarbowy dla niektórych brzmi groźnie Z wyrazami poparcia dla może przyszłej konkurencji - Pani Ani - Ala (księgowa) Odpowiedz Link
kaszmir121 Re: PITY za rok 2008 23.02.09, 21:43 Kurcze szkoda że wcześniej się o tej możliwosci nie dowiedziałem bo bym z niej skorzystał. Mam jeszcze pytanie a zarazem prośbę do Pani Wójt o to żeby wskazać na naszym forum instytucje które potrzebują pomocy finansowej n.p dom dziecka lub itp a jedem procent z mojego podatku zaślilił by taką placówkę. Mam nadzieje że jeszcze ci którzy się nie rozliczyli w tym roku podatkowym zasilą swoim jednym procentem ze swojego podatuku potrzebujące placówki. Odpowiedz Link
marron_1 Re: PITY za rok 2008 24.02.09, 11:43 opp.ms.gov.pl/ i wpisać np powiat legionowski Odpowiedz Link