Dodaj do ulubionych

ulica Mehoffera wrrr

IP: *.120.225.195.static.bait.pl 14.08.12, 11:06
Codziennie jeżdżę ulicą Mehoffera do przejazdu kolejowego i stan nawierzchni tej ulicy nie był "idealny", ale to, co się teraz dzieje po pracy pseudomajstrów chyba przy kanalizacji woła o pomstę do nieba!!! Dojeżdżąjąc do skrzyżowania z Fletniową długi odcinek drogi w miejscu grzebania w ziemi została tak załatana, że jest kilku centymetrowa różnica w poziomie asfaltu plus wystające studzienki!! Poprostu szok jak tak można spaprać robotę!! I jak taką robotę można odebrać!!! Podobnie jest przy torach, "specjaliści" po wykopie w ulicy załatali dziury płytami betonowymi więc mało łeb nie odpadnie....ech
Obserwuj wątek
    • zagatka Re: ulica Mehoffera wrrr 14.08.12, 11:16
      ja też nie wierzę w to co widzę! a zagradzanie połowy pasa zaraz za samym przejazdem - moim zdaniem - jest niebezpieczne! korkuje się, samochody, żeby się wyminąć stają na torach. nie jeden raz już widziałam, jak samochody stały, a dróżnik zaczynał opuszczać szlabany! kto na to pozwolił??!!? czy na prawdę nie można poczekać z tymi pracami aż będzie oddany wiadukt? przecież na tym przejeździe nie jeden wypadek się już zdarzył...
      • jot.be Re: ulica Mehoffera wrrr 14.08.12, 12:20
        zagatka napisała:

> czy na prawdę nie można
        > poczekać z tymi pracami aż będzie oddany wiadukt?

pewnie można....tylko raczej trudno się doczekać.....
        • tarantula01 Re: ulica Mehoffera wrrr 14.08.12, 17:16
          Wszystko jest w porządku. Planowano, że prace na Mehoffer a rozpoczną się po oddaniu do użytku wiaduktu (co miało nastąpić tak z "ciążę" czasu temu), ale rzeczywistość pokazała, że to oddanie nastąpi nie wiadomo kiedy.
          • bbkk Re: ulica Mehoffera wrrr 14.08.12, 20:44
            ale w porządku jest też jakość???
          • Gość: evka Re: ulica Mehoffera wrrr IP: *.play-internet.pl 14.08.12, 22:03
            Konieczność wykonania prac to jedno, a fatalne przywrócenie do stanu początkowego to drugie. Proszę się przejechać i zobaczyć. To jest porażka. Trzeba jechać lewą stroną ulicy, inaczej koło na studzienkach urwane... No chyba, że zrobią całą nawierzchnię...ale to w innym stuleciu (jak sam Pan wcześniej wspominał)
            • tarantula01 Re: ulica Mehoffera wrrr 15.08.12, 20:29
              Jeśli mogę, to poproszę o zdjęcia, bo sam najwcześniej będę mógł je zrobić dopiero pojutrze.
    • bbkk Re: ulica Mehoffera wrrr 19.08.12, 22:23
      już jest ślicznie :-)
      • zagatka Re: ulica Mehoffera wrrr 20.08.12, 10:48
        ślicznie to za dużo powiedziane, ślicznie to będzie jak cała mehoffera będzie wyglądać tak, jak zrobiony w weekend kawałek.
        no i przy samym przejeździe nadal dramat :(
        • bbkk Re: ulica Mehoffera wrrr 20.08.12, 12:56
          przejazdu zaraz nie będzie więc szkoda pieniędzy
          • jot.be Re: ulica Mehoffera wrrr 20.08.12, 15:57
            bbkk napisała:

> przejazdu zaraz nie będzie więc szkoda pieniędzy

No właśnie. Przecież jeszcze góra pół roku, no 9 miesięcy....to już się nie opłaca...

Pozdr
        • tarantula01 Re: ulica Mehoffera wrrr 22.08.12, 09:32
          Odcinek przy przejeździe tez mam obfotografowany - jak do końca wakacji nie nastąpi poprawa (a powinna), to poproszę o wyjaśnienia.
      • tarantula01 Re: ulica Mehoffera wrrr 22.08.12, 09:30
        Dzień wcześniej zrobiłem w końcu zdjęcia będąc na wizji lokalnej i nic już nie wysyłałem, skoro jest ślicznie.
        • jot.be Re: ulica Mehoffera wrrr 22.08.12, 10:49
          Slicznie???
          Przecież tuż za przejazdem w stronę Modlinskiej można stracić zawieszenie.
          Tam zostawili rzucone jak popadnie, wystające płyty betonowe.

Pozdr
          • bbkk Re: ulica Mehoffera wrrr 22.08.12, 11:15
            ślicznie jest w okolicach Fletniowej
            ja wiem że Mehoffera jest w całości do naprawy ale po robotach w okolicach Fletniowej było masakrycznie
            • tridlle Re: ulica Mehoffera wrrr 18.09.12, 07:38
              Stan tej ulicy jest dramatyczny niemal na całej długości.
              Nie wiem co musi się wydarzyć żeby ktoś się zabrał za naprawę. Czekamy, aż ktoś mało rozważny wpadnie samochodem w jakiś dołek i wyląduje na chodniku?
              Przejście ulicą Mehoffera po opadach to prawdziwe wyzwanie. Kilkukrotne ochlapanie przez auta jest gwarantowane. Same chodniki też są zresztą do naprawy.
              Kiedyś przynajmniej dołki łatali i przyklepywali łopatą. Teraz to już kompletnie nic się nie dzieje. Po zimnie będzie jeszcze większa masakra.
              • zagatka Re: ulica Mehoffera wrrr 18.09.12, 14:04
                poza tym czemu zakopali rów odpływowy na wysokości nowo położonej nawierzchni? po większym deszczu kałuże jak sie robiły, tak się robią. a jesień dopiero przed nami...
              • tarantula01 Zgłoszenie do wojewody konieczności kontroli 18.09.12, 20:43
                Prezydent miasta nie zareagowała w ogóle na uchwały Rady:
                radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_267-wojew120918uchwaly-.pdf
                radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_267-wojew120918uchwaly-zal1.pdf
                radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_267-wojew120918uchwaly-zal2.pdf
                Zatem czeka ją kontrola ze strony wojewody.
                • tridlle Re: Zgłoszenie do wojewody konieczności kontroli 19.09.12, 07:14
                  I bardzo dobrze. Dobrze też, że ktoś zna się na tych ustawach.
                  Pokazuje to nieróbstwo w ekipie Pani Prezydent. Jak będzie miał Pan informacje jak się sprawa toczy to proszę o info na forum. Dziękuję.
                  • tarantula01 Pierwsze działania kontrolne 01.10.12, 22:44
                    Efekty, czyli Wojewoda do Rady Warszawy:
                    radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_267-wojew120924uchwaly_woj-rw.jpg
                    Rada Warszawy do Prezydenta:
                    radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_267-wojew120927uchwaly_rw-prez.jpg
                    Kontrola nabiera rozpędu.
              • Gość: Magda Re: ulica Mehoffera wrrr IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.09.12, 17:16
                Najlepsze jest, że właśnie coś tam załatali na zakręcie ul. Mehoffera i Zawiślańskiej. Ale najlepsze jak to zakończyli, nie można było wyrównać już na zakręcie. takie rzeczy tylku u nas. DOBRE i MOCNE. Zapraszamy do zobaczenia na własne oczy. O chodniku do przystanku nawet nie wspomnę. To skandal co wyprawiają z ulicą Mehoffera!
                • tarantula01 Chodniki: proszę o "raporty" 01.10.12, 22:35
                  Gość portalu: Magda napisał(a):

> Najlepsze jest, że właśnie coś tam załatali na zakręcie ul. Mehoffera i Zawiśla
                  > ńskiej. Ale najlepsze jak to zakończyli, nie można było wyrównać już na zakręci
                  > e. takie rzeczy tylku u nas. DOBRE i MOCNE. Zapraszamy do zobaczenia na własne
                  > oczy. O chodniku do przystanku nawet nie wspomnę. To skandal co wyprawiają z ul
                  > icą Mehoffera!

Są pierwsze efekty:
                  radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2zdm-meh/zdm-meh_chodnik120917_zdm.jpg
                  mojej uciążliwej dla urzędników korespondencji:
                  radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2zdm-meh/zdm-meh_chodnik120801.pdf
                  radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2zdm-meh/zdm-meh_chodnik120912.pdf
                  Proszę zatem wszystkich mieszkańców o swego rodzaju raporty:
                  "W związku z odpowiedzią ZDM z dnia 17 września 2012 r. (znak: ZDM-ZUWD/G-AOR-5541-527-2-12) proszę o naprawę fragmentu chodnika ul. Mehoffera w rejonie nieruchomości przy ul. Mehoffera ..... <podać lokalizację>. Przesyłam zdjęcie/a obecnego stanu chodnika, na których widać <opis uszkodzeń/usterek>.

Sam nie dam rady w krótkim czasie (np. do końca października) obfotografować całej ulicy Mehoffera i wysłać szczegółów do ZDM. Choć duża część chodników przy ul. Mehoffera nadaje się do wymiany, to z racji braku środków na całościowy remont, ZDM go nie przeprowadzi. Za to środki na łatanie doraźne ma i będzie musiał łatać po kawałku. Zamiast robić 1 km od razu będą dziubać 100 kawałków po 10 metrów każdy. Widać wolą taką organizację pracy.
                  • tarantula01 Re: Chodniki: proszę o "raporty" 10.10.12, 23:29
                    Nikt nie przysłał jakichkolwiek zdjęć kiepskiego odcinka chodnika ul. Mehoffera.
    • Gość: mika Re: ulica Mehoffera wrrr IP: *.120.225.195.static.bait.pl 04.10.12, 08:08
      Wczoraj przetałam oczy ze zdumienia widząc tabliczke informującą o remoncie Mehoffera 5-8.10
      • Gość: tridlle Re: ulica Mehoffera wrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 08:49
        Który odcinek? I co będzie remontowane nawierzchnia czy chodniki?
        • Gość: mika Re: ulica Mehoffera wrrr IP: *.120.225.195.static.bait.pl 04.10.12, 09:06
          tabliczka stoi na skrzyżowaniu z modlińską w stronę torów. Informuje o jej zamknięciu w dniach 5-8 z powodu remontu
          • tarantula01 Re: ulica Mehoffera wrrr 04.10.12, 12:02
            Oooo, jak miło. Bo trochę podczas robienia zdjęć wtedy zmokłem:
            radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2zdm-meh/zdm-meh_frez120912.pdf
            Ciekawe, czy frezowanie odbędzie się do Czeremchowej, czy do Parcelacyjnej?
      • Gość: wyborca Niech żyje Radny Tarantula! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.12, 09:06
        Jeśli tak jest, to na jakim odcinku?
        • Gość: tridlle Re: Niech żyje Radny Tarantula! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 09:15
          Również składam podziękowania dla Pana Tumasza.
          Choć czasem się nie zgadzamy to cieszy mnie, że wkłada wysiłek w to co robi.
          Tak trzymać.
          Prosimy o więcej tj. o Mehoffera po drugiej stronie Modlińskiej do Książkowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka