gminaleszno Re: WYBORY SAMORZąDOWE 03.10.06, 00:11 No ja proponuje isc na wybory!! :) To po pierwsze. A Wy? W domu bedziecie siedziec, jak znowu beda nam domeldowywac "Lesznowiakow"? Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: WYBORY SAMORZąDOWE 10.10.06, 00:20 wiem jedno - na aktualnego wójta głosować NIE BĘDĘ. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
lew808 Re: WYBORY SAMORZąDOWE 18.10.06, 18:58 Szkoda tylko że tak mało nas jest na tym forum, ale miejmy nadzieje że te wybory będą uczciwe, bez żadnych przekrętów.I tu apel do Komisji Wyborczych; DOPILNUJCIE, ABY WSZYSTKO BYłO W PORZąDKU. Ale do tego też niestety jest potrzebna jak największa liczba głosujących a w obecnym czasie zmęczenia polityką ludzi; tu może być największy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
gminaleszno Re: WYBORY SAMORZąDOWE 19.10.06, 16:23 Zobaczymy - mam nadzieje ze bedzie troche ludzi na glosowaniu - slyszalem ze ma byc 8 kandydatow na wojtow i okolo 70 kandydatow na radnych (a ma zostac 1 wojt i 15 radnych - w ramach przypomnienia). Mam nadzieje ze bedzie w kim wybierac i ze to beda razsadni i chcacy cos zrobic ludzie, a nie przekretasy i inni podobni... Mowiac o przekretach - ciekawe ile w tych wyborach Wojt sobie ludzi 'domelduje'... Odpowiedz Link Zgłoś
lew808 Re: WYBORY SAMORZąDOWE 19.10.06, 18:25 Ja myślę że tym razem wymyśli coś innego, może "przekona " do siebie Komisje wyborcze..... A tak przy okazji to może na innym forum bedzie wiecej chętnych do dyskusji na temat wyborów www.forum.gminaleszno.eu/viewtopic.php?t=8 Odpowiedz Link Zgłoś
barbara464 Re: WYBORY SAMORZąDOWE 19.10.06, 21:54 Witajcie na forum. tak macie rację kandydatów na radnych jest b. dużo i 8 kandydatów na wójta. Najlepiej to sprawdzić na stronie www. pkw.gov.pl. Kliknąć w wizualizację wyborów . Strona jest b. przeciążona i powoli się otwiera ale warto... Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_helena2007 Re: WYBORY SAMORZąDOWE 31.10.06, 07:45 Ale tu pustki... Nikt nie ma nic do powiedzenia? Mam nadzieję, że z obecnością na wyborach nie będzie tak marnie jak na tym forum..? Jedno wiem - jak ktoś nie będzie w tym uczestniczył (wyborach), to nie ma prawa komentować sytuacji! To jest jedyna szansa, kiedy my -społeczeństwo możemy się wypowiedzieć - właśnie o to walczyli nasi pradziadowie i sie w grobach przekręcają jak widzą, jaka jest frekwencja... Będąc na cmentarzu 1Listopada zapalcie światełko na grobach żołnierzy tych, którzy walczyli o naszą wolność, tych, którzy oddali swoje życie po to, żebyśmy dziś mieli prawo głosu. Nieobecność na wyborach to brak szacunku dla tych, którzy walczyli o wolność Polski. Może to, co piszę brzmi jak przemówienie, ale to prawda. Zastanówcie się nad tym, zanim powiecie, że "olewka". Jakby tak wszyscy, naprawdę sie przejęli wyborami, to nie byłoby takiego marazmu jak jest obecnie i ten "importowany elektorat" nie miałby znaczenia. Kto nie pójdzie na wybory sam sobie odbierze swoje Konstytucyjne prawo wyboru! A jak się tu zrobi druga Białoruś, to tylko i wyłącznie na własne rzyczenie… Odpowiedz Link Zgłoś
gminaleszno Re: WYBORY SAMORZąDOWE 01.11.06, 02:47 Pustki oj pustki Aby zaznajomic sie z kondydatami do Rady Gminy Leszno oraz kandydatka(!) na Wojta w Lesznie Zapraszam tutaj: www.wspolna.gminaleszno.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_anna Re: WYBORY SAMORZąDOWE 02.11.06, 09:06 Jak przkonac ludzi,że bez wiary w uczciwość można spróbować i oddać swój głos? Sprawa poprzednich wyborów miala finał w sądzie, jednak pani prokurator(okazało się,że mieszka gdzieś w okolicy) umożyła sprawę z powodu małej szkodliwości społecznej??????!!!!! Jak na górze, tak na dole.. Spróbować można , to nic nie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
acmusiodejsc proszę państwa - druga tura - pełna mobilizacja 14.11.06, 09:47 jeżeli o mnie chodzi to chociaż mój kandydat już odpadł w drugiej turze idę zagłosować przeciw starym układom Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_helena2007 Re: proszę państwa - druga tura - pełna mobilizac 14.11.06, 23:33 ja tez zagłosuje przeciwko "starym układom", chociaz nie mam gwarancji, że te "nowe" bedą lepsze...ale trzeba w końu zaryzykować - kto nie ryzykuje -ten nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
1maslaw Re: proszę państwa - druga tura - pełna mobilizac 15.11.06, 15:37 mysle ze warto nie ryzykowac tylko postawic na nowe Odpowiedz Link Zgłoś
1maslaw Re: proszę państwa - druga tura - pełna mobilizac 15.11.06, 15:42 warto isc i zagłosowac nie tylko sam ale tez w gronie znajomych pogadac teraz licza sie każde oczka Odpowiedz Link Zgłoś