Dodaj do ulubionych

plac zabaw

28.09.04, 15:27
Kochani nie chcemy i nie mozemy juz dluzej czekac, czas zaczac dzialac!
Poszukiwania wyposazenia odpowiedniego dla naszych milusinskich
(spelniajacego wymogi bezpieczenstwa, posiadajacego atesty, itd.) trwaly
dlugo. Niestety nie mamy dobrych wiesci - zebrane przez nas fundusze sa tak
male, ze nie mamy szans na zagospodarowanie miejsca pod lasem. Jestesmy w
stanie kupic co najwyzej hustawke i samemu zbic piaskownice. W zalaczeniu
podaje link, na ktorym znajdziecie informacje o firmie oferujacej bardzo
ladne, ciekawe, bezpieczne i niestety drogie zabawki - prosimy podejmijcie
decyzje co mamy robic! Czy kupic ta hustawke (ew. ktora?) zeby bylo cokolwiek
i liczyc dalej na wsparcie i poparcie tych, ktorzy dotychczas tego nie
zrobili, czy oddac Wam pieniadze? Bardzo zalujemy, ze tak to wyszlo, w swej
naiwnosci liczylismy na sukces... Pieniedzy mamy ok. (dokladnie wie Adam)
1600 zl. Na wspomnianej stronie jest adres i telefon prducenta, mozna wiec
sprawdzic ceny, cennik ma takze Adam. Pozdrawiam serdecznie, Gosia.
www.novumgrom.pl
Obserwuj wątek
    • mck4 Re: plac zabaw 28.09.04, 16:25
      Niestety nie znalazłem cennika na ich stronach. Jakich jeszcze producentów
      sprawdzaliście? Czy inni przesłali jakąś ofertę?
      • mokd Re: plac zabaw 29.09.04, 08:05
        czesc! cennika nie znalazlas, bo go tam nie ma. jak napisalam, na stronie tej
        jest adres i telefon - takze do oddzialu w Warszawie -i telefonicznie mozna
        uzyskac informacje o kosztach. Jak napisalam, cennik ma Adam. Sprawdzalismy
        wiele, roznych firm, jezdzilismy po sklepach, mozna kupic cos taniej ale np. z
        plastiku - czyli niezbyt trwalego, ponadto pojawil sie problem atestow...
        Liczylismy tez na pomoc tych lokatorow, ktorzy maja w rodzinie osoby zajmujace
        sie roznymi pracami budowlanymi, lub sami posiadaja takie umiejetnosci, ale
        oczywiste jest, ze jesli ktos mialby pracowac za darmo to musimy czekac az
        pokonczy wszystkie zaplanowane prace... Mozna by zrobic cos samemu, ale gdyby
        sie nie daj Boze cos stalo, to kto wzialby odpowiedzialnosc za np. wadliwa
        hustawke? Samemu mozemy ew. zrobic piaskownice i jakies lawki... Jesli macie
        jakies pomysly, sugestie, adresy to napiszcie o nich! Pomozcie nam! Bedziemy
        wdzieczni, pozdrawiam, G.
    • doozers Re: plac zabaw 29.09.04, 09:37
      Gosiu, nie zrozum mnie źle, ale wydaje mi się,
      że z robieniem placu zabaw lepiej już teraz wstrzymać się do wiosny.
      Pogoda jaka jest każdy widzi a będzie gorzej. Czy będzie on używany ?
      Nie jestem przeciwny, bo sam dałem pieniądze.
      Ale piszę że wydaje mi się, bo nie mam jeszcze dzieci :)
      i mi by się nie chciało wychodzić na dwór, w taką pogodę.
      A skoro tak, to sprzęt będzie stał nieużywany na dworze przez pół roku
      (aby do wiosny ;) ).

Druga kwestia, to zebrane fundusze. Jest to dużo i niedużo.
      Na zakup gotowych zabawek, jak zrozumiałem z Twojego postu,
      wystarczy tylko na huśtawkę.
      Z drugiej strony myślę że na materiały, 1600 to dość pieniędzy, żeby zrobić
      jeszcze coś. Ale być może tylko mi się wydaje, bo nie znam cen drewna.
      Do czego zmierzam.
      Skoro możemy zbić własnymi siłami piaskownicę,
      to myślę że huśtawkę też możemy zrobić sami.
      Nie będzie miała atestu to prawda, ale skoro robimy to dla swoich dzieci,
      to zależy nam chyba na tym, żeby się nie złamała.
      Jeśli zrobimy ją na tyle solidnie, żeby mógli się na niej huśtać również
      rodzice, to po co nam atest ?
      A dzieci na placu i tak trzeba pilnować, bo przed potknięciem
      i uderzeniem się w główkę, żaden atest nie zabezpieczy.

Takie jest moje zdanie. I ja bym zaczynał na wiosnę.
      A pieniędzy powinno wystarczyć na materiały, tak mi się przynajmniej wydaje.
      Na razie wpłacić je na lokatę, niech "pracują" do wiosny ;).

Pozdrawiam,
      Jacek
      • mokd Re: plac zabaw 29.09.04, 13:01
        czesc! nie tylko sie nie gniewam ale sie z toba zgadzam! ja takze myslalam o
        ulokowaniu tych pieniedzy w banku - moze niewielki ale zawsze jakis procent z
        tego by byl :o) tylko na podjecie takiej decyzji musza wyrazic zgode wszyscy,
        ktorzy te pieniadze nam dali - nie mozemy sami tak zadecydowac! i dlatego
        miedzy innymi napisalam o wszystkim na forum - licze na dalsze glosy!
        jesli natomiast chodzi o robienie czegos samemu - to w zasadzie byl to nasz
        pomysl od poczatku. okazalo sie jednak, ze procz braku atestu brakuje nam
        chetnych do pomocy - niestety sami nie damy rady zrobic wszystkiego...
        rozmawialismy z kilkoma osobami, ktore maja jakies mozliwosci fachowego
        wsparcia ale tak jak juz pisalam, trudno wymagac by ktos rzucil wszystko i
        zaczal dla nas pracowac za darmo...
        i tak to "z grubsza" wyglada...
        pozdrawiam, G.
    • alo5 Re: plac zabaw 13.10.04, 15:06
      Gosia , wiem że sprawa zrobienia piskownicy, hustawki i domku dla dzieciaków
      trochę sie przeciaga, ale sprawa z mojej strony jest aktualna, a miesce pod
      lasem musimy koniecznie zagospodarować bo jest to super miejsce zarówno na plac
      zabaw jak i na grilla. W tym tygodniu będę wiedział czy uda nam sie zrobić za
      zebrane pieniądze. Poza tym mówiłem już Adamowi że po fakcie rozpoczęcia robót
      możnaby spróbować przejść jeszcze raz po mieszkańcach i zebrać dodatkowe
      fundusze.
      Myslę, że jak mieszkańcy zobaczą że coś się tam dzieje to bardziej przychylnie
      podejdą do kwestii składki.:)

pozdrawiam
      Andrzej
      • mokd Re: plac zabaw 13.10.04, 15:33
        wielkie dzielki! a twojego tate bedziemy chyba na rekach nosic :o) G.
        • alo5 Re: plac zabaw 14.10.04, 16:25
          najpierw niech ten plac powstanie, potem bedziemy się cieszyć :-))
          pozdrawiam

Andrzej
    • alo5 Re: plac zabaw 13.10.04, 15:29
      Gosia mam dobre wieści, możemy zrobić piaskownicę, domek dla dzieciaków, i dwie
      huśtawki, w przyszłym tygodniu zaczynamy roboty!! ( jak bedzie pogoda ) Podczas
      robót proponuje przejsć jeszcze raz po mieszkańcach, jak będzie się tam cos
      działo to moze bardziej przychylnie podejdą do kwestii składki.:))

pzdr.
      andrzej
      • doozers Re: plac zabaw 15.10.04, 09:37
        Czy któreś z Was (Gosia, Andrzej) mogłoby poinformować ogół o co chodzi.
        Wygląda że coś się dzieje (można się domyślać), ale co dokładnie?

Pozdrawiam,
        Jacek
        • alo5 Re: plac zabaw 15.10.04, 10:35
          Więc napiszę krótko co się dzieje:
          Otórz Gosia z Adamem zebrali kwotę ok 1.600 PLN od mieszkańców którzy
          zaakceptowali pomysł "placu zabaw". Jest to niestety zbyt mała kwota ażeby
          wykonać nawet najprostrze przyżądy ( piaskownica, huśtawki czy też ławeczki )
          za pośrednictwem specjalizującyhc się w budowie placów zabaw firm.
          Porozmawiałem ze swoim ojcem, który ma znajomego stolarza ( zajmuje sie budową
          atankek etc ) i okazało sie ze jeżeli kupimy materiał poza Warszawą to staje
          sie realnym że plac zabaw powstanie. Emanuel ze swoją żoną zrobili projekt
          placu który przesłałem do ojca, on zamówił materiał i w przyszłym tygodniu chcą
          zacząć roboty.
          Uff, mam nadzieję ze to wystarczy.

Pozdrawiam

Andrzej
          • doozers Re: plac zabaw 15.10.04, 14:04

alo5 napisał:
            > Otórz Gosia z Adamem zebrali kwotę ok 1.600 PLN od mieszkańców którzy
            > zaakceptowali pomysł "placu zabaw". Jest to niestety zbyt mała kwota ażeby
            > wykonać nawet najprostrze przyżądy ( piaskownica, huśtawki czy też ławeczki )
            > za pośrednictwem specjalizującyhc się w budowie placów zabaw firm.

Tak. O tym już pisała Gosia i to było jasne.

> Porozmawiałem ze swoim ojcem, który ma znajomego stolarza ( zajmuje sie
            budową
            > atankek etc ) i okazało sie ze jeżeli kupimy materiał poza Warszawą to staje
            > sie realnym że plac zabaw powstanie. Emanuel ze swoją żoną zrobili projekt
            > placu który przesłałem do ojca, on zamówił materiał i w przyszłym tygodniu
            chcą
            >
            > zacząć roboty.

Tego mi właśnie brakowało :)

> Uff, mam nadzieję ze to wystarczy.

Jak najbardziej.
            (No może jeszcze jaki jest ten plan, pewnie nie tylko ja jestem ciekaw)

Pozdr,
            Jacek
            • alo5 Re: plac zabaw 15.10.04, 14:50
              Jeżeli chodzi o plan to będize wywieszony na klatkach na tablicach ogłoszeń
              przez Emanuela.

pzdr
              A
    • kubusia1 Re: plac zabaw 13.10.04, 15:55
      Witam,
      Może poczekajmy z placem zabaw do zebrania właścicieli lokali (03.11.2004.) Na
      zebraniu ustalilibyśmy w jaku sposób zagospodarować miejsce na plac zabaw dla
      dzieci. Może udałoby się z pokryć koszty huśtwek itp. z funduszu remontowego.
      Pozdrowienia.
      • alo5 Re: plac zabaw 14.10.04, 16:24
        Z mojesj strony nie ma problemu tylko jeżeli poczekamy jeszcze tdzień czy dwa
        to może się okazać że aura już nie pozwoli np na zalanie fundamentów pod
        huśtawkę etc. Myśle że należy zacząć teraz prace, a o finansach porozmawiamy
        swoją drogą na zebraniu ..? Co o tym sądzicie?

andrzej
        • mokd Re: plac zabaw 14.10.04, 16:36
          ja sie zgadzam! G.
          • zuemu Re: plac zabaw 17.10.04, 18:55
            Drodzy Sąsiedzi,
            Dziś umieściliśmy na tablicach plan zagospodarowania terenu zielonego.
            Mamy nadzieję, że spotka się z aprobatą.
            Czekamy na ewentualne uwagi.
            Zuza i Emu
            • marta_ef Re: plac zabaw 19.10.04, 07:34
              Plac zabaw jest super! Gratuluje pomyslu! Zamiast altanki wstawilabym lawki i
              stol dla fanow grila! Ale to oczywiscie tylko moj pomysl:)
              Pozdrawiam!!!
              /Marta:)
            • doozers Re: plac zabaw 19.10.04, 08:33
              Witam,

wg. mnie plan jest w porządku, dobrze pomyślany.
              Ja bym tylko dostawił ławeczkę albo dwie w pobliżu huśtawki,
              żeby można było obserwować dzieci bawiące się na drabinkach.
              Albo przenieść jedną ławkę z okolic piaskownicy.
              Nigdy nie zwracałem uwagi na takie place,
              gdzie najchętniej gromadzą się dzieci i gdzie potrzeba więcej ławek.
              W końcu można będzie potem dostawić albo przenieść jeśli stwierdzimy,
              że tak będzie lepiej.

A altanka może służyć właśnie miłośnikom grila,
              gdyby deszcz zaczął padać albo żeby się schować od słońca.

Pozdrawiam,
              Jacek
              • mokd Re: plac zabaw 19.10.04, 08:50
                ciesze sie, ze jestescie zdowoleni! :o)
                troche to trwalo ale nareszcie pojawiaja sie widoki na pomyslna realizacje
                naszego pomyslu, ktoremu na przeszkodzie stanal brak pieniedzy...
                bardzo dziekuje za pomoc, pomysl i przygotowanie planu Emu i Zuzie! to im
                zawdzieczamy to dzielo! :o)
                na wielkie slowa uznania zasluguje tez Andrzej i jego Tata, ktory podjal sie
                realizacji naszych koncepcji - jestescie kochani!!!! Pozdrowienia i zyczenia
                milego dnia, mimo fatalnej pogody, dla Wszystkich! G.
                • zuemu Re: plac zabaw 19.10.04, 09:11
                  Też się cieszę, że coś się z tym tematem zaczyna dziać...
                  Szkoda tylko, że prace przyjdzie robić podczas kiepskiej pogody - a może się
                  poprawi ??
                  Jeśli chodzi o zmianę altanki na huśtawkę lub dostawienie ławeczek, to mamy
                  jeszcze czas na przemyślenie tej kwestii, bo i tak za tym podejściem nie uda
                  się tego wykonać - oczywiście względy finansowe...
                  Pozdrawiam serdecznie,
                  zuza
                  • mck4 Re: plac zabaw 19.10.04, 09:54
                    Ja deklaruję gotowość dorzucenia się na kolejną huśtawkę. W końcu teren miał
                    być tylko dla dzieciaków a altanka to ewidentnie miejsce na tego grilla dla
                    dorosłych. Zostawmy cały plac (w sumie mały skrawek terenu) dla dzieci i
                    ustawmy w miejscu altanki coś faktycznie dla dzieci.
                    • marta_ef Re: plac zabaw 19.10.04, 10:23
                      mck4 napisał:

> W końcu teren miał
                      > być tylko dla dzieciaków a altanka to ewidentnie miejsce na tego grilla dla
                      > dorosłych.

Czy nie bylo mowy o tym, zeby zagospodarowac "kawalek" na miejsce do grilla?
                      Wydaje mi sie, ze tak i jestem jak najbardziej za - to bardzo dobry pomysl!
                      Moze ustalmy czy jestesmy za czy przeciw. Jezeli wiekszosc uwaza ze altanka dla
                      doroslych jest zbedna to oczywiscie sie dostosuje!

Pozdrawiam

/Marta:)
                      • doozers Re: plac zabaw 19.10.04, 10:50
                        marta_ef napisała:

> mck4 napisał:
                        > > W końcu teren miał
                        > > być tylko dla dzieciaków a altanka to ewidentnie miejsce na tego grilla d
                        > la
                        > > dorosłych.
                        >
                        > Czy nie bylo mowy o tym, zeby zagospodarowac "kawalek" na miejsce do grilla?
                        > Wydaje mi sie, ze tak i jestem jak najbardziej za - to bardzo dobry pomysl!
                        > Pozdrawiam
                        >
                        > /Marta:)

IMO altanka nie przeszkadza.
                        W końcu dzieci też mogą się w niej schować (przed słońcem czy deszczem)
                        i bawić.

Zresztą, skoro to pieśń przyszłości to myślę,
                        że w tzw. międzyczasie wyjaśni się
                        czy sprzętów jest dla dzieci za mało czy nie.

Pozdr,
                        Jacek
                      • mck4 Re: plac zabaw 19.10.04, 11:43
                        Jestem za głosowaniem, byle nie takim jak na Białorusi-:). Dzielenie skrawka
                        terenu na część dla dzieci i dorosłych moim zdaniem jest bez sensu. Rozumiem,
                        że inne osoby mogą mieć inne zdanie.
                        Pozdrawiam.
                        • doozers Re: plac zabaw 19.10.04, 14:01
                          mck4 napisał:

> Jestem za głosowaniem, byle nie takim jak na Białorusi-:). Dzielenie skrawka
                          > terenu na część dla dzieci i dorosłych moim zdaniem jest bez sensu. Rozumiem,
                          > że inne osoby mogą mieć inne zdanie.
                          > Pozdrawiam.

Każdy może mieć swoje zdanie, to nie Białoruś :).
                          Ja bym z kolei nie nazywał tego dzieleniem.
                          Wystarczy spojrzeć na to jak na przestrzeń wielofunkcyjną :)

Pozdrawiam,
                          J
    • mck4 Re: plac zabaw 18.10.04, 10:10
      Widziałem dzisiaj na klatce projekt placu zabaw. Jest O.K. Podoba mi się, że
      będzie ogrodzony (psy nie będą biegać do piaskownicy). Proponuję żeby dostawić
      zamiast altany jeszcze jedną huśtawkę, albo coś na ten kształt.
      • mms38 Re: plac zabaw 19.10.04, 14:03
        witam:)
        ja też widziałam plan autorstwa Zuzy i Emu - nie mam najmniejszych zastrzeżeń!
        muszę Was przeprosić, bo przy tej okazji przypomniało mi się, że obiecałam, że
        dołożymy się do tego przedsięwzięcia i ... zapomniałam. mimo chwilowej sklerozy
        nadal możecie na nas liczyć:)
        pozdrawiam,
        m
      • skrzat23 Re: plac zabaw 19.10.04, 14:42
        Plan jest bardzo fajny. Co do altanki to z doświadczenia wiem, że dzieci lubią
        się bawić w altance. A gdy będzie padać to dodatkowa huśtawka na nic się nie
        zda. W altance można zrobić jakieś małe stoliczki, ławeczki. O ile pamiętam, to
        dzieciaki uwielbiają bawić się kuchnie, karmienie sie nawzajem, czy zwykłe
        siedzenie przy stoliczku, a altanka jak najbardziej się do tego nadaje i to w
        każdą pogodę. Nie jest chyba powiedziane, że altanka jest dla "dorosłych" a
        reszta dla "dzieci". Tak więc może niech zostanie pierwotny zamysł altankowy
        tylko dodajmy w środku altanki coś dla dzieci. Mogą to być nawet przenośne
        elementy gdyby czasem dorosłym przyszło do głowy robić grilla w ulewę :)....

Pozdrawiam serdecznie
        Ola
        • mokd Re: plac zabaw 19.10.04, 14:58
          uwazam to za swietny pomysl! nie widze przeszkod w pogodzeniu dobra dzieci z
          odrobina przyjemnosci doroslych :o) ta altanka bedzie przeciez "ogolnodostepna"
          a nie otwarta tylko dla osob po 21 roku zycia :o) pozdrawiam, G.
          • mck4 Re: plac zabaw 19.10.04, 15:33
            Uważam że należy tą kwestię poddać pod osąd wszystkich mieszkańców Odkrytej
            55c/d. Nie wszyscy mają wszak dostęp i czas na odpisywanie na forum.
            • alo5 Re: plac zabaw 19.10.04, 17:26
              Kochani,
              Cieszę się ze temat placu zabaw dla dzieci stał się nareszcie bardziej
              popularny niż np:" parkowanie laguny :) " i rozumiem obecny "spór " o
              altankę.Chciałem tylko przypomnieć, że altanka (lub cokolwiek tam powstanie)
              jest PRZYSZŁOŚCIĄ ze wzgledu na niski budżet zebrany za posrednictwem Gosi i
              Adama ( za co im dziękujemy) . Wiec zamiast kłócić sie co ma stanąc na miescu
              altanki lepiej pomysleć jak zebrac dodatkowe fundusze na ten cel..?
              Proponuję więc zrobić zamiast głosowania - " burze mózgów " na temat pomysłow
              na zbórkę pieniedzy.:))

pozdrawiam
              Andrzej
              • mokd Re: plac zabaw 20.10.04, 07:14
                dzieki Andrzejku! :o)
                • admka Re: plac zabaw 26.10.04, 08:53
                  Dzień dobry,
                  kto nie zauważył to spieszę poinformować, iż na placu zaczyna się zmieniać i
                  powstają pierwsze budowle. Jak pogoda dopisze to do końca tygodnia prace będą
                  zakończone. Pomimo braku pieniędzy na zrobienie tych nawet podstawowych
                  zabawek, zdecydowaliśmy się na budowę. Nie mam żadnych wątpliwości, że uda nam
                  się zebrać brakujące piniądze w wysokości ok 600 Pln. Jeśli nie dorzucą się ci,
                  którzy jeszcze tego nie zrobili bądź nie chcieli zarzucając nam różne zle
                  intencje, to zrobimy zrzutkę wśród Tych co poprali tę akcję bez wachania. Jutro
                  rozwieszę na klatkach informację o brakującej kwocie i poczekam do piątku.
                  Ps. proponuję aby do piaskownicy w tym roku jeszcze nie sypać piasku bo zapewne
                  nie byłby już używany a w przyszłym roku po zimie byłby już brudny.
                  Pozdrawiam
                  • mokd Re: plac zabaw 26.10.04, 09:01
                    Adasiu wrociles! :o) bylam i widzialm na wlasne oczy to cudo - nie wiem jak sie
                    odwdzieczymy Andrzejowi i jego tacie, chyba zaproszeniem do wspolnej zabawy :o)
                    Niestety nie liczylabym na pieniadze od tych, ktorzy jeszcze nie dali - z
                    malymi wyjatkami - poczytaj wpisy na rozne tematy, sa tacy, ktorzy maja
                    wszystko "w nosie" poza wlasna wygoda.... ale na pozostalych mam nadzieje
                    mozemy liczyc :o) Pozdrowienia, G.
                    • alo5 Re: plac zabaw 26.10.04, 12:25
                      Gosia, jest prośba do Ciebie! okazuje sie że jest problem z pradem, poniewaz
                      nigdzie w piwnicy nie ma mozliwości podłączenia się. Można by podciagnać prąd z
                      twojego garażu , ponieważ jest blisko :0)
                      Ewentualnie sprawdzisz licznik rano i wieczorem i zwrócimy ci pieniążki za
                      wykorzystaną energię.?
                      Napisz czy byłaby taka mozliwosć?

pzdr
                      Andrzej
                      • mokd Re: plac zabaw 26.10.04, 13:07
                        no pewnie ze tak! nie ma problemu, tylko kurcze pilota od garazu mam ze soba w
                        pracy... bede dopiero wieczorem :o(
                  • tonemmail Re: plac zabaw 03.11.04, 22:14
                    Z miłą chęcią dorzucę się do budowy placu. NIe wiem tylko po ilę składalisię
                    inni. 100,00 mogę dorzucić niezależnie od sładek innych mieszkańców, jak kwota
                    składki była większa to również się przyłączę. Szkoda że w dniu dzisiejszym na
                    zebraniu w Terenix nie został temat ten poruszony , bo zapewne wiele osób nie
                    odwiedza tego forum (tak jak ja dotychczs) i penie nie wiem że wypadałoby się
                    dołożyć do placu zabaw. POzdrawaim 55D_7
                    • mokd Re: plac zabaw 04.11.04, 07:32
                      no wiesz az mi dech zaparlo z samego rana! Boze jaki jestes kochany! Skladka
                      wynosila 55 zl ale kazdy dawal ile mogl - tak wiec jedni dali wiecej inni
                      mniej, obecnie ci, ktorzy dali juz cos w lipcu dokladaja najczesciej po drugie
                      tyle - zawsze mozna na nich liczyc! :o)
                      Bardzo ci dziekuje i zapraszam do mnie lub Adasia pod podane adresy lub do
                      kontaktu tel. - nasze numery takze sa znane :o)
                      serdecznie pozdrawiam, G.
                      • jacek.o Re: plac zabaw 04.11.04, 09:05
                        Cześć,
                        chcę się również dorzucić do składki mimo, że moje dziciaki są już duże... pod
                        jaki adres mam dostarczyć pieniądze ?
                        • mokd Re: plac zabaw 04.11.04, 10:58
                          czesc! to super. nasze adresy sa podane na tablicach ogloszen ale przypomne:
                          1. Ja, czyli Malgorzata Ossolinska, D/33, tel. 604 463 919
                          2. Adas Kowalczyk, D/42, tel. 696 454 540.
                          w domach bywamy wieczorami, szczegolnie ja :o)
                          ew. prosze o wczesniejszy telefon. pozdrawiam goraco, G.
    • tonekmail Re: plac zabaw 06.11.04, 23:30
      Byłem kilka razy u was (Gosia, Adam) żeby kase zadeklarowaną dostarczyc ale
      jakos nie miałem szczęścia. Będę próbował jeszcze w niedzielę. Jednakże gdyby z
      jakis powodów się nie udało mi dotrzec do was to proszę o podejście do mnie
      (55d_7) po 20.00 . Zawszej jest żona i wie, że trzeba dac stówe na plac zabaw.
      Mam nadzieję, że w niedzielę uda mi się was zastać i nie będzie potrzeby się
      fatygować. Co nie oznacza, że wykręcam się od postawienia kawy czy lampi dobrego
      francuskiego wina.
      55D_7
      • mokd Re: plac zabaw 08.11.04, 07:44
        czesc! ojej mnie faktycznie trudno zastac, czesto mnie nie ma, np. dzis mnie
        juz nie bedzie.... ale ok, teraz to ja sie pofatyguje do Was, postaram sie we
        wtorek, z tym, ze ostatnio pracowalam od 7 do 22 i nie wiem jak bedzie w tym
        tygodniu... w kazdym razie wielkie dzieki, pozdrawiam, G.
        p. s. na przyszlosc zadzwon albo wyslij sms'a a ja natychmiast odpowiem gdzie
        jestem :o)
        • admka Re: plac zabaw 08.11.04, 10:17
          Cześć,
          W piątek dzwoniła do mnie Pani Ula Kos ( jeśli nie przekręciłem ) ale za późno
          odebrałem wiadomość. Jeśli może jeszcze raz to bardzo proszę.
          Pozdrawiam
          • mokd Re: plac zabaw 08.11.04, 11:15
            do mnie takze dzwonila Pani Ula i miala przyjsc w niedziele wieczorem. wrocilam
            do domu przed 20, mam nadzieje, ze nie stala pod drzwiami, tylko cos jej
            wypadlo i dlatego nie przyszla :o)
            • alo5 Re: plac zabaw 08.11.04, 14:16
              Cześć Gosia!
              jutro, czyli we wtorek przyjedzie ojczulek z pomocnikiem ażeby dokończyć co
              rozpoczeli, czyli huśtawki i drabinkę oraz " podszlifować domek" szczególnie na
              deskach dachowych jest to potrzebne! z tego co mówił plac w cześci I ( bez
              altanki i płotka " bedzie skończony najpóżniej do 09.11.:)
              Mam nadzieję że wszyscy zainteresowani bedą z tego powodu zadowoleni.:))

pozdrawiam,

Andrzej
              • mokd Re: plac zabaw 08.11.04, 14:23
                to super! jak widzisz zainteresowanie i zaangazowanie wzroslo i mam juz troche
                pieniedzy, takze Adamowi ktos cos dawal - moze sie uda?! pozdrowienia dla taty!
                buziaki, G.
                • alo5 Re: plac zabaw 08.11.04, 14:53
                  dzięki za pozdrowienia i do zobaczenia!
    • admka Re: plac zabaw 09.11.04, 13:32
      Pani Urszula Kos jeśli dobrze zapamiętałem nazwisko, która deklarowała wpłatę
      na plac zabaw jeśli można to proszę o telefon.
      Pozdrawiam Adam K
    • zenonbiusz Re: plac zabaw 11.09.14, 09:04
      Może zafundujcie sobie taką atrakcje dla dzieciaków www.smiesznefilmy.net/dmuchana-zjezdzalnia-na-plazy
      ;-))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka