dermalamor
30.03.12, 12:52
Pisałem już o tym w innych wątkach i tu się powtarzam, ale to po to aby nie zginęło w zalewie innych dyskusji, więc z góry przepraszam za dubla :)
Słuchajcie, niebawem E4 i E8 pojadą na Młociny. 508 będzie pocięte rozkładowo. Tym samym odzyskane będzie kilka brygad, więc może by je spożytkować na poprawienie obsługi komunikacyjnej innej ważnej trasy, mianowicie Prymasa Tysiąclecia? W tej chwili dwie kursujące tamtędy linie nie dają rady obsłużyć chętnych, więc mam dwie propozycje:
1. Reaktywowanie 404 na trasie z Tarchomina, ale przez Most Północny, Wisłostradę i dalej jak kiedyś. Kursy w godzinach szczytu.
2. Zmianę trasy 516. Od Światowida albo Myśliborską do TMP, albo Modlińską (pierwszy wariant chyba lepszy). Dalej Wisłostradą, Aleją AK, Prymasa Tysiąclecia do Narutowicza. Zaletą tego rozwiązania byłoby uzyskanie całotygodniowej linii na tej trasie. Wadą - zabranie autobusu na Żerań... ale czy tam jest aż tak konieczny?
Być może zamiast kończyć trasę na Narutowicza, lepiej by było skierować tą linię na rondzie Zesłańców w prawo w kierunku Włoch? Ale tu nie wiem, nie wypowiem się, nie moje rejony.
Wprowadzając taką trasę wzmacniamy obsługę komunikacyjną Prymasa Tysiąclecia jako trasy łączącej północne dzielnice z Wolą i Ochotą. Nie tylko dla mieszkańców Tarchomina - przy Os. Potok, Parku Kaskada, Broniewskiego czy Obozowej mamy dogodne przesiadki do pozostałych dzielnic.
Co Wy na to?