tarantula01 24.10.12, 08:37 Był gdzieś wątek, ale nie mogę znaleźć. Może ktoś odnajdzie. Na skrzyżowaniu Ceramicznej i Kaflowej pojawią się dodatkowe znaki: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_254-cer121011znaki_dzb.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Re: Ceramiczna / Kaflowa IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.12, 10:37 Przyda się niewątpliwie. Chociaż według mnie większe niebezpieczeństwo jest na skrzyżowaniu Ceramicznej i drogą wewnętrzną od Carefoura. Zauważyłem, że większość samochodów wyjeżdżających z drogi wewnętrznej na Ceramiczną "uważa", że ma pierwszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
emdikej Re: Ceramiczna / Kaflowa 05.11.12, 19:22 forum.gazeta.pl/forum/w,356,115770537,115803984,Re_Zmiany_na_Ceramicznej.html Może ten? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Ceramiczna / Kaflowa IP: *.jmdi.pl 05.11.12, 22:16 Nie bardzo rozumiem dlaczego to skrzyżowanie jest równorzędne. Jadąc od strony carrefoura słabo widać samochody wyjeżdżające z Kaflowej. A co myślicie o następnym skrzyżowaniu - Ceramiczna z Ćmielowską? Czy te krzaki po lewej można by wreszcie wyciąć? Nie jeden raz widziałem auta, które wyjechały na Ćmielowską, a tam z lewej kierowcy musieli zjeżdżać na przeciwległy pas, by ich nie stuknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avena Re: Ceramiczna / Kaflowa IP: *.ip.netia.com.pl 06.11.12, 07:39 Popieram wniosek: 1. Na skrzyżowaniu Ceramiczna/Kaflowa to Ceramiczna powinna mieć pierwszeństwo, bo jadąć od strony Carrefoura w ostatniej chwili widać samochody wyjedżające z Kaflowej. 2. Istotnie skrzyżowanie Ceramiczna/Ćmielowska jest niebezpieczne przez te krzaki - utrudniają wyjazd z Ceramicznej, bo słabo widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ceramiczna / Kaflowa IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.12, 09:11 Według mnie to bardzo dobrze, że skrzyżowanie Ceramiczna/Kaflowa jest równorzędne. Dzięki temu mamy "naturalny zwalniacz" dla wszystkich zapominających o ograniczeniu 40km. Odpowiedz Link Zgłoś